Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

T..

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

T.. sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. T..

    Hjelp til smarthusløsninger

    Tusen takk for svar fra begge to 👍 - Lys: Da tenker jeg kanskje denne typen spotter: https://www.elektroimportoren.no/komplett-alfa-soft-warmdim-downlightpakke-matt-sort-6-pk/90118/Product.html?Event=articlepackagedeal For så å koble Fibaro Dimmer bak bryter. Høres dette greit ut? Kom gjerne med bedre alternativer til downlights, dersom noen av dere har det 😁 - Varme: En eller annen varmefolie, med Heatit Z-Trm3 Termostater. Har forstått det slik at Heatit ikke kan styres fra tibber, men at man må ha en hub, korrekt? Vurderer da Smartthings, da prisen for en slik hub ikke er avskrekkende. Kan det være et fornuftig valg mtp mine behov - Sensibo, Fibaro, Heatit og evt Philips hue lyspærer/strips? Tenker å gå til innkjøp av disse varene nå når markedet slenger ut Black Friday-tilbud etter hvert 🤑 Derfor føles det betryggende å få alt dette inn med te-skje fra dere i forumet her, før den tid 😁 - T..
  2. T..

    Hjelp til smarthusløsninger

    Hei, Dette kan bli en noe rotete post, beklager på forhånd. Har de siste ukene blitt oppmerksom på diverse smarthusløsninger (og er derfor svært grønn på dette), og tenker derfor å inkorporere noen smarte løsninger når vi nå skal renovere stue og kjøkken i uke 1 på nyåret. Det startet med bytte av strømselskap. Til Tibber, som ble anbefalt av flere kollegaer. Så nå har jeg gått til innkjøp av Tibber Pulse (måleren min hadde selvfølgelig ikke HAN-port, så den må byttes), og en Sensibo termostat, for styring av varmepumpe (som også skal byttes ut med en ny pumpe ifbm renovering). Har ikke noen "hubber", annet en en Google Home fra et par år tilbake. Tanken var å kanskje "slippe" innkjøp av en slik hub, for bare å bruke Tibber til styring av varme og lys, hvis dette lar seg gjøre..? Relevant renovering vil bestå av varmefolie under laminatgulv, som jeg ønsker å styre via tibber, mtp smart strømforbruk, etc. Har noen et godt forslag til termostat/panel å ha på veggen, som kommuniserer med tibber? Heatit? Ny varmepumpe kan styres med sensibo termostat, via Tibber. Det skal monteres spotter i tak. Hvilke spotter anbefales av dere? Ønsker spotter med svært godt lys ved behov, men som også kan dimmes til lavt på Kelvinskalaen, for å unngå mye blått lys på kveldstid. Dim2warm? Styring av lys, type dimmer... Anbefalinger her? Fibaro? Dersom alle de ovennevnte punktene ikke lar seg styre via Tibberappen, hva anbefales? Ønsker i utgangspunktet ikke å bruke over 3k på Athom Homey sentral, som jeg har forstått kanskje er den beste smarthusløsningen?? Hva med SmartThings? Billigere.. Elko har vel noe smarthusgreier? Skal også montere balansert ventilasjon i samme slengen.. Finnes det noe system hvor dette kan styres, eller blir det et separat system / egen app? Tanken er å inkorporere lysstrips/lyspærer fra Philips Hue på barnerommene etterhvert, også er det kanskje mulighet for at det baller på seg med inneklimamålinger etterhvert.. co2, radon, partikler, luftfuktighet, etc. Har en Airthings View Plus på stue i 1 etg, en Airthings Mini i sokkel stue, og en Mini på hovedsoverom for øyeblikket. Mulig å pare disse målerne med noe system, eller er det kun for egen app? Smarte panelovner rundt omkring i huset også etthvert, kanskje.. Ufyselig lang post gitt. Som dere skjønner, er jeg i en "opplesingsfase", og føler jungelen av informasjon på det store internettet kan være overveldende til tider. Vil derfor være evig takknemlig for alle oppklarende og hjelpsomme svar 🙏 - T.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.