Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Smarthub

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Smarthub

  1. Hva slags smartsystem er det du bruker? Jeg er ute etter akkurat det samme. Bruker du Z-Wave eller Zigbee enheter? Har du gulvtermostater eller varmepumpe i system som du også kan slå av grunnet kapasitetsleddet?
  2. Nå som det kommer nye nett-tariffer må man tenke smart for å ikke betale for mye for kraftleddet. Kapasitetsledd ser ut til å få step på 0-5 kW, 5-10 kW 10-15 kW... Dersom en bare en time i en måneden kommer opp i nytt step er det prisen for dette steppe som gjelder. Jeg tenker at det bør være mulig å bruke en HAN adapter i strømmåleren som Smart-huben tar i mot og kalkulerer kWh forbruket hver time og blir nullstilt. Dersom en bare ønsker å være i step 0-5 kWh kan en skru av last som varmekabel, varmtvannstank og elbil-lader ved f.eks oppnådd 4,8 kWh og ha dette avslått til neste time starter. Da vil man med stor sannsynlighet komme under 5 kWh så sant en ikke har komfyr eller andre forbrukere på som bruker mer enn 5 kW resten av timen. Jeg har ikke et smart system i dag, men tenker å starte med det snart grunnet den nye nett-tariffen. Jeg har planer om å styre varmekabler, varmtvannstank, noe lys og varmepumpe. Kan også tenke meg å styre temperatur og eventuelt ande ting med stemmestyring med f.eks Google Nest Mini. Det må være mulig å ha ett oppsett for hjemme, borte og ferie med frost sikring. Hvilke system anbefaler dere å velge (Futurehome, Tibber, Google home eller andre)?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.