Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Tjakabov

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tjakabov sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tjakabov

    Fritidsbolig

    Tenkte på support som i støtte for deres API i fremtiden
  2. Tjakabov

    Fritidsbolig

    Takk for tilbakemeldingene @stigvi og @Moskus Jeg har sett på Nobø løsningene, men etter det jeg kan se, så er Nobø proprietært dvs de benytter ikke Zigbee eller Z-Wave. Selv om Api er dokumentert, så blir det alltid stor usikkerhet mtp fremtidig support og endringer i standarder. Da blir det bare prisen som evt. gjør denne løsningen ulik Sikom (som også er proprietært). Jeg har også sett på Smart løsningen til Elko. Her får en både Zigbee og Mesh funksjonalitet samtidig som en kan montere HUB i ELKO rammer. Smart termostatene til Elko koster riktignok en del, men da slipper jeg til gjengjeld abonnement som Sikom krever (usikker på om Nobø har abo kostnader?). Elko løsningen virker også lett å utvide om en skulle ønske gjøre dette senere. Noen tanker om Elko Smart?
  3. Tjakabov

    Fritidsbolig

    Hei, Ny på forumet, og egentlig ny på dette med SmartHus også selv om jeg har 25 års erfaring fra IT bransjen. Skal til å føre opp en fritidsbolig, og elektriker anbefaler en Sikom løsning for fjernstyring av varme - kabler og panelovner. Sikom gir også mulighet styring av astrour som egentlig er et krav fra kommunen. Siden bolig ikke er bygget ennå, har jeg fortsatt mulighet å velge det jeg vil. Sikom fremstår som ok, men noe dyrt og manglende muligheter for å utvide i fremtiden om jeg skulle ønske det. Det er kun GSM på adressen, og jeg tviler på om det noen gang blir mulighet for fiber. Kan være at det kommer 5G på sikt. Mao løsningen må kunne fungere med en GSM ruter og varierende dekningsforhold. Jeg tenker fjernstyring av varme og astrour er egentlig det eneste viktige. Det er sikkert gøy å automatisere andre funksjoner også, men ser vel egentlig ikke helt verdien mtp at det er en fritidsbolig. Kan selvfølgelig tenke noe på overvåkning som kamera osv, men er uansett avhengig av at noen lokalt rykker ut ved alarm, så da er det vel fort Verisure uansett. Noen som har gode løsninger å anbefale mtp mitt bruksområde. Er på jakt etter sentral (som kan installeres i EKOM skap), sorte termostater og sorte panelovner. -
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.