Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kimt

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kimt

  1. kimt

    forstå Power of the hour

    Hei, Kan noen hjelpe meg. Jeg er ny innen hjemme automasjon og sliter litt med å forstå litt mer avanserte flows. De enkle flow lys på @ bevegelse, lys av etter x sec, ol er lette. De settes opp og det fungerer. Det jeg sliter med er å kunne sette opp avanserte som eks kutter strøm forbruk når prisen er høy eller effekten er høy. Det å kutte når effekt er høy er ikke i og for seg et problem men hvordan kan dette settes opp mer elegant, trinnvis osv. Finnes det kurs i å sette opp flow ? jeg har lest mye men det er noe jeg ikke får tak i når det gjelder flow som plager meg. Er det noen som kunne tenke seg online kurs og samtidig sette opp noen flows hjemme hos meg ? jeg ville seff betalt for denne hjelp eks via Vips ? Jeg tror mye løsning ligger i å forstå slike ferdige apper som folk har laget, eks Power of the Hour. Denne tror jeg er spot on om hva jeg er på jakt etter men jeg forstår den ikke. Kunne noen tatt seg bryderiet og forklart ned i detaljer om hva som skjer. Jeg har lagt inn POTH og bruker under avanserte innstilinger, status indikator, estimert forbruk. Denne ligger på 2438wh, betyr dette 2,438kw/h estimert forbruk denne timen. Er det slik å forstå at så lenge dette tallet endrer seg vil jeg kunne tro at appen virker ? Også så til selve flowene. Det står hva innstilingene skal være, de er kopierte inn så kan jeg alltids tweeke når jeg forstår 😊 Det står : Create five flows: When: Consumption changes Skal dette hentes ifra POFH eller ifra Oss brikken ? Then: 'Update consumption' – When: 'Prediction notification trigged' er dette tidlig varsel på at forventet forbruk kommer til å bli for høyt ? Then: Reduce heating – er dette en egen flow som er laget ? hvordan ser den ut ? When: 'Consumption notification trigged' Er forbruket for høyt nå ? Then: Turn heating off – When: 'Prediction notification reset', hva skjer ? Then: Turn heating up again – hvordan husker systemet hva den enkelte sto på When: 'Consumption notification reset' hva skjer ? Then: Turn heating on again hva skjer
  2. kimt

    Flow`s

    Hei, homey er rimelig nytt for meg men ser veldig greit ut så langt. System med ca 20 enheter er koblet sammen uten problemer foruten IKEA rullegardin som gir meg grå hår. Det skal jeg ringe til IKEA om. jeg har satt opp enkle flods som. skru på strøm om temp er mindre en x. Og det virker seff. men. Må jeg lage 2 flow for å holde en temp mellom eks 5 - 7 grader ? hvor kan jeg finne en god forklaring på flows ? Synes de som ligger inne under homey support er litt fattige. Jeg skulle likt og se flytskjema for flows. Finnes dette ? hvordan skal en større flow settes opp ? eks. Strømm forbruket er større en 4800kwh, slå av ovn1,2,3,4 hvis dette ikke er nok skru av VVB 1 og 2. hvis forbruk synker skru på igjen .rekkefølge, hvis strøm er billig ( hvordan kan strømpris sjekkes online) , ikke gjør noe:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.