Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

roadrune

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av roadrune

  1. Det gjør den ikke, den har trykk, dobbelklikk og hold som kommandoer. Tips til fjernkontroll som har hold/slipp event?
  2. Jeg har en løftebukk i garasjen som jeg gjerne vil ha fjernstyring på, så jeg kjøpte ett billig zigbee 4-kanals lysrele og en 4-kanals zigbee fjernkontroll fra Ali. Begge deler er fint integrert i HA og fungerer fint, men: Av åpenbare grunner vil jeg at knappene må holdes for å løfte/senke slik kontrollpanelet på bukken virker, slik det er nå så kan jeg bare slå av/på lyseeleet med trykk, slik at den vil fortsette opp eller ned i all evighet om jeg sitter fastklemt, er det i det hele tatt mulig å få den til å stoppe når knappen slippes med utstyret jeg har?
  3. Løst! Det var faktisk så dumt at intern ip var feil, trodde duckdns kun pekte mot ekstern ip?
  4. Intern pålogging virker fint ja, og ekstern virker på den gamle RPI'en, det skulle vel utelukke brannmur og router? Uansett vil vel lokal pålogging slutte å fungere når ekstern funker?
  5. Hei. Jeg har gått til innkjøp av en Yellow og prøver å migrere over fra en RPI, det ser ut til å funke fint med d\ett unntak; ekstern pålogging virker ikke, jeg har endret HA URL til rett URL, både lokal og ekstern, samt satt IPV4 til statisk, da det ikke virket avinstallerte og reinstallerte duckdns (restart mellom) og la inn alle de gamle opplysningene i YAML, fortsatt ingen sigar... Noen tips?
  6. Kanskje det, er ikke veldig god på dette som du forstår... HA kjører på en Rpi med SSD disk som jeg har mekket sammen selv. Jeg oppdaget også når jeg gikk gjennom loggen nå at det er en haug med feil fra en Plaato enhet (en dings for å følge med på hvor mye øl som er igjen på fatene mine) og den en av de enhetenene tok kveld en tid tilbake, så det kan være det som er problemet. Jeg har nå deaktivert den addonen. Kanskje det, er ikke veldig god på dette som du forstår... HA kjører på en Rpi med SSD disk som jeg har mekket sammen selv. Jeg oppdaget også når jeg gikk gjennom loggen nå at det er en haug med feil fra en Plaato enhet (en dings for å følge med på hvor mye øl som er igjen på fatene mine) og den en av de enhetenene tok kveld en tid tilbake, så det kan være det som er problemet. Jeg har nå deaktivert den addonen.
  7. Jeg er på reis så har kun mobilen med meg, men når jeg ser på loggen for Host, så har den en hel bråte like oppføringer med korte mellomrom, kan dette være kilden til trøbbelet?
  8. Den siste tiden har jeg hatt problem med at HA henger seg etter en stund (2-3dager), og ingen automasjoner virker uten en restart naturligvis. For å gjøre det enda mer irriterende så laster den ikke Conbee korrekt ved hver restart heller, slik at det enten må restartes igjen eller den må settes opp manuelt. Jeg har tatt alt av oppdateringer som har dukket opp men det hjelper ikke. Jeg kan heller ikke komme på at jeg har gjort noen endringer i systemet i forkant av dette, tidligere har det bare fungert... Er det noen som har forslag til løsning? Evt. som en workaround, er det mulig å sette automatisk reboot av HA hver natt, og at den forsøker Conbee på nytt hvis ikke den laster korrekt?
  9. Det var ett svar som ga mening, det ser ut til å være ok nå. Takk!
  10. Boolean er synlig siden jeg har sortert på "Cube" men de er ikke assosiert med hverandre.
  11. Det eneste en kan velge som "state" på den bryteren er batterinivå og "identity button pressed" Har endret til den blueprinten nå, det ser ut til å fungere. Takk
  12. Ser utfordringen, men i og med at det er ett såpass vanlig problem skulle en tro løsningen var enklere. Er det noen som vet hvordan jeg kan få bevegelsessensoren til å holde lyset på så lenge det er bevegelse?
  13. Jeg mener en condition i automations som gjør at den slår på lyset ved bevegelse, og av igjen etter xxxx tid UNLESS bryter er skått på.
  14. Igjen takk for ett utfyllende svar. Jeg må bare innse at dette ligger over hva jeg er villig til å lære meg for noe så enkelt... Helt utrolig at det ikke er en "unless" i conditions i HA. Er det mulig å få lyset til å holde seg på sålenge Aqaraen ser bevegelse, eller er det like "umulig" for folk som er vokst opp uten pc?
  15. For å forklare hva jeg mener må jeg nesten skrive litt om hvordan dette er satt opp idag: Automasjon 1: når Aqara bevegelsessensor ser bevegelse, slå på Shelly switch i 2:30, condition; det er mørkt i rommet. Automasjon 2: når Aqara cube veltes, toggle Shelly switch. Jeg har lagd en input boolean som jeg har kalt Cube, men slik det ser ut for meg så vet ikke denne Booleanen at det faktisk er Cuben som skal trigge den. Ergo skjer ingenting med boolean når cube veltes. jeg kan legge boolean til som action i automasjon 2, men da må jeg i såfall velge av eller på, toggle er ikke ett alternativ. Slik jeg forstår det så skal boolean skifte mellom av og på i takt med Cube, og deretter settes som condition i automasjon 1?
  16. Takk for svar begge to. Har vært offshore en tur, så har ikke hatt tid til å så på dette før nå... Jeg har forsåvidt ordnet det meste her, men det er en ting jeg ikke skjønner; hvor assosierer jeg input boolean med Cuben? Den kan jo ikke fungere uten at boolean vet hva som skal trigge den?
  17. Takk for svar, men jeg ser at dette skjønner jeg ikke. Får lagt til en toggle helper, men jeg får ikke knyttet den mot en device, og jeg finner heller ikke helperen igjen i automasjonen under conditions. Har også sett litt på services når jeg til slutt fant det, men kommer liksom ikke videre der heller. Finnes det en "for dummies" ett sted? Litt usikker på hva jeg skal google...
  18. Takk, men da kommer neste spørsmål, hvilken helper skal jeg opprette? Syns ikke noen sto frem som rett alternativ...
  19. Hei, har nå prøvd lenge i Home Assistant på noe jeg er helt overbevist om skal gå an. Har følgende oppsett: Shelly rele som styrer ett lys. Aqara bevegelsessensor som slår på lyset med bevegelse, og av igjen etter 30sekund (lagt inn delay på den automasjonen) Aqara cube til å slå på lyset manuelt. Problemet er (logisk nok) at om jeg slår på lyset med Cuben så er det på helt til bevegelsessensoren plukker opp bevegelse, da slår den jo av etter 30sek. Hvordan kan jeg sørge for at bevegelsessensoren ikke slår av lyset etter 30sek dersom jeg har slått det på med Cube, samtidig som den slår det av om jeg ikke har slått det på manuelt med Cube?
  20. Jeg fant ut av det, det viste seg at Asusen ikke var i AP mode selv om jeg var helt sikker på den var det. Må ha skjedd noe under lagring av oppsettet på den. Nå fungerer alt perfekt.
  21. En liten oppdatering her; jeg fikk aldri til porten med Shelly 2PM, rett og slett for at styringen til porten trengte +24V mens 2PM kun kan gi ut -24V. Jeg kjøpte derfor inn to Plus1 som har "fulle" relé med både inn og ut, det fungerte perfekt, og jeg kan bruke Apple Watch til å kontrollere via Shelly appen. Home assistant finner ikke Shelly, eller andre Wifi dingser i garasjen, men jeg koblet opp 2PM'en som jeg fikk til overs inne i huset, og den dukket opp med en gang, det er altså et nettverksproblem, så da blir neste spørsmål; Hvordan kan jeg få garasjen til å bli "samme" nettverk som huset? Pr idag har jeg som sagt ett Ubiquiti Unifi nettverk med Dream router og to aksesspunkt (Wifi 6 LR og Lite), videre bruker jeg en Homelink fra TP ned til garasjen hvor det står en Asus RT66 som rent aksesspunkt med samme ssid og passord som i huset (Garasjen er i betong så det er null wifi dekning fra huset der), jeg har også prøvd Asusen som router, nettet fungerer fint i både router og aksesspunkt modus, men jeg får altså ikke kontakt med HA. Noen som vet om dette lar seg fikse?
  22. Hei! Som emnet sier, jeg har en garasjeport jeg kunne tenke meg å styre med Apple Watch, og har jo selvsagt noen krav og forutsetninger: Har pr i dag en Rpi med Zigbee dongle, garasjen er forøvrig ett frittstående betongbygg, så det er ikke Zigbee dekning ned dit. Det jeg har der er WiFi, problemet er at jeg har en egen router (Asus rt66) der nede med samme ssid som i huset (Unify oppsett), slik at det er vel pr definisjon ikke samme nettverk? Asusen står som frittstående router og ikke som aksesspunkt da jeg ikke fikk det til å fungere. Det jeg tenker er å bruke ett Shelly Plus 2PM rele ( skal funke med styrepanelet til porten som bruker 24VDC styrestrøm). Første spørsmål blir jo om jeg får integrert denne i HA? Har en WIZ plugg i samme garasje som HA har oppdaget, men det fungerte bare i noen timer, aner ikke hvorfor... Neste spørsmål blir mer spesifikt, kan jeg sette opp en form for styring på klokken som greit kan betjenes når jeg kjører bil, men som samtidig er intrikat nok til å ikke kunne trigges med ett uhell? Når jeg jobber, spesielt når det er vått, roter jakkeermene seg fort avgårde innpå klokken.
  23. Problemet mitt der er jo at bare en eller to varslere vil ha rekkevidde til å nå huben, og jeg trenger ti stk... Det ser nesten ut som om Cavius med egen hub er den beste løsningen for meg. Merkelig nok er Frient laget av Cavius som kan seriekobles...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.