Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

calamity

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av calamity

  1. Jeg sa selv nei takk til min elektriker som anbefalte plejd, men har ikke f eks ha nå fått native støtte for bluetooth? Det hjelper vel litt på mulighetene kanskje? men av hubber eller bare google home som tråden startet som utgangspunkt så støtter vel ikke de bluetooth, eller tar jeg feil der?
  2. Trodde vi var i en annen tråd jeg startet 😅 Men det gir mye om ikke alt av den samme informasjonen, så kan være relevant for noen kanskje
  3. Jeg endte på en shelly 3em, kunne ikke vært enklere å montere og sette opp, anbefales om man har tn nett (tror det kun funker på det, men vet ikke)
  4. Ville bare følge opp med at jeg fant shelly 3em som et bedre alternativ for min del. Mye rimeligere og fungerer veldig bra og er enkel å montere Tror også jeg kan montere en 3em på strømmen inn i skaprt, er det rett av meg å anta at det vil gi tilsvarende informasjon som en HAN måler som tibber pulse/eva? Hvis ikke, hva slags funksjoner har HAN målere som en 3em ikke kan gi meg? link for interesserte: https://www.elektroimportoren.no/shelly-3em/94369/Product.html?Referer=prisguide&utm_campaign=prisguide&utm_medium=cpc&utm_source=Prisguide
  5. Jeg leter egentlig etter en z-wave han måler, men det beste jeg finner er denne tråden. Fins det ingen zwave målere tilsvarende Eva eller futurehome sin som er zigbee?
  6. Om jeg får bruken rett inn i home assistant kan den beregne det for meg direkte, som vil være en del lettere vil jeg tro. Men mulig det blir litt annerledes nå uansett
  7. Du sier noe der, men samtidig så endrer jo prisen seg til stadighet. og da kompliserer vel dette litt? eller så er det kanskje lett å finne snittpris for perioden. Men det er ikke nødvendigvis korrekt sum man kommer frem til det heller.
  8. Den så veldig nyttig ut! Tolker jeg det rett at det her bare vil stå på displayet hvor mye strøm som er brukt totalt? Og jeg skulle helst hatt noe litt rimeligere, men det er kanskje ikke mulig for gjeldende last. Jeg er usikker om det at jeg må skaffe denne også vil være noe jeg kan få kompensasjon for. Og det hadde vært en bonus med noe smart, som jeg kan utnytte videre etter alt dette også. Men tusen takk! Denne vil uansett funke om jeg ikke finner noe tilsvarende eller smart som ikke er dyrere. Et stort plus er at denne er på lager, så jeg kan ha den tilgjengelig til mandag som er når systemet kobles opp
  9. Det virker jo supert. Jeg er spent på dette. Jeg skal i løpet av helgen prøve å sette opp dette. Har tatt litt tid nå med masse forsinkelser hos entreprenøren, men altibox fikk koblet opp fiberen i går, og overtakelse av huset er neste uke, så håper jeg får dette på plass innen da, så har vi fungerende nett fra dag 1. (og dermed en fornøyd kone )
  10. Jeg skal starks overta nytt hus med vannbåren varme. Det helle skulle vært driftet av en varmepumpe, men de klarer ikke levere denne i tide, så det leveres et el-kassett i mellomtiden, frem til varmepumpen kommer på plass. Dette vil naturlig nok gi oss økte kostnader grunnet dårligere ennergieffektivitet på denne. Det er dermed relevant for oss å måle strømbruken til el-kassetten for å beregne i etterkant priskonsekvensen av denne mangelen ved levering, og det er vi blitt anbefalt å kreve i avslag. Spørsmålet mitt er så hvordan jeg kan gå frem for å koble opp en strømmåler på denne. Jeg legger ved det jeg har av dokumentasjon for den, men er ikke elektriker, så sliter litt med å skjønne så mye. Håpet å kunne bruke enten en shelly 16A relay, eller en aeotec heavy duty 40A, men vet ikke om noen av de vil fungere for denne. Er det noen her som skjønner noe av dokumentet linket under? Har fått beskjed at den som gjelder i mitt tilfellet er 3 fase 400V systemet på side 24. https://www.abkqviller.no/globalassets/inriver/resources/r523994-internt-el.-skjema-nibe-s1255-og-s1155.pdf
  11. Jeg venter på nybygg som snart et klart. Jeg skal ha fullt home assistant opplegg, og hadde sett for meg tibber og tibber pulse for native integrasjon. Ser nå at det er mulig å ordne en egen HAN måler med rpi og smekke sammen en egen løsning, så det passer meg egentlig bedre, så er ikke den delen av systemet avhengig av strømleverandøren jeg har. Men ser mange snakker om api-er og liknende, så jeg lirer på, hvilke andre ting inkluderer tibber integrasjonen i tillegg til HAN målerdata, som jeg mister ved å ikke ha dem? Er det mulig å få til en tilsvarende løsning som tibber integrasjonen, men som er helt uanvhengig av strømselskap?
  12. Huset vårt er forsinket, tidligst klart i oktober nå, men har bestilt inn ER7206 så vi får se hva jeg får til. Spent om andre her får det til innen da. Det blir viken fiber som altibox leverandør hos meg
  13. Hei. Jeg har fått et tilbud fra Otovo på: - 28x Premium 400W FuturaSun FU 400 M Silk Plus - 1x vekselretter Ginlong, Solis-3P10K-4G Dette med en prislapp på ca 203 000,-, før eventuelt Tibber rabatt og verve rabatt. Det jeg lurer på er det noen her met Otovo som leverandør som kan verve meg så jeg får noe mer rabatt? Jeg lurer også på hvilken leverandør dere eventuelt har eller anbefaller da jeg ikke vet om tilbudet her er bra eller dårlig.
  14. Det er underetasje som inkluderer inngangen, vaskerom, gjesterom + bad, treningsrom, bod og teknisk rom, så er ikke de mest kritiske rommene sånn sett, og det er jo en rom føler også. Jeg vil gjerne ha gulvføler, men det spørs jo hvor mye jobb det er å legge til. Det er allerede ganske knapt med tiden for alle parter nå. Jeg setter forresten veldig pris på all hjelpen her!
  15. ok, da gjør jeg det. Hva tenker du om nederste etasje hvor gulv og rør er støpt, er toget gått der, så ikke noe vits med trekkerør for termostater her?
  16. Så når det allerede er støpt i en etasje er løpet kjørt der altså. Det er ikke mulig å ha mellom bettong og fliser? Moskus mente jo det var smart med gulvføler for vannbåren, hva tenker du om det? er det overflødig?
  17. Hei igjen. VVS var litt vrange/uerfarne på gulvføler, for de har aldri lagt det med et vannnbårenvarme-system. Det han nevner er at i underetasjen er gulvet og rørene ferdig støpt, så han mener det ikke kan legges der, men fliser/laminat er ikke lagt enda vet jeg. Rørene er derimot ikke lagt i de 2 andre etasjene. Jeg aner ikke hvor man legger en slik gulvføler, så lurte på om du kunne hjelpe meg å forstå dette, så jeg bare kan si til dem hvor de skal legge det, siden de ikke helt vet selv.
  18. Takk. Fikk tilbakemelding fra heatit at med aktuatorer med riktig spenning kan man koble direkte faktisk, men det er ikke så mye vits. Jeg var redd for at z-wave koblingen mellom termostatene og z-water ikke ville funke om z-wave controlleren min skulle finne på å være nede, men slik jeg har skjønt det nå så er ikke det tilfellet med assosiasjoner. Takk for tips om gulvføler. Er på planen, men da skal jeg sørge for å ikke bli overtalt om noe annet. Er grunnen mer nøyaktig temp, eller er det noe annet?
  19. Kommet oppdatering som fikset det, som du sikkert har sett
  20. Tror jeg skjønner, du tenker på dette at den justerer hvor mye den er "på", sånn at den gjør mer enn bare 100% på frem til riktig temp, så er den av frem til det blir for kaldt, også sivnger der lenge, siden det er delay i oppvarmingen. Hadde ikke vært dumt med det da Kan vel til nød få det til via HA, men virker mer praktisk at dette er en del av termostatene bare.
  21. Hvis dimmeren er installert så skal lysbryteren fungere som vanlige dumme lysbrytere, så lenge de er installert rett. Har du gjort dette steget? Er det som tok lengst tid for meg. Først når du får de til å funke som dumme brytere ville jeg startet med å koble de til z Waze nettverket for å gjøre de smarte. Ser ikke at du har en z Waze controller i listen din (feks aeotec z-stick) men antar du har det. Brukermanualen til dimmeren beskriver alt du trenger å vite (bortsett fra nøyaktig når du trenger en buypass) for å koble alt opp. Start med å integrere en av de mindre brukte bryterne dersom du møter på utfordringer, så funker alle andre bryterne frem til du har satt opp den første. Etter dette vet du mer hva du driver med å resten burde være superlett Dette er mine generelle tips, bare å spørre for mer spesifikke ting
  22. Funker ikke for meg heller, kan opprette issue på github
  23. Har du link til repo? finner det ikke ved å søke i hacs
  24. Hei. Jeg driver å lager en liste over enheter jeg ønsker, og hvilken leverandør og modell jeg vil gå for. Jeg er rimelig bestemt på z-wave, så tenkte nå å nevne her hva jeg tenker, og lurte på om andre her eventuelt har kommentarer til det jeg velger eller anbefalinger til annet utstyr. Smarte lysbrytere: Heatit Z-dim (muligens z-dim 2 som kommer snart, men må lanseres fort nok da jeg bygger nå) Smarte termostater: Heatit Z-TRM3 + Z-Water Smarte bevegelsessensorer: Aeotec trisensor eller multisensor 6 (eller 7, avhengig av tilgjengelighet / pris) Smarte dør-/vindusensorer: Sensative strips Smarte stikkontakter: Aeotec elller fibaro relay der det er nyttig Smart garasjedør: Aeotec eller fibaro relay Smart markisekontroll: Aeotec eller Fibaro relay Smart dørlås: id lock 150 Smart ringeklokke: (ikke kommet så langt, finnes dette under z-wave?)
  25. Ok, takk! Da tror jeg endelig jeg skjønner litt hvordan dette henger sammen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.