Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

J-Lo

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

J-Lo sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har ikke støtt på det. Jeg bruker kanal 1-8. Noen ligger fast på eller fast av (med trimming et par ganger i døgnet), andre på termostat. En av termostatene styrer to utganger.
  2. Takk! Det løste biffen. Jeg prøvde bare med mellomrom etter komma...
  3. Har du Homey? Hvordan ordner du assosiasjonen? Jeg har forsøkt å skrive inn med komme, semikolon og bindestrek, men alt etter første utgangen slettes når jeg lagrer i Homey. Har f eks skrevet 21.6; 21.7; 21.8 under gruppe 3. Men når jeg lagrer står det bare 21.6.
  4. Noen som vet om en Z-temp2 kan sende til flere undernoder på Z-water? Jeg har tre kurser i stua, som tenkes styrt av samme termostat. Jeg kan selvfølgelig koble alle tre aktuatorene på samme utgang, men for framtidig fleksibilitet ville det vært fint å holde de separat. Jeg har assosiert gruppe 3 til 21.6 idag, og skulle da gjerne sendt til 21.7 og 21.8 også...
  5. Takk! Nå funker det. Men har samme problem som deg, termostaten oppdateres ikke med reell temperatur. Var det S2 sikkerhet som var problemet? Ser at både Z-water og Z-temp2 ligger inne med S2. Har du funnet ut om det rapporten i appen som ikke henter fra termostat, eller om den faktiske styringen også blir hengende på "gammel" temp?
  6. Jeg har samme oppsett her, men forstår ikke assosiasjonene... (Homey/Z-Water/Z-temp2). Hvordan skal jeg sette opp tilknytningene? Ut fra bruksanvisning på z-temp2 ser det ut til at jeg må bruke gruppe 3 for å styre av/på. Men hva skal stå der? Er det enhets-id og releutgangsnummer, f eks 21.5 for releutgang 5 under z-temp2 og 14 under z-water? Begge i gruppe 3? Eller er det mye enklere bare at jeg ikke skjønner det? Synes bruksanvisningen her var relativt under pari... Takknemlig for hjelp med oppsettet her. Z-water styrer aktuator fint når jeg klikker av og på i Homey-appen, og z-temp2 vises fint også i appen. Z-water har hos meg enhets-id 21, og z-temp2 har enhets-id 14. Hvis dette skal brukes til noe... Men det skal jo være plass til opp til 10 termostater... Er det bare på termostaten man setter tilknytningen? Føler meg #forvirret. Skal sove litt først også.
  7. Ja, det går nok. Må bare få tak i noen rekkeklemmer. Den gamle styringen min gir 230v direkte til hver utgang, og jeg tenkte ikke på dette før juleferien. Så da blir det en helgesyssel på nyåret. 👍
  8. Jeg skjønte opplegget ditt når jeg leste en annen post, ja. Det er altså det å kunne stille setpunkt du ikke har. Og følger deg på den. Jeg tenkte å få inn Tibber sin automasjon her, de kan styre etter strømpris. Men de må ha en enhet som registrerer seg som termostat i huben for å ta kontroll over den. Z-temp2 ser ut til å gjøre jobben. Lest litt mer om z-water nå, den kan styre 230V, men gir ikke spenning ut selv. Så må ha en spenningskilde å koble i mellom aktuator og releutgang.
  9. Tibber trenger en "termostat" for å kunne styre den med sin AI. Jeg har akkurat koblet opp Z-temp2 mot Z-water. Da dukker Z-temp2 opp i Tibber som en termostat, og et valg om smartstyring akkurat som billaderen. Har ikke prøvd i praksis ennå, må få koblet opp aktuatorerene. Disse er 230v, og jeg trodde Z-water kunne gi 230v ut. Det kan den ikke, så jeg lå finne en god måte å bygge/koble dette på.
  10. Veldig bra guide! Men du skriver at du ikke bruker romtermostat, og jeg er med på tanken om at det ikke er den beste måten å styre på. Men hva gjør Z-water for deg hvis den ikke styres etter en temperatur i rommet? Ser at du har sensor i taket, men blir ikke det det samme som en termostat? Jeg holder på å montere hos meg (mot Homey og Tibber). Har 230V aktuatorer, så må finne en god måte å koble det på. Jeg trodde egentlig at man kunne konfigurere utgangene til å gi 230V, men ser ikke ut til at det går...
  11. Værvarsel er relevant, fordi man kan senke eller heve temperaturen i god tid før væromslag. Når temperaturen her plutselig gikk fra -8 til mildvær over natta, har jeg det litt for varmt påfølgende dag. Ikke plagsomt, men tenker at her kunne vi spart noen kWt. Samme når kulda setter inn, så henger golvet litt etter. Men - jeg vet at mine rør ligger litt for dypt. Meningen av å løfte på dem underveis i støpen, men det var for mye akselerator i betongen, og vi måtte kalle inn naboer for i det hele tatt bli ferdige med å dra av før det ble stivt. Detaljer som fall på badet og løfting av golvvarmerør måtte vike 😅. Så systemet mitt er nok tregere enn standard :). Uansett, så har Tibber værvarsel med som parameter i sin AI, og den lærer seg hvordan det enkelte anlegget reagerer på endringer. Jeg skal lese meg opp på flere av trådene her
  12. Dette var en utrolig nyttig tråd! Jeg vurderer Z-Water og Z-Temp2 til golvvarme som fyres med en 9kW elkjele. Bruker en Homey sentral og har Heatit dimmere i mange rom, dermed god dekning på Z-wave-nettverket. Er det noen av dere som har klart å koble dette til Tibber, slik at man kan ta i bruk Tibber sin AI og styre varmen etter strømpris og værvarsel? Mine vannrør ligger dypt i betongen, og har laaaang reaksjonstid. Det må være ypperlig å kunne strupe kursene når det er strømtopper, og la det flyte fritt når strømmen er rimelig. Jeg har sendt mail til både Heatit og Tibber, men i mellomtiden interessant å høre om andre har tenkt på det samme. Noen som kjenner til sensorer med IR-føler for golvet? Jeg har ikke rør til golvføler. men ser for meg at en IR like gjerne kan monitorere temp på golvet. Siden jeg fyrer med ved i stua, vil denne også være mer interessant enn romtemperaturen i 150 cm høyde.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.