Gå til innhold
 • Bli medlem

JohnMartin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  877
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

JohnMartin vant dagen sist 31. mars 2020

JohnMartin hadde mest likt innhold!

Om JohnMartin

 • Bursdag 26. mai

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

1 613 profilvisninger

JohnMartin's Achievements

Avansert medlem

Avansert medlem (3/3)

173

Nettsamfunnsomdømme

 1. Mistenkte det kunne være noe slikt, så vet ikke hvor mange ganger jeg sammenlignet alle detaljene, men klarte ikke å se den forskjellen! 🤦‍♂️ Takk @ZoRaC
 2. Har satt opp et event med Cancel Delayed device action, men får det ikke til å fungere, slik som med styring av lys. Når dette eventet kjører flere ganger, så blir ikke delayed Actions fjernet: Noen som har vært borti noe lignende? Device tilhører jo Arduino Plugin, men trodde ikke det skulle ha noe å si.. Er bare det eneste jeg klarer å forklare det med.
 3. Hei, Går å grubler på hvordan jeg skal få strøm til utendørs overvåkingskamera på hytta. Er ikke så gira på å bore hull i veggen for å bruke poe. Har 230v på veggen rett ved siden av der kamera skal stå, men jeg sliter med å finne en løsning på 230v til 48DC. De fleste kamera kommer med en stikkontakt, men skulle hatt noe jeg kunne gjemt i en boks som tåler å stå utendørs. Er det noen som har løst dette på en grei måte, som også har god WAF?
 4. Ja, har lest meg frem til det. Å lage sensorer i yaml er dessverre ikke noe jeg behersker, så er vel litt derfor det har stoppet opp 🙈 Det var kanskje ikke så dum idé. Må sjekke ut hvordan det ser ut visuelt.
 5. Hei. Kjører Homeseer og z-wave som hovedsystem hjemme. Har det siste året også kjørt HA ved siden da det har vært mye enklere å integrere elbil og elbil-lader i HA enn det er i Homeseer. Så i dag er det enkelte systemer som er satt opp i HA og så bruker jeg MQTT for at Homeseer kan kjøre automasjonene. Har også lenge hatt lange diskusjoner med meg selv vedr. om jeg skal flytte alt over til HA, siden det var så enkelt og rett frem å få på plass integrasjonene til bilen og lader. Dessverre(?), så er konklusjonen hver gang at det blir for mye jobb å flytte alt over. Og hver gang jeg jobber litt med det, så kommer jeg over noen nye automasjoner som jeg ikke vet eller skjønner hvordan jeg skal få til i HA. Det er helt sikkert mulig, har bare ikke tid til å lære meg og få gjort det. MEN, noe av det jeg kanskje like best med HA er lovelace dashboard. Har derfor vært inne på å sende informasjon fra Homeseer til HA via MQTT. Men da bare sende informasjonen jeg ønsker på skjermen i gangen og så lage et lovelace dashboard. Dessverre, så har jeg ikke funnet noen enkel måte for HA å gjøre dette. I Homeseer, så er det enkelt å lage en virtuell device og bruke data fra MQTT, men ikke funnet noen god løsning for sånt i HA. Er det noen her inne som er dreven på HA og MQTT, som ser for seg en løsning eller evt. sende meg i rett retning?
 6. JohnMartin

  YR plugin

  Er det flere her som bruker YR plugin( nå MyWeather) som har hatt problemer i det siste? Ser ikke ut til at den har oppdatert de siste dagene.
 7. Med all fokusen de siste dagene på den nye effekttariffen som kommer på nyåret, så er jeg litt nysgjerrig på hvordan jeg ligger an pr i dag. Er det kanskje noen smarte hoder her inne som allerede har en måte å måle gjennomsnitts forbruk pr time med tibber? Har både HS3 og Home Assistant kjørende, så om noen har en løsning/oppsett for noen av de, så har det vært kjekt å fått litt input.
 8. En eksludering av ztrm3 er vel samme funksjon som ved inkludering. Gjør jeg det, så står den fortsatt bare å spinner til jeg får error. Skjer dette, så skal jeg i henhold til manualen ta en factory reset. Selv etter at det er gjort, så oppfører den seg helt lik. Spørs om den er delvis defekt, ja. Tok du kontakt med heatit direkte, eller der du kjøpte den?
 9. Jeg har jo lest tidligere at det er anbefalt, men det har gått helt i glemmeboken.. Etter å ha koblet til en USB forlenger, så ble det plutselig vesentlig enklere, ja! Har fått inkludert mange z-term3, men sliter fortsatt med den jeg plagdes med i starten. Selv med en reset, så vil den ikke. Vet ikke hvor problemet ligger, om det kanskje er selve termostaten det er noe feil med.
 10. Takk for input! Ser at jeg var litt upresis. 😶 Bruker Zwavejs2Mqtt add-on. Så da må jeg vel ha Z-wave JS integrasjonen? Har en 2,4a strømforsyning nå, men har ordnet meg en 10m nettverks kabel og en powerbank med 3A utgang. For å prøve å flytte meg nærmere alle enhetene.
 11. Hei, Holder på å hjelpe en kompis med å installere Home Assistant med en Aeotech z-stick gen 5 på en rpi4 Men jeg plages veeldig! Kjører selv Homeseer, så har ikke så mye erfaring med Home Assistant. Har fått Z-wave JS og zwave2mqtt opp å gå. Har fått inkludert en sensative strip og en namron dimmer. Han har installert namron dimmer på alt av lys, så det er vel 15-20stk totalt i huset. Varmen styres av Z-term3. Problemet er bare å få inkludert alt utstyret! 🤬 Plagdes utrolig mye der pi'n var tenkt å skulle stå, så den ble flyttet ned på stua for å komme i gang og få noen enheter inkludert for å forbedre rekkevidden. Første inkludering etter at jeg byttet gikk fint. Fikk inkludert en namron dimmer på første forsøk. Prøvde så å inkludere z-term3 som er montert like under. Den feiler gang på gang.. Prøvde så å inkludere en annen namron dimmer i naborommet. Den er ca 2-3 meter unna og 1 lettvegg imellom. Denne feiler også. Når jeg inkluderer, så velger jeg "No encryption", siden jeg har erfaring fra HS at det kan gjøre problemene litt verre. Har for øvrig også prøvd med default encryption, men ikke noe bedring der. Er det noen som har noen tips? Kan da ikke være SÅ vanskelig å få inkludert enheter i Home Assistant med z-stick?
 12. Hmm.. Tror ikke jeg fikk så mye ut av den. Har ikke show-value node installert. Hvordan Palette hører den til?
 13. Takk for tipset. Det er slik jeg har satt opp noe av automasjonene mine, men jeg sliter med å bruke en Entity attribute som betingelse. Er ukjent terreng for meg dette med Home Assistant. Mye greiere i Homeseer, siden det er en egen device for alt 😊 Men siden bil og billaderen går via Home Assistant, så tenkte jeg skulle prøve meg å ha automasjonen i Node-Red. Alternativet er jo å ta automasjonen i Homeseer, men er bare litt kjekt med noe nytt også 😂 🙈
 14. Ser det er noen som skriver noe om å opprette en template, men vet ikke om det er aktuelt for denne problemstillingen? Vet for så vidt ikke hvordan man bruker template heller 🙈
 15. Leker meg litt med Node-Red, og har satt opp en sekvens som endrer mode på billader når jeg slår på varme i bilen. For å ikke bruke av bilbatteriet. Skulle bare gjerne hatt enda en condition, om strømprisen er under max_price. Har installerte Tibber integrasjonen. Noen som er drevne på Node-Red med HA som har noen forslag til fremgangsmåte?
×
×
 • Opprett ny...