Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

JonasJonas

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey
    Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

JonasJonas sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei @stigvi, ja det har du helt rett i! Det blir ikke et optimalt målepunkt. Var det komplisert å få satt inn den sensoren? Er det noe som jeg også kan få til? Har en OSO hotwater RS 300 produsert år 2000. Hvilken sensor brukte du? For min del må motstanden være på 10 ohm om den skal fungere med Z-Relay.
  2. Hei, @SveinHa - takker for svar. Jeg har også en 300-liters tank med 3 kW element. Jeg måler temperaturen på toppen av berederen ved at jeg har festet sensoren på kobberrøret rett under der hvor jeg regulerer varmt og kaldt vann ut av berederen. Jeg har målt denne temperaturen mot vanntemperaturen. Ved lav temperatur i berederen viser den litt over vanntemperatur, ved høy temperatur i berederen viser den litt under. Legger ved måling siste 7 dager og siste 24-timer. Som du ser så synker temperaturen raskt etter morgenforbruk, så mye at jeg også må varme opp på dagtid. Derfor skulle jeg ønske å kunne styre slik at den setter inn etter morgentoppen og at den tar hensyn til hvor kaldt vannet er for å beregne om den trenger 1 eller 2 timer på å komme opp på akseptabelt nivå - og at den gjør dette når det er billigst dagtid. Spørsmålet er: Hvor lang tid tar det før det dannes farlige bakterier? Er det slik at dette tar noen timer? Eller er det snakk om dager? I så fall kan jeg la temperaturen synke godt og la den varme vannet en kort tid dagtid for å være klar til ettermiddagsbruk. Ved målinger Hei @thoj, det er et god mulighet! Jeg har temperaturen på berederen på standard 75 C, skal øke den til 85 C så holder vannet seg lengre, skal også blande inn litt mer kaldt vann i berederen, slik at at det ikke blir for varmt i kranene når det er på høy temperatur. Helt enig @thoj og @stigvi - effektrinnene gir ingen mening - de hindrer bidrar ikke til at en fordeler forbruket bort fra toppene hvor nettet er belastet - det er PT. Kun en måte å få inn penger - det burde vært basert på hvor mye en bruker i makstimene og vært delt inn på uker eller dager. Jeg klarer ikke å komme under 10kWt/t så jeg havner på 10-15 uansett hva jeg gjør. Jeg kunne ha styrt dette slik at jeg ikke kommer over 5 kWt/t i makstimene morgen og kveld, men uten noen initiativer så gjør jeg ikke det. Dersom energiprisen er billig om morgenen, så vil jeg kline til å bruke mye strøm i makstimen (for å magasinere varme i badegulv, bereder med videre).
  3. Bruker et Z-relay fra Heatit som jeg styrer fra Homey. Jeg bruker Tibber-appen i Homey for å kunne styre etter pris. Når det varierer såpass mye når toppene er, når de slutter så er det ikke alltid Flowene jeg har satt opp i Homey bidrar til å redusere strømforbruket optimalt, og ofte så faller temperaturen mye på varmtvannet. Er det noen som har forslag til et bedre opplegg for å utsette oppvarming av varmvannsbereder VVS enn det jeg har satt opp? Se bildene av Flows under. Jeg har satt opp en sikkerhetsventil, som alltid skrur på berederen om temperaturen faller ned mot det som kan føre til oppblomstring av bakterier i følge FHI.
  4. Hei @Piero takker for svar. Har du satt opp en flow i Homey for dette? Kunne du tenke deg å dele floden du har satt opp? jeg har satt opp en men er ikke veldig fornøyd. Se skjermbilde under. Kanskje du har mulighet for å dele din flow?
  5. Hei @Piero, du skriver Tibbers egen algoritme - ligger den i Tibber appen eller finnes det kanskje for Homey?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.