Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

AHAV

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

AHAV vant dagen sist 13. januar 2022

AHAV hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

AHAV sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takker for raskt svar. Bor dessverre i Bergen. Jeg mener å ha oppgradert til ny app og migrert ovnen, men ikke helt sikker. Ovnen varmer ikke. det leser jeg fra wattforbruk hos ELhub. Nettverket er fortsatt på, så hovedsikring er ikke gått. Om ovnen og modemet mitt er på samme kurs kan jeg ikke svare på.. Så det er en mulighet for at en av sikringene har slått ut.
  2. Jeg har en Mill gen 3 på hytta som gikk offline 16.feb i 08-09 tiden. Ble det gjort noe da tro? flere som fikk stans i ovnene? Jeg har heldigvis en Sense i samme rom som er online. Den forteller meg dessverre at ovnen ikke varmer, og at hytta er nede på +4grader. Skal opp neste helg, men kjedelig om det ikke er noe elektrisk oppvarming tilgjengelig. Noen som har tips? Er det sannsynlig at ovnen kommer opp igjen ven manuell restart neste helg? Eller må jeg kjøpe meg en backup å ta med?
  3. Det ordnet seg etter noen oppdateringer av HA. Var et eller annet som ikke var rett versjon av.
  4. Hei. Hyggelig at noen kan ha interesse av det jeg har gjort. Men det er ikke akkurat et ferdig produkt. Skal vurdere om jeg skulle forsøkt meg på noe produkt en gang.. Men kan gjerne dele en slags oppskrift.
  5. Hei, Jeg strever litt med den siste node red noden i eksempelet i powersaver. er det noen som har oppsettet til den? Eller kan guide på hvordan man får schedule inn i HA?
  6. AHAV

    ELKO FW Update

    Ser at mine to Elko termostater oppfører seg ulikt i HA. Prøvde å skumme gjennom tråden, men ble litt usiker på hva som er riktig fil pr d.d. Kan noen henvise meg til korrekt SW oppgraderingsfil for Elko termostat?
  7. Problemet mitt er at min mqtt entitet ikke kommer opp som valg i menyen du foreslår. Derfor lurte jeg på hvilken attributt som må legges til for at den skal dukke opp der?
  8. Takker for svar. Skal teste det i ettermiddag. Men hva er det som får energi dashbordet til å forstå at en entitet er husets strømmåler? Er det navnet? Eller enhet?
  9. Hei. Litt flere nybegynner spørsmål fra meg. Jeg har diverse mqtt greier i huset. Litt arduino og noe node-red. Men jeg har ikke fokusert på json. Kun rene tallverdier publiseres til mine egne emner. Hvordan kan jeg integrere slike mqtt tallverdier i homeassistant? Og gi de diverse attributter? F.eks Kw fra strømmåler, eller temperatur/fukt fra en arduino sensor jeg laget meg? Og spesifikt lurer jeg på hvordan jeg får inn effektforbruket i huset som jeg har på mqtt, til energi dashbordet..?
  10. Her er det jeg har fått fikset i første runde. Ser at de fleste eksempler i den lange tråden om dette, kun vise sluttprisen pr døgn i header feltet. Men jeg endret til å vise prisen akkurat nå. type: custom:apexcharts-card header: show: true title: Pris denne time show_states: true colorize_states: true series: - entity: sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_095_025 show: in_header: false name: Snitt type: line curve: straight float_precision: 4 stroke_width: 1 opacity: 0.4 color: green data_generator: > return [[start, entity.attributes.average*0.9],[end, entity.attributes.average*0.9]]; - entity: sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_095_025 show: in_header: false name: Snitt type: line curve: straight float_precision: 4 stroke_width: 1 opacity: 0.4 color: green data_generator: > return [[start, entity.attributes.average*1.15],[end, entity.attributes.average*1.15]]; - entity: sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_095_025 show: in_header: true name: Snitt type: column curve: straight float_precision: 4 stroke_width: 1 opacity: 0.4 color: green data_generator: > return [[moment.calendar, entity.attributes.current_price],[moment.calendar, entity.attributes.current_price]]; - entity: sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_095_025 show: in_header: false name: Pris type: line curve: smooth float_precision: 4 stroke_width: 1 opacity: 0.5 color: rgb(255,111,0) data_generator: > return entity.attributes.raw_today.map(p => [new Date(p.start), p.value]) .concat( entity.attributes.raw_tomorrow.map(p => [new Date(p.start), p.value])) - entity: sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_095_025 show: in_header: false name: Snitt type: line curve: straight float_precision: 4 stroke_width: 1 opacity: 0.4 color: red data_generator: > return [[start, entity.attributes.average*1.4],[end, entity.attributes.average*1.4]]; - entity: sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_095_025 show: in_header: false name: Snitt type: line curve: straight float_precision: 4 stroke_width: 1 opacity: 0.4 color: gray data_generator: > return [[start, entity.attributes.average*0.6],[end, entity.attributes.average*0.6]]; now: show: true graph_span: 2d span: start: day locale: nb apex_config: chart: height: 300px zoom: enabled: true toolbar: show: true tools: zoom: true zoomin: false zoomout: false pan: false reset: true legend: show: false dataLabels: enabled: false xaxis: type: datetime labels: datetimeFormatter: month: ddd day: ddd yaxis: forceNiceScale: false min: 0
  11. Det kan jeg i ettermiddag. Men tenker nok at mitt første forsøk kanskje ikke kan måle seg med det rutinerte folk her på forumet kan vise til..
  12. Det ordnet seg. Kjørte en ny nedlasting og rettet opp referanse ihht det som kom opp i nedlastingsmeldingen.
  13. Ja. Nordpool ser ut til å fungere som det skal.
  14. Hei, JEg har omsider fått opp en maskin med Home Assistant OS. En zigbee dongle og Z-wave på vei i posten. MEn litt nybegynner issues her som kanskje noen kan hjelpe med. Har googlet meg grønn og blå på temaet Hacs, nordpool og apexcharts. Ikke rørt Home Assitant tidligere, så noen av de åpenbare manglene kan fort være årsaken. Norpool data kommer inn i en enkel form med akkurat nå prisen. Utfordringen min nå er grafisk visning.. Uasnsett hvordan jeg kopierer diverse "how to do it" guider så vil ikke Apexcharts fungere. Får opp at Custom module ikke eksisterer. Den ligger i Hacs oversikten, men kan ikke trykkes på.. da får jeg opp Error loading repository.. Hvilke filer er det man skriver inn i? skal alt i Configuration.yaml? Og hva/hvordan? Sorry noob spørsmål.. men hadde vert artig å forstå hvordan man gjør ting rett nå i starten.
  15. Hmm.. Ble litt i stuss nå. Jeg kan jo prøve å la raspberry 3b kjøre HA i tillegg og se? Men hva er andres erfaringer med det? Fakta er iallefall at jeg har to tigjengelige maskiner. En eksisterende Pi3b som nå kjører Node-Red og egentlig bare det. på det originale Pi OS. Jeg har også denne tilgjengelige industrielle Pico maskinen med intel atom 4-kjerner. Den er ubrukt og klar for alle slags utfordringer. Hvordan er egentlig brukerinterface på HomeAssistant? er det en lokal nettleserside som man kan nå både via mobil/brett og andre pc'er? Beklager nybegynner spørsmålene.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.