Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Dydda

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Dydda

  1. Vil ikke gå ut og si at folk skal plukke fra hverandre ting og prøve seg med pettersmart løsninger. Garantien ryker jo gjerne da. Men jeg kunne ikke dy meg. Så varierende som den termostatløsningen har vært så har misnøyen økt til et sånn nivå at jeg måtte gjøre noe. Etter fikling med en lang rekke plastdeksler pluss en håndfull skruer kom denne feite gamle elektrikeren endelig til sakens kjerne, kretskortet og temperaturføleren (RTI 1). Denne sitter festet innvendig på et sted der fuglene må vite hva den føler. Den har noen cm med internwiring. Løsnet den da, og borret et lite hull og førte den ut så den nå stikker ut på siden av innedelen. Tettet også bedre rundt hullet i veggen der de tre rørene og strømmen kommer inn. Nå har pumpen gått en time med dette oppsettet, med fjernkontrollen på 24 grader, luften rett fram og viften i stilling 3. Døren står oppe inn til bestestuen og ut i gangen, slik det har vært siden den ble innstallert for en måned siden. Digitalt termometer på veggen viser nå 23 grader inne og 5.5 grader ute. Om den stadig, over tid, er ustabil, så vil jeg forlenge den korte ledningen til den når et sted der den ikke er i kontakt med luften rundt selve pumpen. Og da lavere ned, f.eks. en meter over gulvet som er det nivået vi oppholder oss når vi sitter. (En annen crazy ide jeg har er å legge en akvariepumpe under sofaen og la en slange forsyne temperaturelementet med luft fra gulvnivå.) Da det trolig er svært lave spenninger gjenom temperaturelementet, så må jeg bruke litt kabeltverrsnitt, f.eks. 1,5mm2. P.S: Etter montering sitter jeg igjen med to løse skruer og en plastbit..... Men nå vet jeg hvordan den henger sammen, så skal en tur inni der igjen og få alt på plass
  2. Jeg kjøpte Kaiteki i november og fikk installert i desember. Skrudde da ned 3 aluminium varmelister med felles effektregulater, den har i 20 år holdt temperaturen innenfor +/- 0,3 grader, med føleren strategisk plassert midt i rommet på innervegg. Og god infravarme fra knærne og ned grunnet strålingen. Men så var det dette med strømprisen da... Kaiteki pumpen gir god effekt og varmer mer enn det ene rommet den står i, om viften står på 3, men termostaten er på bærtur, må sette tempen noen grader høyere enn ønsket temperatur. Akkurat hvor mye kunne jeg jo vent meg til, om dette var konstant, men det virker som det varierer med utetemperaturen og vær/vind. Vanligvis 26 grader for å oppnå 23 grader. Googlet for å finne tak i en ekstern romføler og havnet da på denne tråden. Prøvde i-see funksjonen, kunne se at ir-kamera scannet rommet og håpet på bedring. Men så var vi vekk noen timer og da trodde Kaiteki at den burde gå i nattsenk og det som verre var, for tempen var nede i 16 grader når vi kom hjem. Lenge leve kunstig intelligens. Jeg ga da full gass men oppnådde bare at utedelen ble full av is. Så her sitter jeg, med raggsokker, og er varmepumpemaskinist. Med fingeren på fjernkontrollen og blikket på termometeret på veggen. Å flytte ut sensoren ville gjort susen. Trådløst eller v.h.a. kabel. Tipper at temperaturen der den måler ikke er representativ for rommet. Også interessant det som skrives her om lekkasje i yttervegg, skal sjekke dette og tette rundt drensrør, det kan forklare effektvariasjonene i forhold til utetemp (som har variert mellom -4 og +8 ). Har ingen form for smarthus styring, og har heller ikke (foreløpig) Kaitekien på nett.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.