Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

PaulM

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

PaulM sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ingen NAT'ing på hverken WAN eller VPN. Site-to-site VPN mellom to routere (pfSense), og lokal-nettene på begge sider kommuniserer med hverandre via vanlig routing. (men selv om det skulle oppstå korte brudd i forbindelsen mellom HA og Hub, så burde vel ikke det medføre behov for omstart av HA?)
  2. Ja. Sånn i praksis blir det som om de skulle vært i hvert sitt lokalnett med en brannmur/router mellom (men det er åpnet opp for all trafikk på alle porter og protokoller fra HA til Hub'ene). Det eneste som ikke fungerer, er auto-discovery av Hub'er - man må knaste inn ip-adresse og hele serienummeret. Hub'ene befinner seg ute på et leirsted (stor bygningsmasse, derav 4 EcoHub'er). Formålet med å kjøre HA opp mot dette, er først og fremst for å få ett felles admin-grensesnitt til dagligdags admin av alt sammen. Nobø-appen kan jo kun være koblet til én hub om gangen... Altså må jeg nå enten fjerne og legge til Hub hele tiden (også via samme VPN, og det fungerer helt fint), eller kjøre et par virtuelle Android-maskiner som er koblet mot hver sin hub (noe jeg også gjør). Men hvis jeg først får HA opp og gå stabilt mot det her, så kan jo noen (andre enn meg) holde en Google-kalender oppdatert med aktiviteter ute på leirstedet, slik at varmen går av og på når det trengs uten at jeg må inn i appene og bytte uke-program støtt og stadig. Og jeg kan helt sikkert finne på mye annen artig automasjon etter hvert også
  3. Jeg har nettopp satt opp HA (lastet ned OVA-filen og kjører den på VMware ESXi) og lagt inn hanobo via HACS. Og alle våre 4 Nobø-hub'er dukker opp, og fungerer greit en liten stund. Først og fremst en stor takk til echoromeo for å ha laget dette. Deretter et spørsmål: Det står en kommentar under v1.1.3 om at "Update of pynobo did not work completely as expected. Locking it to v.1.1.2.". Betyr dette at man ikke bør bruke hanobo v1.1.3? Eller refererer dette til hvilken versjon av pynobo som brukes (og da at hanobo v1.1.3 kjører pynobo v1.1.2 pga. problemer med en annen versjon av pynobo)? På første forsøk med hanobo v1.1.2 lyktes jeg ikke med å oppnå kontakt med EcoHub'ene (disse sitter på motsatt ende av en VPN-forbindelse), og jeg oppdaterte derfor til v1.1.3. Da dukket alle termostatene kjapt opp som entities. Og alt fungerer tilsynelatende fint en liten stund, men etter en snau times tid eller der om kring, gir forsøk på å endre HVAC-modus eller Preset på en sone følgende feilmelding: Failed to call service climate/set_hvac_mode. 'NoneType' object has no attribute 'send' Failed to call service climate/set_preset_mode. 'NoneType' object has no attribute 'send' I home-assistant.log dukker følgende opp: ERROR (MainThread) [homeassistant.components.websocket_api.http.connection] [139659848854208] 'NoneType' object has no attribute 'send' Traceback ...... File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/pynobo.py", line 355, in send_command self.client.send(message + b'\r') AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'send' En restart av HA gjør at ting funker igjen en liten stund til, men etter en snau time så er feilen tilbake. Noen tips? I ettertid har jeg fjernet hanobo v1.1.3 og installert v1.1.2 i stedet, men det samme fenomenet oppstår fremdeles.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.