Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MikkelBB

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Domoticz
    Fibaro Home Center
    Futurehome
    HDL

MikkelBB sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Gode, kloke folk! Dette var tips og råd over all mulig forventing. Nå lander jeg nok på å gå for smartpærer i all hovedsak som tenkt og satser på at det skal gå greit. Det er jo snakk om en hytte og jeg heller mot at utviklingen i alle fall ikke går bakover. Bare en liten oppfølging: Jeg har også a) Varmekabler, b) Varmepumpe, c) Screens, d) Yale Doorman, e) Panelovner, pluss noe brannvarsling, jeg skjønner at det er mange ulike systemer som kan samle disse, men hvis man er minst mulig lysten på å drive med oppfinnelser og egne løsninger, er det noe som er enklere og mer intuitivt enn annet? Type Apple Homepod, Google Home eller Homey? Eller noe annet? Så får én app "to join them all" Takk igjen!
  2. Takk så mye, folkens! @SveinHa Jeg skjønner, men kanskje dumt spørsmål; hvorfor trenger du dette med Zigbee/MQTT/Node-Red og Virtuino? Er det ikke nok å ha disse pærene, også kobler man disse til eksempelvis Google Home/Apple Homekit eller liknende? Trenger man flere ledd imellom? @Moskus Skjønner! Jeg skal grave litt i de prisene. Tror det hoppe så voldsomt opp fordi han hadde disse wi-fi dimmerne, og jeg har bedt om å få se produktet. Og skjønner; selvsagt flere veier til rom 🙂 @erikolaulvestad Takk så mye! Jeg skal sjekke! @mre Takk for tips!
  3. Stor takk for svar, alle sammen! Jeg har en lyskilde som jeg ikke kan kjøre Phillips Hue / Trådfri på og det er innfelte spotter av denne typen https://nordic-led.no/produkt/capella-isosafe-2700k-2w-led-sort/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=11006671830&utm_content=111678593167&utm_term=&gclid=Cj0KCQiAxc6PBhCEARIsAH8Hff3G1-NimSnr0ES2AKdT3BgQiyY2U92c3T8pf2qsLQxTl9SIj90doJwaAqZTEALw_wcB Må jeg kable dem til tradisjonelle brytere, eller kan jeg legge noe lurt inni veggen ved dem som igjen kan kobles til en trådløs bryter? Mener du at ting blir mer klønete når man kjører via Zigbee enn direkte med Phillips Hue/Trådri? Forøvrig skal jeg kjøre en god del skinner i taket, og det er primært der jeg har tenkt å bruke smarte pærer, hvis ikke må jeg trekke flere ulike ledninger til hvert rør, så vidt jeg skjønner. Med mindre det er mulig å ha en trådløs boks ved en skinne og kjøre den direkte på en trådløs bryter....? Takk igjen!
  4. Ja, det kan du si. Det var vel prisen for dimmere med kabling som også kan kobles på wi-fi. Sparer en tusenlapp på vanlige brytere med dimmer med kabel uten smartfunksjon. Jeg er forøvrig åpen for å gå for trådløse brytere, men hva er da best system. Vil gjerne ha et brytesystem som ikke er helt avhengig av wi-fi/nett. Vant til å bruke Trådrfri brytere uten nett, men der det er en mulighet, men de bryterne er jo ikke veldig vakre så kan hende det er bedre med et annet brytesystem. Jeg
  5. Takk for svar! Det blir finerplater på vegg, så vil helst unngå bokser. Dette er også en av grunnene til å gjøre det på denne måten. Men gøy å høre at andre også tar bort bryterne hjemme 🙂
  6. MikkelBB

    Ny hytte uten kabling?

    Vi driver for tiden å bygger en ny hytte. I den forbindelse vurderer vi ulike brytningsløsninger. Hjemme i leiligheten vår har vi god erfaring med IKEA Trådfri. Vi har sluttet helt med gamle brytere, ja, de er mest i veien og vi vurderer å bruke samme løsning på hytta, evt Phillips HUE. Vi sparer omlag 3000 pr brytepunkt om vi dropper alle brytere (unntatt til varmekabler etc) og bare skrur inn smarte pærer til noen hundrelapper stykke, setter opp brytere til disse og evt kobler dem til Zigbee e.l. etterhvert. Det høres for oss ganske lurt ut, men kanskje er det erkedumt og noe vi vil angre på seinere? Et alternativ er vel trådløse brytere, men da sparer vi vel egentlig ikke noe. Noen som har hete tips til løsninger som ikke krever doktorgrad i smarthet? Takker!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.