Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Gunnar-K

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Gunnar-K vant dagen sist 22. mai 2022

Gunnar-K hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Gunnar-K sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Ett år inn
  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt

Nylige merker

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det stemmer, han-leseren sender totalt forbruk èn gang i timen. Totalproduksjonen fra solcelleinverteren kommer til forskjellig tid, på det utsnittet jeg så på nå gikk det minimum ca 15 minutter for hver melding. Noen ganger går det over 1 time. Så det er nok forklaringen på at det ikke kommer stolper med solproduksjon for hver time. Resten av data fra inverteren har jeg satt til oppdatering hvert 10. sekund, kan nok redusere dette til f eks 1 gang pr minutt.
  2. Har et annet lite problem. Den totale solproduksjon for en dag ser ut til å stemme, men noen timer får null produksjon, mens det ser ut til å legges sammen med en senere time, se vedlagt bilde fra 8/4.
  3. @Einar Interfacet har vel ikke galvanisk skille, kjøpt fra Ali Express. Jeg klipte ut bilde fra @xbmc.tt litt lenger opp i tråden. Jeg bruker samme type. Jeg har brukt vanlig UTP, og bare brukt ett av parene koblet til jord på interfacet, og i andre enden til jorskruen på solcelle inverteren (Growatt MID 10KTL3-x), ingen termineringsmotstander. Kabellengde ca 20cm. Som sagt er det flere som har fått dette problemet etter å ha oppgradert ESPHome til nyere enn versjon 11.2 Mange har suksess med å endre "framework" til versjon 2.0.6 esp32: board: nodemcu-32s framework: type: arduino version: 2.0.6 Det har vel ett eller annet med et underliggende Arduino-bibliotek å gjøre tror jeg. Data kommer fram riktig, så vidt jeg har observert, til tross for CRC-feilen. Om jeg finner ut hvordan jeg tar en hex-skjermdump kan jeg posten den her. Jeg har erfart trøbbel med hjemmelaget USB-kabel et par ganger, så jeg er ikke fremmed for at kabelen bør byttes. Nå er elektronikken bare surret inn i litt plast, senere skal jeg bruke en litt lenger kabel, og plassere elektronikken i en 3D-printet boks i garasjen.
  4. Hei! Lagde et DIY 8266-kort, som jeg endelig fikk koblet til et RS-485 interface på samme måte som deg. Fungerer NESTEN med din kode. Måtte modifisere litt, bla endre til pinne 0 og 3. Dessuten vet jeg ikke hva som blir best match når det gjelder board-type. Brukte ESP07e, det er kanskje bare pinouten som betyr noe? Ser ut som jeg får det meste av data, men jeg får en CRC-feil for hver linje med data (tror jeg..). Finner noe info om dette, bla er det mulig en må sette inn noe slikt: esp32: board: nodemcu-32s framework: type: arduino version: 2.0.6 Jeg bruker jo ESP8266, og jeg vet ikke om det blir tilsvarende da. Får ihvertfall feilmelding på konfigurasjonen når jeg forsøker å installere OTA fra HA ESPHome. Feilmeldingen tyder på feil indentering, men tror ikke det er det. Trykker jeg "Visit" i ESPHome ser det ut som på vedlagte bilde.
  5. Tenkte jeg endelig skulle gjøre et forsøk på å koble inverteren til Home assistant via ESPHome. Jeg fant noen innlegg om dette på Home assistant forumet, med en skisse av oppkoblingen, se vedlagte bilde. Det framgår ikke om jord på RS485-konverteren er koblet til jord i inverteren? Blå ledning på bildet, og i tillegg om svart ledning (USB null-volt) er koblet sammen med blå ledning? Det synes ikke om blå og/eller sort ledning er koblet til noen av pinnene i pluggen på inverteren. Kan ikke se at pinouten alle pinnene står i manualen heller, så jeg vet ikke om jeg finner jord for inverteren i pluggen heller. Kan selvsagt måle.. Kanskje du husker hvordan du koblet dette i pluggen til inverteren @xbmc.tt?
  6. Hei! Det er en IVT Greenline fra 2001. Den har en TTL-nivå serviceport som kan brukes både for å lese ut og sette parametre. Jeg skal først og fremst lese ut temperaturer via Home Assistant for å overvåke at alt fungerer som det skal. Kanskje også f eks skru på og av el-tilskudd. Har installert solceller, og har vurdert å varme opp noen hundre liter vann på dagtid som kan brukes til gulvvarme på kveld og natt. foreløpig usikker på om det vil lønne seg. Husdata interfacet tror jeg kan brukes direkte i Home Assistant. Finnes også en del info og reverse engineering av protokollen for å lage sitt eget.
  7. Hei! Gammel tråd som jeg oppdaget nettopp da jeg søkte etter Husdata H60. Jeg har en IVT Greenline D9 varmepumpe som jeg er interessert i å overvåke. Muligens også sette ymse parametre. Ble det til at du kjøpte en av disse dingsene?
  8. Ja, jeg la bare ved faktura(ene) uten kvittering. Hang ved skjermutklipp av "Vedlegg til produksjonsanlegg" til fakturaen der det sto pris på hel pall for å dokumentere effekten. Vet ikke om det var nødvendig. Uansett en veldig enkel og rask prosess 🙂
  9. Nærmer seg suksess mht Enova-støtte! Totalpris for anlegget på 12,6kWp blir da ca 93000,- inkl støtte.
  10. Kjøpte hel pall med paneler, og brukte ikke alle, så det står ikke effekt på fakturaen, kun pall, type paneler og pris. Så derfor tenkte jeg at jeg må legge ved noe i tillegg, som søknaden som elektrikeren sendte til nettselskapet. Må det forresten legges ved kvittering for betalt faktura?
  11. For dere som har søkt om støtte fra Enova - legger dere ved noen beskrivelse av anlegget? Kanskje bilder? Faktura for innkjøp av materiellet fra Solcellespesialisten viser bare en hel pall med paneler, ikke antall. Jeg tenker å legge ved "vedlegg til produksjonsanlegg", som er et av skjemaene som elektrikeren sendte inn ifm søknad om installasjon, for å dokumentere installert effekt. Har også en bekreftelse fra Elvia kundeservice. Sammen med "Melding om installasjon" burde vel dette være bra nok?
  12. Antar at du så endring på fw-versjon i appen? Fortsatt ingen endring her, men inverteren har fungert i hele dag.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.