Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Per Øyvind

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Per Øyvind vant dagen sist 20. oktober 2017

Per Øyvind hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Domoticz
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Per Øyvind sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

8

Nettsamfunnsomdømme

  1. Med mindre du er Reodor Felgen og stadig bygger Il Tempo Gigante-aktige kreasjoner, synes jeg er det er overkill å anskaffe spesielle skap til nettverksutstyr i garasjen. Med mindre du har veldig spesielle behov, holder det med en enkel (billig) unmanaged switch og AP etter smak og behov. Slikt genererer såpass mye varme at kondens ikke blir noe issue. Hvis utstyret noen gang tar kvelden grunnet eksos/støv, er det nok modent for utskifting uansett. Bare mekk til et proprietært skap selv, hvis du føler at du trenger det. My two cents...
  2. Det kommer jo heilt an på brukstilfellet. Personlig bruker jeg bare VPN på mobilen for å kunne aksessere hjemmenettet på farten. Det er jo et helt annet scenario enn om ønsker/trenger/vil ha VPN på router-nivå for alt av enheter. Innlogging og klienter er noe herk, og siden jeg er lettere paranoid kommer jeg derfor for å gå for router-VPN. Nord-VPN har veldig godt rykte på seg, så tror de er safe. Planen min er å sette inn en dual NIC i en gammal stasjonær og installere pfsense med VPN og caching.
  3. Her har du oppskrifta: Finn 1 stk SD-kort og 1 stk SSD. Sørg for at begge har FAT32 filsystem og kun én partisjon. Bruk Win32 Disk Imager og kopier imaget til både SD-kortet og SSD'en. Både SD-kortet og SSD'en vil etter dette begge ha en partisjon som heter "boot". Til begge disse partisjonene kopierer du en tom fil som bare heter "ssh" uten filendelse. I bootpartisjonene skal det være en fil som heter "config.txt". Rediger disse filene i Notepad ++. Det du skal gjøre er å skrive en ekstra linje nederst i dokumentet, for så å lagre. På linjen skal det stå følgende: "program_usb_boot_mode=1" (uten hermetegn) Sett inn (i denne rekkefølgen) SD-kort, SSD, ethernet-kabel og strøm. Raspberry Pi vil så starte opp. Lag deg en kopp kaffe eller gjør noe annet som tar 5 minutter. Bruk Putty for å SSH'e til Raspberry Pi (standard brukernavn er pi og standard passord er raspberry) Nå må du være kjapp og gjøre flere ting i rask rekkefølge: skriv sudo reboot og løp hen til Pi'en. Vent til du ser at det lyser grønt i en av lampene der SD-kortet sitter, og napp ut SD-kortet. Lag deg en ny kopp kaffe eller gjør noe annet som tar 5 minutter. Hvis du nå får til å SSH'e inn i Raspberryen, så skal alt være ok, men for sikkerhets skyld: skriv "sudo reboot" igjen bare for å sjekke at den booter helt uten SD-kort.
  4. Du spesifiserer ikke om du skal kjøre OS/programvare på SSD'en, eller om det bare er til lagrings.. Nå vet jeg ikke hvor teknisk du er, men det er litt stress å sette Rpi opp til å boote fra noe annet enn SD-kortet, men det lar seg fint gjøre. Du må først installere alt til SD, så kopiere alt til SSD, endre på en config og nappe ut SD-kortet i oppstartsfasen. Jeg har en liten oppskrift på dette ligganes hvis du trenger. Jeg har dette oppsettet, bare med USB minnepenn istedet for SSD. NB: USB-porten på Rpi har delte ressurser med LAN, og vil fungere som en flaskehals. Systemet vil bli raskere ja, men det vil aldri kunne klare å utnytte skrive- og lesehastigheten på SSD'en. PÅ den andre siden: det er jo trist med ubrukte SSD'er, og den har nok mye mer mer lagringsplass enn det du har på SD-kortet.
  5. Etter å ha kikka på diverse løsninger der ute, har jeg funnet ut at alle smarthusløsninger passer i 2 katergorier: 1.) Pene, men mangler funksjonalitet og fleksibilitet. Har også en tendens til å låse deg inn i sitt univers (eks Apple). 2.) Fleksible og funksjonelle, men ser ikke ut i måneskinn og/eller har høy brukerterskel. Valgte derfor ta utgangspunkt i Domoticz (fleksibel og fint løsning, men mangler litt på det visuelle) og lage min egen Frontend. Noe av formålet med prosjektet var å lage noe som ser like bra ut på på PC, nettbrett og mobil UTEN Å MÅTTE INSTALLERE EN JÆVLA APP. Hardware: Raspberry Pi 3, Razberry Programvare: Domoticz, Nginx, Varnish Programmeringspråk: HTML, CSS, PHP, JSON, Javascript, JQuery, Bootstrap. Selve designet er relativt simpel HTML og CSS med en dæsj PHP og Javascript her og der. For å få til responsivt design har jeg brukt Bootstrap. Har tatt utgangspunkt i diverse bokser, hver med sin funksjon: ---Dashboard---- Logo - bare en logo. Oppdaterer sida når jeg trykker på den. *Servere/Wake on LAN" - diverse logoer til ting hjemme som har IP-adresse og en port. Et PHP-script kjører i bakgrunnen. Hvis "serveren", f.eks NAS'en, svarer på porten så henter den et ikon og link. Svarer den ikke vises det et annet bilde (med et rødt uttropstegn som indikerer at den er offline) og fjerner linken. Nedtrekksmeny og startknapp for å starte NAS. Frontend for Domoticz #1: Kan skru lys og varme av og på. Frontend for Domoticz #2: et ikon som indikerer om alarmen er av eller på, og hvem som er hjemme (+ en tullefunksjon: ikonet av Rick Astley er play/pause-knapp for "Never Gonna Give You Up" ) Webkamera: Fant en åpen webcamfeed for et sted i nærheta. En veldig grei måte å sjekke været uten å måtte se ut. ---Bruksanvisning--- En generell bruksanvisning for ting i hjemmet. Greit å ha hvis man får besøk. ---Været--- En vær-plugin jeg fant på nettet. ---Nyheter--- En nyhets-plugin jeg fant på nettet. Henter lokale nyheter fra NRK og fvn.no Ellers: Javascript setter bakgrunnsbilde avhengig av om det er morgen, dag, ettermiddag/skumring eller natt. På PC vises det 3 bokser i bredda, på nettbrett 2 og på mobil 1. Bruker VPN hvis jeg trenger tilgang til systemet når jeg er hjemmefra.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.