Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

SpotOn

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av SpotOn

  1. Works like a charm! Takk for deling av løsning! Har nå satt opp en Telldus Termo/hygrosensor som sender signal til en Telldus Znet lite som igjen trigger en Fibaro Smart Implant og dermed forserer ventilasjonen.
  2. Kan jeg spørre hvor du hentet GND og P fra til inputsiden av Fibaroen...?
  3. Jeg har en InoVent AHU-400 V, produsert (i følge klistremerke på innsiden av "boksen") den 13/1-21. Kretskortet ser ut som på bildet vedlagt. Ligner dette på ditt? (Fant jammen meg en USB-kabel der også....) ?
  4. Veldig bra. Dette kan definitivt være en løsning for meg også. Forstår jeg det riktig at du endte opp med å ikke bruke det du bestilte fra Ventistål?
  5. https://www.bitzersmartconnect.com/ du tenker på? Min AHU 400 kom ferdig levert med WIFI-modul. For å koble denne opp mot "skyen" måtte jeg (i følge bruksanvisningen) først bruke appen BITZER Smart Connect fra Bitzer Electronics AS. Når dette var gjort kunne jeg koble videre opp mot ENSY-appen. Har aldri besøkt denne nettsiden før i dag, men ser jo nå at jeg faktisk kan bruke denne til å både lese status og å sette verdier på enkelte parametre for aggregatet mitt. Og denne nettsiden (og Bitzer-appen) viser at det er kontakt med aggregatet - samtidig som ENSY-appen viser "disconnected". Herlig!
  6. Hva som skjer er ikke godt å si - men for meg er styring av min ENSY AHU400 via ENSY-appen (iOS) en fullstendig utilfredsstillende løsning. I lange (og tilsynelatende tilfeldige) perioder viser appen "disconnected" med rødt lys - og all styring eller overvåkning av status via app er umulig. Jeg mistenker at dette skyldes krøll i en eller annen sentral server eller skytjeneste(?). Edit: Ser nå at aggregatet er fullt "online" når jeg logger på https://www.bitzersmartconnect.com/. Fra denne nettsiden kan jeg også justere og overvåke all verdens parametre - langt ut over det ENSY åpner for via sin app.
  7. Gammel tråd, men mon tro om dette også fungerer for min Zyxel EX5401-B0 ("Zyxel VMG v2") som Viken Fiber / Altibox insisterer på å fjernadministrere...? Det må testes.
  8. Det er nok den veien det går ja. Likevel er det forbasket irriterende å vite at jeg faktisk allerede har en (stor) boks stående som kunne gitt meg den funksjonaliteten jeg trenger uten ekstra kostnad og uten behov for nye bokser - hvis bare Altibox hadde åpnet for dette.
  9. Og svaret fra Viken / Altibox vedr lokal web-administrasjon var: "The computer says no...".
  10. Takker for nyttig info. Jeg starter med å gå en runde eller to til med kundebehandlerne hos Altibox/Viken for å se om de aller nådigst kan åpne for lokal administrasjon på min EX5401-B0 (som jeg ser er «hjemmesentralens» korrekte navn og nummer). Har ikke helt troen på at de gir meg dette - men det er uansett verdt et forsøk.
  11. Takker. Jeg falt av lasset ved post 4 hvor det ble snakk om lodding og console access. 😀
  12. Har nettopp fåttfiber fra Altibox/Viken Fiber i hus - og har dermed også fått montert en "Zyxel VMG" (v2 tror jeg...) montert. Dersom man sjekker Zyxels hjemmesider så skal denne hjemmesentralen ha all verdens funksjonalitet (inkl. gjestenett, etc..). Jeg får imidlertid kun administrert denne via "mine sider" og der er det ytterst begrenset hva som lar seg styre. Har kontaktet Altibox for å se om de kan åpne flere funksjoner og fikk da bla tilbakemelding om det ikke var boksens primæroppgave å fungere som wifi-router, og dermed ønsket de ikke å tilby for god funksjonalitet der... Hvordan man kan sette opp egne løsninger er jo diskutert i det vide og brede her tidligere, men: Har noen prøvd å få flashet VMG'en med en "standard" firmware så denne kan administreres lokalt? Er dette gjennomførbart eller risikerer jeg å ryke på en smell så jeg mister alt av forbindelse med omverdenen?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.