Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

b3nd1k

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

b3nd1k sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er det slik å forstå at Plejd-bryteren du refererte til over, gjør ingenting med mindre den i appen (eller Home Assistant) er koblet opp mot en bakomliggende relee i appen eller smartpærer? Jeg har ikke Plejd-smartløsning fra før av og prøver å avdekke hva jeg vil trenge i tillegg til bryteren. Jeg har forsåvidt ramme fra Elko, men det ser ut som om størrelsene er universale, så den bør passe antar jeg.
  2. Kult, takk for at du delte! Ettersom Plejd går på batterier, så går jeg ut i fra at det kanskje er en smartbryter? Jeg fant riktignok ikke noe informasjon om hva slags protokoll den bruker. Er det Bluetooth, Zigbee eller Z-Wave?
  3. Jeg ser for meg at jeg blir å ende opp med en impulsbryter selv. Class Ohlsson selger disse fjærne og det er ikke alt for dyrt. Denne YouTube-videoen får jeg jo også installasjonen til å virke svært enkel. Hvis du bestemmer deg for å gå for Elko sine smarte lysbryte, si gjerne i fra. Jeg har sendt en e-post til Elektroimportøren for å høre om de kjenner til om Elko har noen dumme vippebrytere, uten logo. Jeg fant disse. Det kan kanskje være ett alternativ. Forhåpentligvis er det så lett som å bare bytte plate. EDIT: Jeg tok akkurat en titt på min lysbryter og ser ikke ut som det er like lett å sette springfjær på Elkobrytere. Der har ikke de taggene som er i videoen over.
  4. Min variant var HomeKit-modellen, så den eneste informasjonen jeg fikk opp i Danalocks egen app var mer eller mindre batteristatus. Problemet var at Danalock sluttet å rotere på pinnen som låste opp døren. Jeg kunne låse opp/låse igjen døren via HomeKit uten at noe hendte. Til slutt kortsluttet den tror jeg og lot være å svare, begynte å lyse rødt. Autokalibrering får man ikke gjort via HomeKit, dessverre.
  5. Danalock har jeg frem til nylig hatt god erfaring med. Jeg kjøpte min i Juni i fjor og fungerte fint frem til forrige uke. Plutselig stod jeg utenfor døren og slapp ikke inn, selvfølgelig hadde jeg ikke med meg nøkkel. Batterinivået i appen visste høyt batterinivå. Var nødt til å ringe låsesmed og få de til å borre opp døren. Etter det, så sluttet jeg å stole på Danalock. Den gikk rett tilbake til Elkjøp. Jeg ba også om å få pengene igjen for låsesmeden og fikk beskjed om at Elkjøp måtte feilsøke med Danalock først. Fikk beskjed jeg ville høre noe ila en uke.
  6. @kristofferRHei! Kom du frem til noe her? Jeg har tilsvarende problem hvor alle mine lysbrytere i leiligheten er dobbelbryter med av/på-knapp på toppen og varmekabelstyring på bunn.
  7. Jeg har en ordinær av/på lysbryter i stuen. Kan jeg uten problemer med bytte den ut med en smart dimmer som for eksempel en Fibaro Dimmer 2 eller Heatit Z-Dim Z-Wave-dimmere, eller må det også byttes ledninger i veggen?
  8. Hei! Jeg bor i leilighet og tenker å legge til Aqara T1 Innfelt Zigbee-fjernstrømbryter på innsiden av mine lysbrytere da deter et rimelig alternativ og jeg har okay erfaring med Aqara. Ettersom lysbryteren vil benyttes minst like ofte gjennom Home Assistant som ved fysisk berøring, så vet jeg allerede nå at jeg kommer til å irritere meg over at lysbryterens retning vil være ut av sync med lyset. Det vil si, hvis lyset skrues av i HA og jeg vil skru det på fysisk, så må jeg vippe lysbryteren ned, som i mitt hode er av. Ja, jeg vet at dette er et ilandsproblem, men finnes det en lysbryterknapp som i stedet for å gå opp/ned fungerer ved at man dytter den inn? Da vil jeg slippe dette dilemmaet. Jeg kan kanskje bytte ut bryteren med en dimmer uten at det er noe problem? Den bør forøvrig passe inn i min dobbelramme. Se bilde.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.