Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

runeeik

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

runeeik sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Ett år inn
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja vil tro det. Uponor ventilen eg har nå er 24V. Tenkte for enkelhets skyld å gå over til 230V. Planen blir da å kjøre en slik https://www.vvskupp.no/uponor/1090265/uponor-vario-b-aktuator-wgf-nc-230v-1w og en slik til styring https://www.elektroimportoren.no/?Article=5430598&Referer=prisjakt&utm_campaign=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_source=Prisjakt Har veggen åpen enda så får dratt bort et trekkerør og lagt opp kabel mellom termostat og aktuator, så tenker det løser seg på en fin måte.
  2. Har en separat varmesløyfe som jeg ønsker å styre uavhengig av resten, pga plassering og vanskelig med kabling til Heatit z-water sentralen. Finnes det trådløse aktuatorer som kan motta åpen/stengt signal fra z-water kontrollboksen? Eller er det lurest å gå på direkte styring av kun denne ene kretsen med vannbåren varme? Aktuatoren som står på sløyfen idag er Uponor Vario B, og termostaten som styrte rommet tidligere når den var tilkoblet til z-water boksen er heatit z-temp2. Dette er i et anneks som har egen fordeler med aktuator i annekset. Varmestrømmen kommer fra hovedsløyfen i hytta, og må reguleres i annekset. Her er det ikke lenger mulig med kablet tilkobling til z-water enheten, slik gamle oppsettet var. Håper det var forståelig, og at noen kan hjelpe. Optimalt hadde det vært best å kunne bruke de delene jeg har med minimalt ombygging, men skal tåle enkle løsninger om det finnes. Har futurehome som styringssentral.
  3. Har nå gått til innkjøp av Id Lock 150 som skal installeres. Så langt kjøres det meste i huset på z-wave systemet, men sliter litt med hvilken modul jeg skal sette i dørlåsen... noen tips til hvilken av disse som anbefales ? Bruker z-wave mer batteri enn zigbee modulen ? Bruker Homey Pro
  4. runeeik

    Friskluftsvifte

    Har et prosjekt i kjellerstuen der jeg ønsker varmeflytteren ut mot gangen og en vifte som trekker frisk luft inn i rommet fra veggventilen skal starte når temperatursensoren i rommet indikerer at jeg fyrer i vedovnen. Finner ingen god løsning for friskluftsvifte for gammeldags firkantkanal 150x150, men ser mer og mer på å bruke en kabinettvifte(pc vifte). Disse har imponerende specs mtp lydnivå og luftmengde, men de er stort sett 12V. Tanken min er oppkobling på følgende måte: Aqara single brytermodul tilkoblet konstantstøm -> LED spot trafo 230V-12V for omgjøring av spenningen -> tilkoblet kabinettviften som er montert i kanalen med lamellventil som hindrer trekk inn i rommet når vifta ikke går. Lager flows med homeyen som benytter enten netatmo indoor modulen i rommet eller egen aqara temp sensor som henges opp en fornuftig plass. Denne flowen kan også starte varmeflytteren ut i gangen for fordeling av varmen, samt stoppe/redusere varmepumpen og varmekablene i gangen. Spørsmålet er om en LED trafo vil fungere til formålet ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.