Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Kenneth78

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Telldus Live!

Kenneth78 sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Reagerer godt
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Synd. Det fungerer helt greit. Har for det meste NEXA bortsett fra den Telldus startpakken jeg kjøpte på clas. 433MHz brytere, aktuatorer, dimmere, temperatursensorer og støpsel er grisebillig i forhold til alt annet. Har testet ut hvordan det er å styre varmekabler i kjeller med sensor og aktuator fra NEXA i tillegg til kontaktor. Har fungert ganske bra, noen tilfeller der det ikke har fungert, ble det litt for varmt eller litt for kaldt før jeg oppdaget det. VK er satt opp som grunnvarme så romtemperatur ikke bli mer enn 24grader ved at kablene står på kontinuerlig. De bruker en del strøm, derfor jeg ville teste ut romføler istedet for å bruke gulvføler. Dessverre fungerer ikke dette lengre da det ikke er mulig å lage hendelser lengre. Ser meg nødt til å betale 3 euro for en måned slik at varmen fungerer til jeg finner ut en annen løsning. Heldigvis er det vår nå og gradestokken viser 17 celsius nå😀 (NB! Jeg er elektriker 🙂) Edit: Hendelser fungere i noen dager til.
  2. Har 433MHz og Telldus net v2, men har for det meste Nexa til styring av lys og stikkontakter etc. Nå får jeg ikke kontakt, mangler valid token. Prøvd å restarte mange ganger. Som steinardo sier, det har vært ustabilt. Jeg får ikke oppgradert til premium heller. Uten å bytte alt 433MHz utstyret, hva er den beste løsningen? Vil Nexa Bridge X fungere bedre? Har også en sånn kina dings liggende, en BroadLink RM4 Pro RF 433MHZ + IR WIfI Universal Remote... Ikke prøvd den noe særlig, kjøpte den som back-up for noen år siden.
  3. Sjekket Vibb før jeg gikk fra Motkraft til Tibber, valgte Tibber pga dårlige "vibes" fra Vibb 😆
  4. Jeg fyrte en del i vinter med vedbriketter fra Europris som jeg hadde fått gratis. Vurderte å kjøpe flere, 29kr/pakke, men etter litt fin regning kom jeg fram til at det var dyrere enn varmepumpe. I tillegg slipper jeg den grusomme varmen inne man blir så sløv av. Har ved utkanten av Oslofjorden blir det ikke så kaldt, varmepumpen fungerer utmerket hele tiden. Har vurdert å installere flere men pga ventetid på installasjon har jeg avventet. Edit: har kuttet opp en del engangs paller for å kunne fyre gratis de få dagene det er grisekaldt.
  5. Sjekket nettopp Bytt.no og nå har Tibber fått en stjerne fra alle med dårlig økonomisk styring. De fleste har sikkert ikke Tibber Puls og styrer sikkert ikke Strømforbruk etter pris heller. Skjønner at mange ikke har råd til en halv måned ekstra med strømregning, han som klagde til E24.no og er elektroingeniør har sikkert 150-200k mer enn meg i året. Regner med at en med et slikt yrke bruker Tibber fullt ut med styring etc.
  6. Hvor mange andre strømselskap har en app, power ups og API slik som Tibber?
  7. Midlertidig styrer jeg min 2kW VVB med en 16A Deltaco sak med kWh nåler innebygd. https://prisguiden.no/produkt/deltaco-smart-home-sh-p01e-457495 Har utstyr for å montere i sikringsskapet men har ikke kommet så langt 🙄 Det var det der med skoene til skomakerens unger eller noe.... Vi dusjer rett før vi legger oss og tanken varmes opp i løpet av natta. Blir aldri lav temperatur. Ofte trekker VVB strøm kun 1 av de 2-3 timene denne saken er påslått. I tillegg får man litt info om dag- og månedsforbruk.
  8. Hehe... litt varmt med 70 grader 🤣 Vi har veldig bra trykk her. Kan skru ned mye på blandebatteriet med clas ohlson dusjhodet vi bruker(ikke sparedusj). Itillegg trenger jeg ikke å vaske/skylle håret.
  9. Er det ikke bare å la være å skru blandebatteriet på fullt? Da har man hvertfall muligheten til en god dusj når man trenger det.
  10. Undersøk først. Spør her inne. Installer et system som er lett å integrere med andre systemer. Jeg styrer VVB manuelt akkurat nå. Håpet er å få det automatisert i Home Assistant, men da må jeg få tid til å sette meg inn i det. Men støtte får du. En kjenning meldte seg inn i huseierens landsforbund(500kr/året) og fikk 4-5000kr rabatt på en smart VVB. Han får støtte fra Enova i tillegg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.