Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

muad

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

muad sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Easee har bekreftet at de har problemer med det interfacet på boksen og mqtt serveren, Easee har tvunget min boks til kun og bruke 4G. For meg virker det som Easee på mange måter satser på at boksene helst skal bruke 4G og wifi som ett sekundær nett. Noe som i grunnen i seg selv er logisk nok siden de fleste ladebokser står ute utenfor wifi rekkevidden til mange.
  2. Vi installerte nylig en Easee laderobot, og jeg er en smule forundret over hva denne boksen driver med. Jeg har alt fått en ny boks fordi den "gamle" koblet seg ikke til wifi nettverket, alt annet inkludert ams leseren takler nettet mitt. Bare ikke Easee, så til slutt valgte jeg å lage ett eget wifi nettverket av ett eld gammelt AP jeg hadde liggende. Virker nå som den klarer å holde en stabil oppkobling, vel i allefall sier ping og gatewayen min at den er der. Vel altså den er på nettet, men i appen står den oppført som uten wifi nettverk. Bare med mobilnett, og når jeg prøver å koble den til wifi via appen så timer den bare ut. Jeg kan bare konstatere en ting av dette og det er at dette er ett meget snodig produkt, og at denne kan kun styres gjennom skyen. Fordi det lokale interfacet som er på denne boksen er gammelt og temmelig utdatert, trolig så utdatert at det faktisk ikke lengre kommuniserer med Easee sine server. Da denne rapporterer at den faktisk ikke er påkoblet WiFi nettverket. Noen andre som har merket det samme som meg? Eller har problemer med nettverket på disse laderene?
  3. muad

    Namron dimmer + zigbee2mqtt

    Jeg fant ut det var like enkelt å bare fyre opp python og programmere selv. Så nå har jeg en RPI som har Zigbee2mqtt, mqtt og ett program som starter på boot 8⁠-⁠) Nå er det bare å sette opp wifien på RPI til AP slik at jeg kan ha ett eget IoT wifi punkt .
  4. muad

    Namron dimmer + zigbee2mqtt

    Det er noe av grunnen til at jeg likte node-red der fikk en i grunnen både muligheten til å scripte selv, samtidig som en har tilgang på endel ferdige guier og script.
  5. muad

    Namron dimmer + zigbee2mqtt

    Det er akkurat den samme tanken som jeg har i grunnen, tror det vil bli mye ryddigere i lengden enn å bruke HA. Blir fort mye å holde styr på
  6. muad

    Namron dimmer + zigbee2mqtt

    Glemte helt å sjekke dokumentasjonen til zigbee2mqtt, takk for påminnelsen. Helt fersk, så jeg famler litt rundt i blinde. Slik jeg ser det så blir det nesten enklere å bruke mqtt i forhold til å bruke hass.io, spesielt om en faktisk kan endel om Linux og programmering?
  7. muad

    Namron dimmer + zigbee2mqtt

    Er det noen her som har informasjon om hvordan jeg kan styre en namron dimmer fra mqtt? Tanken er at jeg skulle kunne styre det meste gjennom mqtt
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.