Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Boulder

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Boulder

  1. Selv med en Riemann Sum Integral-helper? Og metode "Left" ? Jeg oppnår god nøyaktighet på veldig aktive effektmålere med dette. Jeg har ikke denne sensoren, men skjønner da metoden du foreslår, bruker samme tilnærming på andre enheter. Siden jeg har endel Gen2-ovner antar jeg dette ikke er en farbar vei for meg. Jeg har jo heller ikke noe veldig godt begrunnet behov heller, annet enn at det er irriterende når et par kWt allokeres til feil time i visningen min. På sikt har jeg vurdert å leke med lastbalansering for hele huset, og da ville jeg hatt behov for en mer nøyaktig og "live" måling.
  2. Hvilken entitet tenker du på ? Jeg får 3 stk per ovn, en climate og 2 sensorer (den ene heter daily og oppdaterer hver time-ish. Det er denne som er brukt over, den andre yearly) Under vises kun year, men day er identisk.
  3. Hva med firmaspons, mot et banner eller lignende? Kunne hatt 3 nivåer der og, men skulle tro det holdt med Elektroimportøren eller lignende for å dekke kost?
  4. Jeg har en oversikt i mitt Home Assistant-oppsett som viser strømforbruk på ulike kilder per time. Disse stables i grafen med ulike farger, før jeg legger sammen alle kjente forbrukere, for så å trekke disse fra totalen og vise denne som "Rest". Panelovnene fra Mill lager krøll, da de oppdaterer kun 1 gang per time (ofte 5-6-7min over hel), men ikke alltid. Når de hopper over en time blir forbruket påfølgende time doblet i min fremstilling. Noen som vet om man kan få raskere frekvens på disse avlesningene? Kl 12:00 inntreffer et eksempel på dette her, hvor PO (PanelOvner) ikke oppdateres i timene før, og blir veldig høye i time 11 og time 13, og kunstig lav i 12. Her vises synderen, hvor oransje er PO i fremstillingen over: En annen irriterende ting er at alle mine Mill-ovner, både G2 og G3 resetter kl 01 isteden for 00:
  5. Slik (hvis det er dette du mener): Prisene (blå søyler) dukker opp en etter en når man treffer aktuell time: Og her ligger det av en eller annen grunn et forbruk frem i tid igjen, klokken er nå 22, men her ligger et datapunkt i fremtiden:
  6. Noen Apex-eksperter der ute som forstår hvorfor grafen bugger hver dag ved å ikke vise kveldens timepriser, og hvorfor forbruket blir tegnet opp som noe annet enn null fremover i tid? (Det er riktig med 0 mellom 09-20, men ikke ca 0,25 resten av kvelden, dette har jo ikke skjedd enda...) Visualiseringen funket fint tidligere, men har nå oppført seg slik noen dager. type: custom:apexcharts-card apex_config: chart: stacked: true graph_span: 1d update_interval: 15s span: end: day header: show: true colorize_states: true standard_format: true title: Forbruk og pris per time i dag now: show: true yaxis: - id: forbruk decimals: 1 min: 0 max: ~3 - id: pris decimals: 2 min: 0 max: ~1.5 opposite: true series: - entity: sensor.kwh_current_hour name: Forbruk inneværende time type: line curve: stepline stroke_width: 3 yaxis_id: forbruk show: legend_value: false group_by: func: max duration: 1h - entity: sensor.nordpool_kwh_trheim type: column color: 00B3F4 yaxis_id: pris name: Pris inneværende time show: extremas: true legend_value: false data_generator: | return entity.attributes.raw_today.map((start, index) => { return [new Date(start["start"]).getTime(), entity.attributes.raw_today[index]["value"]]; });
  7. Noen som vet hva "cert" verdien i tariff-eksempelet er?
  8. Takk, burde jeg hatt et valg her? På andre integrasjoner står det Configure på selve kortet for integrasjonen (ikke i menyen)
  9. Jeg har Nordpool-sensoren satt opp via Hacs, og alt fungerer supert. MEN, jeg klarer ikke finne konfigurasjonen, og husker ikke hvordan jeg satte den opp. Siden det ikke er spor etter den i configuration.yaml antar jeg det må være via webui, men hvor i all verden er det?
  10. Takk, det var det jeg lurte på. Ser flere selger 3D-printede DIN-holdere til disse puckene, så kanskje det vil rydde litt opp. Vaskemaskinen kan absolutt ikke styres slik, nei. Tenkte da mer på VVB og kanskje varmekabler i kjeller (selv om disse har ganske moderne termostater som kanskje mister minnet eller lignende ved strømbrudd?)
  11. Hei! Jeg er interessert i å overvåke enkeltkurser i sikringsskapet. Disse går til varmepumper, varmekabler, VVB, vaskemaskin/tørketrommel m.m. Å kunne styre noen av disse er heller ikke å forakte. Fremfor å måtte opp med bokser mange steder ønsker jeg gjerne å kunne gjøre dette fra sikringsskapet. Jeg har et moderne sikringsskap (nytt i 2020) med deksler foran alt, og 3-4 tomme rader under sikringene. I utgangspunktet er mitt smarthjem satt opp med ZigBee og Home Assistant, men det er ikke mange gode alternativer der ute som oppfyller det jeg ønsker, så jeg har kommet frem til disse fra Shelly. Pucker fra Shelly: https://www.dustinhome.no/product/5011256483/1pm-plus-energy-metering-wifi-relay-16a?ssel=false Er det lov å montere "pucker" i sikringsskapet (altså slike releer som vanligvis skjules i veggbokser bak brytere? Det vil jo se rotete ut, men det kan jeg leve med?) Eller må jeg over på slike? DIN-relee fra Shelly: https://www.dustinhome.no/product/5011256485/pro-1pm-din-wifi-1-ch-16a-power-metering-red SIden jeg ønsker 6+ slike, blir prisforskjellen etterhvert stor, derav spørsmålet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.