Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ess_seb

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Other groups

Sølv

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

ess_seb sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Interessant - takk for tipset. Var ikke klar over det. Enig at det kanskje blir litt styr - men hadde vært nyttig hvis man temperatur overvåke allikevel - bedre for nattesøvn (eller det var kanskje ikke sol på natta - men når man ikke er hjemme da...)
  2. Noen som har vurdert å temperatur-overvåke hver eneste MC4 kobling for automatisk utkobling hvis en av de blir for varm? Termofotografering blir jo litt håpløst siden koblingene er skjult under panelene. Tenkte å ha en termistor + mikrokontroller per MC4 kobling og koble de på en eller annen bus (slik at man trenger bare 1 kabel). RS-485 eller CAN (eller en annen type bus som støtter lange avstander). Jeg bare orker ikke at noe som som dette skjer: https://www.nrk.no/rogaland/brann-i-solcellepanel-pa-hustak-1.16434359 Tanker?
  3. Det kan du fint gjøre men da trenger du noen flere komponenter som du slipper ved å kjøre alt gjennom. A) systemet kan ikke lenger måle real time effekten som går inn/ut fordi den ikke sitter i mellom. Så da må du programmere noe selv som leser AMS måleren din hele tiden og fortelle hvor mange watt den skal mate inn eller konsumere til en hver tid. Produksjon og bruk må være i balanse ellers vil du mate strøm til nettet eller kjøpe etc. B) for å kunne ha noe som helst nødstrøm/backup krever det anti islanding. Da tenger du altås en boks (med relay) bak måleren som koble huset fra nettet når den detekterer at nettet har for dårlig kvalitet. Dette er for at du ikke skal mate strøm tilbake til nettet når strømmer faller bort (pga sikkerhet). Så det er fint mulig men det krever en del ekstra. Enklere å legge 2 kabler til anlegget og kjøre alt gjennom.
  4. Imponerende å lese at du har klart å kutte forbruket såpass mye. Jeg har også kuttet en god del av forbruket - men da økte samtidig også bruk av ved. Og det er jo kjedelig med tanke på miljø - når vi har "ren" vannkraft tilgjengelig. Men det blir en avsporing Hvorfor prøver du å holde deg under 4.75kWh per time? Er det p.g.a. effektled på nettleien? Nå som nettleien har gått ned fant jeg ut at det vil være mer lønnsomt å lade batteriene "rask" (e.g. med høyere effekt) når strømmen er billig.
  5. Kan rapportere at jeg ligger an til å ha spart rund 6000 NOK i desember på strømregningen ved å kjøpe strømmen når den er billig og bruke batteriene når den er dyrt. Legger ved en graf som viser strømprisen (blå linje) vs forbruket (oransje linje). Når man ta med strømstøtten i regnestykke, så er jo den "nattstrømmen" i praksis gratis.
  6. Jeg skjønner det - det å sende strøm tilbake til nettet fra solar gjør at nettet blir mer uforutsigbar og mye mer krevende å holde stabilt.
  7. https://www.finn.no/282017824 Disse er kalibrert for 5V mens jeg trenger 3.3V. Helt nye og ubrukt.
  8. Fikk tatt i bruk anlegget denne uken og alt fungerer så langt (uten solar inntil videre). Brukte litt tid til å få alt riktig konfigurert. Endret opp med å sette ESS-mode til 3 (external controll loop) og kjøre mitt egent løp - fordi med ESS-mode 1 får man ikke flyttet strømforbruk til når strømmen er billig, og ESS-mode 2 har ikke støtte for å sette en maks SoC (den vil alltid lage til 100%). Det fine med ESS-mode 3 er også dersom kontroll-loopen skulle dø, og inverterene ikke får noe mer instrukt i løp av 60 sekunder, så vil den automatisk gå til "passthrough" modus, som betyr at den verken lader eller lade ut batteriene. E.g. AC IN = AC OUT. Da slipper man å risikere at den går løpsk og havner utenfor SoC-limits. Da får man full control over hvor mange Watt som batteriene skal lades (eller utlades) med til en hver tid. Har programert det slik at den ta hensyn til strømprisen, SoC limits og (ut/)lade begrensninger som jeg har satt.
  9. Ja har TN og 3 invertere (1 for hver fase) og skal kode styringen selv. Når jeg har en last på en fase som er høyere enn hva inverteren kan levere må resten importeres og da kan en annen inverter mate inn på en annen fase for å holden summen av import/eksport lik 0 allikevel. Eksempel jeg skrev er så klart satt på spissen men skulle gjerne ha vist hvordan dette skal tålkes eksakt sånn at jeg kan styre hva inviterer skal gjøre riktig - og ikke minst hvorfor denne begrensningen finnes kun for produksjon men ikke for forbruk
  10. Er det noen her som skjønner hvordan følgende ordlyd er ment: (https://norgesnett.no/installatorer/installasjon-av-produksjonsanlegg/ ) Først lurer jeg på hvorfor denne begrensning skal gjelder kun for innmating men ikke ved forbruk? Følgende situasjon er OK ikke sant? L1: +32A (forbruk) L2: 0A L3: 0A Betyr det da at følgende situasjon godtaes ved innmating: L1: +32A (forbruk på 32A) L2: -16A (negativ, innmating 16A) L3: -16A (negativ, innmating 16A) "Innmating"-forkjell er 16A - men total forkjell mellom L1 og L2 er jo faktisk 48A. Men neste eksemple er da ikke lov, fordi her er "innmating-forkjell" mer enn 16A: L1: +31A L2: -17A L3: -17A Selv om total forkjell er forsatt den samme 48A som i forrige eksempel? Tanker?
  11. APIet "virker", men det kommer er tomt svar. - altså prisene mangler. Jeg la inn alternativ uthenting av prisene fra https://www.hvakosterstrommen.no/strompris-api hos meg - greit å ha to kilder. Da er egentlig vitsen med å bruke Tibber litt borte for min del...
  12. Ja enig, du har rett. Tenkte ikke på at det blir faktisk serie koblet når N faller bort.
  13. Men så var det det med stråling / EMF. Når de ikke ligger samlet vil det elektromagnetiske feltet ikke utjevnes lenger. Men 50hz gir en bølgelengde på 6.000km - så det har kanskje ikke så mye å si. Noen som vet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.