Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

jkirkebo

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

jkirkebo sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Ett år inn
  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er man på jakt etter rimelige paneler til et prosjekt er det vanskelig å slå disse 375W til 625,- nå: https://www.nettbutikk.solcellespesialisten.no/ja-solar/jam60s20-375-mr-v/jasolar-375w-sølv-ramme-sølv-ramme
  2. Nyere invertere har vel stort sett også lysbuedeteksjon, så når en slik oppstår skal inverter koble ut strengen før det går så langt at det kan bli farlig.
  3. Det tror jeg ikke stemmer. https://ts.tensio.no/kunde/nettleie-priser-og-avtaler 4% av spotprisen på sommer og 6% på vinter i følge lenken over.
  4. I tillegg får man betalt nettleie fra nettselskapet for alt man mater ut. For min del utgjør det 8,75 øre/kWh i mai. Dvs. at strømprisen må være mer negativ enn dette for at det ikke skal lønne seg å mate ut, i tillegg kommer altså regnestykket med nettleie for eget forbruk. I sum betyr det at det skal svært mye til for at det lønner seg å skru av. For oss som bruker solkonto har disse timene med negativ strømpris ingen innvirkning overhodet.
  5. Det høres ut som en SolarEdge? De virker på både TN og IT-nett. Growatt sine gjør ikke det, de har dedikerte modeller for IT og TN. Og dermed ikke den samme problematikken. Disse har ganske lav spenning, rundt 37Voc og 31Vmpp. Da er det helt uproblematisk med 20 i serie, jeg har paneler med lignende spesifikasjoner og 22 i serie.
  6. Forskjellen på en 20kW og en 15kW-inverter?
  7. Growatt-inverterne mater helt synkront ut på nettet, lik strøm på alle faser. I hvert fall i følge min smartmåler som er montert bak inverterne. Av erfaring kan jeg si at 20 paneler på ~450W er for mye, maks 18 og helst ikke mer enn 17 da disse typisk gir 40-41V på maks. Men er det paneler som gir maks 30-31V går det helt fint, jeg har 22 slike i serie på en av mine strenger. Får vi specs på panelene er det lett å finne ut om det er problematisk.
  8. Endringene varierer med invertermodell. Importør har oversikten og fikser det evt. for installatør. Bare gi de feilkoden, de kjenner nok garantert problemet.
  9. Om det er han som er sist på linja og har lavest spenning så kan det nok la seg gjøre å trinne ned. Er det andre abonnenter der med lavere spenning kan det fort bli verre ja.
  10. VacRS, VacST og VacTR er de du ser etter. Jeg ser spenning på nesten 254V der på VacRS, så det er nok problemet ditt. Spenningen stiger også fort med økende produksjon så det ser ut som du enten har en lang og litt tynn kabel til inverter fra sikringsskapet, eller nettet er veldig svakt i området? Minimum spenning er snaue 230V etter hva jeg kan se så det burde være trygt å få trinnet ned trafo ett hakk for din del i hvert fall. Det er nok også sannsynlig at det må endres en del registerparametre på inverteren da den kutter ut i tide og utide (dvs. når den ikke skal). Growatt eller din installatør kan fikse dette.
  11. Du kan logge deg inn på server.growatt.com og velge spenning som parameter (heter litt forskjellig avhengig av type inverter):
  12. Her er min: - name: "Hus forbruk uten lading/varme/solcelleproduksjon" unit_of_measurement: "W" state_class: measurement device_class: power state: "{{ (states('sensor.sdm630_nett_system_power')|float - states('sensor.sdm630_solar_system_power')|float - states ('sensor.sdm630_hp_total_system_power')|float - states ('sensor.veranda_power')|float - states ('sensor.carport_power')|float)|round(0) }}" Den trekker da ut også forbruk til elbillading og varmepumpa. Men jeg må fikse noe demping av noe slag da jeg til tider får noen rare utslag når solcelleeffekten endrer seg raskt. Må nok ta et gjennomsnitt av verdien over 10 sekunder eller noe sånt.
  13. Interessant. Men påvirker dette produksjonen negativt på noen måte?
  14. Batteri er det umulig å få noe økonomi i. Spesielt så lenge vi har strømstøtten. Det spiller ingen rolle om forbruket i området er lavt, trafoen vil sende evt. overskudd ut på resten av nettet. Men det forutsetter som sagt at spenningsnivået ikke er for høyt hos abonnenten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.