Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Curtsy0341

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Curtsy0341 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Samtalestarter
  • Reagerer godt
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Min tanke rundt solkonto er følgende: Det er på en måte gambling tar du ut alt i januar, så er februar mye dyrere, så vil jeg ha tenkt det var kjipt. Det andre alternativet er at jeg nå kan drive å regulere time for time. Når prisen er høy, så selger jeg der og da. Når den går ned skrur jeg på VVB og elbillading for eksempel. Du kan vel ikke ta ut solkontoen time for time? Så tenkte det var ryddigst og selge når du faktisk leverte strømmen. Edit: Men jeg anerkjenner det mest sannsynlig kan være mer penger og hente på solkonto:) Men årsaken til at jeg ikke har gått for det enda, er det jeg nevner i posten her.
  2. Har hittil i juni med mine 20 paneler produsert 506 kwh. Så har kjøpt strøm for 75 kroner, og solgt for over 200,- I dag koster jo strømmen litt, så skal selge mesteparten i dag og. Men ser fraværet av regn gjør at det er litt støv på panelene, skulle hatt en drone med en fille eller noe som kunne ha vasket litt på toppen. Jeg selger til Vibb.
  3. Ja, nå fikk jeg det til her. Har hatt det litt travelt med annet. Men via modbus brukte jeg følgende i ESPhome: select: - platform: modbus_controller name: "Inverter ON/OFF" address: 3006 value_type: U_WORD optionsmap: "På": 0xBE "Av": 0xDE # "Natt på aktivert": 10H # "Natt på deaktivert": 11H Fungerte fint. Inverter er Solis inverter S5-GR3P10K Og forøvrig, jeg får ikke nettleie (Jæren everk) når jeg leverer ut strøm. Så jeg tror det kan ha noe for seg med tanke på at jeg skal ferie, og da har jeg ikke forbruk i hjemmet heller, og da kan jeg jo ende opp med at jeg sitter igjen mer når dagen er over. Automatisjon i homeassistant: alias: Inverter av med negativ pris description: "" trigger: - type: monetary platform: device device_id: 4384245476557 entity_id: sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_3_10_0 domain: sensor below: -0.1 condition: - type: is_power condition: device device_id: 7506f613be7d38 entity_id: sensor.aidon_active_power_import domain: sensor below: 1000 action: - device_id: a41045 domain: select entity_id: select.inverter_on_off type: select_option option: Av mode: single alias: Inverter på etter prisen ikke lengre er negativ description: "" trigger: - type: monetary platform: device device_id: 4384276557 entity_id: sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_3_10_0 domain: sensor above: 0 condition: - condition: state entity_id: select.inverter_on_off state: Av action: - device_id: a410356f03045 domain: select entity_id: select.inverter_on_off type: select_option option: På mode: single
  4. Ok, takk for svar. Tar enten AC sikringen i sikringsskapet, eventuelt så tenkte jeg og sende modbus kommando til inverteren om mulig. Der den stopper. Må se litt på tabellen, har kun lesing per nå.
  5. Hei, nå som vi opplever negativ strømpris, er det sånt vi faktisk må betale for vår egen produksjon? Finner ikke noe på nett. Tenker om det er tilfelle vil jeg ha en automatisjon som skrur av inverter når pris er negativ.
  6. Det har vært på stedet hvil desverre. Har fokusert på HW fronten, samt fått komunikasjon mellom inverter og strømmåler og tesla wall charger så jeg kan lade etter solen. Men, skal prøve meg litt fram de nærmeste dagene da jeg har fri:)
  7. Har TN. Firmware litt usikker på, men er en Solis inverter. Mine panel er 410w.
  8. Det var rart, jeg har med 20 paneler på solrik dag dette:
  9. Har kjøpt 8 av disse pluggene på ebay: https://www.amazon.de/gp/product/B09J8N95D3/ Disse fungerer bra, har energimåling takler 16 amp og kunne flashes OTA, jeg fulgte denne guiden. Men leser på ebay at de driver å bytter ut esp brikken med realtek så jeg tør ikke kjøpe de lenger. Tenkte hva med alle disse pluggene i butikkene her i Norge. Jeg har da handlet mange forskjellige plugger fra norske butikker, åpnet de, og sjekket ut hvilken som er brukanes. Viste seg og være utfordrene... Til nå har jeg IKKE funnet noen som kan flashes ota, men jeg lodder meg på og flasher ved hjelp av en raspberry pi 4, denne guiden er fin NB brikkene som noen av disse produktene har som ikke er ESP (CB2S og WB2S) kan i følge internett hackes og brukes, har ikke testet selv, da jeg vil ha det nativt i ESP home, det jeg gjør da er at jeg lodder av disse, og erstatter de med ESP-02S. Om noen har gode tips og info om plugger som selges i norge som ikke er nevnt, så skriv gjerne:) Listen: Nedis SmartLife Smart Plug: link til produkt kan fysisk åpnes relativt lett Har CB2S som ikke er en ESP brikke. Har strømmåling Er ikke så stor den dekker nabokontakten Power, Netonnet Så her om du bytter ut CB2S til ESP-02S (jeg brukte TYWE2S) som har ESP brikke kan du bruke følgende YAML i ESP home: QNECT SH-P01 Smart strømbryter: link til produkt kan ikke åpnes uten at produktet blir ødelagt. Har TYWE2S som kan integreres i ESPhome, men må lodde for å flashe første gang Har ikke strømmåling Er ikke så stor den dekker nabokontakten Coop obs QNECT Smart outdoor plug kan ikke åpnes uten at produktet blir ødelagt. Har TYWE2S som kan integreres i ESPhome, men må lodde for å flashe første gang Har ikke strømmåling i følge boksen, men strømmåling er fysisk på enheten Er ikke så stor den dekker nabokontakten Coop obs Deltaco Smart Plug Energy Monitor link til produktet kan åpnes veldig lett (har skrue under) Har WB2S som ikke er en ESP brikke. Har strømmåling Er så stor at den dekker nabokontakten Elkjøp, net on net Så her om du bytter ut WB2S til ESP-02S (jeg brukte TYWE2S) som har ESP brikke kan du bruke følgende YAML i ESP home Deltaco Smart 3 way outlet 2 USB ports link til produktet kan åpnes veldig lett (har skrue under) Har LM1 som er en ESP brikke, må åpnes og flashes fysisk, men behøver ikke å lodde. Link til info Har ikke strømmåling Elkjøp, net on net Noen bilder:
  10. Takk for dette, fungerte godt, sånt ble den seende ut: - sensor: - name: "Hus forbruk" unit_of_measurement: "W" state_class: measurement device_class: power state: "{{ (states('sensor.solis_strom_som_produseres_na')|float - states('sensor.aidon_active_power_export')|float + states ('sensor.aidon_active_power_import')|float)|round(0) }}"
  11. Denne oversikten gjør beregning time for time, er jo lettere da verdiene ikke flyr opp og ned hele tiden:)
  12. En ting jeg har merket meg er at når du får solceller mister du litt oversikten over den totale momentanforbruket i huset (jeg bruker home assistant). Før så fikk du det jo av strømmåleren under import. Så jeg og kona kom fram til følgende regnestykke som muligens kan funke som en template sensor: return x (Produksjon - eksport) + import eller muligens sånt som dette: lambda: |- return (id(production).state - id(export).state) + id(import).state; Andre med liknende tanker?
  13. Fikk montert opp et nydelig solcelleanlegg i går, dette har Solis inverter. Og den har sin egen cloud løsning som kan integreres mot Home Assistant via HACS. Testa dette, og det fungerte fint. Men problemet for meg var at data ble sendt over med 5-10 minutters mellomrom. Jeg liker at sånn info strømmes kontinuerlig. Via comporten under inverteren der wifi dataloggeren står er en port med 4 pinner, her får du levert modbus signal og 5 volt. Som dere ser på bildet brukte jeg bare kontakten som var på dataloggeren og lodda på en ledning. Står jo tall på den til og med. Har du ikke den, eller ønsker du ikke å bruke den (eller har den) så kan du nytte vanlig 7 DIN kontakt (tror du finner disse på gamle B&O anlegg) 1: 5volt 2: Jord 3: A+ 4: B- Så kobles dette opp til en ESP8266 eller ESP32 via en sånn TTL Rs485 sak. Alt dette kan stappes inn i casen til wifidongelen, og drives av inverterens 5 volt uttak. Her er configen: Fungerer og gir alle parametere som er av interesse. Skal språkvaske litt, samt vurderer og å integrere feilmeldinger og sånt, så det kommer opp i home assistant, så skal jobbe litt mer med dette. Men her får du alt du trenger med tanke på og følge strømproduksjonen
  14. Hei jeg har Waterguard/OSO følgte med huset, visste ikke hva dette var, men viste seg jo jeg hadde flere muligheter. Her har jeg koblet meg inn på alarmreleet samt på sensorledning, så Homeassistant får både beskjed om det er en lekkasje på en av sensorene i huset (men ikke hvilken) og jeg kan og selv trigge alarmen/stoppe vannet selv (greit om jeg i tillegg har andre zigbee vannsensorer foreksempel) Fungerer fint, eneste ulempen er at du ikke kan åpne vannet/tilbakestille alarmen her i fra. Panelet som består av noen brytere har følgende nyttige knapper: "Reset" som kan tilbakestille alarmen, og da skru på vannet "Feriemodus" som skrur av VVB (nyttig med tanke på og flytte forbruk til når det er billig, samt denne og har en legionella funksjon) "Economy" deler VVB i to, og varmer kun øvre del, greit om du vil ha mindre vann å rutte med, da er det jo enda enklere å kun bruke strøm når den er billig. Det var litt vanskelig å få disse knappene inn i HomeAssistant, måtte skjære ut knappen, og feste ledninger på der knappene hadde vært, brukte limpistol og kniv til dette. Etter monterte jeg en lyssensor for at homeassistant skal ha et forhold til om modusen er på eller av (som er viktig med tanke på automatiseringer) Koden for dette er følgende: (har og vannmåleren smartifisert på denne esp32 samt temp/luftfuktighet for rommet og klargjøring av å innlemme eco knappen i systemet, dette skal være fjernet dette fra koden) Har og montert to temperatursensorer på siden av de temperatursensorene som allerede er i VVB så jeg kan følge med på statusen på de to avdelingene: Veien videre: Implimentere eco knappen Implimentert på liknende vis som "Feriemodus knappen" Om det hadde vært mulig å heller koblet seg til via modbus eller liknende? Strømmåling på kabelene til varmelementene så jeg kan se forbruk uten at jeg er koblet på schuko kontakten og at jeg kan få data om den varmer på elementet oppe eller nede Styring av sett temperatur? Skrive koden om sånt at når du skrur på igjen vannkranen så gir den impuls på "Reset" knappen automatisk, samt at hovedkran får state fra "waterguard alarmen" Utført, kode oppdatert, la og inn funksjon som gjør at det ikke gir lekkasje alarm om jeg skrur av vannet selv. Men den kommer når det kommer en alarm fra sensorene i Waterguard Implimentering av Water Heater entity i HA ala: Opdatert eget card til betjening med grafisk look:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.