Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

omegatech

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

omegatech sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Vet at denne tråden er uhorvelig gammel og at dere mest sannsynlig har fått det til å virke nå, men skriver uansett noe her i tilfelle andre skulle få samme utfordring. Jeg har samme kamera og kjører dette til ZoneMinder og Blue Iris (for å teste hva som virker best). Satt det opp med ONVIF, og den sier at streamen er på rtsp://admin:PIN@IP-adresse:554/live/profile.0 for 1920x1080. /profile.1 er for 720p. Hvordan opplever dere bildekvaliteten på dette kameraet? Jeg synes det er omtrent ubrukelig selv om streamen sier at det er 1920x1080. Den virker altfor hardt komprimert, eller så er videoen kraftig oppskalert for at man skal tro det er full HD. Har sett på streamen rett fra kameraet i VLC, så det er ikke noe som Blue Iris eller ZoneMinder gjør. Oppløsningen på videostrømmen ser ut til å være relativt likt 360p og for hver keyframe så ser man at bildet får store forandringer (et lite "hopp"). Tror jeg må bytte ut eller sammenligne med noe fra f.eks. Reolink, for ville tro at et full HD-kamera skulle være en del bedre.
  2. Ja det er nok en grei løsning. Skal ha det i bakhodet om det blir å bytte over til mitt eget utstyr. Takk for tips! Jepp, ser det er forskjellige modeller av akkurat samme navn, men tror dette er en av de tidligere utgavene. Uansett, er ikke den største investeringen om jeg må bytte den ut med noe som er litt bedre. Kanskje noe fra MikroTik? Får se hva det ender opp med. Enn så lenge så har jeg kjøpt inn en Apple TV 6. gen (4k) som skal kobles opp i dag, så tror jeg legger "den store endringen" på is enn så lenge, så får jeg heller ta det opp igjen rundt juletider når man har litt mer fritid og kan pusle uforstyrret med dette. Takker for alle tips, råd og erfaringer med dette
  3. Her var det mange utfyllende svar @Bjørn Mork: Tenker at å splitte ut VLAN-ene i mitt eget opplegg sikkert hadde gått fint, men så slo det meg brått at jeg er en av de få som faktisk har fasttelefon også (IP-telefon som hentes ut fra FMG). Dette blir nok litt verre med eget oppsett, med mindre man kan tukle til en egen SIP-løsning. Dette er noe som brukes aktivt av familien også, så er egentlig ikke noe jeg kan kutte ut. For øvrig, switchen som er tegnet inn i bildet er en D-Link DGS-1210P. 8 x RJ45 og 2 x RJ45/SFP. En gammel sak som fungerer greit og har PoE. Å holde Q22 isolert fra eget LAN er sikkert lurt, og ville vært noe jeg også hadde prioritert. Minner meg på at jeg må få splittet opp i VLAN for IoT-ting og et litt sikrere nettverk også, men det får kanskje bli en julegeskjeft. Skulle bare ønske at Altibox/Viken Fiber ikke endret tjenester og nettverk på (tilsynelatende) måfå. Tidligere i år klarte de også å endre min faste IP-adresse uten å varsle meg på forhånd, så det skapte litt plunder når det tok de to dager på å finne ut hva som var "feil". Deres DHCP ga meg i tillegg feil gateway som jeg ikke kom videre fra, men etter en del telefoner så ordnet det seg omsider. DHCP og gateway-problemet gjentok seg for 6-7 uker siden og det var etter dette at NRK og TV2-appene sluttet å få kontakt med server. Har vært noen timer i telefonkø og chat for å få rettet opp DHCP-problemet. Strømmetjenestene derimot, der skylder de bare på at jeg har den i bridge mode.. @anders.ovreseth: Tenker jeg helst kjøper en Apple TV 4k av nyere type. Ikke at jeg har 4k-TV akkurat nå, men da er jeg sikret litt for fremtiden. Vurderte også nyeste Chromecast med fjernkontroll, men selv om det er under halve prisen så tror jeg den dyrere Apple-saken er bedre på mange måter. Ikke minst med det at det er en del Apple-enheter i heimen som kan dra nytte av det. Ser at jeg har Apple TV gen 2 og ikke gen 1 som jeg skrev tidligere, men den er fra 2010, så det er så steinalder at det ikke duger lenger uansett. Den listen over enheter kikket jeg litt på, men ser at Roku ikke er å oppdrive i Norge. Tenker nok jeg får blø litt kroner på ny Apple TV og heller beholde nettverksoppsettet slik det er i dag. Til internett og vanlig TV så fungerer det (for øyeblikket) upåklagelig, så det er egentlig bare strømmetjenestene som setter en stopper for ting.
  4. Huff, håper jeg slipper CGNAT, men nå betaler jeg faktisk for statisk IP-adresse, så det ville være rart om de av en eller annen grunn skulle kludre det til på den måten. Kan fundere på å terminere i eget utstyr, men får se om jeg snubler over det jeg trenger og om jeg har motivasjonen til å styre med det. Har en gammel HP-switch med SFP, men må kjøpe modulet så klart. HP er dog litt sære, så må i så fall finne noe som er kompatibelt. Eventuelt så kan jeg slå på stortromma med noe fra MikroTik. Å ikke ha strømmetjenestene er jo ikke verdens undergang. Er ikke jeg som bryr meg om TV her i huset, men jeg er lei av å få kjeft 😛 Og ja, @anders.ovreseth, jeg har allerede en Apple-TV koblet til her som i alle fall har TV2-appen. Den er bare så utrolig treg og det nytter ikke å spole tilbake eller starte på nytt med den. Da er det enklere å bruke mobil-appen mot Chromecast. Min Apple-TV er vel 1. gen eller noe slikt, så kunne sikkert ha blitt bedre med å fornye den. Google TV har jeg ingen erfaring med, men skal kikke på det. Om det er Apple eller Google bryr jeg meg ikke så mye om, bruker en lett blanding fra før. Uansett, gode svar og tilbakemeldinger fra dere - det setter jeg pris på! Får kanskje vurdere en nyere Apple-TV da, om den gjør det mulig å starte forfra og spole tilbake og slikt.
  5. Takker for svar, begge to. @Hillmar: Dette har vært koblet opp slik i flere år og har aldri vært noe problem med strømme-apper (bortsett fra HBO som jeg ikke bruker uansett). NRK og TV2 sluttet å fungere etter de gjorde noen endringer på sin side (jeg fikk plutselig en annen gateway-adresse, men ellers ingen synlige endringer). Har vært i kontakt med de, men de har ingen annen god forklaring annet enn at jeg må ta den ut av bridge-modus dersom det skal fungere. Merkelig at det har fungert fint i lange tider før de endret på noe.. Å la FMG ta seg av ruting er ikke et tema. Med dobbel NAT kan jeg like greit være uten internett, så jeg bør finne en annen løsning. @mroek: Å terminere i eget utstyr kan selvfølgelig være mulig å gjøre, om enn litt kostbart og veldig utsatt for problemer når de gjør noen endringer. Hadde vært gøy om var en grei måte å samle LAN1 og (en NAT-et) LAN3 til Q22. Kan selvfølgelig forsøke å kontakte deres kundeservice nok en gang for å forhøre meg litt om hvorfor de har endret på det som virket før, men erfaringen tilsier at jeg bare vil få tilbakemelding om at "skru av bridge så blir alt bra".
  6. Hei, Nyregistrert bruker på forumet, men har lusket i trådene i lengre tid. Mye interessant her, så for en som stadig ivrer etter mer hjemmeautomasjon så er nok dette forumet en gullgruve. Dagens sak handler dog om nettverk. Har vel lest det jeg finner av nesten tilsvarende spørsmål (og svar), både her og på andre fora, men kan ikke si jeg har sett en endelig løsning. Må på forhånd beklage dersom nøyaktig det samme har blitt tatt opp og løst tidligere - jeg kan bare ikke finne det. Jeg har Viken Fiber/Altibox og en FMG hjemmesentral som står i bridge. En PC med pfSense tar seg av routing, brannmur, VPN og en hel del annet. TV går via Huawei Q22, og den fungerer fint til vanlig TV, men plutselig for et par måneder siden sluttet strømme-appene til NRK og TV2 å fungere. Dette var samtidig som Viken Fiber gjorde noen endringer i sitt nettverk. Appene klager over at de ikke har tilgang til internett. Dog så fungerer andre strømme-apper fint (foruten HBO). Jeg trenger å servere Q22-boksen det som kommer på LAN1 og samtidig la den ha tilgang til internett (LAN3). Alle løsningene jeg ser gjelder de som har byttet ut hjemmesentralen med egen ruter og henter ut de enkelte VLAN. Er det noen som har noen gode tips til løsning her? Legger ved et enkelt bilde som viser oppsettet slik det er i dag. Har for øvrig flere managed switcher liggende dersom det skulle være behov for det. På forhånd takk for hjelpen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.