Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Dimbare spotter som kan legges inn i Apple sin Hjem-app?


2bb1

Anbefalte innlegg

Hei. Skal bygge en spottekasse på stuen hvor jeg skal ha 13 spotter. Kassen skal gå langs to av stuens vegger med en høyde på 9,5 cm og dybde på 30 cm (vil ha denne høyden for å ikke måtte flytte på to støpsler). 

 

Scenario 1:

Har vært i kontakt med en elektriker ang. montering av GU10-sokler slik at jeg får brukt Ikeas Trådfri GU10-pærer (evt. Philips Hue GU10). Problemet med bruk av GU10-spotter er at kassen må tilfredsstille kravene også for halogen GU10-spotter, i tilfelle noen i fremtiden skulle putte slike oppi. Noen som vet hvilken høyde som er krav i slike spottekasser? :hmm: Elektrikeren jeg snakket med var usikker. Høyden på en GU10-pære er bare 5 cm, og taket er forøvrig av betong. Vegg og kasse av gips.

 

Scenario 2:

Å kjøpe vanlige, komplette spotter, og koble disse opp mot Apples smartsystem - MEN, Fibaros hvite styringsboks for homekit kan bare slå av/på slik jeg har forstått det, og kan dermed ikke dimme spottene. Finnes det andre alternativer som sømløst kan tilkobles Apples Hjem-app? Dette scenarioet hadde nok blitt det peneste (men også dyreste).

 

Takk for all hjelp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke helt oppdatert på hva som finnes enda, men har fått med meg at folk bruker mye Z-wave. Hittil har jeg bare en Ikea Gateway som styrer 35 stk GU10/E27/E14 rundt om i huset. Alt styrt via stemmestyring (Siri) eller Hjem-appen på iPhonen.

 

Finnes det Z-wave-sentraler som kan integreres med Homekit? Eller er dette konkurrerende protokoller?

 

Snakket med en på El-importøren, og han trodde ikke den Fibaro Dimmer 2 var kompatibel med Apples system. Stemmer det? Som du sikkert merker er jeg litt noob i denne smartsystem-verdenen ??

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, 2bb1 skrev:

Finnes det Z-wave-sentraler som kan integreres med Homekit? Eller er dette konkurrerende protokoller?

 

Jeg er ikke så kjent med HomeKit, men mener at flere av sentralene kan integreres med HomeKit. :) 

 

5 timer siden, 2bb1 skrev:

Snakket med en på El-importøren, og han trodde ikke den Fibaro Dimmer 2 var kompatibel med Apples system. Stemmer det?

 

Ikke direkte, nei. Du trenger en sentral som støtter Z-wave (og ZigBee, for de eksisterende pærene dine) og HomeKit. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste sentraler kan på en eller annen måte styres via HomeKit. Men siden Apple nå en gang er Apple, så må de aller fleste integreres via HomeBridge. Det medfører altså at det er litt mindre plug and play, men de fleste burde være i stand til å få det til. Det er fryktelig synd at Apple begrenser HomeKit så mye (for de skal jo selv ha kontroll), men hvis det er en trøst så gjør MS det samme idiotiske med Cortana. (Den riktige måten er jo selvfølgelig det Amazon og Google gjør: Lag et SDK og la alle kunne lage støtte for systemet).

 

Og selvfølgelig finnes det mer eller mindre ferdige oppsett for ulike sentraler. F.eks HomeSeer sin er i utgangspunktet bare å pakke ut en img-fil til et minnekort, og oppdatere en IP-adresse (hvis jeg har forstått det riktig).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt homebridge på Pi med både Fibaro HC2 og Homeseer. Bruker nå bare på samme windowsmaskin som Homeseer, helt stabilt. 

Er bare å følge oppskrift til punt og prikke på både Windows og Pi. Men noe jobb er det. 

Jeg liker at man plukker ut noen enheter i Homebridge stedet for alle, da jeg har noen enheter. 

Når man er borte så er statusen i Homekit fin for å se at alt er oppe og går. 

Tar meg aldri tid til å sette opp noe i HSTouch. 

 

Selve Siri-delen bruker jeg mest til å åpne garasje og ytterdør. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Scenario 1 mtp på spotthøyde er 15cm avstand til brennbart materiale fra topp sokkel det som gjelder ved gu10.

 

Husk at den typen spott bygger mer enn 5cm da koblingshus på disse er over spotten. Så trenger mer enn 2toms lekte for kasse.

 

Når det er sagt, om du kun har betong over, så er ikke dette et problem. Er derimot kassen full av isolasjon skal 15cm være opprettholdt.

Hvis det er betong trengs faktisk ikke spottkasse. 

 

Eks: spottkasse bygger ned 15cm - de 5 nederste er rammen - 10cm luft mellom fra betong. Da kan elektriker borre hull for spotter når kassen er ferdig, og "fiske" kabel mellom på enkelt vis. Det eneste han trenger å få opp før utførelse er rør fra aktuelt bryterpunkt til ca første spott.

 

Mvh

Elektriker 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for all hjelp så langt! ?

 

ZoRaC/Moskus/gullfrode:

Ok, så jeg må da bruke f.eks. HomeBridge med litt jobb «attåt». Ønsker helst at alt skal være plug and play så jeg slipper å bruke så mye tid på det, så tror det får være backup-løsning enn så lenge. Er foreløpig godt fornøyd med HomeKit+Ikea, selv om HomeKit nok er, som dere sier, nokså begrenset i forhold til Google/andre.

 

Smarthusneewben:

Ok, så 15 cm avstand-regelen for GU10 gjelder vertikalt? Eller må jeg passe på at det er 15 cm avstand til gipsveggen også? (Det blir forsåvidt akkurat 15 cm til vegg da jeg tenker å sentrere spottene i den 30 cm dype kassen). Kassen kan jeg evt lage 35 cm dyp om 15 cm-regelen gjelder horisontalt også. Skal ikke ha isolasjon i kassen forøvrig.

 

Når det gjelder høyden på 9,5 cm, så antar jeg tømreren som kommer neste uke benytter seg av 1 cm gipsplater, så da er det isåfall 8,5 cm innvendig høyde opp til betongtaket. Men ser at alle GU-10 downlight-sokler man får hos f.eks. El-importøren er 11 cm høye. Finnes det ingen som er 8,5 cm eller under? Med tanke på at en GU10-pære bare er rundt 5,5 cm?

 

(NB: Jeg kan fortsatt endre målene på kassen om mine to tenkte scenario ikke skulle fungere, men det blir litt mer jobb).

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Kjøpte ikea trådløs GU10 spotter, og tenkte å ha desse i taket. Men for meg virker de å være for store (lange). Det blir ikkje plasd til StålRingen som skal holde spotten festet...

 

noen som har hatt problemet, eller har løsning?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.