Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Flytte ELKO Smart til Homey Pro - synspunkter?


FoxTerrier

Anbefalte innlegg

Hei, Terje. Og godt nytt år!

 

1) Dessverre, nei. Offisielle svar fra både ELKO, utvikler av ELKO app for Homey Pro samt Athom (prod. Homey Pro) er negative. Jeg har heller ikke hatt suksess med noen alternativ fremgangsmåte.

 

2) Har ikke lett - hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg ikke satset på ELKO SmartTag eller ELKO Smart i det hele tatt. Isolert sett fungerer det (stort sett) OK, men hele Homey Pro-støtten er å betrakte som ufullstendig. Manglende SmartTag-støtte er én side av saken, men det viktigste er at enheter tilkoblet via Homey Pro ikke vil motta programvareoppdateringer.

 

Anbefaler å "pushe" ELKO for å synliggjøre at dette er betydelige mangler.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for raskt og forståelig svar.

Det var leit å høre, for det hadde vært veldig fint om dette bare fungerte. Men proprietære løsninger er jeg vant med, så dette var vel egentlig ikke så veldig overraskende. Dessverre.

Jeg blir gjerne med og pusher ELKO på bedre støtte 🙂

 

Mvh

Terje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
On 02/01/2024 at 00:33, FoxTerrier said:

2) Har ikke lett - hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg ikke satset på ELKO SmartTag eller ELKO Smart i det hele tatt. Isolert sett fungerer det (stort sett) OK, men hele Homey Pro-støtten er å betrakte som ufullstendig. Manglende SmartTag-støtte er én side av saken, men det viktigste er at enheter tilkoblet via Homey Pro ikke vil motta programvareoppdateringer.

 

Anbefaler å "pushe" ELKO for å synliggjøre at dette er betydelige mangler.

 

Har du underveis i søket ditt gjort deg noen tanker om hva du ville valgt hvis du skulle begynt fra scratch?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså. Nå har jeg en Homey Pro som forteller meg at "i dag er det postlevering". Alternativt "henting av restavfall". Og det er jo fint.

 

Jeg skal være så ærlig å si at jeg hadde ikke investert i Homey Pro i dag, med formål å oppnå integrasjon av ELKO-enhetene. Men jeg hadde fortsatt vært dum nok til å benytte ELKO Smart som løsning for huset. Stort sett fungerer det. Men integrasjon mot Homey har jeg gitt opp, jeg anser det for å være en PR-gimmick fra ELKO - og absolutt intet av praktisk verdi, gitt de vanvittige mangler som løsningen faktisk har.

 

ELKO kunne ha reddet seg inn ved å lage et lokalt API via ELKO SmartHub, som ELKO-app for Homey kunne benytte for styring. Med litt gjennomtenkt design, kunne man da klart å gjøre ELKO SmartHub uavhengig av vaklete eksterne API'er (f.eks. for soloppgang/solnedgang), og heller latt Homey få lov til å styre dette. Homey har mer datakraft og er fint i stand til å gjøre slike beregninger uten at man må hente data utenfra.

 

Skulle jeg ha begynt fra scratch, ville jeg i dette huset fortsatt ha valgt ELKO Smart, og ikke brukt penger på Homey. Men penger på ELKO SmartTags ville jeg ikke ha brukt igjen (de kan ikke engang levere en SmartTag som støtter IT-nett og 80A hovedsikring!), da ville jeg nok heller ha klart meg uten. Med AMSleser har jeg uansett grei kontroll på aktuelt forbruk, og det er det som er viktig for meg. ELKO Smart gir meg grunnleggende kontroll av belysning og vannpumpe for hagevanning, og det er egentlig det jeg trenger.

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Er det noe som helst håp om bedring av ELKO-appen i Homey eller er bare ELKO fullstendig udugelige når til IT-utvikling og smart-produkter? Det virker nærmest som de bare har kjøpt inn noe halvveis tredjeparts-greier som de har festet med gaffa-teip. Da jeg oppdaget offisiell ELKO-støtte for Homey, så hadde jeg et håp om det skulle fungerer i alle fall tålelig greit. Den gang ei. Foreløpig fortsetter jeg å bruke Homey og ELKO og så får vi se om jeg gidder gå tilbake til ELKO-hub og ELKO-app. Tross sin mange svakheter fungerte det til en viss grad.

Endret av Georg S L
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, Georg.

 

Jeg er selv veldig skuffet over at ELKO/Schneider ikke har vært mer fremme i skoene når det gjelder videreutvikling av funksjonalitet ifbm. integrasjon med Homey. Det virker som om det hele er en gimmick for å kunne feire at ELKO Smart "fungerer med Homey", uten at det klart og tydelig fremkommer hvor mangelfull integrasjonen faktisk er.

 

Når ELKO/Homey ikke klarer å få til noe så grunnleggende som støtte for OTA-oppdatering av firmware i tilknyttede ELKO Smart-enheter, er det noe som skurrer. Et rimelig grunnleggende prinsipp innen IT-sikkerhet er som kjent å holde FW nogenlunde oppdatert, og når ELKO bevisst velger å kutte ut støtte for dette - sier det sitt som ELKO som leverandør av IT-tjenester.

 

Hovedproblem, pr. mars 2024:

  • Firmware i tilknyttede ELKO Smart-enheter kan ikke oppdateres når enheter er tilknyttet Homey. Enheter må kobles fra Homey, pares mot ELKO SmartHub, oppdateres, kobles fra ELKO SmartHub og deretter kobles mot Homey igjen. Ikke mye "smart" over dette.
  • ELKO SmartTag kan ikke kobles mot Homey.
  • (...og ELKO SmartTag mangler fortsatt et produkt som støtter IT-nett og > 63A inntakssikring...)

 

ELKO/Schneider kunne ha løst dette rimelig greit ved å la alle ELKO Smart-enheter være koblet opp mot ELKO SmartHub, som deretter tilbød et API mot ELKO-app i Homey. Da ville ELKO både ha opprettholdt salg av sin egen SmartHub, og all funksjonalitet ville ha vært tilgjengelig - mens man kunne la Homey ta hånd om det "smarte".  Ikke en 100% optimal løsning med tanke på å bli kvitt en ellers unødvendig "dings" i hjemmet - men fullt ut akseptabelt. Og det hadde heller ikke vært mye arbeid å få til dette, selve API'et må vel i stor grad finnes for å kunne betjene nåværende ELKO app på smarttelefon.

 

ELKO/Schneider har potensial for å virkelig få til noe bra med Homey, men dessverre ser det ikke ut som om det skjer noe mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.