Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. Lukke porten når du har kjørt inn i bilen? Mangel på "nytteverdi" har vel aldri vært en unnskyldning til å ikke putte teknologi i noe...
 3. Smart. Men må finne ut nytteverdien. Vet du det?
 4. Ikke helt on-topic, men jeg låner APIet til VG for corona-tilfeller i Norge https://redutv-api.vg.no/corona/v1/sheets/norway-region-data $total = $json->metadata->confirmed->total; $newToday = $json->metadata->confirmed->newToday; $newYesterday = $json->metadata->confirmed->newYesterday; $dead = $json->metadata->dead->total; $deadToday = $json->metadata->dead->newToday; $deadYesterday = $json->metadata->dead->newYesterday;
 5. Hvordan vet vi at det tar "mange timer" før verdiene blir oppdatert? @Fjaeran har du prøvd den? Jeg har Oregon Scientific-sensorer for vær og vind, og @ZoraC har en Ecowitt-stasjon.
 6. I går
 7. Ville kanskje vurdert og bruke noe annet en z-wave til dette.. Da det fort kan bli jækla mye data, men kommer jo selvfølgelig hvor ofte du vil at den skal oppdatere verdiene.. https://www.clasohlson.com/no/Trådløs-værstasjon-med-USB/p/36-7959 Denne kan jo feks kobles til en RPI.. så kan du importere dataene videre dit du vil ha dem..
 8. Hei, Noen som har kommet noe lenger med dette? Jeg får ikke koblet opp mitt, har kun fått satt opp hoveddelen. Må 2-3 forsøk før jeg finner sensorene, men før jeg har fått tastet inn passordet så er de borte fra ”nettet“ eller så står det feil passord.
 9. I dag har jeg montert opp min første IKEA Fyrtur, et produkt jeg egentlig har siklet på helt siden det ble annonsert at IKEA skulle lage det -- så jeg er iofs. litt sent ute i å faktisk anskaffe det. Anywho. Sola som treffer det vinduet gjør den ene sittegruppen vår litt vanskelig å ta i bruk (og det er tilfeldigvis der vi gjerne ser på TV eller har laptop på fanget) - så jeg har skrevet en enkel automasjon som sørger for at den er nede når det er sol (eller sannsynligvis er sol) på vinduet. Home Assistant konfig: # Trenger sun og yr-integrasjoner sun: sensor: - platform: yr # En binær-sensor som settes til true/false når solen står i riktig vinkel for å treffe vinduet, og yr-symbolet er av en type som ikke er så overskyet. binary_sensor: - platform: template sensors: sol_vestre_vindu: friendly_name: "Sol vestre vindu" value_template: > {{ state_attr('sun.sun', 'azimuth')|float > 230 and state_attr('sun.sun', 'azimuth')|float < 315 and state_attr('sun.sun','elevation')|float > 5 and state_attr('sun.sun','elevation')|float < 30 and states('sensor.yr_symbol')|int >= 1 and states('sensor.yr_symbol')|int < 4 }} # Automasjoner som dekker til/ikke basert på binær-sensor automation: - alias: Dekk til vestre vindu ved sol trigger: - entity_id: binary_sensor.sol_vestre_vindu platform: state to: 'on' action: - service: cover.set_cover_position data: entity_id: cover.0xd0cf5efffee847ee_cover position: 0 - alias: Åpne rullegardin vestre vindu når sol over trigger: - entity_id: binary_sensor.sol_vestre_vindu platform: state to: 'off' action: - service: cover.set_cover_position data: entity_id: cover.0xd0cf5efffee847ee_cover position: 100 Meldt klarvær i morgen, så da får vi se hvor godt jeg traff med vinkel.
 10. Er vibrasjonssensoren til Xiaomi følsom nok til å feste på tennisballen slik st man kan sette opp pushvarsel når bllen rører den?
 11. Jeg har satt opp en kommando for det: "Alexa, open garage"... Imponert over rekkevidden! 👍
 12. Det var faktisk min første tanke! Men det er jo kulere når det går på strøm.
 13. "Feil vei"?! Det er jo et jævla fritt fall!
 14. Ja, den koster faktisk nesten en tusenlapp det. Det er faktisk ikke ubetydelig, men jeg personlig hadde glatt valgt det samme en gang til. Nå slipper jeg å være avhengig av at en eller annen "sky" skal fungere for å kunne låse opp eller igjen.
 15. Ja det kom litt overraskende på. hostet litt og var litt tungpustet. Skulle testes for corona, men denne var negativ. Da gikk det fort feil vei derfra gitt.
 16. Nå er jo ikke akkurat HomeKit viden kjent for sin glede til å dele. For å gjøres smart, må iallfall jeg ha bedre integrasjonsmuligheter. Men kjekt for dem som bruker HomeKit, da.
 17. @Merko, det er det verste jeg har lest på mange, mange år! Utrolig trist! #FuckCancer!
 18. Et annet alternativ (hvis du har en cat 5-6 kabel i nærheten og som er plugget inn i en PoE switch) 48V til 5V micro USB active PoE splitter til ca kr. 40,- pr. stk og du trenger ingen elektriker
 19. Tusen takk, dette fungerte helt perfekt @ZoRaC Jeg er imponert over kompetanse nivået og hjelpsomheten her på forumet .....
 20. Jepp. dersom jeg kommer med i studiet, så er det 50% for at jeg blir en av de som skal eksperimentere med immunterapi
 21. Det foregår jo mye interessant med immunterapi for tiden, så forsøkskanin er blitt en veldig ettertraktet tittel!
 22. Jepp!) Nå som livet allerede er på "hold" ref corona osv, så blir det å bruke mye penger på meg selv nå fremover (har ingen egen familie så har ikke dårlig samvittighet enda)
 23. Fin løsning, men ganske kostbar om man skal ha en for hver Multisensor. Selv bruker jeg Popp 5v strømforsyning også kapper jeg USB-kabelen til sensoren og koblet til. Siden det er 230V tilkobling så krever også denne elektriker.
 24. Trist å lese dette, takk for du deler. Hold humøret oppe - gjerne med gadgets. Kjenner igjen situasjonen...
 25. Jeg gjør noe lignede med batterier. Først bør du sette «location2» til det samme på alle sensorene, f.eks «Magnetsensor». Så går du inn i EasyTrigger og lager en gruppe for alle som har «location2»=Magnetsensor: Så lager du et event som sier at «any device is» og verdien for «open» (verdien finner du inne på «status graphics» magnetsensor-devicen). Ikke helt det samme, siden jeg har det som trigger og ikke condition, men noe lignende:
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...