Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. Del din HStouch skjerm

  Veldig bra, takk for tips. Man lærer noe nytt hver dag her:) Sent from my iPhone using Tapatalk
 3. Del din HStouch skjerm

  Hei Jeg bruker yr pluginen og viser bilde av devicen. Nedsynkingen er bare som en ramme. I yr pluginen er den en «device generator» hvor man huker av hvilken device man vil lage. Jeg har laget en for weather now, og tem now, og N2 (night day 2), M2, (morning day 2, osv. Sent from my iPhone using Tapatalk
 4. Del din HStouch skjerm

  Ja, likte funksjoner som «start oppvarming 15 min tidligere for hver X grader lavere enn Y grader utetemperatur», at den dropper ned termostatens setpoint med 10 grader om man åpner vindu/dør og at den har en veldig enkel scheduler (i hvertfall om man har EasyTrigger, da bruker man den sin schedule-lager). Den er heller ikke begrenset til RFXCOM-støttede temperaturfølere.
 5. Del din HStouch skjerm

  Tøft den må jeg sjekke ut.. Sent from my iPhone using Tapatalk
 6. Del din HStouch skjerm

  Jeg løste det med ett event pr «increase/decrease-knapp». Først med et enlinjers script, så med EasyTrigger. La da inn at knappen trigget et event og eventet tok temp+1. Nå har jeg gått over til SDJ-VStat plugin. Den har knapper for «inc/dec» på hver «termostat», så da ble det mye enklere. Anbefaler å ta en kikk på den plugin, ga en del ekstra og nyttig funksjonalitet!
 7. Nettbrett på veggen med HS3

  Man har også denne fra Aliexpress, rett under $200 inkl frakt med DHL, inkludert veggbrakett. 10" POE Android 6
 8. Off Topic-tråden

  Hvordan henter du inn programinfo?
 9. Del din HStouch skjerm

  @Arne Johnny hva bruker du for å vise været i de forskjellige fanene? Tenker spesielt på været nå og imorgen
 10. I dag
 11. Del din HStouch skjerm

  Takk skal du ha. Det er en og en knapp ja, så det tar litt tid. Nå har jeg lagt sonos som en egen «etasje» i hs så da er det ganske kurant når man først har laget en, så kan man kopiere, og slippe å scrolle seg ihjel for å endre funksjonene på knappene.. Sent from my iPhone using Tapatalk
 12. Del din HStouch skjerm

  Termostat Tarm er ikke multireg, men rfxcom sin virtuelle. Der får jeg ikke justert opp og ned på temp men må faktisk bestemme hvilken temp det skal være. Fant da ikke noe bedre i farten enn å lage en knapp pr grad. Multireggene er de 4 øverste Edit.. haha nå tok jeg den... går litt tregt tidlig på morran.. Aj Sent from my iPhone using Tapatalk
 13. I går
 14. Anbefaling av MR16-pærer

  I kinoen har jeg noen ordentlig gode halogenpærer som gir perfekt stemning og «helt riktig lys» i denne settingen. Den gang det ble kjøpt var ikke LED i nærheten av å kunne matche dette, og jeg er egentlig veldig tvilende til at det er det nå også.. Uansett, jeg utvider (fullfører) belysningen for tida, og har en mistanke om at det rett og slett blir litt i overkant for trafoene, men jeg orker rett og slett ikke å få inn mer enn fire trafoer og fire dimmere.. (to trafoer er makset ut, respektive dimmere klarer vel ikke mer heller..) Derfor; har noen erfaring/kjennskap med LED MR16 som gir en ekstremt god glød når de er dimmet ned, og som gir et varmt lys med særs god fargegjengivelse på full styrke? God lysstyrke er også et must da kinoen er malt med slik maling som ikke reflekterer noe som helst og med en farge som «sluker alt lys».. (til rydding/rengjøring..) Spredning er av mindre betydning da spottene (SG Quadrat) er slik at pæra sitter «langt oppi», noe som begrenser spredningen..
 15. Satt opp dette også selv nå. Genialt med kutting av pristopper med TibberSeer og tilbakestilling noen timer senere. Takker @Moskus!
 16. HomeSeer - halv pris!

  Rakk ikke dette jeg heller. Abonnerer på denne tråden nå. Har sjekket litt og det er visst vanlig at HS kommer på 50% tilbud i slutten av april, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet.
 17. Spør support, forklar hva som har hendt, kanskje de kan hjelpe deg.
 18. HomeSeer - halv pris!

  Æsj jeg rakk ikke og kjøpe skule kjøpe det nå
 19. Del din HStouch skjerm

  Det guiet der var pent. Jeg kjøpte hstouch en gang, men ble aldri helt fornøyd med det.. Mulig jeg må ta det opp igjen. Hva bruker du for å styre sonos fra hstouch? er hver knapp laget manuelt, eller finnes det noe template for sonos enheter ?
 20. Off Topic-tråden

  Pimpa racket mitt med litt neopixel :) . Helt meningsløst, men gøy!
 21. Off Topic-tråden

  Ser den, er nok en terskel for mange, men her i huset har det funket uten problemer med de fast-boende (barnepassere/besteforeldre er ikke så fan av løsningen). Man må legge opp til en lett løsning for å styre TV/dekoder. Og bare kopiere en fjernkontroll knapp for knapp, og styre det via telefonen vil jeg si ikke har noe for seg. Har lagt inn alle kanalene og TV program og så kan bare klikke på TV-logoen for å bytte kanal (og eventuelt skru på TVen om den ikke er på) På tablett På mobilen
 22. Off Topic-tråden

  com2, et tilsvarende opplegg har jeg hatt i nærmere ti år, med USB-UIRT og Girder og mobil. Men det har liksom aldri blitt til at det er brukt så mye. Alle (deriblant meg selv, må jeg med skam innrømme) foretrekker en enkel IR-fjernkontroll som man løfter opp og trykker på kanaltasten eller opp/ned framfor mer høyteknologiske løsninger, enten det nå er stemmestyring (testet det med mikrofon i stua, det ble ingen suksess) eller mobiler. Så derfor har jeg standardisert på fjernkontroll som kan lære koder og så Next Generation IR Remote Extender. I motsetning til de andre løsningsforsøkene er det aldri noen som har hatt noe imot den, og hvem som helst kan lære å bruke opplegget på 10 sekunder.
 23. Hvordan komme igang?

  HomeSeer ligger på 1500-4500 bare for programvaren, avhengig av hva du ønsker, så om du er red for kostnaden er nok ikke det stedet å begynnet. Tror hverken Futurehome eller Fibaro Home Center støtter RF 433MHz, Her er en tråd om hva som kan funke: Når det er sagt. Det jeg ville gjort var å kjøpt følgende: RFXtrx433e https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/el-produkter/sterkstrom/usb-kontroll/rfxtrx433e-usb-kontroller-p88433 UZB1 https://www.tronika.no/no/interface/760-interface-uzb1.html Deretter plugger du dem inn i en server, eller en RPi. Da har du masse av software å velge mellom helt gratis. Jeg bruker Domoticz som er enkelt og greit, ellers finnes det OpenHab,Home Assistant og mange flere som jeg selv ikke har testet veldig ut. Har prøvd OpenHab en gang, men det var ikke min greie.
 24. Off Topic-tråden

  Jeg har satt en ir-sender på dekoderen (som står i kjelleren) og TVene står rundt i huset, og så styrer jeg det via hjemmeautomasjonsystemet, som får kommandoer fra telefon, alexa eller MiCube.
 25. Styre vanning i hage

  Jeg tar ut innmaten ifm at jeg blåser vannet ut og så setter jeg bare på toppen (uten innmat) til sommeren er tilbake. Jeg har vanningen på automatisk schedule (justerer litt fra sesong til sesong). Gitt at den er kobblet mot OpenWeather så justerer kontrolleren vanningen ift nedbør etc. Jeg har brukt vanning 2x pr uke for plen og daglig for blomsterbed. Om jeg ser behov for ekstra manuell kjøring så er det lett med app på mobil (eller HS3). Jeg var inne på tanken å registerere nedbør, temperatur, soltimer på den ene siden og antall minutter vanning på den andre siden, for derigjennom kunne programmatisk justere tid for vanning, men det ble lagt i skuffen over "interesting science projects with little real value in the practical world".
 26. Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Noen oppdateringer fra den siste uken... 1) Laget meg en boks selv og 3D printet. Ble helt greitt til å gjemmes bort i sikringskapet (bilder nedenfor) Om interesse ligger STL filer på github: https://github.com/roarfred/AmsToMqttBridge/tree/master/Electrical/HAN_ESP_TSS721/enclosure (Brukt Fusion 360 her, er det noe annet enn STL format som er fornuftig å dele?) 2) Har laget en mer fullverdig Arduino "sketch", med følgende features: Boot som Access Point om ikke config finnes, eller om Prog-knappen trykkes ned innen 5 sek etter oppstart Webside for å konfigurere (bruker innebygget DNS, så hvilken som helst http-url funker, eks. http://config) SSID / Passord Meter Type (Kaifa / Kamstrup / Aidon) MQTT server, port, brukernavn og passord Lagrer config i EEPROM (første byte er en "identifying byte" som kan endres om en endrer på strukturen) Støtter Kaifa og Kamstrup måler, og tilrettelagt for Aidon (sendt forespørsel om å få test-data fra dem for å fullføre. Får se om det kommer noe, ellers får jeg ta en best guess) Temperatursensor leses av og rapporteres sammen med hver sending på MQTT Mottak av MQTT meldinger (klargjort, med egen metode, men ikke kodet noe spesiellt her) - kan enkelt brukes for OTA update Debugging via samme connector (litt klønete, må koble til/fra TX på FTDI når evt. HAN port skal brukes, og en må ha en terminal som støtter 2400 baud 8E1 for Kaifa) Utnytter blå LED på ESP, for litt status: Lyser i 5 sek etter oppstart, for å vise at du kan trykke Prog-knappen for å boote som AP Blinker hvert sekund (50% syklus) hvis startet som AP Under normal drift, tennes hver gang en pakke på HAN porten er dekodet, og lyser til den er levert på MQTT. (På Kaifa, flash hvert 2. sekund) WiFi/MQTT reconnect Da tror jeg det er på tide å gjøre en solid oppdatering på all dokumentasjon på github... Som de sier i politikken om dagen, lik og del! Config Kretskort i boksen "Montert" vha friksjon i sikringsskapet
 27. Off Topic-tråden

  Jeg dekoder og 4x4 hdmi-matrix i rack-skap i kjeller og 3 tv'er rundt i huset. Har kablet cat6a i hele huset. Bruker nå 3 forskjellige typer HDMI over cat. Bruker et sted passive balun, og funker bra og merker ingen dårlig kvalitet, men krever 2 stk cat6a. Annet sted HDMI extender, funker også smertefritt. Siste sted bruker jeg HDBaseT extender funker også perfekt. Alle løsningene funker, men kommer til å endre til HDBaseT på alt etterhvert, da det er en standard og produsent uavhengig.
 28. Styre vanning i hage

  Stilig, og godt å høre at de har funket så lenge, satser på like lang leve tid hos meg. Hadde jeg sett Garenda sin bokser og 24v ventiler før jeg startet prosjektet hadde jeg også valgt det tror jeg, de ser fine ut. Jeg bruker billig aliexpress, litt spent om de har overlevd vinteren. Har temp måler i ventilboksen og den har ikke ligget under 1,4grader, så spent når jeg tester om noen måneder. Graver du opp sprinklene eller tar du bare innmaten i dem inn om vinteren? Har du noe automatisk/logikk på vanningen eller har du faste scheduler?
 1. Last inn mer aktivitet
×