Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. Siste time
 2. I går
 3. Hei. Jeg har prøvd å koble opp Fibaro dimmer 2 mange ganger, har byttet inn dimmer flere ganger. Sitter nå med nummer 3. Men får fremdeles ikke koblet den opp mot min samsung smartthings hub. Hvordan fikk du det til? Jeg har også nå kjøpt namron dimmer, like mye hell der... 😝
 4. Ferdig som i ferdige løsninger og ikke for mye if this and that
 5. Takk for svar! Kablene er loddet på mbus-modul, både på kabel mot måler og esp så tror ikke det er der det svikter. Jeg ser konsekvent meldinger av omtrent samme lengde så har lurt på om det er noe spenningsfall på bussen som gjør at modulen kutter. Nodemcu har egen psu så vurderer å gi mbus-modulen strøm fra den i stedet for fra bus'en.
 6. Jeg må si meg enig med de andre her. Ikke ta strømmen, men heller tenn lys. Jobber i et nytt industribygg og fremgangsmåten det gjøres ved brannalarm er: Tenn alle nødlys, skru på alle lys i hele bygget på 100%, lås opp alle ytterdører, lukk branngardiner, trinn ventilasjonsanleggene opp til 100%.
 7. Jeg kjører Homey i experimental-mode, og namron-appen i 5.0 beta. Tidligere hadde jeg lagt inn assossiasjoner rett i bryteren for å styre av/på og dimme ned/opp. Funket kjempebra! Etter at Homey oppdaterte seg nå sist, så måtte jeg legge til bryterne på nytt, og da får jeg det plutselig ikke dette til å funke lengre. Noen som har noen tips rundt dette? Alternativt om det finnes et script for å styre av/på og dimme ned/opp? Synes et blir litt mye med 6 flows per lys for å få til dette. På en 8-veis bryter blir det 24 (!) flows. There has to be a better way!
 8. Hei Jeg har hatt en Aeotec garasjeportåpner en stund nå. Jeg bruker også Home Assistant. Den virker som den skal, men jeg har ikke klart å finne ut hvordan jeg kan se statusen, altså om porten er oppe eller nede. Er det noen som kan sette meg på sporet av en løsning? TrulsD
 9. Hei Se om kobling er riktig, husker hadde samme feil når enne kablene var lit løs fra mbus til esp8266
 10. Ny versjon kommer om noen mnd.: https://sensative.com/sensors/strips-zwave/strips-guard-700/ Jaja, de var ihvertfall rimelige nå!
 11. Noe ganske "ferdig"? Jeg ville sett på Homey. Alt annet vil kreve mer jobb, og Homey er ikke "jobbe-fri" den heller...
 12. Lurer på om jeg kan bruke den trådløse Heatit Z-Temp2 som romføler, og til å styre aktuatorer for å slå på/av varmekabler? Aktuatorene/releene må selvfølgelig tåle lasten også. Varmekablene mine til 3 rom er samlet og kablet inn på en bod og kunne gjerne tenke meg å ha romføler med temp visning i det enkelte rommene. Per idag er det gulvføler som står for input, den boden er jæskla varm. Kan jeg da hoppe bukk over gulvfølerne og bruke hvilket som helst rele?
 13. Trur jeg ville henvendt meg til Slack kanalen til Futurehome. Der får du god hjelp av andre brukere og ikke minst av Futurehome sine egne utviklere 😉
 14. Hei! Har Homey Pro. Jeg har tidligere hatt mine downlights knyttet til mine Namron Zigbee dimmepukker og min Namron Zigbee 4512703 (4 grupper). Det ble gjort med en app som nå ikke er støttet. Jeg skulle nå legge til disse på nytt via Namron-appen. Det går fint å legge til enhetene og sette opp flow for av og på. Til og med test i Homey-appen går fint. Problemet er at det ikke skjer noe når jeg trykker fysisk på noen av knappene på bryteren. Noen tips?
 15. Kjøpte zigbee mest pga Philips hue, men så kom Futurehome ikke lenge etterpå. Works like a charm på Philips
 16. Ingenting funker, uansett hva jeg gjør så er det, ops, noe gikk galt meldinger. Klarer ikke legge til smarthub'en ferdig en gang før den første feilmeldinga kommer. Har en del Philips hue og namron dimmere og FOH brytere fra Namron. Anser meg selv som relativt kyndig, helt til det kommer til automasjon, IFTTT og koding. Philips hue bridge finner zigbee dimmerne med en gang og fungert plettfritt fra dag 1. Futurehome finner enheten, men enten legger den ikke til enhetslista eller så, ops noe gikk galt. Hatt prøvd frem og tilbake i noen dager nå, men nå er tålmodigheta
 17. Tror ikke Zigbee-støtten til FutureHome er helt "der" enda. Men du kan kjøpe (evt. bytte til) tilsvarende i Z-wave-format, det burde fungere supert med FutureHome.
 18. Jeg tror du har misforstått. Denne fungerer nok som en switch, og er da nærmere Fibaro Single Switch. Fibaro Smart Implant er lavspenning og har ikke reléer som tåler allverdens. Litt forskjellig bruksformål.
 19. "Gu10 og E27 alternativ til Hue i bod" Heisann Vanlig hvit pære fra Hue er vel greit priset og fin til bod ? Tror Gledopto er et bra alternativ , de sender fra Tyskland og har i tillegg butikk på AliExpress., + Nordic Led selger billige pærer , navnet er Nordic products men er nok Gledopto som produserer de. Elektroimportøren har jo og pærer til zegbee / hue . Innr er vel ca samme pris som hue, så kanskje ikke aktuelt. Ikea trådfri er jo allerede nevnt og bannlyst i tråden ...
 20. ZoRaC

  Nattmodus knapp

  Ja, det er det du skal bruke. Endre fra «On-open-motion» til «off-closed-nomotion» i stedet.
 21. GeirN

  Nattmodus knapp

  Prøver på ny regel for å sette bortestatus, men føles ikke riktig. Om jeg setter status off etter 12t bevegelse. Hva om det er mange bevegelser? Hvilken bevegelse oppdaget blir hensyntatt? Den siste? Alle? Finnes det en regel som tar hensyn til ingen bevegelse siste 12timer? Virker mer logisk.
 22. GeirN

  Nattmodus knapp

  Ja, kan teste det. Kanskje best å droppe forsinkede hendelser. Dette er eventen som jeg håpte skulle fungere i kjellerstua. Men fungerer kun til å aktivere. Går ikke av.
 23. ZoRaC

  Nattmodus knapp

  Nei, det er ikke slik. Når fellesbryter ENDRES til off, så endres gang til off. Gang påvirkes ikke av hva fellesbryter ER, den påvirkes bare av ENDRING av fellesbryter. Sikkert lurt å dele opp i 2 events her også. Sette til «borte» når det har vært «no-motion» i 12 timer i stedet for å bruke delayed action.
 24. GeirN

  Nattmodus knapp

  Ja, forstår jo med min den logiske kapasitet jeg har, at om fellesbryter er off, så skal gang også være off om event er satt opp slik. Har dog ikke knekt koden for hvorfor det ignorerers enda. Tør ikke sette opp en ny regel for bevegelse i gang enda, før jeg vet om lys event virker hver dag. Da vet jeg hva som kræsjer det i tilfelle. Har også en kunstig knapp i kjellerstua for å indikere om minstemann er hjemme fra studier eller ikke. Tanken var at etter sensor bevegelse, så skulle knappen settes til hjemme, og til borte etter 12 timer. Kunne da latt ovn settes kaldere ved b
 25. ZoRaC

  Nattmodus knapp

  Bevegelse kan du løse ved å dele det i to, som @Moskus nevnte. if bevegelse changes and becomes motion and fellesbryter is off set lys on if bevegelse has been no-motion for exactly 10 min and fellesbryter is off sett lys off Ved bevegelse kl 0850-0900 vil ikke lyset slå seg av etter 10 min, for man slår bare av lyset når det har vært ingen bevegelse i 10 min (i stedet for 10 min etter siste bevegelse). For da ville den kl 0906 sjekket om felleslys fortsatt var off og dermed ikke slått av lysene når den var on.
 26. ZoRaC

  Nattmodus knapp

  Les HomeSeer-skolens del om trigger og condition. Når man har skjønt den delen så blir alt mye enklere. Man KAN sette et event til å trigge hvert 10 min, med bryteren som condition, men vil man det? Vil du ikke bare at når fellesbryter endres til on så skal lysene også bli on (og tilsvarende for off)? Jeg har 400 events og nesten ingen av dem er av typen som kjører hvert x min... Jeg har også en virtuell bryter, kalt «nattmodus». Når den settes til «natt» slås alle lys av og termostater i nattmodus. Tilsvarende når den settes til «morgen». Jeg sjekker ikke hvert 10 m
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...