Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. Siste time
 2. Har ikke erfaringer med Homey, men Elko sine Zigbee enheter har varierende støtte i andre Zigbee system. Bruker selv deconz med conbee II og Home Assistant. Spesielt termostaten har rykte på seg for å bruke mange custom properties, som da ikke er dokumentert. Virker dog som at andre i det alle minste får lese ut og stille temperatur (etter mye frem og tilbake), som jo da kanskje er det viktigeste. Om du ønsker full støtte på disse, tror jeg du er nødt til å invistere i Elko sin hub, smøre deg med tolmodighet til noen smartinger greier å reverse-enginere propertiene og/eller Elko do
 3. I dag
 4. En fordel med Elko sin variant er at man får en lysdiode som viser om stikket er av eller på og en knapp for lokal overstyring.
 5. Har fått satt opp en "PHP-MQTT-bridge" som "lytter" til MQTT-meldinger og trigger noe basert på meldingene. Primært bruker jeg dette til å trigge ting hvor det finnes kommandolinje-verktøy, men ikke HomeSeer-plugin. F.eks Roborock, Sensibo og Lay-Z-spa - alle disse kan fint styres fra kommandolinje, men å implementere den styringen via event i HomeSeer var jo litt tungvint. Nå kan jeg enkelt legge til nye funksjoner i et lite script og få på plass styring direkte fra devicene. Eks: Justering av temp sender rett og slett en "do/spa/temp_set=$$VALUE:" via mcsMQTT o
 6. Her er forøvrig tilleggene i EL-plan: Bad Plan U Smart termostat Super TR RF Smartpir med bryter. levering og montering smart dim 316 GLED Bad Plan U Smart termostat Super TR RF Smartpir med bryter. levering og montering smart dim 316 GLED Punkt stikkontakt , sonos. Vaskerom/teknisk. Smart termostat Super TR RF Smartpir med bryter. Stue, Plan U (fremtidi
 7. Ser ryddig og oversiktlig ut - takk for at deling 🙂
 8. Virker som Homey Pro er et riktig valg - takk for comments:-)
 9. Igjen - takk for raske og gode svar👍 ZigBee antennen kan være et issue da hele boligen er planlagt med ELKO Smart som kjører på ZigBee - er det slik at man bør vurdere å installere ELKO Smart Hub'en i tillegg til HP? Eventuelt er det kompabilitetsutfordringer mellom ELKO og HP som noen kjenner til?
 10. En annen ting også som jeg glemte å nevne var app. Ser du er vant med Futurehome og Tibber, da vil i hvert fall HomeSeer være et steg "tilbake" med tanke på UI. Det ser veldig gammel dags ut i forhold til appene du er vant med å bruke. I tillegg kan du sitte å lage flows (automasjoner) i web leser og app på mobil. I tillegg til app på mobil har de også nå web grensesnitt som du setter opp selv med hvilke favoritter du ønsker å se. Her fra web:
 11. Det er lite å lure på. Hvis du selv har lyst på Homey Pro og @Tukun anbefaler dette så er det egentlig bare å hoppe i det. Det finnes mange løsninger og en kan sikkert gruble på dette i månedsvis. Min mening er å styre unna det folk advarer mot og så langt er det ikke noe av det her.
 12. Tenk heller at Homey blir IFTTT. IFTTT er jo helt skybasert og ikke så responsivt. Men ja, der det absolutt ikke er løsning for noe automatikk i Homey, kan det være siste løsning. Har selv 2 etasjer + garasje og ikke noe problem, men det er som @Tukun sier at det er enhetene det går på. Både Zigbee og Zwave lage "Mesh", så har du noen faste enhter på strøm, så funker det bra. Har ikke så mange Zigbee enheter utenom IKEA Trådfri, og der valgte jeg for litt siden å gå tilbake til IKEA sin hub i stedet for integrert i Homey. Men det er litt andre grunner for funksjonalitet.
 13. Hei! Har selv Homey Pro i et hus med 2 etasjer og garasje langt vekk. Er ingen problem med avstand siden z-wave dingser som er koblet til spenning (ikke batteri) repeterer signalet, så i utgangspunktet er jo egentlig rekkevidden ubegrenset om man har nok enheter i mellom hverandre. Homey har sky backup løsning for 100kr i året og dette fungerer helt smertefritt. Trenger ingen "skole" for å lære Homey. Det er plug & play. Kan på det sterkeste anbefale den!
 14. Hei. Tusen takk rask respons og for gode svar😀 Slik jeg forstår det er både HomeSeer og Home Assistant solide software plattformer med utallige utbyggingsfunksjoner, og de har begge sine fordeler og ulemper som inntreffer basert på eget behov(?). Det kreves software konfig kunnskap og hardware kunnskap som f.eks Rasberry Pi. Med fare for sviktende selvinnsikt har vårt hus (kun) bruk for en software som kan kommunisere med protokoller som ZigBee og Z-Wave. Flows er jo også et moment, enten via plattformen eller med en kombo via IFTT. Det fremstår som Homey Pro har nød
 15. God idé. Jeg glemmer ofte å ta med kvitteringer fra Kjell & Co... fort gjort 🙂 Høres ut som du har fått med masse. Dette blir bra! Bevegelsessensorer for automatisering behøver du ikke elektriker til. Her er jeg newbie, har testet en Z-Wave som jeg ikke syntes var bra, så må nok gjøres mer research. I tillegg er de ikke veldig pene.
 16. Jeg brukte en invite fra denne tråden og ønsker derfor å tilby min. Håper det kan hjelpe noen. https://invite.tibber.com/af429f29
 17. Tja, når noen lager en hel reiseskildring over mange episoder bare for å oppgradere fra versjon 3 til 4, så kan en jo lure
 18. I går
 19. Homey Pro fungerer til mitt behov, både avansert og enkelt. Det at de fleste andre proprietære hubber eller skyløsninger kan integreres er et pluss. Home assistant gir sikkert bedre hardware-kontroll og backup, men Homey er mer plug n play tror jeg. Homeseer er vel noe midt i mellom, men [mention]Moskus [/mention]har sikkert legendarisk med info om erfaringer med det systemet og andre her inne [emoji41] Har du noen erfaring fra tidligere og eller hva slags nivå du har av «kompetanse» på oppsett og konfig av smarthus så kan jo dette også veies for valget. Litt låst blir man uansett, men så len
 20. Noen måneder har gått med denne algoritmen kjørende, så det er på tide å analysere litt. Første plott her viser hva jeg estimerer til å være kostnadsbesparelse pr. døgn på grunn av lastflytting. Estimatet er laget ved å anta at totalforbruk gjennom døgnet hadde vært det samme, men hvis forbruket hadde fulgt en gjennomsnittlig døgnprofil for norske forbrukere. Gjennomsnittet av dagsbeløpet i disse 3 mnd er 1.8 NOK, som innebærer 1-2% av strømregningen. Variasjon i daglig sparebeløp kommer av akkurat hvordan prisprofilen er de relevante dagene, og når på døgnet lavpunktet kommer.
 21. Jeg strevde litt jeg også, helt til jeg skjønte at man måtte tillate stedstjenester "mens appen er i bruk" (iOS), når den spurte om det. Og at man måtte bruke Bestway-appen, ikke Lay-Z-appen. Evt så kan du prøve motsatt, om det er Bestway du ikke får til å virke.
 22. Smartifiserte viftekonvektor i åpent stue/kjøkken ved bruk av Fibaro Switch 2 og Heatit Z-temp2. Styrer foreløpig en inngang på styringsenhet til vidtekonvektoren som setter den i bortemodus/av. Testet først med virtuell termostat via SDJ-VSAT i HS3, men den fikk jeg ikke inn i Homebridge. Åpen terrassedør skrur av Mode på z-temp2. Kommer nok til å bytte ut switch 2 med en Heltun - HE-RS01 Bryter 5-veis,som gjør det mulig å styre alle 3 steg på viften.
 23. Tenkte ikke på at den også må huske forskjellige nivåer av brightness for å være i sync. Denne automasjonen ser ut til å fungere: Den trigges av endring av brightness på den assosierte enheten og setter targetValue på den som styrer til nivået av brightness / 2.56 (for å få verdien mellom 0 og 99 som parameteret krever). Dersom den assosierte enheten skrus av, settes targetValue til 0. EDIT: Der den assosierte enheten hos meg var en Fibaro RGBW måtte jeg sette følgende parameter. På assosiert Dimmer 2 kunne den være default (last state):
 24. Har du tips til å få koblet opp wifi? Har prøvd både ios og Android. Ruter/wifi 2,4 GHz fra Get og UniFi UDM..feiler hver gang. Milano vår, men antar pumpa er lik.
 25. Hei! Jeg bruker Tibber, appen som handler billig og fornybar strøm på en smart måte. Tibber gir deg full kontroll over strømforbruket og har ingen bindingstid. Test det ut du også, så får både du og jeg 500 kr til å handle smarte dingser for. https://invite.tibber.com/af4cf41a
 26. Dette ser jo meget lovende ut. Jeg går ut fra at Monitor er best egnet til å finne ut at ingen er hjemme, og at Room assistant for å styre lys, radio etc.
 27. Takker så mye for hjelpen. I tillegg til en rekke ekstra stikkontakter, ble det - Z-wave dimmere i nesten alle brytere - Z-wave stikkontakt med strømmåling på vaskemaskin og tørketrommel - Stikkontakt med Z-wave av/på for panelovnene - 2 ekstra doble CAT6-uttak i tillegg til de 3 inkluderte - Rør for evt motor til gardiner ved stuevinduene - Z-wave termostat - Et par batteribaserte Z-wave brytere for å skru huset av ved leggetid. (Jeg bad om at prisen skulle sendes bare til meg og ikke min hustru).
 28. [monitor] Reliable, Multi-User, Distributed Bluetooth Occupancy/Presence Detection - Share your Projects! - Home Assistant Community (home-assistant.io) Prøv "Monitor". Dette er i Home Assistant sitt forum, men den baserer seg på MQTT så den er universell. Jeg kjører den på en Raspberry Pi Zero W og den detekterer telefonene uansett hvor de er i huset som er 3 etasjer. Edit: Og søk etter Room Assistant hvis du vil ha noe som detekterer telefoner på rom-nivå.
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...