Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. I går
 2. 20% på Mill Wifi3 denne helgen https://www.elkjop.no/search?SearchTerm=Mill+wifi3&search=&searchResultTab=&_gl=1*nng01d*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwwsmLBhACEiwANq-tXN8Yg6pztTa2mg12Udp75dTd1tBkZkB0JdV8Zi4RPoWC_HiYW3aOmBoCEpUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 3. Har ikke noe svar, men lurer på hva varmebatteri er i forbindelse med balansert ventilasjon
 4. Det løser du med en «and lys X is off» slik at den bare kjører hvis ett av lysene er avslått. På samme måte med den som skal slå av, «does not equal off».
 5. Ser at eg nok at eg var litt for kjapp med å glede meg... Problemet er tilbake, men det ser ut som at plugin'en klarer å starte opp igjen og at det virker uansett. Hvis ingen andre har dette problemet med HS3, ligger det nok i HS4. Får da håpe at ein fremtidig oppdatering av HS løser dette.
 6. Tvilsomt. Jeg bruker Nabu Casa og har en annen adresse enn homeassistant.local. Og jeg aksesserer den på ip adresse i noen tilfeller også.
 7. Skal huske på å oppdatere sjeldnere 😀 Har litt lyst på Lovelace, men tror det vil ta lengre tid å style det som jeg vil enn å bruke APIet på mitt eget interface. Det er skreddersydd for å kunne sees på lang avstand, så vi kan se temperatur, varslet regn og antall minutter til T-banen uten å måtte gå helt nære. Eksempel under, og så går det an å trykke på temperatur for å få alle husets målere og termostater, på T-banen for å få flere avganger, på kW for å få historikk etc. Men for å legge inn nye ting må jeg kode litt... og det hadde som sagt vært fristende med Lovelace hvis jeg finner eller lager et passende theme. Men nå fikk jeg til å hente fra HA sitt API, så jeg har alt bortsett fra termostater og hvitevareovervåkning oppe å gå. Pitfalls var: - URL til /api/states er /api/states, ikke /api/states/ (veldig picky på den siste skråstreken) - CORS hindret meg å få data, måtte sette opp cors_allowed_origins i configuration.yaml, både til http://localhost for utvikling og http://10.0.42.etc for webserveren. Hverken nettleser, Wallpanel eller HA-appen får til å laste HA er jeg redd. Det stopper på "initializing". Vet ikke hvorfor, kan ha sammenheng med at nettbrettet ikke resolver http://homeassistant.local så jeg må bruker IP-adressen direkte. Hvis HA fortsetter å referere til homeassistant.local videre i prosessen så kan det hende at det er grunnen til at alt feiler.
 8. Tusen takk for gode råd Hehe, fant ut at 29min 50 sek ikke var noe lurt Satte 10min og ikke merket noe til tregt nett, men kan sikkert øke til 20. Jeg får prøve å sette meg inn i det med timere etterhvert. Det siste alternativet tror jeg at jeg skal se på, og at det skal gå greit å sette opp. Men slår på ved Motion, blir det ikke litt som det jeg har, sender ut til nettet hver gang jeg aktiverer en bevegelsesdektetor? Må vel bruke Cannot rerun der også?
 9. Jeg ville satt cannot rerun for 20 min. Hvis du setter 29 min og 50 sek så vil lyset slå seg av hvis det ikke er noe bevegelse mellom 29,51 og 30,00. Med 20 min er det nok med bevegelse i mellom 20,01 og 30,00 Det gir fortsatt en del trafikk hvert ca 20 min, men det blir en del bedre enn det var. litt mer komplisert med timere og sånt. Et annet alternativ er ett event som slår på ved Motion og et annet som slår av når alle sensorer har vært no-Motion i 30 min (og ett av lysene fortsatt er påslått). Det er er også et ganske enkelt alternativ å sette opp.
 10. Jeg kjenner ikke til Homey, men vil det ikke være bedre å prøve den offisielle namron appen? https://homey.app/en-us/app/net.filllip-namron/Namron/
 11. Joda, ikke meningen å sparke bein under andre tips men når zigbee2mqtt var nevnt så er jo HUE et godt valg som funker i den sammenhengen også.
 12. Jodda, Hue sine dingser virker på de fleste zigbee -implementasjoner. Har en en Hue-hub gående (ikke tatt meg tid til å flytte av dingser) og så lenge man ikke overbelaster båndbredden i huben så fungerer det og den er veldig stabil. Jeg forsto det sånn at enkelhet er cluet hær.
 13. Hue funker som et skudd med zigbee2mqtt også. Jeg har noe HUE utstyr og ser på zigbee2mqtt.io at det er en ganske lang rekke med HUE utstyr som er støttet.
 14. Har en sånn bak ved-ovnen for detektere oppfyring. Den rapporterer nøyaktig nok til det. Dvs. når temperaturen endrer seg. Ellers kommer jeg til å bruke Hue sin innesensor fremover. Jeg syns den er god. Så kanskje en Hue-hub er tingen? (Regner med at HA har ett modul/pluginn for den?)
 15. Jeg fant ut av en metode, men via MQTT. ESP Easy sin plugin 029 Output har en Domoticz MQTT controller, og for hver device man ønsker å styre, velger man typen Output - Domoticz MQTT Helper, som må få rett idx og velge GPIO-port som skal styres. Det var ganske rett frem. Der jeg måtte invertere logikken, brukte jeg Rules for å sette GPIO istedenfor å assosiere device med en GPIO-port. Kan du forklare hvordan du kommuniserer toveis direkte mellom Domoticz og ESP Easy?
 16. Mange takk for tips! La inn 6.2 i går kveld og har per nå ikkje fått noen feilmeldinger, bank i bordet
 17. Hei, har hatt store problemer med z-wave fra namron er super tregt. Er ikke dyktig på koding, trenger derfor hjelp ti å installere et script som gjør innleggelse unsecure. hub: Homey pro Link til oppskrift unsecure Snorre fra forumet ; "Er ikke veldig god på det tekniske selv – men det går en faen i meg når ting ikke funker (kall det gjerne tålmodighet). Først av alt: Oversikt og mesh-rutene og slikt finner du på denne nettsiden: https://developer.athom.com/ Det kan hende løsningen er så enkel som å bare resette anlegget ditt og legge til alt på nytt med Homeyen svært nær nodene (mistenker at det var mange feilede tilkoblinger som gjorde mitt ustabilt – eventuelt at jeg hadde aktivert for eksperimentelle funksjoner). Vet ikke hvilken effekt det faktisk hadde for meg å også legge til "non-secure", men om du orker å følge de anvisningene for hvordan laste inn apper via maskinen din, så er en kjapp oppskrift på hva som må endres her (på egen risiko!): last ned Namron-appen (code -> download as zip) her: https://github.com/fiLLLip/namron-homey pakk opp mappen last ned et redigeringsprogram som Atom: https://atom.io/ gå til mappen med appen, og videre inn i drivers-mappen Her finner du en mappe per produkt som støttes i appen. Du må redigere filen som heter driver.compose.json i hver mappe for det produktet du skal legge til Under "zwave" legger du til includeSecure": false, - som dette: "zwave": { "includeSecure": false, Gjenta for hvert produkt du eier og skal legge til, lagre og lukk Følg deretter oppskriften her for å laste opp appen på Homey (som du kan fabrikkresette ved å holde opp-ned i ti sekunder før du besøker http://setup.athom.com/ )" Betaler selvfølgelig hjelpen.
 18. Ja det blir i såfall en RPI med zigbee2mqtt og conbee-en jeg har liggende.. mqtt kjører jeg allerede på HA.
 19. En mulighet er jo zigbee2mqtt, RaspBee II og Mosquitto på en RPi. Den har støtte for alle enheter jeg har, bl.a. Nedis Klimasensor. Mener Nedisen har 3 min rapporteringsintervall men antar det også er litt avhengig av temperaturendringer.
 20. Naboen kamera så isåfall... IR er jo ikke synlig for det menneskelige øyet.. En enkel IR lampe feks denne; https://www.ebay.com/itm/372306071680 Men sjekk at den har samme IR bølgelengde som kameraet.
 21. Hei, håper noen kan hjelpe meg med denne feilmeldingen. Har googlet meg opp og ned og forstår at det er feil på kommunikasjonen mellom devicen og Homey, men finner ikke selve løsningen. I korte trekk: jeg installerte 3 stk EcoDim Smart Vridimmer Z-Wave Pro for et par uker siden. Hver og en tok cirka 5 min å inkludere og sette opp – alt fungerte som forventet. Men få dager senere mistet jeg kontakten via Homey-appen. Prøver jeg å slå på/av en dimmer får jeg feilmeldingen «Transmit complete no ack» etter cirka 5 sek. Jeg har prøvd å ekskludere og inkludere på nytt, dvs. ved å ha Homey 10 cm fra dimmern. Først fungerer det, men etter cirka 2-3 min mister jeg igjen kontakten. Homey står nå 3 meter fra disse 3 dimmers så jeg kan ikke forstå hvorfor det feiler. Er det noen som kan fortelle meg hva jeg må gjøre?
 22. Takk for flere innspill og refleksjoner. Siden sist har jeg bygget på med flere andre devicer – mest dimmers, så det med varmtvannsberederen har fått vente. I tillegg har jeg tatt en liten pause fra Tibber og prøvd en 2 mnd fastprisavtale, men nå som den snart er over og jeg skal tilbake til Tibber vil jeg først prøve Tibbers egen algoritme for VVB. Noen som har erfaring med den? Jeg tipper den tar hensyn til strømprisen og enten booster eller slår av når det er hhv. lav og høy pris.
 23. Det høres spennede ut, er det noe eller noen som skjemmes av en ir lyskaster? Antar en helt enkel ir lampe vil gjøre nytten?
 24. Det slippes en ny versjon av Home Assistant den første onsdagen i hver måned så ja, utviklingen går fort og det er skjedd mye de siste par år. Et lite tips. Oppgraderer du samme dag som en nye versjon slippes så får du kanskje litt grums med. Mange feil blir rettet når betaperioden er over og den slippes ut på en stor mengde brukere. Hvis du heller forskyver litt på det og oppgraderer siste uke i hver måned så holder du deg på de bunnstabile versjonene. Edit: Sikker på at du ikke vil prøve deg på lovelace? I HACS finnes det drøssevis med temaer og andre fancy kort å installere. Du trenger ikke bruke appen. Nettleser gir deg stort sett det samme.
 25. Siste uke
 26. Du kan jo vurdere å installere et nyere ROM på nettbrettet 🙂
 27. Farsken, det jeg fryktet ja.. Er i campingvognen med spikertelt, så har lyst til og holde det så enkelt som mulig, derfor IKEA gatewayen. IKEA gatewayen prater videre med Home Assistant installasjonen hjemme via IPSEC, dønn stabilt... faktisk.. Har vurdert Conbee II da jeg har en liggende, men da må jeg kjøre en PI med usb-over-ip opplegg, og hadde ikke så fryktelig lyst til det..
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...