Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. Jeg trigger 4 scener med Nexa bryteren, trigger på on og off, og etter 1 sekund setter jeg den til en mellomstatus i HS, så den igjen vil trigge ved on eller off
 3. Gateway Fibaro vs Vera?

  Jeg har en Daiseikai Polar RAS10SVP(tror jeg det var). Den svarte på den føste forslåtte koden i kodelisten til Remotec for Toshiba.
 4. Homeseer og Zipato RGBW bulb

  Til info ingen problemer med den nye Bulb2. Sent from my iPhone using Tapatalk
 5. Den Nexa saken er ikke stor, tynnere enn en Fibaro Dimmer 2. Ca samme dimensjon ellers. Kanskje du klarer å lirke på plass en. Fibaro Dimmere kan også monteres andre steder enn i selve boksen bak bryteren, de kan f.eks monteres i takboksen der lampa er koblet til. Eventuelt kan du bruke en sånn her boks: https://www.tronika.no/no/diverse-produkter/926-apparatboks-1x-blm.html Da slipper du synlig tabbeboks på utsiden. Husk at med Nexa modulen så blir bryteren din trådløs, modulen kjører på et knappecellebatteri, så bryteren kan du montere hvor du vil. Utrolig kjekt. Det er forresten denne jeg tenker på: https://www.clasohlson.com/no/Nexa-WBT-912-sender-for-innfelling/36-4913 Den kan også funke på impulsbryter. (jeg har vanlig funksjon på bryteren min) Jeg får trigget ved on og off. Vet ikke åssen det er i Homeseer, men i Home Assistant er det null problem.
 6. I dag
 7. Telldus Termometer og hygrometer mot Homeseer

  RFXcom Rfxtrx433 du bruker? Må eventuelt finne rett firmware.
 8. Jeg har en sånn vanlig Nexa i et kott. Jeg hadde tenkt å ta den ned fordi jeg ikke vil ha et sammensurium av protokoller. RFXcom skal bare gå til rullegardiner. Men, ja, jeg trigger en ting med på og en ting med av, dvs. fire "events" på en to-knapps bryter. Men vil du ha Nexa, kan du jo gå for en sånn: https://www.clasohlson.com/no/Nexa-WTE-1-WTE-2-veggsender/Pr364920000 og sette i RS-rammer? Det var kanskje det anaxyd mente? Her i huset er det ekstra vanskelig fordi alle synlige brytere ser slik ut, og også her må det være "stock": http://www.moloas.no/Produkter/Elektrisk/Skjult_Anlegg/039_Vippebryter
 9. Du måtte nok ha lastet ned siste kildekoden og kompilert for at det skulle ha virket. Den var veldig fin, minner litt om Nexa WTE-2! men til 5x prisen... Det er visst EnOcean. Blir litt dyr løsning det også, hvis man ikke får kjøpt bare rammen da. Skal uansett se litt mer på Hue Tap! Ja, det høres ut som en bra løsning, men da må jeg ta på ekstra hull i veggen og sette inn en tabbeboks. Er ikke plass bak de bryterne som er der, da de har hver sin Fibaro Dimmer 2 bak seg... Får du da trigget ting både. Ved on og off? For den vil vel ikke ha en «mellomtilstand» og dermed gi bare 2 input (on fra hver bryter).
 10. Jeg bruker en stk Nexa 433mhz innmat til en standard bryter jeg har på vegg. Denne er så koblet opp mot Home Assistant gjennom RFXcom modulen. Når jeg skrur av/på den bryteren kan jeg sette opp hva jeg vil av automatikk/scener/modes etc. Veldig billig alternativ, og ser stock ut (viktig for meg). Den Nexa innmaten koster vel rundt 150kr på Clas. Og ikke minst, fryktelig enkelt å fikse.
 11. Nest erfaringer?

  Har to Nest kameraer, en outdoor og en iQ indoor. Fungerer veldig bra. Appen er veldig bra, lett å navigere mellom tidspunkter med tidslinjen de har implementert. Litt dyrt ja, og man BØR ha abonnementet for å ha all funksjonalitet. (litt dumt at det koster så mye, koster 10 eller 30 dollar i mnd)
 12. Somfy og IFTTT - er det mulig?

  Fantastisk! Det er bra Somfy tar seg til vettet. Kanskje jeg bare kan bruke IFTTT istedet. Spørs hvor detaljert IFTTT integrasjonen er. :-) Dette hjelper dessverre ikke for moderne Somfy installasjoner, som kun er med IO protokollen. Da er det helt klin umulig å styre de med 3.parts system før inntil nå nylig.
 13. Ja, tar man av dekselet ser man at den bare har to "knapper", en for hver bryter. Den har ikke, som f.eks. Nexa, én av og én på per "knapp".
 14. Og jeg som forsøkte å inkludere den for to uker og én dag siden, og konkluderte med at den ikke var støttet... I mine forsøk klarte jeg å brekke en dings på dekselet. Den så fin ut, så jeg har allerede bestilt en ny i håp om at den skulle være støttet innen den ankom. Da vil du kanskje ikke ha denne heller: https://www.elektroimportoren.no/exxact-rf-trykknapp-2-kanals-hvit/4523945/Product.html?Event=searchlist Men i hvert fall et alternativ med z-wave som ikke krever elektriker. Dette er vel mer elko plus. Her forresten lenken til videoen der man bytter ut innmaten i en eltako med innmaten i en Hue Tap: https://www.youtube.com/watch?v=7yWqv_pn_Lc I Hue Tap er det ikke noe batteri å bytte. Det som hadde vært virkelig spennende, er om man bare kunne brukt Eltako Wireless direkte mot RaspBee. https://elhandel.no/tradlos-bryter-ft55-rw-55x55mm eller om man kan få kjøpt bare selve rammen. Jeg er usikker på hva slags teknologi som brukes i Eltako Wireless.
 15. Ser ut til at Xiaomi Wall Key ikke er aktuell likevel, da den melder bare 3 events (venstre, høyre og begge): https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/issues/165#issuecomment-345436532
 16. Gateway Fibaro vs Vera?

  Hvilken kode brukte du i interfacet til ZXT-120? og Hvilken pumpe har du fra Toshiba?
 17. Hm, kanskje jeg skal ringe BKK å høre med de. Har tid ennå, venter på ting og tang fra Ebay for å lage og teste hardwaren først.
 18. Tror den ble støttet for 2 uker siden. https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/issues/165 Den så fin ut, men litt stiv pris - blir fort over tusenlappen. Jeg har fortsatt ikke kommet til enighet med elektrikeren om fakturaen for den ene bryteren på bildet, montert i februar... ikke så gira på å leie inn en ny elektriker - blir jo 3-4000 kr for å få montert den bryteren!
 19. Jeg melder meg på dette !
 20. Gateway Fibaro vs Vera?

  Jeg har Remotec ZXT-120 og Toshiba pumpe. Fungerer bra det.
 21. Somfy og IFTTT - er det mulig?

  Har noen få RTS, men de fleste er Somfy IO (2 veis protokoll). Den er mye bedre , pga retur av informasjon, og mulighet til å sende ordrer som feks "open screen 37%". Men er et lukket protokoll. Da blir Somfy IFTTT (og eventuelt Tahoma Api) veldig praktisk :-)
 22. Somfy og IFTTT - er det mulig?

  Så dine Somfy enheter benytter ikke RTS?
 23. Somfy og IFTTT - er det mulig?

  Problemet er at det du foreslår fungerer ikke for Somfy IO protokoll. Jeg har de fleste Screens hjemme som bruker IO fra Somfy. Noen har Velux (IO også). Da blir ifttt (eller Tahoma Api) av stor nyte 🙂 !
 24. Hvorfor bruker du ikke en Elko bryter med tre impuls fjærer? Legger en styremodul, hva som helst egentlig som blir trigget av pulsen fra Elko bryteren. Ved å legge til en event som sjekker tilstanden på en virtuell Device (on / off) og setter den motsatt av det den er satt til. Da vil del lyset du velger å styre endre tilstanden til det motsatte den er satt til før du trykket
 25. Den du lenker til støttes foreløpig ikke med Con-/RaspBee, men det kommer forhåpentligvis. Hva med denne: phoscon.de/en/switch/ Den er kompatibel med både RaspBee og Hue. Jeg skulle tro den passer i Elko ramme? «Various frames and key designs are available due the compatibility with the F40 series of JUNG, GIRA and others.» Ellers så jeg en post her som lenket til en YouTube-video der man demonstrerte at man enkelt kunne ta ut innmaten av en Hue Tap og sette i en Eltako wireless. Eltako wireless passer i RS16 rammer. (Men som du skjønneer er ikke jeg helt stø i disse rammebetegnelese.)
 26. Somfy og IFTTT - er det mulig?

  Jeg ser at temaet er IFTTT, men legger nå inn denne løsningen som et alternativ. Jeg liker ikke at styringen er avhengig av en skyløsning. Å styre Somfy enheter er faktisk ganske enkelt og mye billigere enn en skulle tror i alle fall når en vet hva Somfy enheter koster. Jeg har 6 persienner og 3 blendegardiner og en Tahoma gatway. Tahomaen kan hvem som helst få kjøpe billig av meg, for den trengs ikke. Kjøp en RFXtrx433e den gjør nytten til så mangt, masse 433 utstyr som benytter den frekvensen, blant annet Somfy. Sett den opp sånn: Deretter lager du noen sånne som passer til ditt oppsett: Da får du noe sånt: Velg hvilken Somfy enhet du vil styre med Somfy fjernkontrollen. Flytt den så den står sånn ca. midt mellom endestoppene, (Det er for at den skal kunne kvittere). Påse at du kun styrer en Somfy enhet, og trykk inn programknappen på baksiden av fjernkontrollen til den kvitterer med å gå opp og ned. Trykk deretter på programknappen til en av devicene du lagde, Somfy enheten skal kvittere med å gå opp og ned. Jeg omprogrammerte oppsettet en smule fordi jeg ikke syntes at knappene var logiske i HS3: Da har du full styring av enheten din
 27. Somfy og IFTTT - er det mulig?

  Jeg har fått denne eposten fra Somfy nylig. Du kan også åpne IFTTT app å søke etter Somfy/Tahoma :-). " Med IFTTT blir TaHoma kompatibel (4 desember) med mange andre produkter og tjenester som er knyttet til IFTTT. Bla til ifttt.com eller last ned "IFTTT app" og registrer deg. Du kan se etter eksisterende "Applets" (smarte programmer) som Somfy foreslår, eller applets laget av brukere, eller lag din egen! Din fantasi setter grensen. "Alexa, start, jeg kommer hjem". Og ditt hjem ønsker deg velkommen: lysene lyser, persienner og persienner løper opp og favorittmusikken din spiller. Med Alexa kan du kontrollere dine TaHoma scenarier med stemmen. Bare spør, og Amazon Alexa vil ta vare på det for deg. Kompatibilitet på grunn av tilgjengeligheten av Alexa-service i hvert land. Først ute er Storbritannia og Tyskland. Vennlig hilsenSmart Home teamet"
 1. Last inn mer aktivitet
×