Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Jeg har nylig forespurt Haugesund Kommune om nøkkelen til min vannmåler, men nå sier de at det gir de ikke ut. Ingen ytterligere forklaring, så det har jeg bedt om. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de skal nekte dette, man kan jo ikke bruke den nøkkelen til noe annet enn å få ut data fra sin egen vannmåler. Det kan jo potensielt være veldig nyttig, siden måleren også kan detektere lekkasjer og slikt.
 3. Takker, det var like før jeg prøvde på egenhånd… God helg/påske.
 4. Restore fra en tidligere database. Enten fra backup, eller fra databasehistorikken som ligger på Setup.
 5. Jeg vet ikke om det er to-polt brudd i Zigbee, men Z-wave hadde en ding som var to-polt før, men jeg finner den ikke hos Tronika lenger.. 😞
 6. 31.03.2023 11.51.49 HomeSeer~!~Info~!~Loading configuration: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\Data\EB.json 31.03.2023 11.51.50 HomeSeer~!~Info~!~Loaded 2066 Devices. 31.03.2023 11.51.50 HomeSeer~!~Info~!~Loaded 0 Events. 31.03.2023 11.51.50 HomeSeer~!~Info~!~Loaded 8 Counters.
 7. …etter strømbrudd! Googler nå og ble forvirret av json som ikke finnes her. 😳 Dvs. det var det trådene for Homeseer-forumet handlet om. Restore eller er det håp? Takk.
 8. Yesterday
 9. Eller kan man bare kjøre ecodim sin dobbeldimmer på zigbee. Utsolgt hos eldirekte nå, men mulig intin har https://www.eldirekte.no/ecodim-dobbel-vridimmer-zigbee/cat-p/c/p1500018267
 10. Sånn ble det 🙂 Jeg håper jo egentlig ikke å ha behov for dette, men det blir spennende å se om det slår til. Lurer på om problemet ble større med Homeseer v4.2.18 - oppdaterte til siste (4.2.18.3) i kveld, kanskje det ordner det også, for "før" var det aldri et tema at en mista forbindelsen til broker (selv om jeg ikke helt klarer å se hva selve Homeseer har med det å gjøre..)
 11. HomeAssistant oppdaterer hver 2,5 sekund for alle verdier(som har ny verdi), men ikke for PowerProduction. Den oppdateres hvert 10. sekund. Altså det samme som kommer fra API'et. Vet ikke om @daniel.h.iversen kanskje har noen gode råd? 🙂 Bruker integrasjon i HomeAssistant samme SDK? Ikke at jeg er noe ekspert, men ser jo fornuftig ut den koden der. Er bare så rart at TibberSeer ikke får med seg oppdateringene som kommer fra PowerProduction, for det vises i API Explorer og i HomeAssistant.. 🧐
 12. OK, får sjekke om jeg må oppdatere noe igjen. Full disclaimer: TibberSeer sin Realtime Power-del bruker .NET SDKet fra Tibber. Det kan være en bug der, men det tror jeg ikke (jeg har kikket i koden, og kompilert den på ny selv). EDIT: Jeg forstår det ikke helt. Her er koden for PowerProduction: Case DeviceTypes.PowerProduction If plugin.Settings.Realtime_Use_PowerProduction AndAlso value.PowerProduction.HasValue Then Dim ref As Integer = GetChildDeviceReference(root, devType) Dim oldValue As Double = hs.DeviceValueEx(ref) Dim newValue As Double = Math.Round(CDbl(value.PowerProduction) / 1000, 3) If newValue <> oldValue Then hs.SetDeviceValueByRef(ref, newValue, True) End If ".HasValue" sjekker om den er null eller ikke. 0 er ikke null. Har HomeAssistant-verdiene 10 sekunders oppløsning eller 2,5...?
 13. Jeg har også samme problem med UDM Pro. Har prøvd alt og ovnen kobler seg fint og får tildelt IP men appen klarer ikke å legge den til. Fikk løst det ved å "dele" ut samme SSID på en annen mobil over 4G (først slo jeg av egen Wifi lokalt først) så dukket den opp i appen. Etter dette var det bare å skru på wifi igjen på UDM Pro boksen og etterpå fungere det helt fint.
 14. Da tror jeg nok en løsning er å høre om elektriker kan sette inn en såkalt tabbeboks rett under, på denne måten får du to dimmere over hverandre. Boksen ser sånn ut: https://www.elektroimportoren.no/?Article=1223740&Referer=googleshopping&gclid=CjwKCAjw5pShBhB_EiwAvmnNV8MFfAgiQPoWjVtd3-4idwSOWw4jr-vniL1pVWwF2D97VpHS80KyMxoCbHgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&utm_campaign=googleshopping&utm_medium=na&utm_source=na Dette vil gi deg valgfrihet til å sette inn de dimmerne du ønsker.
 15. Lovlig sent svar tilbake her 😅 Nei, har vel ikke funnet ut av det enda. Synes det er vanskelig. Har ikke lyst på en bryter som alltid er på, vil egentlig bare ha samme funksjon som jeg har bare smart. Dette er funksjonaliteten jeg ønsker, bare at den skal kunne styres ved automasjon og slik den er nå ved å vri på veggen. Virker ikke som om slike løsninger finnes.
 16. Realtime Power oppdateres hvert 2,5 sekund, ja. API'et sender alltid data hvert 2,5 sekund, men Realtime PowerProduction oppdateres bare hvert 10. sekund. Ut ifra hva jeg har fått ut av Tibber, så er det fordi AMS bare sender negativ effekt hvert 10 sekund. Det som er finurlig her er at integrasjonen i Home Assistant oppdaterer Realtime PowerProduction hvert 10. sekund: Mens TibberSeer ikke gjør det: Så API'et sender fortløpende, men det blir ikke registrert av TibberSeer av en eller annen grunn.
 17. Last week
 18. Det er tre GU10 spotter hvor jeg selv kan skifte lyskilden, så den må ha topolt brudd, det samme med armaturet over speilet som bruker 2 x G9 pærer. Disse er seriekoplet så bryteren tar i dag både spotter og speillys. Hvis jeg går for en 2+1 bryter og setter dimmeren bak, så vil dette også fungere i praksis, bortsett fra at dimmeren vil slutte å fungere som ruter hvis noen finner på å slå av bryteren. Jeg er heller ikke avhengig av å kunne dimme lysene manuelt med bryter. Det kan også gjøres med en enkel zigbee scene-switch hvis behovet skulle melde seg.
 19. Hei. Jeg har et bad hvor det er blitt ettermontert vifte i tak. Viften har to-polt bryter og automatikk som gjør at den selv slår seg av og på basert på bevegelse / fukt. Det fungerer fint. Utfordringen er at jeg har lys som går på samme rør / tilkobling fra lysbryter. Pr nå har jeg bare benyttet bryter på selve lys (speil over vask), ønsker å få i drift igjen veggbryter. Lysbryter på vegg er topolt (og tapet fast i på-.stille). Jeg har imidlertid en ekstra ledig kabel som går i trekkerør fra lysbryter til lys. Mao var plan å benytte (enpolt)lysbryter til å styre en smartbryter zigbee, zwave, wifi (ala sonoff, shelly el) hvorpå denne smartbryteren ønsker jeg står for det to-polte bruddet mot lyset. Spørsmålet er derfor finnes det smart brytere alla shelly1 (helst zigbee basert, men kan være zwave og wifi også), som vil kunne brukes som skissert? Andre potensielle alternativer er etter det jeg har skjønt et bipolart rele som styres fra en relebryter el. Takker for alle innspill.
 20. teknisk sett skal det kunne fungere, men det er ikke en løsning jeg ville anbefalt. hvilke type spotter er dette? sidespørsmål; hva for en type lys har du over speil? om det er led med ikke utskiftbar lyskilde, er det ikke krav om topolt brudd på downlight, og da vil kanskje beste løsning være å sette inn en 2+1 bryter, der 2-pol styrer lya over speil, og 1-pol styrer zigbee dimmer (bryterinngang)
 21. Nå skal det ikke være noen forskjell på TibberSeer og APIet. Er det tall fra APIet (som er annerledes enn det som allerede er registrert på Device Value), så skal det bli oppdatert. Er data fra developer.tibber.no oftere oppdatert? Jeg stusser jo litt for min Realtime Power oppdateres jo hvert 2,5 sekund...?
 22. @harelabb Den hjelper nok ikke meg, jeg er ute etter en rapport hver time fra enkeltenheter, ikke samlet forbruk.
 23. Har du forsøkt node-red-noden tibber-query? Med query { viewer { homes { consumption(resolution: HOURLY, last: 1) { nodes { consumption consumptionUnit } } } } } eller noe sånt, som du kan trigge f.eks hver time...
 24. Har lagt ut softwaren her:
 25. Jeg er litt usikker på den. For du har kjøpt en vare som ikke kan brukes som den skal, av en offisiell forhandler. Dermed bør du ha rett til retur eller retting. I det tilfellet er det jo retting, med riktig jordfeilbryter som er mest aktuelt, det vil koste forhandleren mye mindre. Jeg vil tippe at det må selgeren dekke kostnadene ved, og så rapportere inn krav til et eventuelt konkursbo.
 26. Jeg kan sikkert få en underfordeling på veggen i garasjen ved den første ladeboksen hvis det virkelig kniper, men jeg vil jo helst slippe. Kabelen fra skapet er dobbelisolert (TFXP 3G6), så den kan helt sikkert brukes som den er. Jeg kjøpte den ene på nett (Eldirekte, tror jeg), og den andre i lokal butikk (Elektroimportøren). Altså ikke direkte fra Easee, men jeg kan ikke helt se at det spiller noen rolle i mitt tilfelle. Med mindre det blir bruksforbud på selve ladeboksen (uansett andre tiltak), da er det vel reklamasjonsgrunn, antar jeg.
 27. Aha, fullt skap kan være kjipt, ja. Da må du vel i så fall bruke en normkapsling et eller anent sted på veien. Det er tillat å bruke ifølge trikkeren min, som satte opp en CEE-kontakt til å lade bilen (før det ble "forbudt"). Han tok strømmen fra den nærmeste stikkontakten innenfor veggen på en lavt belastet 16-amperes kurs (den gikk bare til oppvaskmaskinen), nedsikret til 10 ampere og satte på B-vern. Men kjøpte du dem direkte fra Easee eller i en butikk? I så fall er det selvsagt et større problem.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...