Gå til innhold
 • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. Siste time
 2. AC/DC Strømadapter - 700663 (tronika.no) ?
 3. I dag
 4. Vis man vil slippe å åpne opp porter så kan man bruke ZeroTier One eller Tailscale.
 5. Fikk av ThermoFloor support på forespørsel, også vedlagt her. ".hex" fil benyttes for å laste inn via kabel. ".otz" fil for å laste inn over OTA. For ordensskyld er dette firmware 2.1 til Heatit Z-relay 25A (ref. fig under). Grensesnitt hos meg viser v2.1, firmware filer viser 2.01b3... (i tilfelle noen skulle lure). zrelay_EU_WITH_BOOTLOADER_2_01b3.hex zrelay_EU_2_01b3.otz Nye funksjoner.docx
 6. Noen som har sett billigere alternativer til denne? https://ledbelysning.no/produkt/230v-til-5v-trafo/?gclid=Cj0KCQiA_8OPBhDtARIsAKQu0gZMh4Ss2Y7mahZdvuPIIQsRoMg4D4J3aFm1QtybXDKaICQ-cviniZEaAllYEALw_wcB Klarer ikke å finne andre slike enheter noe sted, og vil gjerne ha innebygget power til veggpaneler for husstyring.. Trekking av 5v/CAT6 kabler er ikke et alternativ jeg har..
 7. @balmli Ser flott ut det du har laget. Jeg har samme aggregat og tenkte jeg skulle prøve på noe tilsvarende, men kanskje litt enklere. Men jeg er litt usikker på koblingen til SP30 panelet. Du skriver "Pinne 4 kobles med rele og 2,2 k motstand mot pinne 5 for Normal, og tilsvarene pinne 6 for Maximum." Ut fra det antar jeg Pinne 4 er jord i RJ45 pluggen? I koden har du FAN_LEVEL_1_PIN = 7 Er dette LED på SP30 panelet? Og Pin 7 er vel muligens på Arduino UNO? Har du en liste over alle pinner i RJ45 pluggen, eller de du har funnet ut av?
 8. Hvor finner en FW filene fra HeatIt? Før lå de ute på web-sidene, men har ikke sett noe til de i det siste.
 9. Det SV egentlig mener er at de (staten) skal dele ut en rasjon strøm og så betaler en dyrt for all bruk over det. Det gjelder enten en trenger det for å varme opp et gammelt hus, koke kaffe, varme opp boblebadet, lage middag eller vaske klær.
 10. Fredrick

  Easee2MQTT

  På Github finnes nå en oppdatert versjon som skal oppleves litt mer responsiv (den "svarer" på MQTT-settings) og som har mulighet for styring av maksimal strøm. Hvis noen har tilbakemeldinger er jeg veldig lydhør
 11. Hvis du har Z-wave, så er Fibaro Smart Implant ekstremt enkel å bruke til dette.
 12. Nei, vet ikke om noe ferdig laget. Selv satte jeg sammen noe med en esp32 og esphome. Så lagde jeg der en tidsbasert "cover" for å styre porten. cover: - platform: time_based name: "Garasjeport" id: garasjeport has_built_in_endstop: true #icon: "mdi:garage-open-variant" open_action: - if: condition: lambda: 'return (id(alarmstatus).state == "disarmed" && id(state_nodstopp) == false);' then: - switch.turn_on: gararasjeport_opp - delay: 0.5s - switch.turn_off: gararasjeport_opp else: lambda: 'id(garasjeport).publish_state(COVER_CLOSED);' open_duration: 16s close_action: - if: condition: lambda: 'return id(state_nodstopp) == false;' then: - switch.turn_on: gararasjeport_ned - delay: 0.5s - switch.turn_off: gararasjeport_ned close_duration: 18s stop_action: - if: condition: lambda: 'return id(state_nodstopp) == false;' then: - switch.turn_on: gararasjeport_stopp - delay: 0.5s - switch.turn_off: gararasjeport_stopp Ser en Shelly 1 kan drives fra 24V DC og denne kan du legge inn esphome på hvis du vil. Den fungerer i HA uten å legge inn esphome også. Men det er wifi istedenfor zigbee.
 13. Takk for tilbakemeldingen. Har du noen tips på en bryter som kan brukes? Bryteren skal ikke strømsette garasjeportmotoren, den skal kun kortslutte kretsen mellom PB og GND. Kortslutningen trenger kun å være kortvarig.
 14. Nei, jeg har ikke det, beklager.
 15. Jeg har Popp sin i Z-wave. Fungerer utmerket. https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-z-wave/popp-utendorsbryter-z-wave-p51352
 16. Har nynnet på en sang for meg selv siden mars 2020, så jeg måtte bare gjøre en kjapp innspilling.
 17. Jeg bruker ZHA integrasjonen med en Conbee II usb stikk.. Legger nå til diverse Aqara enheter (T1, temperatur og vindussenor).. Den første kom rett inn med riktig enhetsnavn og forklarende navn på sensorne.. Hadde heller ikke noe problemer med å legge til de neste, men navnsettingen av sensorene ble helt annerledes.. Har jeg gjort en feil?
 18. Nei, dimmerene blir "døde" og svarer ikke. Det er mange som har rapportert problemer med Namron sine Z-Wave dimmere. Steinel IS 140-2 svarer, men med "korrupt" info. Har du erfaringer selv med Steinel IS 140-2?
 19. https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-zigbee/osram-smart-zigbee-fjernstrombryter-for-utendorsbruk-p51049 Det er vel kanskje den? Hvis det er snakk om langvarig last (eksempelvis elbillading) ville jeg unngått Shucko til over 8A
 20. Osram har en utendørs zigbee sak. Den er ip44 og tåler 16A, men tilbakemeldinger går på at strømmåling er unøyaktig.
 21. Jeg ville styrt unna å bruke en slik. Selv om L1, S0 og S1 kanskje muligens er adskilt fra L så er isolasjonsavstanden neppe høy nok. I praksis kobler du 220V utstyr inn på svakstrømsiden på garasjeportåpneren. Skal dette være trygt så bør Aqara releet ha en isolasjon mellom L1, S0, S1 og L som tåler 2500V. Mulig den klarer det, men er det dokumentert? Edit: Dette har ikke noe med selve releet i Aqara å gjøre, men hvordan banene på kretskortet er lagt og hvor nærme S1 er L skruetilkoblingen.
 22. Du bør ikke ha 3500W på vanlig stikkontakt. Jeg skjønner du et ønskelig å unngå elektriker, men en Aeotec Heavy Duty er produktet du ser etter. Det er IP44 og er godkjent for 40A i tillegg til å ha strømmåling. Det er derimot fast tilkobling, ikke stikkontakt. Det finnes enkelte smartplugger som er godkjent for 15/16A, men personlig ville jeg styrt unna eller kun brukt det kortvarig under termografering..
 23. Jeg har en garasjeportmotor fra Gradal, GM-800, som jeg ønsker å styre i Home Assistant. Har skaffet meg en Aqara T1 bryter som jeg tenke å bruke. Garasjeportenmotoren har disse kontaktpunktene, se bilde under.. Hvordan skal jeg koble Aqara T1 til garasjeporten? I utgangspunktet hadde jeg tenkt å koble den til PB og jord, men siden L1, S0 og S1 på Aqara T1 er eller blir strømførende 230v når bryteren aktiveres er jeg redd for å kortslutte garasjeportmotoren.
 24. Nei si det.. Det som er sikkert er at dette er ikke noe som jeg har funnet på selv.. Det må jeg ha lest meg frem til på en nettside om hvordan man skal sette opp Duckdns og Letsencrypt.. Men nå er 8123 porten fjernet.
 25. Har noen funnet IP44 smartplugger (som kan settes i eksisterende stikkontakter) som tåler mer enn 3500 watt, har strømmåling og har støtte i Homey? Er ikke så farlig hvilken trådløs teknologi som brukes. Men Z-Wave eller Wi-Fi er å foretrekke. Eventuelt plugger som ikke er IP44 men håndterer mer enn 3500 watt er også interessant. Har leita en stund men ikke så enkelt å finne noe som passer på alle kriteriene.
 26. Her ser man også behovet for å kunn hysje på enheter som spammer helt usaklig mye. Noen enheter har jo støtte for å kommandere de til å kun "send endring > 0,1 grad" eller tilsvarende, mens andre enheter rapporterer hver bidige endring. Helt unødvendig at jeg skal få rapport hver gang enheten går 0,1W opp eller ned i strømtrekk Se eksempelvis forskjellen her: Det er unødvendig mye støy, selv om det bare er broker og abonnerende enheter som får dataene med MQTT så er det lite skalerbart. Tilsvarende problem har jeg med Heatit sine termostater (selv med siste FW og redusert alle mulige parametere, og kontaktet Heatit support).
 27. Hei. Er det noen som har kjennskap til denne saken her? Kjøpte den litt i "blinde" fra Ali. Planen var å flashe med Tasmota, men klarer ikke finne noe direkte om den. Håpte kanskje at noen av dere kloke hoder her i forumet hadde vært borti den? På forhånd takk for svar 🙂
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...