Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager.

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste uke
 2. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  "Noen" sier 1000-takk.
 3. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Noen spurte meg om hvordan jeg bruker LED-lenker i huset, så her kommer en kort oppsummering. Vi bruker LED-lenker som en aktiv del av belysningen både inne og ute. Den siste RGBW-stripen jeg kjøpte var denne. Soverommet har en bak rammen på sengen. Brukes primært til solskinnsvekkerklokke (det tar 30 minutter fra rødt til hvitt, og dimmer opp saktere i begynnelsen enn på slutten) Ute har vi 15 meter stripe langs gangstien opp til huset (i tillegg til noen 12V LED-spotter for buskbelysning). Montert under alu. avrundete trappeneser, ca 15-20 cm høyde. RGBW LED-stripe over (de motoriserte) lamellene i stua: Annen vinkel (dårligere fargegjengivelse): RGBW over skapet i spisestua (farge satt som den samme som den over lamellene, og forsøkt tilpasset fargen til resten av lyset i stua) Over kjøkkenbenken (kun cool white). Gir et godt arbeidslys, men ingen romantikk. Ligger dobbelt, dvs langs kanten mot veggen og listen. RGB-stripe over senga til yngste datter. Eldste datter fikk "dansespeil med lys". Før og etter oppdatering til Fibaro RGBW-controller, den gamle 433MHz controllerens fjernkontroll begynte å bli dårlig... Lektet ut 12 mm fra veggen:
 4. Tidligere
 5. Vi pakker opp Echo Show

  Kan du vise dine egne kameraer på den? Visuell kontroll over HomeSeer?
 6. Vi pakker opp Echo Show

  Ved f.eks å sette en countdown timer, vil du da få opp tiden som gjenstår kontinuerlig på den der?
 7. Vi pakker opp Echo Show

  Fikk inn 2 stk Echo Show i går. Her er opplevelsen av å pakke dem opp: Knapper på toppen Så starter vi opp Velge WiFi -og angi passord, kan en gjøre direkte på touch skjermen så en slipper veien om App'en (PC'en) Jøss den fant kontoen min direkte?? Tja det er lettere sagt enn gjort å laste ned en Alexa app uten amerikansk kredittkort.... Og så en liten FW update og SÅ er vi klar Hm må sette Metric og Celsius ser jeg, men det går greit. Men å gjøre video calls med den har jeg til gode. Noen som har fått til det?
 8. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Ser ut som det ja. https://www.smarthomegeeks.co.uk/news/ikea-tradfri-hue-work-together-now/ Må vel kjøpe en GW og teste litt.
 9. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Det er det, men ikke helt enda visstnok. Men jeg ser at det nå er enkelte som har fått lagt til Ikea-pærer til en Hue-hub.
 10. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Usikker på om det er noe fremgang vedrørende IKEA og Philips, men kanskje dette er et steg i riktig retning. https://www.engadget.com/2017/08/10/ikea-tradfri-apple-homekit-integration/
 11. NRK Fobrukerinspektørene og hacker på besøk

  Kult! Likte spesielt pkt 3 på lista hans - stå å brøle "Alexa, unlock the door" utenfor stuevinduet! 😝
 12. Jeg hadde NRKs Fobrukerinspektørene med "hackeren"/sikkerhetseksperten Chris Dale på besøk forrige torsdag. Det var veldig lærerrikt og utrolig spennende! Det kommer på TV til høsten. Jeg er litt fornøyd med at Chris ikke kom seg inn i huset via internett (iallfall ikke som jeg la merke til eller han turde si til meg ), men det hadde nok bare vært et tidsspørsmål "on location" (som det alltid er, vi har jo alle trådløse nettverk). Selv da er det i det minste ikke fritt frem inn i automasjonen, men enklere ville det nok vært... Tror jeg skal få hjelp av @iblis til å skrive litt generelt om sikkerheten og de tiltakene jeg har gjort for å bli sikrere. Chris sin status:
 13. Port/dør-telefon

  Ja, funksjonsmessig er jeg veldig fornøyd, Fungerer glimrende! Det eneste negative er at selv om frontplata er i aluminium, så er ikke bakstykket det. Må nok behandle det på et vis, for det ruster...
 14. Port/dør-telefon

  Hei Moskus. Er du fornøyd med denne? Driver å ser etter en ringeklokke. PH
 15. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Der ja. Får bare håpe de ikke har tenkt å bruke månedsvis på det...
 16. Sniktitt: Ikea Trådfri

  http://www.smarthomegeeks.co.uk/news/phillips-hue-ikeass-tradfri-working-together/ IKEA said:
 17. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Firmware versjon på den pæra jeg har koblet mot smartthings er som følger 0x11105720 Motion sensor 0x11115720 De ser nesten like ut da ut som at de 4 siste sifferene betyr noe som har med felles versjonering å gjøre.
 18. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Nei. Akkurat nå er det ikke mulig hvis du har nyere firmware (og det har "alle").
 19. Sniktitt: Ikea Trådfri

  sånn jeg forstår det, så er det kun med den første versjonen av Hue-hub som klarer dette.
 20. Sniktitt: Ikea Trådfri

  mulig å be om en liten oppsummering? Jeg skjønte ikke helt utfallet så langt av testingen. Kan homeseer styre ikea lampene via hue sånn ståa er idag?
 21. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Jeg ville tro at Hue i lengden faktisk ikke har noe valg. Hvis det er teknisk mulig (og det har jo SmartThings bevist at det er), så tror jeg Hue må følge etter for å "følge med i tiden".
 22. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Ser at de fleste som har smartthings, får det inn i systemet. Håper noen glupe hoder klarer å få enten gateway inn mot feks domoticz(for min del) eller andre systemer. Evt opp mot hue..sistnevnte blir vel heller tvilsomt?
 23. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Har resatt Gatewayen slettet appen og begynt på nytt: Du kan ikke parre en fjernkontroll til en pære og så til en Gateway, du må parre den til Gatewayen først og så til pæren. Du kan kun parre en pære ved å bruke en (av) fjernkontroll. Etter parring funker både Gatewayen uten fjernkontroll og fjernkontrollen uten (power på ) gatewayen. Om du parrer en fjernkontroll til to pærer og en ene er av og den andre er på når du trykker på knappen vil de toggle. Det ser ut til at det skjer background oppdatering av firmware i devicene:
 24. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Har du testet motsatt; kan Hue bridge styre Ikea-pærer?
 25. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Skal vi fortsette å teste her eller skal vi lage en annen tråd? Har testet litt mer og HUE dukker også opp i IKEAs app. Men den kan bare styre til de 3 fargene som IKEA pærene har. Når jeg resatte fjernkontrollen fortsatte appen å virke over gatewayen.
 26. et gjentagende spørsmål som jeg ser rundt om er hva man selv har lov å gjøre på et elektrisk anlegg i følge norsk lov er det nokså lite man har lov til, hovedsaklig på grunn av den store brannfaren som vi har i norske trehus. Men, det finnes noen unntak: DSB har laget en enkel liste over hva man selv har lov til. uansett bør man være litt forsiktig når man holder på, gjerne snakk med folk som har gjort det før om man ikke er helt sikker på hvordan det skal gjøres. jeg legger ved noen eksempler på hvordan det IKKE skal gjøres: (sakset fra diskusjon.no) hvordan denne skjøteledningen ikke skapte kortslutning er ikke kjent her er ene faselederen loddet, noe som i verste fall kan føre til at huset brenner ned. ved oppvarming vil loddetinn smelte, og gi dårligere kontakt, som igjen øker temperaturen, dette vil fortsette til det tar fyr.
 27. Sniktitt: Ikea Trådfri

  Okay... har du testet det med JowiHUE-plugin'en? Hva får man opp?
 1. Last inn mer aktivitet