Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager.

Denne strømmen auto-oppdateres   

 1. Tidligere
 2. Kult! Likte spesielt pkt 3 på lista hans - stå å brøle "Alexa, unlock the door" utenfor stuevinduet! 😝
 3. Jeg hadde NRKs Fobrukerinspektørene med "hackeren"/sikkerhetseksperten Chris Dale på besøk forrige torsdag. Det var veldig lærerrikt og utrolig spennende! Det kommer på TV til høsten. Jeg er litt fornøyd med at Chris ikke kom seg inn i huset via internett (iallfall ikke som jeg la merke til eller han turde si til meg ), men det hadde nok bare vært et tidsspørsmål "on location" (som det alltid er, vi har jo alle trådløse nettverk). Selv da er det i det minste ikke fritt frem inn i automasjonen, men enklere ville det nok vært... Tror jeg skal få hjelp av @iblis til å skrive litt generelt om sikkerheten og de tiltakene jeg har gjort for å bli sikrere. Chris sin status:
 4. Ja, funksjonsmessig er jeg veldig fornøyd, Fungerer glimrende! Det eneste negative er at selv om frontplata er i aluminium, så er ikke bakstykket det. Må nok behandle det på et vis, for det ruster...
 5. Hei Moskus. Er du fornøyd med denne? Driver å ser etter en ringeklokke. PH
 6. Der ja. Får bare håpe de ikke har tenkt å bruke månedsvis på det...
 7. http://www.smarthomegeeks.co.uk/news/phillips-hue-ikeass-tradfri-working-together/ IKEA said:
 8. Firmware versjon på den pæra jeg har koblet mot smartthings er som følger 0x11105720 Motion sensor 0x11115720 De ser nesten like ut da ut som at de 4 siste sifferene betyr noe som har med felles versjonering å gjøre.
 9. Nei. Akkurat nå er det ikke mulig hvis du har nyere firmware (og det har "alle").
 10. sånn jeg forstår det, så er det kun med den første versjonen av Hue-hub som klarer dette.
 11. mulig å be om en liten oppsummering? Jeg skjønte ikke helt utfallet så langt av testingen. Kan homeseer styre ikea lampene via hue sånn ståa er idag?
 12. Jeg ville tro at Hue i lengden faktisk ikke har noe valg. Hvis det er teknisk mulig (og det har jo SmartThings bevist at det er), så tror jeg Hue må følge etter for å "følge med i tiden".
 13. Ser at de fleste som har smartthings, får det inn i systemet. Håper noen glupe hoder klarer å få enten gateway inn mot feks domoticz(for min del) eller andre systemer. Evt opp mot hue..sistnevnte blir vel heller tvilsomt?
 14. Har resatt Gatewayen slettet appen og begynt på nytt: Du kan ikke parre en fjernkontroll til en pære og så til en Gateway, du må parre den til Gatewayen først og så til pæren. Du kan kun parre en pære ved å bruke en (av) fjernkontroll. Etter parring funker både Gatewayen uten fjernkontroll og fjernkontrollen uten (power på ) gatewayen. Om du parrer en fjernkontroll til to pærer og en ene er av og den andre er på når du trykker på knappen vil de toggle. Det ser ut til at det skjer background oppdatering av firmware i devicene:
 15. Har du testet motsatt; kan Hue bridge styre Ikea-pærer?
 16. Skal vi fortsette å teste her eller skal vi lage en annen tråd? Har testet litt mer og HUE dukker også opp i IKEAs app. Men den kan bare styre til de 3 fargene som IKEA pærene har. Når jeg resatte fjernkontrollen fortsatte appen å virke over gatewayen.
 17. et gjentagende spørsmål som jeg ser rundt om er hva man selv har lov å gjøre på et elektrisk anlegg i følge norsk lov er det nokså lite man har lov til, hovedsaklig på grunn av den store brannfaren som vi har i norske trehus. Men, det finnes noen unntak: DSB har laget en enkel liste over hva man selv har lov til. uansett bør man være litt forsiktig når man holder på, gjerne snakk med folk som har gjort det før om man ikke er helt sikker på hvordan det skal gjøres. jeg legger ved noen eksempler på hvordan det IKKE skal gjøres: (sakset fra diskusjon.no) hvordan denne skjøteledningen ikke skapte kortslutning er ikke kjent her er ene faselederen loddet, noe som i verste fall kan føre til at huset brenner ned. ved oppvarming vil loddetinn smelte, og gi dårligere kontakt, som igjen øker temperaturen, dette vil fortsette til det tar fyr.
 18. Okay... har du testet det med JowiHUE-plugin'en? Hva får man opp?
 19. Sammenlign prisen på en Aeotec/fibaro keyfob og IKEA sin
 20. Gir det noe funksjon å parre fjernkontrollen, som igjen kan styre pærene... Hmmm.. Det er da iallefall noe:)
 21. Litt testing: IKEA fjernkontrollen kan parres med en Philips HUE Fra hjelp i IKEA appen når jeg denne siden: http://www.ikea.com/ms/no_NO/customer-service/about-our-products/smart-lighting/how-to-use.html Her er det spesielt ett FAQ svar som er interessant: Kan jeg få tilgang til API-et til systemet, slik at jeg kan videreutvikle TRÅDFRI-systemet? "Du kan ikke videreutvikle den første versjonen, men IKEA jobber for at systemet skal være åpent."
 22. Her er bevegelses detektoren. Den er 80 x 50 x 16 mm Kjøpte ellers den siste gatewayen på hylla på IKEA Furuseth i går kl 16. (Og vervet han som tok den neste siste til forumet )
 23. Her er forresten litt relevant info fra våre "ZigBee USB Stick folk":
 24. Versjon 1.04.12 på pærer som ikke funker og funker,, har også latt være å oppgradere 4 stk for å sammenligne, disse har versjon 1.03.07 og de funker også fint. For uten at de feiler på sammen måte som de med 1.04.12 ;-)
 25. Dette var også situasjonen for Osram til å begynne med, så kom osram med ny firmware som gjorde at de funka mot Philips hue.
 26. Ja alle er oppgraderte, problemet er at de kommer opp med kommunikasjons feil, så har måtte slette og legge dem til på nytt noen ganger, og det er litt slitsomt. Nå har jeg vel 8 stk som har kommunikasjons feil med siden de funker når de er lagt til i en gruppe har jeg ikke giddi å reprogramere dem, jeg har totalt 25 stk. De er brukt nå i 3 mnd.
 1. Last inn mer aktivitet