Gå til innhold
 • Bli medlem

Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager dager.

Denne strømmen auto-oppdateres

 1. Tidligere
 2. Har ikke tenkt over det. Funker helt fint både på Vifta og Servoen (Den vil vel egentlig også ha 5V?) Utfordringen for meg lå som sagt i at PC vifta skal ha en PWM frekvens på 25kHz og det var ikke lett å finne kode for å endre det på Arduinoen.
 3. Jeg er enig, jeg har bare ikke fått rotet meg til å kjøre opp MQTT mot HS hjemme ennå. Men siden 2 av de 3 Daikin Varmepumpene jeg fikk i hus antakeligvis kjører MQTT (for DainkiSeer funker ikke mot dem) må jeg jo det før eller senere
 4. HTTP-kall er jo akkurat like lite proprietært som MQTT, men MQTT er muligens hakket mer elegant...
 5. Genialt! Et smart alternativ for de som ikke har balansert ventilasjonsystem på plass. Du burde tenke på å benytte Mqtt som protokoll istedenfor direkte kommunikasjon mot HomeSeer. Da vil vifta bli mindre propietær og kunne brukes mot flere automasjonsystemer.
 6. MKR 1010 bruker vel 3.3V på GPIO pinnene og PWM på Noctua vifta er vel egentlig et 5V signal. Hvor god styring får du over PWM? Ser på å styre et par vifter selv, men klarer ikke helt å finne ut om det er noe problem/begrensninger ved å bruke 3.3V vs 5V.
 7. Må bygge den inn i et kjøleskap, men det er jo mulig!
 8. 🙌🏼 Jeg har langt fra samme kompetanse og ser for meg at det hadde blitt et evighetsprosjekt, men så med ett for meg å sette opp denne med et knippe gode ingredienser. dispenser1 - vodka dispenser2 - gin dispenser3 - ingefærøl dispenser4 - tonic dispenser5 - limejucie Alexa make a moscow mule 20sek dispenser1 - 5 sek dispenser5 - 80sek dispenser3 Alexa make a gin tonic 20sek dispenser2 - 60sek dispenser4 - 2sek dispenser5 Hadde vært genialt en sen lørdagskveld når man egentlig har lyst på en GT men ikke "orker" å lage 😂
 9. Når man har automatisert lys, varme, dørlåser, garasjeporter, sengetepper, og så videre, så er selvfølgelig spørsmålet: "Hvordan kan jeg nå gjøre livet enklere for meg selv?" Svaret er åpenbart: Den tiden det tar å helde drikke fra en beholder til et glass er jo helt bortkastet, så det må jo automatiseres! Og så er det jo selvfølgelig kulere. Dermed ble The Bartender™ født. En liten 5V slangepumpe styrt av en ESP8266, et par slangelengder, litt tålmodighet, og voila! Den kan selvfølgelig gjøre mer enn det: Deler En NodeMCU eller ESP32 (som denne: https://www.aliexpress.com/item/32665100123.html) En slangepumpe (som denne: https://www.aliexpress.com/item/4000974680479.html) Et 5V relé brett (som dette: https://www.aliexpress.com/item/4000125547605.html) En 5V strømforsyning (f.eks. fra Clas Ohlson) Et knippe prosjekt-ledninger (som dette: https://www.aliexpress.com/item/33060775595.html) Strømtilkoblinger (som disse: https://www.aliexpress.com/item/4000097450967.html) En passende plankebit, jeg hadde en foring liggende Slanger (jeg fant på Biltema) Hullbånd Kantbånd for stryking Oppkobling Koble 3V og GND på NodeMCUen til VCC og GND på reléet. Koble D1 på NodeMCUen til Vin på reléet. Utgangene på releet kobles i serie på strømforsyningen. Kode Jeg styrer den via MQTT. Det var enkleste måten å få inn og ut data fra den uten for mye styr. Den har følgende topics. /motor/get - sender status på motoren, verdi: 1 eller 0 /motor/set - setter motoren på eller av, verdi: 1 eller 0 /runtime - heltall på antall sekunder motoren skal kjøre /runtimestatus - rapporterter fortløpende hvor lenge i prosent motoren har kjørt av sekunder satt med /runtime (verdi: 0-100) Alt sendes til "bartender/1", det siste /1 i tilfelle jeg skulle finne på å lage noen til… Du trenger Arduio Studio og ha installert PubSubClient (https://pubsubclient.knolleary.net) Bartender.ino: I HomeSeer ser det slik ut: … som er satt opp i mscMQTT slik: Dette kan man selvsagt enkelt legge til andre systemer, som Home Assistant, Node-Red eller Homey hvis man ønsker. Kalibrering En typisk drink er visstnok 40 ml. Jeg hadde et målebeger og kjørte pumpa til det nådde opp til 0,4 dl. Det tok 19,5 sekunder som jeg runder opp til 20. Dermed får vi sammenhengen Kjøretid = Drink_størrelse * (20 sek /40 ml) = ca. drinkstørrelse * 0,5. Men det kan være annerledes for din pumpe og strømforsyning. Alexa Den øverste devicen (merket 4052) er egentlig bare på/av som er lagt inn i Alexa. Der har jeg også bare laget en rutine som skrur på device 4052 når Alexa hører "pour me a drink". Når devicen blir skrudd på har jeg et event som sender "20" til topic "/runtime", og skrur seg selv av (dvs. til "inactive" etter 20 sekunder). Så nå står den her på kjøkkenbenken. Tror jeg må få meg et barskap den kan passe inn i...
 10. Et tips til koden; jeg har god erfaring med å bruke dette Homie-rammeverket: https://github.com/homieiot/homie-esp8266 Den gir deg en nettside for å angi ssid/passord ++ ved første gangs oppstart, samt at den sørger for å koble til wifi/mqtt-serveren automatisk når den detter ut osv. Så den gir mye gratis. Kan være verdt å ta en titt. Edit: Kan også nevne at det støtter OTA-oppdateringer, men det har jeg ikke testet. Edit2: Og; Openhab sin mqtt-binding støtter autodiscovery av homie-enheter. https://www.openhab.org/addons/bindings/mqtt.homie/
 11. Tenker du mekanisk eller på koden (WiFi)? Sånn koden er nå kommer den seg ikke på WiFi igjen om den ramler av. (Jeg har allerede skrudd den av og på en par ganger i uka ) -Men jeg jobber med å få ny, bedre programvare bassert på resultatet i denne tråden:
 12. Kult, har et liknende oppsett selv, det jeg har strevd med er å få servo/arm-systemet til å være stabilt, dvs at det fungerer over tid og konsistent kanskje har vært det vanskeligste, tusen takk for veldig gode innspill.
 13. Takk for tips. Z-Uno støtter Beaming. (FLiRS?) Har lest litt, virker veldig lovende. Må teste !!!
 14. Noctua "NF-R8 redux-1800" heter den, har ikke PWM ser jeg (3-pin). Regulerer spenningen manuelt med et variabelt nettadapter. Edit. Det kan godt tenkes den leverer nok luft med 7.5V. På 12V leverer den 53,3m3/timen. Rommet er 12 m2. Tenkte å la den kjøre ut uka på nåværende konfigurasjon før jeg går til innkjøp av noe. Fungerer det bra på 7,5V kan jeg like gjerne bare slå den av/på med en z-wave plugg.
 15. Hvilken vifte er det du bruker her som styres med valiabel spenning? (Vifta jeg bruker her styres med PWM (Puls Width Modulation))
 16. Tak for tipset, gikk til innkjøp av en Noctua kabinettvifte. Det eksisterende hullet i veggen er 100 mm, måtte dermed ty til med en 80 mm vifte uten kanalen trengte noen ytterligere modifikasjoner. Kjøpte samtidig en 3-12V nettadapter (trengte den uansett for å lade noe annet) for å teste konseptet, og gud for en bedring! Jeg har sett at du har gjort det tidligere. Fikk endelig kjøpt meg en passende vifte for kanalen på lørdag. Lufta i rommet kjennes langt bedre, og det etter et par timer. Hadde den opprinnelig på 12 V og da var støyen merkbar. Kjører nå på 7.5V hvor den knapt høres. Skal installere lignende opplegg på soverommet (identisk kanal), som forhåpentligvis gjør at vi slipper å lufte med vinduet ila natten. For min del trenger jeg ikke automasjon av spjellet. Nå blir neste steg å finne en passende voltregulator som kan styres via et eller annet. Takker igjen for denne tråden. Har sett på en del løsninger fra Flexit, men disse har så langt ikke frista noe særlig grunnet pris + hyring av elektriker. Problemet har på mange måter ikke vært stort nok til at det var verdt bryet.. men nå som jeg kan fikse en løsning selv ble det straks mer interessant.
 17. OK Hvilke batteri drevne dingser er det vi vet om som IKKE er sensorer og som kjører Z-wave eller Zigbee? Dørlåser, rullegardinen til IKEA
 18. Dørlåsen din burde strengt tatt vare mer enn 3-4 måneder, og i den er det nok motoren som krever mest strøm. Du må støtte "beaming", visstnok, men vet ikke om det kan gjøres på Z-UNO. Det ser ut til å kun gjelde dørlåser.
 19. Jeg lurte på om jeg skulle lage en forenklet variant av denne med bare en servo. Og en superenkel billig uP. En på FB gruppa foreslår batteridrift men da kan det ikke være WiFi. Men jeg finner ingen løsning for z-wave med lav nok strømforbruk. ZUNO bruker 50mA i "always ON" og denne kan jo ikke gå i sleep-mode som en sensor kan gjøre siden den skal respondere når som helst. Noen som har noe input? Jeg mener; Z-wave dørlåsen min kjører jo i 3-4 månedere på 4xAA batterier?
 1. Last inn mer aktivitet
×
×
 • Opprett ny...