Jump to content
 • Sign Up
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Siste blogginnlegg

Showing blog entries posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Earlier
 2. På hytta hadde jeg en vegg der jeg ønsket meg noe indirekte lys. En LED stripe hadde vært fint men skulle jeg sette den litt ned på veggen for å lyse på taket eller skulle jeg sette den i taket for å lyse ned på veggen? Hmmm hva med å gjøre den styrbar med en steppermotor og tilte den som det passet meg? En U aluminiumsprofl med plass til en LED stripe med adresserbare LEDs. Profilene kunne henges opp i hver ende med et ELFA garderobestang-feste slik som dette: med en 3D printet plugg Og så måtte jeg ha en boks på midten der jeg hadde elektronikken og en steppermotor: Det var allerede et lampepunkt i taket og boksen ble laget stor nok til å dekke dette. Fordi steppermotoren jeg hadde var 5V og ganske svak måtte jeg ha et gir. Onshape har ferdige rutiner for Wormgear så jeg definerte et sånn passe stort ett: Så ble det ganske mye fikling og måling, modellering og testprinting: Og når alt var på plass og skulle testes så vise det seg at poweret fra Ali var av dårlig kvalitet og sank spenningen når det ble belastet slik at ESP32'en restartet 😞 Nytt power ble bestillt men jeg orket ikke å printe en ny boks så det fikk være at den var litt oversized: Stepperen er en slik: og drives av en ULN2003 som ofte følger med når du kjøper se små stepperne For å slippe å måtte styre de høye strømmene med MOS-FET brukte jeg selvfølgelig adresserbare LED Så var det bare å skru alt opp i taket: Fordi lyspunktet i taket styres av en fysisk bryter er det programmert slik at den husker siste innstilling av farge og lysstyrke. Når den starter tenner den lysene en og en utover (because I can!) Etter litt testing tror jeg jeg har funnet den optimale vinkelen så det er ikke sikkert jeg lager så mye Alexa kommandoer for å justere denne, men barnebarna har fått en egen regnbue kommando da 🙂 Her er en video der jeg skrur på strømmen og ber Alexa om rainbow: IMG_6663.MP4 Foreløpig har HS bare fått disse devicene for testing: Her er koden rå, dere får heller spørre om dere lurer på noe. Tar gjerne tips om ting som kan gjøres bedre også. Legg merke til at jeg bruke siste LED på stripa som status LED Om jeg skulle gjøre det omigjen nå ville jeg valgt en 12V stepper så jeg kunne ha 12V LED. 5V gir veldig høy strøm med mulighet for varmgang og fallende spenning i enden av LEDen. Kanskje til og med 24V med en spenningsregulator til Stepperen og/eller ESP32'en.
 3. @Hr Kotelett Flott, da skal du få litt rabatt også 🙂 Send adresse på PM her eller på [email protected]
 4. Hei Går for "SJU" og "SØTTEN" jeg. Skal alltids få tak i en gjerdesag så jeg skal få tilpasset de. Bor utenfor Bergen så kan sende deg addressen på PM,
 5. @Hr Kotelett Her er et forslag til bokstaver: (De lyseblå er bare fyll bokstaver for å forvirre slik at tallene lyer opp ved en "overraskelse") Det er superenkelt å bytte ut bokstaver, så bare sjekk og si ifra om du vil ha noe endret. Så slenger jeg det i laseren så fort du har bekreftet.
 6. Er ikke så veldig mye arbeid å bytte (og jeg må jo lage en spesiellt for deg uansett) så du bestemmer helt selv. Hva med SØTTEN/SYTTEN ? Har du en gjerdesag hjemme? Så kunne jeg bare grovkappet aluminiums rammene og latt deg tilpasse dem selv så du fikk dem helt nøyaktige. Jeg regner med at jeg må sende det til deg i posten? (Du bor ikke i nærheten av Lillestrøm/Oslo)
 7. "klokkEN er" istedenfor "klokkA er" ja ^^ Sju og syv har jeg ikke tenkt på før, er fra en øy utenfor Bergen så kanskje jeg da skal ha SJU, er litt hipp som happ, så om det er enklere/bedre å skrive "SYV" en "SJU" så bare tar vi "SYV".
 8. Ups, takk for at du purrer på meg. Skal vi se, Bergensversjonen, var det den med XKLOKKENXERX på første linje? Men skal du ha SYV isteden for SJU også da kanskje?
 9. Bergensversjon ^^ og pakke 3, klokken på kjøkkenet har vist 09:45/21:45 i et år nå så på tide å gjøre noe, annet en å skifte batteriet.
 10. Ja jeg har noe liggende. Hva ønsker du? (Hvor mye vil du gjøre selv)
 11. Hvordan ligger du an med kjøpe-kits? Er det mulig å bestille?
 12. Du mener når jeg har fått til å frede ut selve bokstavene i aluminium?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.