Gå til innhold

Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager.

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste uke
 2. Bad, 2-pol og soner

  Stemmer nok det, ja.
 3. Bad, 2-pol og soner

  Jeg har fått elektrikeren til å sette inn en topolet bryter på utelys og bad i tillegg til sikring. Høres ganske teit ut, men i allefall i følge min elektriker er sikring ikke godkjent som allpolig brudd...
 4. Bad, 2-pol og soner

  Nek sier: Betyr det at på et vaskerom med vvb, vaskemaskin, vask og sluk i gulv (men ikke dusj/badekar), så er det ikke krav om topolt brudd? Og hva om man installerer LED-lys som ikke har utskiftbare pærer, da vil jo evt «service» måtte gjøres av elektriker og for en elektriker er vel kanskje å slå av sikringen godkjent som topolt brudd? Eller er det likevel krav om topolt brudd med bryter for lyset? Jeg har felles kurs for vaskerom, entre, utvendig bod og utelys. Hvis det er krav om topolt brudd på vaskerommet, kan jeg da få satt den i sikringsskapet? Det er 16A kurs og en topolt bryter er vel også godkjent for 16A? At den da bryter hele kursen har vel ikke noe å si?
 5. Tidligere
 6. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Fruen har allerede et varmeteppe, så spørs om det er verdt å kjøpe ett nytt Får tygge litt på det og se om det kanskje er andre ting som vi heller må bruke pengene på i disse byggedager
 7. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Eight har den funksjonen, men den offisielle er supertreg, og den uoffisielle er ikkje kjapp. Jeg ønsker meg noe som med 100% sikkerhet kan svare meg på om Ja, jeg er fornøyd med produktet. Men om det er verdt $319...? Tja... det er deilig å ha et varmeteppe som du bare kan sove på.
 8. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Skjønner. Men du er fornøyd med produktet? Vil anbefale det videre?
 9. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Eg trudde Eight hadde denne funksjonen? Eller fungerer den bare ikkje?
 10. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Har måtte byttet både "hub" og laken en gang, men etter det har det fungert utmerket. Det finnes ingen offisielle APIer, men noen har skrudd sammen PyEight. Jeg har begynt jobben med å oversette det til .NET, og skrev nettopp (for ca. 1 uke siden) en console-app for å styre det bedre enn via IFTTT. Begynner alltid med console-programmer som "proof of concept", det skal selvføglelig bli plugin. Fremdeles ingen superbra måter å finne ut om en person ligger i senga eller ei, og det er litt synd.
 11. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Hei, Hvordan er erfaring nå etter 1 år, @Moskus? Har det kommet noe API? Aldri hørt om Eight Sleep før jeg ramlet inn på dette innlegget, men dette er nok noe jeg ganske sikkert vil få full aksept fra husfrua til å kjøpe. =) Men vil jo ha muligheten til å integrere det i HS sånn at sengen er varm når vi tar kveld, og ikke trenger å slå på varmen manuelt.
 12. Ferdigmontert dørtelefon!

  Nei, ikke enda. Skal sette opp noe nytt system, og skrive en guide samtidig.
 13. Ferdigmontert dørtelefon!

  Ble det satt sammen noe guide for å få til dette? =)
 14. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Feilen som ble funnet er rapportert videre. Den elendige SSL/TLS-støttten vet de om for lengst, men har til nå ikke vært noe de har prioritert siden "dere har jo myHS for kryptert tilgang". Men HomeSeer selger jo mye i USA på at de ikke er koblet til en sky, så jeg tror de har funnet ut at de må gjøre noe med det. Problemet de har er at HS sin innebygde webserver ikke akkurat er nymoderne lenger. Personlig håper jeg de går over til .NET Core. Det er faktisk ganske enkelt. Jeg har tenkt å lage en kjapp guide for det.
 15. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Både og. Blir HS hacket på noe vis, så er det jo fri adgang. Men, kryptert er det jo (uten at jeg vet hva slags). Nginx er ikke så komplisert som det høres ut som.
 16. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Kan man i deaktivere HS sin webserver og kun basere seg på myHS? Vil det være tryggere enn å kjøre HS lokalt uten kryptering? Virker som endel jobb å sette opp ngix
 17. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Vi vil vel ikke vite det før det er fikset! ;-)
 18. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Var dette noe av det dere rapportere videre til HomeSeer folka? Fant han som var hos deg et reellt problem i HS3 som andre burde vite om?
 19. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Nginx blir stående foran som en proxy og videresender all trafikk til HS3 på localhost.
 20. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Hvordan fungerer det? Ikke vært borti ngix før, tar den over som webserver for HS? Har brukt litt Wamp (Apache) tidligere
 21. FBI hacker deg - Behind the scenes

  HomeSeer sin egen kryptering kan du heller ikke bruke, for den er ikke god. Du bør heller sikte på å sette opp nginx som en frontend.
 22. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Hmm, ser ikke noe valg for TSL i HS, kun SSL? Har 2 faktor på de tjenestene som tilbyr det👍
 23. FBI hacker deg - Behind the scenes

  ... og bruker man f.eks. IFTTT, LogMeIn, TeamViewer, etc, så skru på to-faktor autentisering. Gjør det samme for eposten din. NÅ i dag!
 24. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Helst TLS, SSL er jo ikke så trygt lengre... Ja, med IP-adresse i Windows Firewall. F.eks at bare din PC kan RDPe og logge på HS-webgrensesnittet f.eks. Hvis noen kommer seg inn på nettet ditt da, så kommer de likevel ikke videre, uten å vite at de faktisk må "overta" din IP for å få tilgang.
 25. FBI hacker deg - Behind the scenes

  SSL mot HS tenker du på? Og hvordan kan man begrense rdp, IP adresse?
 26. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Kryptere kommunikasjonen mot HS. Brannmurene bør være restriktive på hvem de tillater RDP (og annen fjernadministrasjon) fra.
 27. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Hva er lurt å tenke på egentlig? Jeg kjører HS på en Win 7 virtuell maskin med automatiske oppdateringer, hosten kjører Windows 10 med oppdateringer, bruker kun Windows brannmur på den virtuelle maskinen, ingen egen antivirus (rett og slett fordi jeg aldri brukt den mot nettet som en browser). Hosten kjører innebygget beskyttelse. Passord på både PC og HS er bra (setninger) Brannmur i sentralen fra Altibox også, ingen porter åpnet mot wan. Deaktivert same network i HS (så man må logge inn uansett) Andre ting som er lurt å gjøre?
 1. Last inn mer aktivitet
×