Gå til innhold
 • Bli medlem

Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager.

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Tidligere
 2. Moskus

  LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Montér.
 3. Dellkre

  LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Hei Moskus, Hvor fikk du kjøpt de alu listene? :)
 4. ZoRaC

  FBI hacker deg - Behind the scenes

  Og du har ikke installert noen av filene til plugin lokalt i tillegg? Ville sendt en epost til support!
 5. Tor-Erik

  FBI hacker deg - Behind the scenes

  Selv ikke innstillingene for tilgang på devicene ser ut til å gjøre noe som helst. Virker på meg som om en Remote Plugin kan sidestilles med en bruker med Admin rettigheter.
 6. Tor-Erik

  FBI hacker deg - Behind the scenes

  Det endrer ingenting, testet akkurat nå og den innstillingen gjelder bare for nettlesere og HSTouch. Det er heller ikke dokumentert noen måte for eksterne plugins autentisere seg (ref: https://homeseer.com/support/homeseer/HS3/SDK/default.htm?architecture.htm) Det er litt merkelig at de ikke har tenkt på dette.
 7. Actibus

  FBI hacker deg - Behind the scenes

  Selv om man har aktivert login for enheter på samme nettverk?
 8. Tor-Erik

  FBI hacker deg - Behind the scenes

  Ja, det er det jeg tror. Jeg har ikke testet veldig mye, og det kan være jeg tar helt feil. Plugin prosjektet er basert på https://github.com/sgieseking/HSPI_HikAlarmCheck og jeg kan ikke huske at jeg måte gjøre noe annet enn å sette "server = IpAddress" som kommandolinje argument (det er et par måneder siden jeg opprettet prosjektet). Jeg har bare gjort noen enkle tester (listet ut alle devicer til en fil, og brukt CAPI til å aktivere en knapp), men det for meg ut som om det bare er fantasien som begrenser hva man kan finne på. Så basert på det jeg har funnet vil jeg sterkt anbefale å blokkere port 10400 på serveren (eventuelt slippe gjennom spesifikke IPer dersom man benytter seg av remote plugin funksjonaliteten). Selv kjører jeg HS3 på Ubuntu og bruker UFW til å løse dette.
 9. ZoRaC

  FBI hacker deg - Behind the scenes

  Mener du at hvis man kjører en remote plugin på en PC med tilgang til homeseer (enten via LAN eller portforwared gjennom ruter), så vil den koble seg til og ha full tilgang til HS?
 10. Tor-Erik

  FBI hacker deg - Behind the scenes

  Har noen gjort seg noen tanker rundt det å sikre Homeseer fra en "ondsinnet" remote-plugin? Satte meg ned for å prøve meg på å lage min egen plugin og det slo meg plutselig at Homeseer ikke har noen form for autentisering av "remote-plugins". Så med mindre jeg tar veldig feil så er alt som trengs tilgang til lokalnettverket for å kunne kjøre en plugins som kan gjøre mye ugang.
 11. Frankis78

  Smarter FridgeCam

  Kjøleskapet er bra , og skjermen er bra, for det er ganske praktisk til oppskrifter og sånt. Problemet er nok at det er Tizen operativ system, så man får ikke alle android funksjoner . Om man ønsker Kamera, så er kanskje smarter fridgecam like greit. Det så jo ganske kult ut da:)
 12. SK951

  Smarter FridgeCam

  Interessant. På en måte er det jo fint å kunne se hva som faktisk ligger i kjøleskapet når man er i butikken, men denne løsninga virka ikke særlig elegant. Jeg er i disse dager på jakt etter stort kombi-skap og har vurdert denne nokså nøye, men er litt skeptisk til hele nettbrettet. Føler denne kan bli et irritasjonsmoment om noen år, spesielt når Samsung ikke er vedens raskeste produsent med oppdateringer (som kanskje heller ikke kommer etter få år). Takk for erfaringen, tror jeg dropper kamera-utgaven og går for lillebroren uten. I volum er det ihvertfall ingen som slår disse skapene, og det er gull verdt for de av oss som bor i leilighet uten dedikert frys.
 13. Frankis78

  Smarter FridgeCam

  Jeg har et samsung kjøleskap (family hub) med innebybgd kamera, og trodde det var tingen. Men må vel si at kamera funskjonen ikke blir brukt . Minuset er at alle kan følge med i appen, hvor mangen øl du drikker😂😂
 14. Moskus

  Smarter FridgeCam

  Hadde du kjøpt det en gang til?
 15. Fermate

  Smarter FridgeCam

  Da Smarter annonserte preorder på kjøleskapkamera måtte jeg selvsagt bestille 2 stk. Dette var 5 september 2016! Det er greit at folk sliter med å få produktet til å virke osv men problemet her var at Smarter sendte stadig ut mailer av typen: Alle sammen hadde tydelig tekst om at en kunne trekke seg fra kjøpet og etterhvert fikk jeg en følelse av at det var det de håpet på siden det aldri kom noe kamera. Jeg maste og klaget jevnt og trutt og fikk riktignok først en refund på £20, en rabbat i butikken deres på 20% (som jeg kjøpte 4 kaffetraktere på) og tilslutt en £25 refusjon på toppen av det hele så det var kanskje ikke så verst. Poenget mitt er at det er greit å være forsinket men en skal ikke stadig love at nå er det like før når det ikke er det. Men denne uka kom de altså og her er de første inntrykkene: Esken er merket med IFTTT og Alexa men IFTTT implementasjonen av Kaffetrakteren deres er et sørgelig kapittel så jeg venter meg ikke så mye av det der... Inni esken finnes dette: Kameraet lades med USB og står på en vridbar fot: Det skal settes i døra: Så begynner konfigurasjonen i appen der jeg allerede har kaffetrakter både hjemme og på hytta: Den husker SSID og passord til WiFi fra trakteren og foreslår dette Flere plasser kommer det slike "Er du fremdeles på riktig vei?" spørsmål: Overføringen av SSID og passord til WiFi er på samme måte som kaffetrakteren: Det funker jo men jeg må si at Amazon sin bruk av Bluetooth til dette på CloudCam'ene sine er MYE mer elegant. Etter firmware update er vi connected: Så begynner posisjoneringen: Midt i det hele timer kamera ut og jeg må ta det av festet og vekke det igjen Nå skal den vinkelen på døren som gir best bilde lagres: og så "lukket modus" Og så er det første bildet tatt (tar litt tid før det kommer): Når (mens) kjøleskapdøra lukkes tennes lyset og tar et bilde akkurat i den riktige vinkelen: (En kan altså ikke kikke live inn i kjøleskapet men se hvordan det så ut når en siste lukket døra) Så forsøker vi "add item to inventory": La oss tracke den ved å dra opp en firkant rundt den på bildet: Fløten klarer den fint å holde styr på (se tracking merket med hvit runding) men smøret var ikke igjenkjennbart på en ny hylle: Så vi lager en shopping liste. Tanken er at det skal bestilles automatisk på Tesco men her må vi nok vente på at Rema1000 kommer på banen (?!) Jeg har ikke kikket igjennom alle setningene ennå og heller ikke testet IFTTT, men "door left open" var bare å skru av etter en par dager... Multicam (ett kamera til for å se det som er i døra) er i beta som en kan melde seg på. Jeg kommer nok foreløpig til å bruke kamera kun "live" (se siste bilde) når jeg er i butikken for å huske om "vi hadde rømme eller ikke". Det er kult å se tracking teknologien men så lenge varene kan stå bak hverandre blir det foreløpig litt mye feil i forhold til tjeneste. MEN sånn var jo talestyringen i starten også og nå kan jeg nesten ikke tenke meg huset uten.
 16. Mr_Stian

  Bad, 2-pol og soner

  Det er helt korrekt. Her kan jeg også sette begrensinger på hvor lang tid det må gå mellom hver status endring.
 17. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  Den er grei, men MrStian snakket om å bruke en 1-polt relé (tipper type fibaro switch 2). Og den har meg bekjent ikke noe innebygget temperatur-regulerings-programvare. Da vil han kunne fortelle sin kontroller følgende: Hvis romtemp < x Slå på fibaro switch. Hvis romtemp > y Slå av fibaro switch. Det var slik jeg tolket hans ønske i hvert fall :-)
 18. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  Effektregulatorer som brukes på varmekabel hvor man ikke har tempføler bruker man en grov PWM hvor man bestemmer hvor lenge av en 30 minutters periode varmekabelen skal være på. Samme hvis du setter Heat it sin i Power Regulator modus. Side 2 under Technical data og Power regulator http://utvikling.thermofloor.no/TFWP/wp-content/uploads/2017/08/Manual_Heatit_Z-Wave.pdf Men har man tempsensor er det jo ikke noe problem.
 19. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  Pulslengemodulasjon er vel strengt talt ikke mulig å oppnå med et enkelt relé Christoffer? Nå har jeg ikke gått i dybden på de forskjellige z-wave kontrollerene. Men det er jo rimelig avansert og spesialisert programvare innebygd i termostatene for å oppnå en slik effekt. PWM (pulslengdemodulering) intervallene er forresten ikke antall inn/utkoblinger. Det er hvor lenge termostaten skal måle temp i rom/gulv, for så å finne max/min temperatur innenfor intervallet og justere inn/utkoblinger i sammenheng med resultatet av intervallet. Dette for å redusere antall inn/utkoblinger i termostaten og forlenge levetiden.) Tror MrStian ønsker vanlig av/på regulering (differanseregulering) med utgangspunkt i romtemperatur. Som en vanlig panelovn. Edit: Fare for noe feil her. Har ikke gått i dybden på PWM regulering heller, her uttaler jeg min forståelse av emnet. Og ikke en fasit.
 20. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  Ja, hvis du skal bruke det releet som PWM må du sjekke det. Har selv noen fine som er ratet 20A og tar opp en modul, men de er bare oppgitt til å switche 20 ganger i døgnet. Med PWM som er på termostatene så er det vel basert på 30 minutters intervaller? Dvs 48/96 koblinger ila døgnet.
 21. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  Da stiller jeg meg på lik linje som Christoffer. Sjekk bare at reléet du skal bruke tåler både effekten og inn/utkobling over tid.
 22. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  En polet brudd er fullt lovlig. Fordelen med en termostat er at den virker uansett om kontrolleren går ned eller ikke.
 23. Mr_Stian

  Bad, 2-pol og soner

  Jeg er klar over at jeg kan bruke en z-wave termostat sammen med en multisensor. Det gjør jeg for så vidt i dag på ett annet bad. Men her har jeg også gulv føler så selve termostaten har en mening. Men å bruke en dyr termostat som styring fra kontroller synes jeg er noe unødvendig. Da ett rele gjør egentlig samme jobben og koster mye mindre enn termostaten. Derfor jeg lurer på dette med 1-polet bryter på kablene da releet kun er 1 polet.
 24. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  De fleste multifunksjonelle termostater fungerer fint her, også den nye z-trm 2 om z-wave er ønskelig. Det eneste minuset med det er at man må ha termostat i regulator modus (dvs ingen føler(temp sensor) måten temperaturen i kablene reguleres går da på prosent. Dette må også sjekkes at termostat faktisk har før man går til innkjøp). Om du går for z-trm 2, så vil du ha mulighet til å montere f.eks aeotec multisensor 6 på badet å bruke logikken i z-wave kontrolleren din til å regulere tempen i gulvet ut i fra romtemperatur. Personlig har jeg den gamle varianten av z-trm 2, og for min del opplevde jeg temperaturen i gulvet på badet jevnere når termostaten står i reguleringsmodus. Om dette var litt vanskelig forklart så kan man se på termostat i regulator modus som en 1-2-3 bryter. Bare at man har 100 "hakk" i stedet for 3.
 25. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  Det er ikke krav om topolet brudd på varmekabel, men anbefalt pga man unngår ekle utaldninger pga gulvet blir ladet opp kapasitivt.
 26. Mr_Stian

  Bad, 2-pol og soner

  Dette er vanskelig hos meg da termostat ikke stå på veggen inn mot badet. Samt at dusjen står i det hjørnet hvor selve termostat står.
 1. Last inn mer aktivitet
×