Gå til innhold

Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager.

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste uke
 2. Smarter Coffee 2dn Gen

  What?? Jeg har en 14-eposter lang dialog med Smarter Support om dette (riktignok fra november/desember), men ingen der har nevnt at de har den muligheten! Da skal jeg sende dem en ny epost ASAP!
 3. Smarter Coffee 2dn Gen

  En måned er som en evighet i denne bransjen. Derfor kan dere ha snappet opp dette allerede, men legger ut tipset her uansett. Smarter kan endre innstillingene på maskinen lokalt for å kunne trakte ned til 2 kopper i slengen, men det fungerer KUN dersom du bruker knappene. Kontaktet Smarter via chat og innen 48 timer var de lokale innstillingene endret Appen takler fortsatt ikke mindre enn 4, selv om de lovet å gjøre noe med dette for flere evigheter siden.
 4. Tidligere
 5. FBI hacker deg - Behind the scenes

  @Moskus er så opptatt med å lage plugins at det blir ikke så mange guider... Jeg har skrevet en guide på det, riktignok for Linux: Ellers ser det ut til at TLS skal være støttet i en av de siste Beta-versjonene til HS, men vet ikke om noen her har testet det.
 6. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Hei, Har du laget en guide for dette enda? Skal i gang med min første installasjon av HS, og tenker at det kan være greit å ha en sikker installasjon fra starten av
 7. Bad, 2-pol og soner

  Elektrikeren holder på her nå og han skjønte ikke hvorfor jeg hadde bedt om en 2+1 bryter, for så lenge det ikke var dusj/badekar på rommet, så var det ikke krav om topolt brudd. Han setter dermed på en vanlig bryter sammen med Fibaro Single Switch.
 8. Smarter Coffee 2dn Gen

  Jeg tror ikke jeg heller fikk det den første uka, men nå ser det bedre ut. Utover det har jeg ikke sett noe mønster... Ja, var derfor jeg tenkte at de hadde gjort noen endringer på det mekaniske, for det virker som den brygger litt sterkere enn hva jeg har lest om gen1.
 9. Smarter Coffee 2dn Gen

  Wow! 😟
 10. Smarter Coffee 2dn Gen

  Her er forøvrig (for morroskyld) den knekte delen på Gen1 trakteren:
 11. Smarter Coffee 2dn Gen

  Jada den mekaniske knappen er der og selv om den står i samme posisjon kan det jo hende den mekanisk var litt feil på min Gen1. (Den løfter kvern innsatsen opp og ned for å styre avstanden mellom kvern "tennene")
 12. Smarter Coffee 2dn Gen

  Det er jo mulig å stille hvor hardt kvernen skal gå på Gen 1, regner med det er mulig på Gen 2 også...?
 13. Smarter Coffee 2dn Gen

  Har ikke fått IFTTT rutinen til å kjøre en eneste gang. Noe mer erfaring med når det virker og ikke? Har ikke sett noe ennå men i motsetning til Gen1 som jeg nå har skrudd helt fra hverandre fordi plast overføringen mellom motor og gear var knekt, har jeg altså ikke kikket inni den nye... Du har helt rett! (Jeg trodde bare at jeg ikke hadde funnet ut hvordan ennå) Og at appen ikke gir mulighet til å "la bare denne traktingen" avvike fra standard styrke, pre heat osv Det jeg ellers kan nevne etter noen få dagers bruk er at "antall kopper" på Gen1 og Gen2 virker forskjellig. Før måtte vi be om 7 kopper for å få nok til morgen rutinen for 2 personer, men nå virker det som om 4-5 kopper genererer like mye kaffe (?). Det virker også som om den maler kaffen i en annen porsjonering for vi har gått ned til Svak og den virker mer middels..
 14. Smarter Coffee 2dn Gen

  Og det er vel ikke Smarter sin fortjeneste, men reverse-enginering? Er i alle fall Smarter sin fortjeneste at appen stort sett ikke funker, ikke for meg i alle fall. Men koplingen til HomeSeer laget av mister @Moskus funker alltid!
 15. Smarter Coffee 2dn Gen

  Nei, sant nok. De skulle stadig "bare finpusse litt på dokumentasjonen" før de gjorde den tilgjengelig.
 16. Smarter Coffee 2dn Gen

  Og det er vel ikke Smarter sin fortjeneste, men reverse-enginering?
 17. Smarter Coffee 2dn Gen

  Det er forferdelig synd, dette her. Smarter har en utmerket kaffemaskin i to generasjoner, med hver sine problemer. 1. gen er smart kun for dem som har smarthus. 2. gen er smart kun for dem som smarttelefon. Får håpe 3. generasjon både har cloud connection og local server...
 18. Smarter Coffee 2dn Gen

  Å trigge IFTTT på «kaffen ferdig» er litt sånn «hit’n’miss» - virker noen ganger... Ang mekanikken, så mener jeg de har gjort noen grep her...? Mener de sa noe om det i reklamevideoen sin, at kaffen her skulle bli bedre pga noen endringer? Du glemmer nevne på den negative siden at 4 kopper er minimum på gen2... Kan omgås om man trigger bryggingen fra IFTTT - da kan man brygge en kopp også. Jeg er ellers fornøyd med min. Kaffen blir god og savner ikke integrasjon mot resten av huset i noen særlig grad.
 19. Smarter Coffee 2dn Gen

  Jeg kunne starte med å si mye stygt om Smarter firmaet men det får bli til en annen gang.. Etter en lang histiorie kjøpte jeg altså en Smarter Coffee 2 gen fra ELKjøp. De leverte imponerende raskt: Bestillt i går kl 08:00, kunne hentes på Kiwi (post i butikk) i dag kl 14:00 Skal ikke si så mye om det mekaniske for det er helt likt som Gen 1 Tar likevel med ett par tips når du skal skifte dekslene foran (for å få den fargen som passer kjøkkenet ) Festene ser slik ut: Den øverste venstre knappen ser ut som om den er plassert av Citroen og er helt umulig å få tak i bak filterholderen. Prøv med en liten kniv eller bøyd binders: I bruksanvisningen finner jeg altså et hint om den nye teknologien: (The fabulous BlinkUp technology -, glis) Og her er altså det nye, en LED (og en fotoLED) på panelet: Når du setter opp trakteren må du ikke lengre logge deg på en lokal WiFI (som på Amazon Echo) men du holder telefonen inntil LEDen og så blinker telefonen SSID og passord over til trakteren. (Og det er jo enklere) Appen er oppdatert til å håndere flere steder (hus), flere devicer (også av samme type) og gi dem device navn. Men det har vært noen UI designere inne i bildet og fjernet nesten alt fra førstesiden bortsett fra antall kopper, vann og start: Det aller aller første jeg testet var jo om koden for å styre den fra @Moskus sin plugin fremdeles funket..... NEI DET GJØR DEN IKKE De har endret protokollen og den svarer ikke på broadcast en gang så vidt jeg kan se. (lover å teste mer så fort jeg får opp VS på min nye hjemme PC) Men så til det positive da: Det er kommet en forvarmings instilling og displayet er oppgradert med en "gjenstående tid" og mye bedre oversikt over "keep warm" modusen: Og når du sjenker kaffe står den slik og venter på kanna: OK Så viker ikke @Moskus sin plugin, men hva om Alexa plugin'en gjør (nesten) det samme? Installerer plugin, ser veldig få kommandoer beskrevet... "Alexa Detect my devices".... aha Device navnet ble brukt her akkurat som en lyspære. Men hva er kommandoene?!? Lager en Routine og...WHAT?! Bare AV og PÅ ?!?!?!?! Så jeg kryper til IFTTT korset (foretrekker jo å ha minst mulig i skyen jeg) og finner at disse kommandoene er gjort tilgjengelig der: Og disse tingene kan jeg teste på: (Jeg har riktig nok ikek fått "kaffen ferdig til å kjøre ennå) Tja, her er det jo ingen mulighet til å få et varsel om at det er for lite vann og i det heletatt savner jeg CoffeeSeer plugin'en veldig. Konklusjon: Mekanisk den samme som 1 Gen Oppgradert prosessor funksjonalitet og parring Bedre display funksjoner UKJENT PROTOKOLL (Kommandoer og status bytes fra 1.gen, ser ikke ut til å funke) Bare Av og PÅ i gjennom Alexa skill Basic funksjonalitet gjennom IFTTT Vi må få noen til å kjøre Wireshark mot denne I mens må vi alle be om at de ikke har kryptert trafikken
 20. Bad, 2-pol og soner

  Mitt siste argument var ment med tanke på hvorfor noen elektrikkere velger å aldri akseptere 1-polet brudd i våtrom/utendørs. Og nei, det er utrolig mange som fortsatt tror de har lov å bytte/montere lamper selv, men holder seg langt unna alt annet (som lysbrytere, stikk, sikringsskap osv.). Alle har sin grense, mens ingens grense er den samme. :-)
 21. Bad, 2-pol og soner

  Takk. får se hva «min» elektriker sier om det. kunne tenkt meg å styre tak og speillys individuelt. De folka bytter nok også lysbryteren selv, så det argumentet var litt tynt.
 22. Bad, 2-pol og soner

  Hei, har vært inne på forumet her en god stund. Men er nybegynner når det kommer til smarthus, så jeg har ikke hatt noe å bidra med før nå. Jeg jobber til daglig som elektrikker og følte behov for å nevne en ting som de fleste ser ut til å glemme når det kommer til 2-polet brudd; Hvorfor? Jo, en bruker 2-polet brudd for å beskytte mot berøringsfare. På et baderom er det ofte en dysj eller et badekar, og når det blir brukt blir rommet fuktig (det kan en se med det blåtte øye). Om en da bestemmer seg for å bytte lyspære mens rommet fortsatt er fuktig, kan fukten ha fått kontakt med en av fasene inni lampen. En slår naturligvis lyset av før en bytter pære. Og om det er en 1-polet bryter som styrer lyset, så har en ingen garanti for at det er fasen som ikke har kontakt med fukten (som nå ligger i et lag rundt lyspæren). Når en da tar tak i pæren så får en støt som kan være meget farlig. Det samme gjelder alle lamper som er plassert i et potensielt fuktig område. Grunnen til at elektrikkeren i noen tilfeller mener det ikke er forsvarlig å bruke sikringen som 2-polet brudd, er at det slettes ikke faller naturlig å ta sikringen for å bytte lyspære. Når det er sagt, så kan en kanskje trekke konklusjonen selv. At hvis en lampe ikke har en utskiftbar lyskilde (lyspære, lysrør osv.) så er det noen elektrikkere som godtar å bruke 1-polet brudd. Men når sant skal sies, så har en ingen garanti for at forbruker ikke skifter ut lampen selv til en som har utskiftbar lyskilde (selv om forbruker ikke har lov å gjøre dette med mindre lampen er pluggbar). 😄 Håper dette var ny og brukbar informasjon.
 23. Bad, 2-pol og soner

  Stemmer nok det, ja.
 24. Bad, 2-pol og soner

  Jeg har fått elektrikeren til å sette inn en topolet bryter på utelys og bad i tillegg til sikring. Høres ganske teit ut, men i allefall i følge min elektriker er sikring ikke godkjent som allpolig brudd...
 25. Bad, 2-pol og soner

  Nek sier: Betyr det at på et vaskerom med vvb, vaskemaskin, vask og sluk i gulv (men ikke dusj/badekar), så er det ikke krav om topolt brudd? Og hva om man installerer LED-lys som ikke har utskiftbare pærer, da vil jo evt «service» måtte gjøres av elektriker og for en elektriker er vel kanskje å slå av sikringen godkjent som topolt brudd? Eller er det likevel krav om topolt brudd med bryter for lyset? Jeg har felles kurs for vaskerom, entre, utvendig bod og utelys. Hvis det er krav om topolt brudd på vaskerommet, kan jeg da få satt den i sikringsskapet? Det er 16A kurs og en topolt bryter er vel også godkjent for 16A? At den da bryter hele kursen har vel ikke noe å si?
 26. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Fruen har allerede et varmeteppe, så spørs om det er verdt å kjøpe ett nytt Får tygge litt på det og se om det kanskje er andre ting som vi heller må bruke pengene på i disse byggedager
 27. Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Eight har den funksjonen, men den offisielle er supertreg, og den uoffisielle er ikkje kjapp. Jeg ønsker meg noe som med 100% sikkerhet kan svare meg på om Ja, jeg er fornøyd med produktet. Men om det er verdt $319...? Tja... det er deilig å ha et varmeteppe som du bare kan sove på.
 1. Last inn mer aktivitet
×