Gå til innhold

Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager.

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Tidligere
 2. Smarter Coffee 2dn Gen

  God service av WhiteAway.no! Sendte epost på lørdag, fikk svar om å bruke feilmeldingskjema på søndag. Sendte skjema på søndag, fikk svar mandag om at produsent ville ta kontakt innen 3 dager. Fikk så denne i beskjeden i dag.
 3. Smarter Coffee 2dn Gen

  Fikk samme problem etter 3 uker. Fikk ny på reklamasjon...
 4. Smarter Coffee 2dn Gen

  Etter 8 mnd så sprakk kannen. Tror ikke jeg har slått borti noe. Andre som har opplevd det samme? Ser de selger ny kanne for 10£ (+20£ frakt)... tenker prøve meg på en reklamasjon først.
 5. Styring av lys med MiCube

  De fungerer også fint med deCONZ, både de runde og de firkantede. Xaiomi sine bevegelsessensorer og dør/vindu-sensorer skal også fungere uten at jeg har testet de selv.
 6. Styring av lys med MiCube

  Takk for tips! 49€ er riktignok en litt stiv pris... Noen som vet om det er mulig (=har fått til) å bruke Xaomi gateway mot andre (ikke-Xiaomi) Zigbee-dingser?
 7. Styring av lys med MiCube

  Siden du bruker Domoticz bør du kanskje vurdere ZiGate i stedet for. Tror ikke ConBee foreløpig fungerer i Domoticz, og RaspBee er jeg usikker på.
 8. Styring av lys med MiCube

  Så bra!! Jeg fant ikke sikker info om det da jeg bestilte for noen måneder siden - så jeg kjøpte gatewayen også. Har også et par av de små og nette Xaiomi temp/hum sensorene (80 kr/stk) som går via gatewayen, men da fungerer sikkert de også med noe annet. Så da bør jeg visst vurdere ennå en dings å plugge i Raspberryen. Det ser ut for at det er vanskelig å ikke ende opp med en for hver teknologi: 433 MHz (på plass), Z-wave (på plass) og Zigbee (trenger visst det også...) 😬
 9. Styring av lys med MiCube

  ... som etter mitt syn anbefales bl.a. fordi man da slipper en Xiaomi gateway plugget i 230V.
 10. Styring av lys med MiCube

  Nei, den funker fint med ConBee/RaspBee også.
 11. Styring av lys med MiCube

  Ja, dette er en artig og riktig innovativ sak. Usedvanlig høy WAF! Den trenger en Xiaomi gateway, som kobles til smarthussystemet. Jeg bruker Domoticz, og fikk greit etablert kontakt med gatewayen. Bruker den foreløpig til dimming av lyset på stua (rotasjon) og skru av/på et annet lys (dobbel-bank-i-bordet) - via litt scripting. Xiaomi Gatewayen er det eneste rett-fra-Kina som jeg har plugget i 230V. Den trenger adapter, selges kun med kinesisk plugg. Men den bruker såpass lite strøm at jeg anser det for risikofritt.
 12. Styring av lys med MiCube

  MiCube er en dings som har 6 sider, som en terning. Den registrerer hvilken side som er opp, og hvilken side den var på før den ble snudd. Skyver du den langs bordflaten, så rapporteres det også. I tillegg rapporterer den rotasjon om z-aksen. Dette må jo kunne brukes til noe smart! Jeg kjøpte røde, grønne og blå klistrelapper på eBay men det får man sikkert fatt i flere steder. I videoen under styrer jeg RGB-lys med å bytte side, dobbelt-tap, og rotasjon. Dessverre autokorrigerte kameraet hele tiden for lysstyrken slik at man ikke får et veldig godt inntrykk av at det fungerer. Men det gjør det! Scripts tilgjengelig her:
 13. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Kjøpte 100 på ebay for 25,- på fredag, men de er hos China Post i Shanghai nå.
 14. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Ligner veldig på de jeg kjøpte for 1 kr/stk: http://s.aliexpress.com/aErMfUvm
 15. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Takk for tipset, men... Kan rapportere at Elektroimportøren hadde en rolig dag i går, ved 14-tiden var jeg eneste kunde. Relativt lite folk på senteret, utenom hos Rema. Er nok ikke første gangen hobbyen koster skjorta, men heldigvis var dette beskjedent. Mest prinsippet. Tilbake til topic: Under sofa + bak senga fungerer helt OK.
 16. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  https://www.clasohlson.com/no/Spikerklammer-TC/Pr490035100 Som et alternativ? ihvertfall om led-stripa ikke skal være synlig
 17. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Pass.
 18. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Takk. Ebay klarer ikke levering i morgen. Er 6,- pr. stk. dyrt: https://www.elektroimportoren.no/led-strip-10stk-festeklips/89963/Product.html?Event=searchlist ? Tapen er dårlig etter lang tids lagring i skapet, vil ha lys under sofaen. 🤓
 19. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Bruker 3M tapen som følger med. Men man kan også bruke plastfester og skruer (som du kjøper på eBay).
 20. LED-striper/lenker: Eksempler hos oss

  Hvordan fester du disse @Moskus eller andre? Noen steder er det greit med teip, men kan jeg bruke stifter/spiker? Søkte etter fester hos Clas og fant ikke noe. God påske...
 21. Smarter Coffee 2dn Gen

  What?? Jeg har en 14-eposter lang dialog med Smarter Support om dette (riktignok fra november/desember), men ingen der har nevnt at de har den muligheten! Da skal jeg sende dem en ny epost ASAP!
 22. Smarter Coffee 2dn Gen

  En måned er som en evighet i denne bransjen. Derfor kan dere ha snappet opp dette allerede, men legger ut tipset her uansett. Smarter kan endre innstillingene på maskinen lokalt for å kunne trakte ned til 2 kopper i slengen, men det fungerer KUN dersom du bruker knappene. Kontaktet Smarter via chat og innen 48 timer var de lokale innstillingene endret Appen takler fortsatt ikke mindre enn 4, selv om de lovet å gjøre noe med dette for flere evigheter siden.
 23. FBI hacker deg - Behind the scenes

  @Moskus er så opptatt med å lage plugins at det blir ikke så mange guider... Jeg har skrevet en guide på det, riktignok for Linux: Ellers ser det ut til at TLS skal være støttet i en av de siste Beta-versjonene til HS, men vet ikke om noen her har testet det.
 24. FBI hacker deg - Behind the scenes

  Hei, Har du laget en guide for dette enda? Skal i gang med min første installasjon av HS, og tenker at det kan være greit å ha en sikker installasjon fra starten av
 25. Bad, 2-pol og soner

  Elektrikeren holder på her nå og han skjønte ikke hvorfor jeg hadde bedt om en 2+1 bryter, for så lenge det ikke var dusj/badekar på rommet, så var det ikke krav om topolt brudd. Han setter dermed på en vanlig bryter sammen med Fibaro Single Switch.
 26. Smarter Coffee 2dn Gen

  Jeg tror ikke jeg heller fikk det den første uka, men nå ser det bedre ut. Utover det har jeg ikke sett noe mønster... Ja, var derfor jeg tenkte at de hadde gjort noen endringer på det mekaniske, for det virker som den brygger litt sterkere enn hva jeg har lest om gen1.
 1. Last inn mer aktivitet
×