Gå til innhold
 • Bli medlem

Siste blogginnlegg

Viser blogginnlegg skrevet i de siste 365 dager.

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Tidligere
 2. Frankis78

  Smarter FridgeCam

  Kjøleskapet er bra , og skjermen er bra, for det er ganske praktisk til oppskrifter og sånt. Problemet er nok at det er Tizen operativ system, så man får ikke alle android funksjoner . Om man ønsker Kamera, så er kanskje smarter fridgecam like greit. Det så jo ganske kult ut da:)
 3. SK951

  Smarter FridgeCam

  Interessant. På en måte er det jo fint å kunne se hva som faktisk ligger i kjøleskapet når man er i butikken, men denne løsninga virka ikke særlig elegant. Jeg er i disse dager på jakt etter stort kombi-skap og har vurdert denne nokså nøye, men er litt skeptisk til hele nettbrettet. Føler denne kan bli et irritasjonsmoment om noen år, spesielt når Samsung ikke er vedens raskeste produsent med oppdateringer (som kanskje heller ikke kommer etter få år). Takk for erfaringen, tror jeg dropper kamera-utgaven og går for lillebroren uten. I volum er det ihvertfall ingen som slår disse skapene, og det er gull verdt for de av oss som bor i leilighet uten dedikert frys.
 4. Frankis78

  Smarter FridgeCam

  Jeg har et samsung kjøleskap (family hub) med innebybgd kamera, og trodde det var tingen. Men må vel si at kamera funskjonen ikke blir brukt . Minuset er at alle kan følge med i appen, hvor mangen øl du drikker😂😂
 5. Moskus

  Smarter FridgeCam

  Hadde du kjøpt det en gang til?
 6. Fermate

  Smarter FridgeCam

  Da Smarter annonserte preorder på kjøleskapkamera måtte jeg selvsagt bestille 2 stk. Dette var 5 september 2016! Det er greit at folk sliter med å få produktet til å virke osv men problemet her var at Smarter sendte stadig ut mailer av typen: Alle sammen hadde tydelig tekst om at en kunne trekke seg fra kjøpet og etterhvert fikk jeg en følelse av at det var det de håpet på siden det aldri kom noe kamera. Jeg maste og klaget jevnt og trutt og fikk riktignok først en refund på £20, en rabbat i butikken deres på 20% (som jeg kjøpte 4 kaffetraktere på) og tilslutt en £25 refusjon på toppen av det hele så det var kanskje ikke så verst. Poenget mitt er at det er greit å være forsinket men en skal ikke stadig love at nå er det like før når det ikke er det. Men denne uka kom de altså og her er de første inntrykkene: Esken er merket med IFTTT og Alexa men IFTTT implementasjonen av Kaffetrakteren deres er et sørgelig kapittel så jeg venter meg ikke så mye av det der... Inni esken finnes dette: Kameraet lades med USB og står på en vridbar fot: Det skal settes i døra: Så begynner konfigurasjonen i appen der jeg allerede har kaffetrakter både hjemme og på hytta: Den husker SSID og passord til WiFi fra trakteren og foreslår dette Flere plasser kommer det slike "Er du fremdeles på riktig vei?" spørsmål: Overføringen av SSID og passord til WiFi er på samme måte som kaffetrakteren: Det funker jo men jeg må si at Amazon sin bruk av Bluetooth til dette på CloudCam'ene sine er MYE mer elegant. Etter firmware update er vi connected: Så begynner posisjoneringen: Midt i det hele timer kamera ut og jeg må ta det av festet og vekke det igjen Nå skal den vinkelen på døren som gir best bilde lagres: og så "lukket modus" Og så er det første bildet tatt (tar litt tid før det kommer): Når (mens) kjøleskapdøra lukkes tennes lyset og tar et bilde akkurat i den riktige vinkelen: (En kan altså ikke kikke live inn i kjøleskapet men se hvordan det så ut når en siste lukket døra) Så forsøker vi "add item to inventory": La oss tracke den ved å dra opp en firkant rundt den på bildet: Fløten klarer den fint å holde styr på (se tracking merket med hvit runding) men smøret var ikke igjenkjennbart på en ny hylle: Så vi lager en shopping liste. Tanken er at det skal bestilles automatisk på Tesco men her må vi nok vente på at Rema1000 kommer på banen (?!) Jeg har ikke kikket igjennom alle setningene ennå og heller ikke testet IFTTT, men "door left open" var bare å skru av etter en par dager... Multicam (ett kamera til for å se det som er i døra) er i beta som en kan melde seg på. Jeg kommer nok foreløpig til å bruke kamera kun "live" (se siste bilde) når jeg er i butikken for å huske om "vi hadde rømme eller ikke". Det er kult å se tracking teknologien men så lenge varene kan stå bak hverandre blir det foreløpig litt mye feil i forhold til tjeneste. MEN sånn var jo talestyringen i starten også og nå kan jeg nesten ikke tenke meg huset uten.
 7. Mr_Stian

  Bad, 2-pol og soner

  Det er helt korrekt. Her kan jeg også sette begrensinger på hvor lang tid det må gå mellom hver status endring.
 8. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  Den er grei, men MrStian snakket om å bruke en 1-polt relé (tipper type fibaro switch 2). Og den har meg bekjent ikke noe innebygget temperatur-regulerings-programvare. Da vil han kunne fortelle sin kontroller følgende: Hvis romtemp < x Slå på fibaro switch. Hvis romtemp > y Slå av fibaro switch. Det var slik jeg tolket hans ønske i hvert fall :-)
 9. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  Effektregulatorer som brukes på varmekabel hvor man ikke har tempføler bruker man en grov PWM hvor man bestemmer hvor lenge av en 30 minutters periode varmekabelen skal være på. Samme hvis du setter Heat it sin i Power Regulator modus. Side 2 under Technical data og Power regulator http://utvikling.thermofloor.no/TFWP/wp-content/uploads/2017/08/Manual_Heatit_Z-Wave.pdf Men har man tempsensor er det jo ikke noe problem.
 10. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  Pulslengemodulasjon er vel strengt talt ikke mulig å oppnå med et enkelt relé Christoffer? Nå har jeg ikke gått i dybden på de forskjellige z-wave kontrollerene. Men det er jo rimelig avansert og spesialisert programvare innebygd i termostatene for å oppnå en slik effekt. PWM (pulslengdemodulering) intervallene er forresten ikke antall inn/utkoblinger. Det er hvor lenge termostaten skal måle temp i rom/gulv, for så å finne max/min temperatur innenfor intervallet og justere inn/utkoblinger i sammenheng med resultatet av intervallet. Dette for å redusere antall inn/utkoblinger i termostaten og forlenge levetiden.) Tror MrStian ønsker vanlig av/på regulering (differanseregulering) med utgangspunkt i romtemperatur. Som en vanlig panelovn. Edit: Fare for noe feil her. Har ikke gått i dybden på PWM regulering heller, her uttaler jeg min forståelse av emnet. Og ikke en fasit.
 11. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  Ja, hvis du skal bruke det releet som PWM må du sjekke det. Har selv noen fine som er ratet 20A og tar opp en modul, men de er bare oppgitt til å switche 20 ganger i døgnet. Med PWM som er på termostatene så er det vel basert på 30 minutters intervaller? Dvs 48/96 koblinger ila døgnet.
 12. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  Da stiller jeg meg på lik linje som Christoffer. Sjekk bare at reléet du skal bruke tåler både effekten og inn/utkobling over tid.
 13. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  En polet brudd er fullt lovlig. Fordelen med en termostat er at den virker uansett om kontrolleren går ned eller ikke.
 14. Mr_Stian

  Bad, 2-pol og soner

  Jeg er klar over at jeg kan bruke en z-wave termostat sammen med en multisensor. Det gjør jeg for så vidt i dag på ett annet bad. Men her har jeg også gulv føler så selve termostaten har en mening. Men å bruke en dyr termostat som styring fra kontroller synes jeg er noe unødvendig. Da ett rele gjør egentlig samme jobben og koster mye mindre enn termostaten. Derfor jeg lurer på dette med 1-polet bryter på kablene da releet kun er 1 polet.
 15. MortenT

  Bad, 2-pol og soner

  De fleste multifunksjonelle termostater fungerer fint her, også den nye z-trm 2 om z-wave er ønskelig. Det eneste minuset med det er at man må ha termostat i regulator modus (dvs ingen føler(temp sensor) måten temperaturen i kablene reguleres går da på prosent. Dette må også sjekkes at termostat faktisk har før man går til innkjøp). Om du går for z-trm 2, så vil du ha mulighet til å montere f.eks aeotec multisensor 6 på badet å bruke logikken i z-wave kontrolleren din til å regulere tempen i gulvet ut i fra romtemperatur. Personlig har jeg den gamle varianten av z-trm 2, og for min del opplevde jeg temperaturen i gulvet på badet jevnere når termostaten står i reguleringsmodus. Om dette var litt vanskelig forklart så kan man se på termostat i regulator modus som en 1-2-3 bryter. Bare at man har 100 "hakk" i stedet for 3.
 16. Christoffer

  Bad, 2-pol og soner

  Det er ikke krav om topolet brudd på varmekabel, men anbefalt pga man unngår ekle utaldninger pga gulvet blir ladet opp kapasitivt.
 17. Mr_Stian

  Bad, 2-pol og soner

  Dette er vanskelig hos meg da termostat ikke stå på veggen inn mot badet. Samt at dusjen står i det hjørnet hvor selve termostat står.
 18. ZoRaC

  Bad, 2-pol og soner

  Jeg hadde det samme. Fikk montert en Multireg termostat og en romføler på innsida (elektriker borret bare hull til ledningene rett bak termostaten).
 19. Mr_Stian

  Bad, 2-pol og soner

  Drat opp denne litt. Må bytte termostaten som er på badet mitt. Har fra før en slik "1-2-3" termostat. Vil ha temp styring. Men når termostat står på utsiden og ingen gulvføler så har jeg egentlig lite valg. Jeg har mulighet for å styre ett rele ved hjelp av homeseer og en temp sensor på badet. Men selve releet er kun 1 polet. Har prøvd å lese å har snakket med ett par elektrikere men får forskjellige svar. Noen mener det generelt må være 2 polet brudd, mens noen mener det kunne trenger å være 1 polet siden dette ikke er noe vanlig folk gjør service på samt at termostat står utenfor badet. Noen tanker her?
 20. Moskus

  Lameller og Rollertrol motorer

  Rollertrol (eller Bofu) lager motorer som er glimrende til rullegardiner. Men jeg bruker dem også til lameller. Det lar seg gjøre hvis du tenker litt før du monterer lamellene, og har riktig modell. Våre lameller er fra Skeidar, og de har ikke dobbelt snortrekk. Kun en pinne for å trekke frem og tilbake, og vrir man på pinnen, så roteres lamellene. Denne akslingen som står for rotasjonen ble med vilje kuttet ca. 3 cm for lang, slik at den stikker ut på en av sidene. Et ekstra Rollertrol-hjul ble festet på akslingen, og så festet jeg en Rollertrol-motor med hvit gaffateip og hvite strips. Hvis du ikke vet at den er der, så ser du den ikke.
 21. Moskus

  Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Ikke annet om at API-problemet er "løst". Noen har dekodet det og lagt det ut, så jeg har skrevet meg et enkelt program for å kunne skru oppvarmingen på og av.
 22. IBICO

  Eigtht Sleep - To første uker med smart sengelaken

  Noe nytt å rapportere om denne?
 23. ZoRaC

  Smarter Coffee 2dn Gen

  God service av WhiteAway.no! Sendte epost på lørdag, fikk svar om å bruke feilmeldingskjema på søndag. Sendte skjema på søndag, fikk svar mandag om at produsent ville ta kontakt innen 3 dager. Fikk så denne i beskjeden i dag.
 24. Lazarus

  Smarter Coffee 2dn Gen

  Fikk samme problem etter 3 uker. Fikk ny på reklamasjon...
 25. ZoRaC

  Smarter Coffee 2dn Gen

  Etter 8 mnd så sprakk kannen. Tror ikke jeg har slått borti noe. Andre som har opplevd det samme? Ser de selger ny kanne for 10£ (+20£ frakt)... tenker prøve meg på en reklamasjon først.
 26. Neophyte

  Styring av lys med MiCube

  De fungerer også fint med deCONZ, både de runde og de firkantede. Xaiomi sine bevegelsessensorer og dør/vindu-sensorer skal også fungere uten at jeg har testet de selv.
 1. Last inn mer aktivitet
×