Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 14. juni 2020 i alle områder

 1. 9 poeng
  Spar deg for alt bryet med reklame og annonse-inntekter, følge opp betaling av medlemsskap osv osv. Gi oss et telefonnummer eller noe, så tror jeg det er mange av oss som donerer/vippser 50-100kr ganske raskt uten problem! Blir kassa tom om et års tid eller noe, tror jeg flertallet ikke er tung å be om å vippse igjen! Tror(Håper) ikke at jeg bare snakker for meg selv her.
 2. 6 poeng
  Mi stemmer går iallefall til at vi brukerane sponser, er nok reklame på nettsider rundt om. Eg tipper også at forumet får inn meir ved sponsing fra brukerane enn ved reklame. Antar en må ha ganske mange visninger før det blir kroner i kassa. 10-50kr via vipps er småpeng i forhold til sikkert kva dei fleste av oss her inne bruker iløpet av 1år på forskjellig utstyr til smarthuset ?
 3. 5 poeng
  Oppdatering: VI har sikret oss databasen som har data for mai og juni. Men (og det er alltid et "men") den er ikke helt friks. Vi har prøvd å hente ut data, men det er nok en større jobb enn vi hadde håpet. Det betyr at alt ikke er tapt, men det kan ta litt tid (det er ferietid, tross alt) før data er tilbake.
 4. 4 poeng
  Her har jeg montert det i en boks, brukt følgende komponenter: - Koblingsboks fra elektroimportøren: AP9 - HLK-PM01 230v - 5v omformer, litt mer inngående test finner man her: Test fra danmark - TSL2561 fra Aliexpress: TSL2561 - Sensorer for vindu: Kablet magnetsensor Koblet mot HomeSeer med arduinoplugin og brukt NodeMcu API hvor jeg har lagt inn koden som leser av lux sensor og vindusensorer og sender det til HS. For å lese av TSL2561 brukte jeg Adafruit sitt TSL2561 library, og hentet nødvendig kode fra eksempelskriptet som var med, og vindusensor er jo som en bryter bare. Boret et hull i boksen og tettet med en bit stiv klar plast og lim rundt, festet TSL2561 på baksiden, husk å åpne drenering på boksen, og at kabler skal inn under eller på siden, slik at vann ikke følger med inn i boksen. Festet kabel med støpsel i enden, må bare få tak i en strekkavlaster/for å feste kabel inni boksen. Har tatt isolerende vulktape rundt hele 230v delen av omformeren etter at bilde ble tatt, blir jo lav belastning på denne så satser på varme ikke blir noe problem, selv i solsteika. Kabel til vindusensorer er de 2 som forsvinner ut av bilde, skal kobles på når jeg får den opp på veggen. Bare vente på litt sol nå...
 5. 4 poeng
  En ulykke kommer sjeldent alene. Vi hadde en del uflaks denne gangen (det er en lang historie som enda ikke er avsluttet), og foreløpig mangler det en del nyere poster. Vi vet enda ikke om det lar seg gjøre å gjenopprette dem, men noen skal se på saken. Ettersom hjemmeautomasjon.no er et rent hobby-prosjekt for oss (vi har kr. 0,- i inntekter), så vurderer vi alternativer for å unngå slike feil i fremtiden, men helst uten å knekke lommeboka... Oppdatering: VI har sikret oss databasen som har data for mai og juni. Men (og det er alltid et "men") den er ikke helt friks. Vi har prøvd å hente ut data, men det er nok en større jobb enn vi hadde håpet. Det betyr at alt ikke er tapt, men det kan ta litt tid (det er ferietid, tross alt) før data er tilbake.
 6. 4 poeng
  Veldig enig i dette! Man kjøper en smarthussentral til noen tusenlapper + diverse utstyr, da vil nok de fleste synes det er lommerusk å betale 10-50 kr i året for å få (veldig god) hjelp til å få utstyret man har betalt tusenvis for, til å funke optimalt!
 7. 4 poeng
  Det er jo noe som vi har diskutert flere ganger. Det kan f.eks. være en eller annen form for "betalt medlemskap" eller "tip jar", etc. Hvis en tredjedel av våre medlemmer betalte en 10er eller to i året, så ville det absolutt blitt penger til drift. Det er imidlertid litt mer styr for oss (men selvfølgelig ikke uoverkommelig), og vi vet jo ikke hvordan folk flest hadde tenkt på det. Et annet alternativ er å tilby reklameplasser på forumet. Enten direkte fra interessenter, eller noe så "enkelt" som Google Ads. Kanskje vi får sette opp en poll og finne ut hva folk er "minst imot".
 8. 4 poeng
  Kan man ikke bare gå sammen noen stk, så donere 0-50kr pr stk (av de som vil), så investere i en ordentlig host som vet hva de driver med? ? Heller det enn å miste måneder med data.. nå vet jeg ikke hva dette forumet koster å drifte, men jeg antar det ikke er veldig mye..
 9. 3 poeng
  Hei, jeg tenkte poste mine erfaringer med oppgradering fra HS3 til HS4. Kanskje kan det være til nytte for noen. Merkelig nok kan jeg ikke finne noen offisiell oppgraderings- eller installasjonsinstruksjon, ei heller HS4 linux _dependencies_. Først backup. Jeg startet med å følge instruksene her: https://forums.homeseer.com/forum/homeseer-products-services/system-software-controllers/hs4-hs4pro-software/1398694-upgrading-from-hs3-linux-solution?p=1398963#post1398963 Jeg lastet ned HS4 og pakket det ut over en kopi av HS3-installasjonen. Ingen åpenbare feilmeldinger i loggen etter at jeg startet HS4, men web interface så slik ut: Jeg kjørte Debian 9/Stretch. Mon tro om det kunne ha noe med mono versjon 4 å gjøre? Jeg bestemte meg for å først oppgradere til Debian 10/Buster. Problemfri oppgradering, mono var nå versjon 5. Dog samme utseende på web interface. Jeg avinstallerte mono fullstendig: `sudo apt remove --purge --auto-remove mono-runtime` og sjekket at alt var borte med: `apt list --installed | grep mono` Jeg installerte så mono fra det offisielle repo, her: https://www.mono-project.com/download/stable/#download-lin-debian , og så `sudo apt update` `sudo apt update` `sudo apt install mono-devel mono-complete ca-certificates-mono mono-xsp4 mono-vbnc` HS4 ser nå ut til å kjøre fint. Jeg har ikke testet mer enn et par timer, menlar HS3 surre og gå inntil jeg er hjemme og kan følge med.
 10. 3 poeng
  AeoTec Multisensor stående under halvtak og et usedvanlig smart script (etter min egen fullstendig objektive oppfatning) som har tatt utgangspunkt i Lux-verdier på en solskinnsdag og hvordan multisensoren leser lysstyrken på forskjellige klokkeslett. Multisensoren er øst-fasaden av huset, og den maxer fort til 32000 Lux når det er sollys, men det gjør den ikke når klokka passerer 12. Selv om det enda er sol, blir lysstyrken betydelig lavere. Og enda verre blir det jo lenger øst sola er. Men nå har jeg noe å sammenligne med. Jeg får skrive scriptet ferdig til offentlig beskuelse, men det forutsetter (foreløpig) at du har Device History installert.
 11. 3 poeng
  Om det var et poeng å ha det mørkt, så kjør på! Tenkte bare at jeg selv ville hatt noe lys der, men du har nok tenkt litt mer igjennom dette enn meg Poenget mitt er at den ikke må havne rett over "regndusj". Da får du refleksjon opp i taket, og stor kasteskygge nedenfor. En kommode vil ikke være noen hindring, med mindre du tenker fullhøyde skap. En ekstra ville jeg kanskje plassert på motsatt side, over dør. Den skal jo være lukket stort sett, og vil fungere som en vegg. Det er stort sett ganske bred lyskjegle på downlights, så tror ikke badekaret vil bli mørkt. Og vinduet er ganske lite/lavt ser det ut til, så tror ikke jeg hadde tatt høyde for det. Å plassere spot'en rett over hodet når du ligger der vil ihvertfall bli som en lyskaster. Selv helt dimmet ned så er en LED-kilde ganske skarp Igjen, alt dette er mitt eget synspunkt, og det er du som skal bo der! Vi kan gjerne komme med tips, men det er opp til deg hvordan du vil ha det Om ikke budsjettet er sprengt, så hadde jeg ville hørt med en lyskonsulent, det er ikke såååå dyrt, og vel verdt penga
 12. 2 poeng
  Montert led-strips på terrassen. Dvs. jeg tok bildet og gav montøren pepsi max.
 13. 2 poeng
  Merkingen skal bety det ja, men siden merkingen bare er en egenerklæring så er det ikke sikkert de tilfredsstiller CE-kravene selv om de er merket...
 14. 2 poeng
  Jeg vet ikke om det er betydning, er fleste sensorer har firmware fra 2016. Det har kommet noen nye som har 2019 firmware som er identiske utseendemessig. Jeg vil tenke meg det er forskjell og ville bare kjøpt med ny firmware. Ce bryr ingenting på disse. Eksakt det samme som de i Norge, bare i Norge tar de stor avanse. Ikke kjøp noe 230v i Kina. Kjøpte neo fibaro klone og målte med flir varmekamera. På ca 400w nådde den rundt 100 grader og er livsfarlig.
 15. 2 poeng
  Det er stor forskjell på gamle og nye Aqara enheter. De gamle som er mer runde i formen er vanskelig å få til å virke i deconz. De nyere enhetene som er mer rektangulære har ZigBee 3 støtte og de har virket prikkfritt hos meg. Så pass på hva du kjøper. Dealextreme klarte f.eks. å sende meg noen gamle enheter selv om beskrivelsen viste bilder av de nye. I ettertid har jeg sett at NetOnNet og Kjell&co selger de marginalt dyrere enn det kineserne gjør og da er du trygg på at du får den nye modellen.
 16. 2 poeng
  Tror erfaringen her er at det går særdeles bra med batterienheter fra Xiaomi. De som evt. har hatt problemer har iallfall ikke sagt noe om det her.
 17. 2 poeng
  CE-merkingen i seg selv er kanskje ikke verdt så mye. Det er nærmest bare et merke om at produsenten godkjenner seg selv. Så lenge det er utstyr på batteri så er sannsynligheten ganske liten for at noe kan gå alvorlig galt. Hadde det imidlertid vært snakk utstyr som skal kobles til 220V, så hadde ikke jeg tatt sjansen på Kina-varer. Man vet aldri om man får det man betaler for, selv om Xiaomi er kjent så har ikke kinesere problemer med å kopiere hvem som helst og selge til en billigere penge, og det gjelder også kopier av andre kinesiske varer. Kjøper du i en norsk butikk, så er mye av dette håndtert (eller bør iallfall være det) fordi de ikke skal selge det noe ulovlig.
 18. 2 poeng
  Hvis du avventer i en uke eller to så regner jeg med at du fort finner svarene på det du spør om siden det nå er mange som oppgraderer. Selv så kommer jeg til å vente til etter sommeren. Ting fungerer helt greit hos meg og jeg finner ikke noe i HS4 som gir "MÅ HA" effekt.
 19. 2 poeng
  Hei eg oppdaterte igår. ifra HS3pro til HS4pro på windows maskin. Fulgte denne metoden: https://helpdesk.homeseer.com/article/448-migrating-from-hs3-to-hs4-on-windows MyHS må oppdateres til den nye lisensen. det gjøres enkelt ved å logge inn på MYHS og legge inn den nye licensen for HS4. Jeg fekk trøbbel å koble opp med MYHS mot HSBuddy mobil app. Jeg ser på forum at flere har problemer og HSBuddy utvikler ser på saken. Ellerså var alt smertefritt. Alle plugins fungerte og alle event fungerte. Endring 080720: HSBuddy funker igjen med MyHS i HS4.
 20. 2 poeng
  På stua hos oss så satt jeg opp en del lampepunkt. Har skråtak, og var meget usikker på lokasjon, så tok de ganske nærme mønet. Løsningen der blir å gjøre litt ut av det, med en dekorativ ledning som går fra punktet til der lampa skal henge. Så lenge det ser gjennomtenkt ut så tror jeg ikke det gjør så mye at man bommer litt På spisestuebordet har vi nedhengt lampe, og 2 DL i tillegg, for de gangene vi utvider bordet til maks lengde, bare for å unngå veldig mørke områder. Det er igrunn bare flaks at de var på rett plass Du kan skimte ene DL oppe til venstre i bildet her
 21. 2 poeng
  Prøvde å finne litt info om div dimmere. Ikke alle som var mulig å finne erfaringer /info på. Namron +Trenger kun L-leder Heatit +Passer i elko ramme +Følest god (byggekvalitet?) +Vriknapp følest bra - Liten summelyd hvis man står tett inntil - trenger L + N tilkobling Q light -trenger L + N tilkobling Sunricher - Dårlig respons - Ustabil - Ikke følelse av kvalitet Ecodim +Konstruert for å hindre høyfrekvent støy sier produsenten +Trenger kun L-leder
 22. 2 poeng
 23. 2 poeng
  Hei, Jeg jobber for ett lite norskt startup - https://airmine.ai, vi har akkurat lansert vårt første produkt på https://startskudd.no Tror produktet kan være av interesse for flere her, men for ikke å tråkke feil fra dag en, hva er rett prosedyre for å legge ut noe info her på hjemmeautomasjon? mvh, Espen
 24. 2 poeng
  Bra! For det ser vi allerede altfor mye av. MQTT eller om ikke annet mulighet til å polle enhetens innebygde webserver hadde vært supert.
 25. 2 poeng
  Oppdatering: har hatt iphone 4 stått på permanent 5V lading i flere år uten problemer, men for iphone 5 ser jeg 2 tilfeller av at batteri har "svellet ut" og laget bul på skjerm. Ved litt research på nettet er dette noe som kan skje dersom det er for stor lade-effekt (for mange amps), og det anbefales å heller bruke lavere amps og lang ladetid enn motsatt. Mine convertere er 5V 3A og det er tydeligvis litt for mye for noen i-gadgets
 26. 2 poeng
  Jeg spleiser/vipser/"Patreoner" gjerne 50-100 kroner for å få tips til hva jeg kan bruke enda mere penger på 🙂
 27. 2 poeng
  Ser ut som om dette løste seg ved å kjøre en rescan på noden. Det lagde noen nye devicer som tilsynelatende er lik de gamle, men de blir faktisk oppdatert. Slettet de gamle. Og nå er også assosiasjonene lik den som virket fra før.
 28. 2 poeng
  Ja, for å presisere så var det frivillige donasjoner jeg også tenkte på. Antar forumet har en plugin for sånt? Som «belønner» de som donerer med at de får en egen farge på nicket sitt eller noe annet banalt? ?
 29. 2 poeng
  Ja godt mulig Men jeg har ingenting imot å gi fra meg noen tiere til dette formålet. Er ikke snakk om mange personer før man har noen år i driftkostnader finanisert ?
 30. 2 poeng
  Alt mellom slutten av april fram til slutten av juni. Det er kjipt. Jeg får etterhvert gå over plugin-trådene mine og oppdatere til siste versjon.
 31. 2 poeng
  Ser det er 50% på all programvare nå. https://shop.homeseer.com/collections/smart-home-software
 32. 1 poeng
  Jeg var litt nysgjerrig på hvor pålitelig oppdateringene fra Tibber er og lagde et lite skript for å kunne få litt statistikk. Normalt skal jeg ha 1440 oppdateringer på effekt hver time så skriptet teller ned fra 1440 og ideelt sett skal telleren være null når en time er gått. At mindre enn 10 oppdateringen mangler innenfor en time, havner i kategorien "helt greit" import appdaemon.plugins.hass.hassapi as hass import datetime class EnergyControl(hass.Hass): counter = 1440 def initialize(self): self.listen_state(self.count, "sensor.real_time_consumption_xxxxxxxxx_veg_nn", attribute = "timestamp") self.counter = 1440 start = datetime.datetime.now() + datetime.timedelta(seconds=60 * 60) self.run_every(self.reset_counter, start, 60 * 60) def count(self, entity, attribute, old, new, kwargs): self.counter -= 1 def reset_counter(self, kwargs): self.set_state("sensor.missing_tibber_updates", state = self.counter, attributes = {"unit_of_measurement": "N"}) self.counter = 1440
 33. 1 poeng
  Hva er det ikke den virker med? Fungerer bra i HS4 her med win10.
 34. 1 poeng
  100% sikkert identisk. Det er ingenting som tilsier de er forskjellige, med mindre de har gjort endring i hardware fra 2016 til 2019-firmware. De kommer nok fra eksakt det samme samlebåndet
 35. 1 poeng
  Jeg oppgraderte fra hs3 i helga, gikk fint, men måtte legge inn plugins på nytt. Alt av enheter og innstillinger for plugins kom med over, bare ikke selve plugin.
 36. 1 poeng
  Skal komme med en oppdatering når jeg får satt det sammen👍
 37. 1 poeng
  Hvorfor har du ikke vurdert Home Assistant. Det meste er jo UI nå, og er stabilt til produksjonsbruk, samt trenger ikke bruke masse penger på integrasjoner som er gratis
 38. 1 poeng
  DIM-2-WARM / WarmDim er en smakssak Jeg savner det ikke selv, men for andre kan det være en no-go uten. Det jeg kunne tenkt meg er justerbar fargetemp på alt, slik som Philips Hue White ambiance (Justerbar mellom 2200K og 6500K, uavhengig av lysstyrke). Da kunne jeg justert farge basert på tid, og på kontoret gitt meg selv en fargeboost av hvitt lys om morgenen. Jeg tipper bare at jeg er noen år (kanskje 10?) for tidlig ute før det er vanlig i de fleste lyskilder. Brukt riktig er det veldig deilig.
 39. 1 poeng
  Termostaten vil styre både sitt eget innebygde relé og det som er assosiert til termostaten. Skal du ha varmekabler som "backup" må disse kobles fra termostaten, men du kan evt. koble dem til et annet vanlig relé istedenfor.
 40. 1 poeng
  Jeg er imponert over prosjektet personen her har laget https://community.home-assistant.io/t/diy-video-doorbell-with-voice-response-esphome-esp32-camera-dfplayer-mini/208254 Hvis flere hadde vært interessert å lage ringeklokker slik som dette som vil fungere med norges 8-12v transformere er den største utgiften å bestille de laserkuttete akrylfrontene. Noen som er interessert å gå sammen med gruppekjøp av komponenter, eller vet hvor i norge det er mulig å kutte ut akryl som vist i bildet under
 41. 1 poeng
  Jeg har planer om å gjøre det, men har ikke kommet så langt enda...
 42. 1 poeng
  Jeg kjører 2700K. Det er ikke SÅ stor forskjell på 2700K og 3000K. Hopper du derimot på 4000K blir det nærmere dagslys. Dagslys skal vel være 6500K. Grunnen til å gå opp på bad er vel på grunn av å få et litt mer "naturlig" lys ved sminke Jeg har importert alle lysene mine selv fra leverandør i Kina Angående tegningene, så synes jeg de nå ser veldig fornuftig ut! Ser ikke noe jeg umiddelbart ville endra på selv Når det er sagt, så vet du mye mer om du har truffet etter å ha bodd der noen måneder Hadde vært fint med flyttbare spotter av og til...
 43. 1 poeng
  Så lenge det er hobby og lavere beløp under 50k er det ingen særlige regler.
 44. 1 poeng
  Hilsen fra en "ikke eksisterende" medlem Smørås. Ville bare informere at det ser ut som min konto har blitt slettet som følge av feilen Jeg har lagt en ny konto med samme kallenavn og epost adresse
 45. 1 poeng
  Endelig starter min utfasing av Homey
 46. 1 poeng
  Følsomhet: Max (5?) Timeout: 10 sekunder. Rapporterer alle andre verdier hvert 120-300 sekund, avhengig av plassering (og bruksformål). Alle på fast strøm. F.eks. sendes det rapporter oftere (dvs. 120 sekunder) når det faktisk skal styre noe, f.eks. Lux til solskjerming. (Merk at "Motion sensor" alltid står som "Disabled", men det er bare tull. Det er fordi denne templaten ble laget for den eldre versjonen)
 47. 1 poeng
  Hei petersv, Først takk for deling av din løsning, den har hjulpet meg godt igang. Jeg endte opp med å redigere flow'en fra eksemplet ditt, da jeg tenker det er en fordel å benytte funksjoner, da det er noe enklere å bruke og utvide. Deler hva jeg endte opp med i tilfelle det kan hjelpe noen andre. Lagde også ny grafana dashboard, da jeg fikk issues med å importere din. Var uansett gøy å gjøre selv Flow 1.json
 48. 1 poeng
  Det er spennende. Jeg har hubitaten min kjørende fortsatt, har kombinert den med Home Assistant via MQTT. Hubitat er veldig raskt og stabilt på Z-Wave, basis tingene fungerer, men mangler som sagt støtte for f.eks strømmåling på Fibaro Wallplug. Zigbee delen er mer stabil enn Smartthings og Deconz, men f.eks motionsensoren til Xiaomi rapporterer ikke lux og temp til Hubitat, det gjør den til Deconz. Hubitat slapp en update i natt med "rulemachine 3.0" som gjør scripting mer avansert, har ikke fått satt meg inn i det enda. Samt at de har en veldig alfa-støtte for MQTT. Jeg tror det kan bli bra etterhvert, og håper at noen europeere som kan programmere tar seg av EU enheter.
 49. 1 poeng
  Da har jeg brukt Hubitat som hovedhub en stund. Den utvikles hele veien, men mest for det amerikanske markedet som @hkmod25 påpekte i sitt første svar. Jeg har basert meg på en del Fibaro produkter, disse har mange flere funksjoner enn av/på og dim. Når man har eu-produkter så fungerer de best med "generic z-wave dimmer" driver f.eks. Og man mister alle tilleggsfunksjoner, som f.eks strømforbruk på wall-plug. Temperatur og lyssensor på Motion sensor etc. Den ene driveren jeg har prøvd så virker alt med unntak av motion, og den andre så virker kun motion... Kunne sikkert kombinert kode fra disse 2 driverne for å få alt til å virke, men det gidder jeg ikke å sette meg inn i. Stabilieten har vært helt 100%, nedetid finnes ikke. (Med unntak av noen Xiaomi brytere og tempsensorer som faller ut, men det tror jeg er pga rekkevidde). Det er aldri "lag" på ting som utføres, trykk på en knapp og lyset er på. Ikke trykk på en knapp og vent 3sek for å se hva som skjer. Man kan portere devicehandlere fra Smartthings over til Hubitat og sånn få europeiske enheter til å virke som de skal. Men det blir dessverre ett nummer for høyt for meg. Så.. Jeg kommer nok etterhvert til å koble ned boksen og gå over til noe annet. Men jeg tror jeg kommer til å følge med på forumet for å følge utviklingen, kanskje de blir større i Europa etterhvert og da er jeg tilbake. Så anbefalingen min er: Skal du gjøre veldig enkle ting så er den grei. Men skal du ta ut potensiale i alle enhetene dine så finn noe annet
 50. 1 poeng
  "...firmware can be upgraded using Z-Stick from Aeotec (or any other Z-Wave compliant Z-Wave USB Adapters from any manufacturer) and Microsoft Windows. https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/6000036562-multisensor-6-firmware-update-12-14-2017-
×
×
 • Opprett ny...