Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 25. aug. 2017 i alle områder

 1. 14 poeng
  Har laget third (eighth?) hand for å lodde litt mer komfortabel Tenkte først å bruke kun 3stk men så fikk jeg inspirasjon fra nettet for å ha lys og vifte, så bestemte å bruke alle 6. Festing måte er ikke den mest elegant, siden jeg bestilte holdere med tommer mutter og de er ikke så lett å finne i Norge. For basis brukte jeg en laptop-stativ fra Biltema som kona mi brukte. 5v nødlader passer perfekt i en av beina. 5v -> 12v dc-dc converter regulerer spenning for viften. Til høyer finnes magneter som gjør at "avdelinger" (venstre på første bilde) holder ting magisk. Viften har aktiv karbon bak og det er nesten ikke røyk bak den. Kanskje jeg får en lag aktiv-karbon til, uansett er det mye bedre enn å puste røyk direkte LED lys er genialt synes jeg, styrke er justerbart by touch, den går rett i usb i nødladeren (går inn begge veier). Bestilte dem for et par år siden, brukte dem mest for kamping og rundt motorsykkel. Nå kan jeg begynne jeg med lodding av ca. 15-20 MySensors moduler rund huset
 2. 7 poeng
  Noen spurte meg om hvordan jeg bruker LED-lenker i huset, så her kommer en kort oppsummering. Vi bruker LED-lenker som en aktiv del av belysningen både inne og ute. Den siste RGBW-stripen jeg kjøpte var denne. Soverommet har en bak rammen på sengen. Brukes primært til solskinnsvekkerklokke (det tar 30 minutter fra rødt til hvitt, og dimmer opp saktere i begynnelsen enn på slutten) Ute har vi 15 meter stripe langs gangstien opp til huset (i tillegg til noen 12V LED-spotter for buskbelysning). Montert under alu. avrundete trappeneser, ca 15-20 cm høyde. RGBW LED-stripe over (de motoriserte) lamellene i stua: Annen vinkel (dårligere fargegjengivelse): RGBW over skapet i spisestua (farge satt som den samme som den over lamellene, og forsøkt tilpasset fargen til resten av lyset i stua) Over kjøkkenbenken (kun cool white). Gir et godt arbeidslys, men ingen romantikk. Ligger dobbelt, dvs langs kanten mot veggen og listen. RGB-stripe over senga til yngste datter. Eldste datter fikk "dansespeil med lys". Før og etter oppdatering til Fibaro RGBW-controller, den gamle 433MHz controllerens fjernkontroll begynte å bli dårlig... Lektet ut 12 mm fra veggen:
 3. 7 poeng
  South Park er som vanlig på:
 4. 6 poeng
  Ikke kjøpt i dag, men støttet for snart 1 år siden på Indiegogo. Blir spennende å teste, ikke noe å utsette på utseende (bortsett fra behov for strømkabel). Edit: den har oppladbart batteri med opptil 6 mnd drift [emoji847]
 5. 5 poeng
  Denne kom visst i forrige uke (tror jeg må sette opp en eller annen form for automatisk varsling). MEN den hadde (minst) to nyheter som kan være av interesse. 1. HStouch plugin'en er ikke lenger en plugin. HStouch er nå en del av HomeSeer. Dermed sparer f.eks. Zee2-brukere en plass til andre plugins. 2. Det har kommet et nytt felt for hver device og det er "voice command". Så hvis man, som meg, har navngitt devicer på norsk, kan man nå spesifisere en engelsk stemmekommando som HS sin speaker client, Alexa og Google Home nå leter etter istedenfor (hvis den finnes). Veldig hendig! 3. En "labs" funksjon under Tools -> Setup for eksperimentelle nye funksjoner. Pass deg for import-knappen av JSON... Changelog her: https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=176440
 6. 5 poeng
  Hi, my name is Bram and I work at Athom, the company who's developing Homey! @danielb told my about this forum and I thought it would be interesting to see if you have any questions I can help you with! I'm not sure if it is allowed to talk English on this forum, but my Norwegian is not that good (read: not existing haha!) I will check in once in a while to see if any of you have new questions for me:)
 7. 5 poeng
  Jeg kjøpte et IKEA Trådfri startsett i dag. Riktignok ikke i samme eske, men Ikea-dama sa at løsvekt gjorde samme nytten til samme prisen. Pakket ut 1 pære med fjernstyring. Puttet pæra i stålampen og batteri i fjernkontrollen. Og det bare virket ™. Pakket ut huben, koblet til ruter og strøm. Ahh..blinkenlichten OK. Lastet ned appen, startet og fant huben. Skulle så koble fjernkontrollen til huben. Men der ble det full stopp! Huben blinket 4 ganger som beskrevet, men appen oppdaget ikke noe. Da hadde jeg holdt inne knappen bakpå fjernkontrollen så lenge at den hadde "glemt" parringen mot pæra. Duhh! Så jeg måtte parre dem igjen. Og da ble det interessant! Ikea pæra sitter i ei stålampe sammen med 2 Philis Hue pærer. Som stod på. Og hvem tror du den horebukken av en Ikea kontroller parret seg med? Joda, en av Hue pærene. Som da selvfølgelig ikke lenger reagerer gjennom Homeseer. Det visste jeg ikke var mulig engang. Hva blir resultatet? Et Zigbee muldyr? Javel, da skrur jeg av HUE pærene så det ikke blir noe mer parring på kryss og tvers her. Og parrer fjernkontroll med Ikea pære. Suksess! Så var det den bortkomne Hue lampen da. JowiHue Scan New Lights ..... ikke det nei. Etpar ganger til, og nei. Frem med skjøteledningen med det rare i (strømmåler) for å legge pæra 10cm fra Hue huben og TouchLink. Pust rolig ut, for nå virker den. Og heldigvis kom den tilbake på "rett plass" også, ikke som en ny og ukjent pære. Nytt forsøk med å registrere fjernkontroll på huben... Kommer til at huben blinker 4 ganger, men appen sier "Finding your device".. Og pæra føler seg ikke lenger bundet til fjernkontrollen. Det blir nok å ringe Ikea i morgen. Det å sette sammen et kjøkken er visst bare plankekjøring ift. å få dette til å virke. Kan det være fordi det allerede er et kjørende Zigbee opplegg her? Med hubene 1m fra hverandre og pærene i samme stålampe. Borgerkrig i Zigbee land? Edit: Så ga jeg beng i at ikke appen fant fjernkontrollen og prøve å gå videre med å legge inn pæra på nytt. Og da.... da serru kom både fjernkontroll, pære, hub og app i vater!? Så det betyr at om appen sutrer så gå likevel videre. EditAgain: Og Tradfreeseer fant pæra med en gang. Og styrer den som forventet. Konklusjon: @Moskus gjør en bedre jobb enn Ikea! Og takk for det.
 8. 4 poeng
  Tips fra @Andreas gjorde at jeg oppdaterte et gammelt (og ubrukelig) script slik at det nå er "brukelig" igjen. ResponsiveVoice.vb Sub Main(Byval input as Object) Dim speakThis as String = hs.ReplaceVariables(input.ToString) Dim remoteFile as String = "https://code.responsivevoice.org/getvoice.php?t=" & speakThis & "&tl=no&sv=g2&vn=&pitch=0.5&rate=0.5&vol=1" Dim localFile as String = hs.GetAppPath & "\tts.mp3" My.Computer.Network.DownloadFile(remoteFile, localFile, "", "", False, 3000, True) End Sub ... lagrer en MP3-fil som heter "tts.mp3" i HS3-katalogen din. Denne kan du spille av via Squeezebox, Sonos, eller HS3 Speaker client. "Paremeters" er selve strengen. Du kan bruke Replacement Variables. "Wait for script to finish before continuing" er viktig for å laste ned filen før du spiller den av. Jeg testet dette over kl. 11:15 og spilte av "Dette er en test! Klokken er kvart over elleve!". Imponerende.
 9. 4 poeng
  Hei, Som ny bruker av både forum og z-wave, tenkte jeg å dele litt erfaring med det lille jeg til nå har kjøpt. Startet med en magnetsensor fra Telldus, kjøpt på Jula.no. 299,- link-->telldus magnetsensor Liten hendig sak, som også sender med en ren metallbrikke, for dører som slår utover. Til sammenligning med den jeg har fra Sector alarm er jo denne veldig liten. Har en Vera Lite kontroller i hovedetasjen, og magnetsensoren er for øyeblikket prøvemontert i 2. etasje. (har vannbåren varme, som erfaringsmessig kan forstyrre i alle fall wifi signaler.) Fungerer utmerket, og oppdaterer seg i sentralen på >1 sekund. Nr. 2, kjøpt fra en selger i Kina på Ebay. Merket som NEO Coolcam. Mer rund i formen og ca 10-12 mm lenger i utførelse, men oppfattes fortsatt som veldig liten. Fungerer også helt utmerket. Oppdateringen kan kanskje oppfattes å være litt tregere, men vi snakker fortsatt om rundt 1 sekund. (visuelt i app på telefon.) Pris, inkludert frakt, hjem i postkassen -->> 175,- Link-->> NEO Coolcam magnetsensor Det er flere av disse, så søk litt rundt. Selgerene jeg har vært i kontakt med vet knapt hva de selger, så spørsmål om dette er beregnet for EU måtte de komme tilbake til, men skimtet "E/U" på et bilde, så tok sjangsen. NEO Coolcam merket finner du også på andre enheter, bl.a bevegelsessensorer til en hyggelig pris. Begge er merket med z-wave plus Sist ut, men som ikke har ankommet ennå, er denne innfellbare dør/vindussensoren. Ca 220,- med frakt. Merket med "Aeotec". Så lærdommen her er at z-wave produktene ikke trenger å koste 500++ pr enhet (f.eks Fibaro)
 10. 4 poeng
  Det er et gjentagende problem dette med å assosiere forskjellige noder og at det ikke fungerer, ofte er årsaken secure/nonsecure-inkludering av de to nodene. Her kommer en kort oppsummering, som kan gjøre feilsøkingen lettere: 1. To noder som skal assosieres må (som hovedregel) begge være inkludert enten secure eller nonsecure. Unntaket er noen enheter som kan inkluderes secure og sette en parameter som sier den skal sende kommandoer til assosierer enheter nonsecure (f.eks parameter 27 på Fibaro Dimmer 2). 2. Hvis en enhet bare støtter nonsecure og du velger "Add/include node", så vil den bli lagt til nonsecure! 3. Hvis en enhet støtter secure og du velger "Add/include node", så vil den bli lagt til secure! 4. Du kan sjekke om en node er lagt til secure via "Node information". Denne er lagt til secure: Denne nonsecure: 5. Du kan sjekke om en node støtter secure i manualen til den (i noen tilfeller). Se etter "COMMAND_CLASS_SECURE". Om det ikke står i manualen, kan du søke opp produktet her: https://products.z-wavealliance.org/regions/1/categories Inne på produktsiden kan du klikke på "View command classes" nederst på siden og se etter "security".
 11. 4 poeng
  Domoticz bruker Events Men si meg: Hva gjør "Vibrasjon soverom"? 🤓
 12. 3 poeng
  Har i dag lastet opp ny version og kildekode av min windows 10 mqtt iot klient Målet var å gjøre mine Windows 10 maskiner så "smarte" som mulig og få de integrert i Home Assistant ved bruk av MQTT. Nå styrer jeg strøm/skjerm/lyd/programmer , henter ut sensor data på disker/batteri/cpu og sende meldinger fra Home Assistant i form av TOAST og TTS. Programmet ligger tilgjengelig på https://github.com/KjetilSv/Win10As Installasjonslink : https://github.com/KjetilSv/Win10As/raw/master/installer.zip Eksempler på bruk : https://kjetiliot.blogspot.no/2017/06/smartify-windows-with-mqtt.html Er testet/brukt mot Home Assistant men bør funke fint mot alt som støtter MQTT.
 13. 3 poeng
  Da har jeg fått god hjelp av NVE og NTE Nett. Her bekreftes at datastrømmen som jeg mottar er riktig og at denne ikke skal inneholde selve OBIS kodene. De virker litt overrasket over at Kamstrup har disse med, men antar standarden gir frihet til det. Løsningen er dermed at en må implementere tabellene med OBIS koder i software. Basert på OBIS ID (eks. KFM_001 for Kaifa) kan en finne rett tabell, ut fra OBIS List ID finner en så hvilke data som er forventet, hvilken rekkefølge de skal komme i og selve datatypen. Jeg skal forsøke meg på en slik implementasjon. På sikt skulle være mulig å legge en slik definisjon ut på en HTTP-adresse, slik at en har mulighet for å støtte flere målinger, evt. justeringer i data-strømmen uten å måtte uploade ny firmware. NTE Nett var også hyggelige nok til å sende meg en utlisting av HEX koder og deres egen forklaring / dekoding. Hyggelig å se at den lignet veldig på min egen tolkning
 14. 3 poeng
  Du må installere HomeSeer først, men så er det bare å kopiere over hele mappa og overskrive alle filer. Du må ta backup av den gamle UZB-sticken (gjerne med jevne mellomrom) og restore den til den nye UZB-sticken først. Nei, du må håndtere backup av Z-wave controlleren utenom. Jeg tar backup hver gang jeg har lagt inn en eller flere noder, eller har fjernet en node (dvs. gjør endringer på nettverket). Ja, det er det som tar backup av controller/interface, og kan legge den på en annen pinne.
 15. 3 poeng
  Jeg holder på med en liten plugin for å kunne legge inn sms ved hjelp av Twilio. Kunne det være noe interresse for noe slikt? Rflink plugin ble litt for stor (så den er midlertidig lagt på vent) og selv hadde jeg behov for sms sending. Jeg har kokt sammen noe som er en alpha. Jeg er kommet dit at det sender greit, men jeg mangler litt overstyring (bl.a. muligheten til å overstyre default telefonnummer). I event Config HSPI_TwilioSeer.zip Videre planer: Kunne overstyre default receivers når man legger inn event. Kunne sette en levetid på sms slik at hvis den ikke blir sendt på første forsøk så prøves inntil sms blir sendt eller angitt levetid er over. Jeg er åpen for innspill hvis noen ser noen mangler.
 16. 3 poeng
  Det kan se ut som samme jeg spurte om. Antagelig den tråden ZoRaC tenker på. https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/1977-termostatstyrt-ovn-viser-off-når-den-er-på/ Løsningen er å sette parameter 21=0.
 17. 3 poeng
  Da har jeg fått Nodon til å fungere også... Inkluderte Dimmer 2 som non-secure På Nodon : Parameter 1 til 2 Parameter 2 til 2 Assosierer gruppe 6 og 7 til hver sine dimmer 2, og vipps, så fungerer det i allefall å slå av og på lyset, har ikke testet dimmeren, siden jeg ikke har dimmepærer på de to rommene.
 18. 3 poeng
  Z-NET er iallfall stabil, og gav et merkbart raskere nett. Men hvis nettverket ditt har problemer (f.eks. dårlig dekning enkelte steder eller kranglete noder) så kan jo ikke controlleren trylle. Hvis du har mange noder og god dekning i huset, så prøv dette: IKKE optimaliser hele nettverket! (dvs etter at du har importert backup'en fra UZB1) Ja, akkurat, det jeg skrev. Optimalisering er kjempeviktig hvis du ikke har så stort nettverk at hele huset er dekket, slik jeg f.eks. har. Jeg har imidlertid mange nok noder til at dekning ikke burde være et problem, så da ba Rich (fra HS) meg om å teste det. Og han hadde rett; med kun å optimalisere et par noder "midt i nettverket" og 3-4 i hver sin ytterkant, har jeg nå et lynende raskt, "uoptimalisert" nettverk. "Mesh network" gjør jobben fint. Gjennomsnittlig responstid på 10 pakker for en vilkårlig node gikk fra ca. 1.5-1.9 sekunder til 0.2-0.4 sekunder.
 19. 3 poeng
  Vi har kategorier for det meste av bruksområder, men ikke belysning. Og det er vel (i mine lyne) lysstyring som er det første man tenker på ift smarthus og automasjon.
 20. 3 poeng
  Angående impulsfjæren så har jeg vært mest ute for at den er oppe. Da vil på en måte alltid lysbryteren være "av", og det er mer logisk når lyset er av og. Har du den nede vil lysbryteren alltid være "på", og det er jo litt mer ulogisk når lyset da er av, enkelte vil tro at pæren eller sikringen er gått
 21. 3 poeng
  Jeg skrev denne koden for m-bus, for å lese ut produsert energi fra min varmepumpe. Denne bruker en zenner måler, men prinsipielt bør det kunne fungere å plukke ut aktuell klasse og nytte mot AMS målerene. Kan være verdt å merke seg at ikke m-bus pøser ut data, men opererer på et vis der en må polle data fra klienten. Hvis jeg husker det riktig, så kan en be om et komplett sett med data og vil da få ut flere datagram med de ulike registres verdier. Elektronikken jeg bruker er en ESP8266/arduino og en hjemmesnekret krets tilsvarende tegning postet her tidligere. Har fungert stabilt i noen år nå. Skal høre med min nettleverandør om å få åpnet HAN i uken, men kan høres ut som det ikke er noe de lett får til... Edit: Om noen er interessert i å programmere litt, så finnes nødvendige detaljer omkring de ulike målernes implementasjon av M-Bus her: https://hafslundnett.blob.core.windows.net/files/NY_MALER/infobrev/NVE_Info_kunder_HANgrensesnitt.pdf (Se side 5 og utover) Edit2: Ble litt usikker nå om dette med polling. Mitt zenner meter er tilsynelatende dødt inntil det får en adressert request tilsendt på m-bussen, men ser at nve har lagt det som et krav og at dokumentasjonen indikerer at der skal være publisering av data med gitte intervaller.
 22. 3 poeng
  ups! Fant en dvalemodus på PCen Homeseer er installert på - Har nå endret den til ALDRI gå til dvalemodus, håper jeg ikke får denne feilen mer
 23. 3 poeng
  Mange takk for denne guiden! Har nå omgjort min Homtroller Zee S2 til en secondary interface på Z-wave nettverket. Dette forumet imponerer stadig.
 24. 3 poeng
  Ser ut som du kan få status fra aggregat fra det første bildet du sendte. Der er en blå treer-kontakt som det står NC COM NO. Det ser ut som et statusrelé, som enten gir 'normally open' eller 'normally closed', mellom NC og COM og NO og COM. Sent from my iPhone using Tapatalk
 25. 3 poeng
  Dette høres ut som en glimrende idé. La meg bare ta det opp med de andre sjefene i styret her først så skal vi se hva vi får til. Egentlig rart vi ikke har tenkt på dette før 🤔 Takk for bidraget
 26. 2 poeng
  Jeg fikk idag montert Wifi adapteret til varmepumpa, og har begynt å se på hvordan jeg skal få den inn i Homeseer. Jeg forsøker å tyde : http://mgeek.fr/blog/un-peu-de-reverse-engineering-sur-melcloud (med google translate) og https://www.domoticz.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=7496&start=20 Har kommet til : curl --data "AppVersion=1.7.1.0&Language=7&CaptchaChallenge´=&CaptchaResponse=&Persist=true&Email=epost&Password=passord" https://app.melcloud.com/Mitsubishi.Wifi.Client/Login/ClientLogin gir meg innlogging og også en Contextkey curl -v --header "X-MitsContextKey: ContextKey" https://app.melcloud.com/Mitsubishi.Wifi.Client/User/ListDevices gir meg ID og buildingID curl -v --header "X-MitsContextKey: ContextKey" https://app.melcloud.com/Mitsubishi.Wifi.Client/User/ListDevices?id=id&buildingID=buildingID Gir meg all status som er i MelCloud adapteret. Så da er det bare å lage Virtuelle device og dekode Json, så kan man lese verdier i Homeseer.
 27. 2 poeng
  Sjekket status på denne i dag. Det er faktisk litt over 100 stykker som har lastet den ned, og ingen har klaget Da antar jeg at den fungerer bra selv om jeg ikke bruker den selv.
 28. 2 poeng
  Ny versjon (0.0.1.2) ute nå. Støtter RGB-pærer, og ny expiration date er 1 mars 2018.
 29. 2 poeng
  Ble ferdig med versjon 0.1 av OpenHAB klient til squeezebox. Nå kan jeg kontrollere huset fra Squeezebox Duet og andre Squeezebox klienter. 🤓
 30. 2 poeng
  Liten oppdatering her: Jeg endte med å kjøre passthrough av hele USB-kontrolleren, og ting har kjørt stabilt siden. HVIS DU KJØRER OS FRA USB-PINNE MÅ DU IKKE SENDE DENNE KONTROLLEREN VIDERE TIL GUEST OS
 31. 2 poeng
  Har lagt ut en analyse fra din siste datafil (mitt første prosjekt på github). https://github.com/OddPaulsen/AMS-analyzer Viser at effekten ligger normalt på rundt 600-800 Watt, og spretter opp til 3.5 kW i perioder. Det tipper jeg er termostaten på varmtvannsbereder. Skal legge ut koden senere.
 32. 2 poeng
  Linker til third/eighth hand: Laptop stativ http://www.biltema.no/no/Kontor---Teknikk/Datamaskin/Ergonomi/Laptop-stativ-2000032988/ silikon mat https://www.banggood.com/DANIU-34x23cm-Heat-Insulation-Silicone-Pad-Desk-Mat-Maintenance-Platform-BGA-Soldering-Repair-Station-p-1105515.html? Vifter http://www.ebay.com/itm/12V-2Pin-50mm-50x50x10mm-5cm-9-Blades-Small-Brushless-PC-Computer-Cooling-Fan/321733607290?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 5v->12v dc-dc converter http://www.ebay.com/itm/MT3608-DC-DC-Step-Up-Power-Apply-Module-Booster-Power-Module-2A-for-Arduino/201206848623?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 aligator clips http://www.ebay.com/itm/10-pcs-50mm-Plastic-Handle-Test-Probe-Metal-Alligator-Clips-CP/331937675975?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 armene http://www.ebay.com/itm/6-x-Plastic-Flexible-Water-Oil-Coolant-Pipe-Hose-L6/172519218868? (prøv å finne de som har europeiske skruer, kanskje det er enklere å feste dem med mutter) aktivert karbon http://www.ebay.com/itm/2x-Universal-Black-Activated-Carbon-Foam-Sponge-Air-Impregnated-Sheet-Filter-Pad/322460868672 LED ser ut som den http://www.ebay.com/itm/Soshine-6-LED-Sensor-USB-Portable-Night-Lamp-Mini-Card-Light-Yellow/311943851607? Nødlader fra nærmeste clas eller biltema eller ebay... Eneste utfordring er hvordan kan silikon limes med plast, dette er fortsatt ikke på plass. Folk sier at silikon er vanskelig/umulig å lime uten noen spesielt primer, så prøver å finne en løsning på dette. Skal teste med hot-glue og silikon lim, hvis ingenting funker blir det et par skruer eller noe smartere.. må tenke litt mer
 33. 2 poeng
  Fant forresten rgb ikea pære på ikea slependen idag. Skal teste iløpet av kvelden
 34. 2 poeng
  Da er Belysning kategorien operativ https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/forum/92-belysning/
 35. 2 poeng
  Ser at popp sine røykvarslere blir nevnt, det kan være greit å være klar over at de ikke anbefaler meshing med flere enn 3 detektorer. 004001 Smoke Detector/ Indoor Siren
 36. 2 poeng
  Z-uno blir for dyr til formålet. Støtter ESP/WiFi/MQTT.
 37. 2 poeng
  På min måler ligger det ca 27V mellom pinne 1 og 2. Ca. hvert annet sekund kommer det en liten burst med data... (Disse trekker da negativt, rundt 12V, til ca. ) Kan da se ut som M-Bus kretsen kan fungere, og uten egen 34V strømforsyning Bildet viser oscilloscope koblet direkte til pin1/2 uten annen elektronikk
 38. 2 poeng
  We also have a knowledgebase for developers so they can start developing super fast for Homey (https://developer.athom.com/)!
 39. 2 poeng
  Dårlig vær i Kr. Sand, 3 meter høye bølger. Peanuts. Endelig min tur...
 40. 2 poeng
  Måtte finjustere litt på denne nøye som jeg er Har nå lagt inn slik at batteri ikonet endrer seg og viser batteri % som faktisk er innenfor 10%. Sånn bare for man kan 😜 Har gjort det ved bruk av Template sensor
 41. 2 poeng
  Som en fattig trøst er du ikke alene.. Sitter med fem slike selv, men har nå landet på å kjøpe en Aeotec sirene med nettkontakt(+backup batteri) som plasseres i 2.etg der vi har soverommene så vi blir vekket om en av varslerne i 1.etg skulle gå på natten.
 42. 2 poeng
  Endelig fått lagt til bilen i Home Assistant (Støtte for Tesla på 0.53). Så kan se ladestatus, automatisere /styre klima og tracking på bilen rett fra Home Assistant. Første automatisering som er satt opp for bilen er at klimaanlegg skal på ukedager kl 7:00 hvis det er under 5 grader i bilen. Men bare hvis jeg er hjemme (tracking av mobil) så den ikke går på når jeg er borte. Kan også aktivere "feriemodus" når jeg ønsker den ikke skal på over lengre tid.
 43. 2 poeng
  Var en tur på IKEA i går. Spurte en ansatt om hun viste noe om når det kom nye Trådfri produkter. "Ja det kommer nye produkter 1 Oktober" var svaret. "Det kommer en pære som kan skifte farger." - Å ja? flere enn 3? "Ja fiolett og sånn" "Og så kommer den en mignon pære som kan dimmes" "Og så en sånn plugg du setter i kontakten" -Dimmer? "Nei for å skru av ovner og sånn tror jeg" "Og så kommer det sånne transformatorer" -For 12V? "Nei for kjøkken belysning og sånn" " De erstatter de andre transformatorene" "Og så kommer det nye produkter igjen 1 April" -Har du funnet denne informasjonen på nettet eller har du fått den internt? "Jeg har fått den internt, men det er mulig den ligger på nettet også" ... hmm skal tro hvor mye hun ikke husket... Noen som har funnet noe om dette på (IKEA) nettet? Vis full oppføring
 44. 2 poeng
  Da var det gjort. Hatt noen poster her inne med spørsmål tidligere, men har vært ganske vagt og ikke så "seriøst". Dette må nå endre seg da det omsider har blitt "nytt" hus på oss! Litt omhuset: Huset er satt opp i 1950 og er så å si originalt. Kun oppgradert litt utvendig på 70-tallet. Legger ved skisse av plantegningene som vi har planlagt det. Litt om våre planer for huset. Skal bytte ut nesten alt. Nytt tak med etterisolering Ny kledning med etterisolering Nye vinduer og dører Rive alt(!) innvendig og bygge opp på nytt med noe endring i planløsning 2 nye bad Nytt kjøkken Planlegger vannåren varme i gulv foruten på soverom. Vurderer radiator på barnerommene. Luft - Vann varmepumpe Ikke minst HA Selv om ambisjonsnivået og ønsket etter et skikkelig automatisert hjem er veldig stort, så er jeg samtidig litt "nervøs"/usikker. Har vel generell forståelse og kompetanse over gjennomsnittet av befolkningen, men noe mer enn det har jeg ikke. Når det kommer til programmering m.m. som enkelte andre holder på med her, så kommer jeg veldig til kort. Frykter at det kanskje blir det store hinderet som kan gjøre oppsettet dyrere enn planlagt. Blant annet pga. mer behov for profesjonell assistanse. Har en HS3 lisens som jeg brukte når jeg utforsket og lekte meg litt på kontoret i nåværende hus, og inntrykket da var ganske overveldende. Frister litt å gå for en løsning som Futurehome, bare for å være sikret noe mer support og hjelp, men usikker. Vil ha mulighetene og åpenheten som HS3 gir, spørsmålet er bare om jeg får til å bruke det. Tanker vedr. HA: Lys styring Varmestyring Tilkomst kontroll + + + + + 😬 Sliter pr nå litt med hvor jeg skal begynne. Tenkte jeg skulle gå igjennom guiden til Futurehome, for der går man jo ganske greit igjennom alle rommene og taster inn funksjoner man ønsker/trenger. Får da opp pris inkl montering. Er det forøvrig noen som har erfaring med Futurehome? Pris, support, funksjoner i HUB?
 45. 2 poeng
  De fleste har en USB-kontroller som f.eks UZB1 og den er som regel koblet til serveren man kjører HS3 på. I noen tilfeller må/ønsker man å ha denne et annet sted. F.eks pga USB-problemer på serveren, serveren står bortgjemt og man vil ha controlleren mer sentralt eller man vil ha muligheten til å enkelt ta med seg controlleren bort til dørlåsen for inkludering, i stedet for å slepe hele PCen bort til ytterdøra. Da kan "USB-over-nettverk" med en Raspberry Pi være løsningen! (denne løsningen skal også kunne brukes med f.eks RFXtrx433E og guiden er i stor grad basert på dette innlegget til @mk1 black limited, som igjen har hentet det fra Bert i RFXCOM) 1. Installere OS på Raspberry Pi Hvis du allerede har en fungerende RPi med OS, hopp til del 2! Du trenger en RPi og et minnekort for OSet. Jeg har valgt å kjøre dette på en egen RPi som ikke kjører noe som helst annet, rett og slett fordi jeg ikke vil at andre tjenester på den skal bruke opp ressursene, slite ut minnekortet eller på en eller annen måte "krasje" den. Det finnes mange OS å velge blant, jeg ville ha et minimalt OS, som bruker minst mulig ressurser og som krever minst mulig vedlikehold (desto mer software den kjører, desto flere potensielle sikkerhetshull dukker opp som krever patching). Valget falt på Minibian - en minimalistisk variant av det mest brukte OSet for RPi. a. Last ned Minibian, pakk ut tar.gz-filen til en tar-fil og pakk ut tar-filen så du får en img-fil (7-Zip kan pakke ut tar.gz) b. Bruk WIN32DiskImager (hvis du har Windows) til å legge img-filen på minnekortet, se guide her. c. Sett minnekortet i RPi'en og sett i nettverkskabel og strømkabel d. Du kan enten koble til skjerm/tastatur eller koble deg til den via SSH (PuTTy f.eks), finn IPen via DHCP-serveren din e. Logg på med root/raspberry (bytt passord ved å kjøre passwd) 2. Konfigurere USB-deling a. Du trenger noen programmer, kjør "apt-get update" og "apt-get upgrade" (det kan hende du må skrive "sudo" foran alle kommandoer, avhengig av ditt oppsett) b. Deretter kjører du "apt-get install raspi-config nano usbutils keyboard-configuration ser2net" c. Valgfritt: kjør "raspi-config" og gå igjennom innstillingene som f.eks hostname, tidssone, tastaturlayout, o.l d. Koble til UZB1 og følg oppskriften som @mk1 black limited har lagt ut her, men på punktet "nano /etc/ser2net.conf", legg til dette i tillegg: 10003:raw:0:/dev/ttyACM0:38400 8DATABITS NONE 1STOPBIT (UZB1 legger seg på "ACM0" i stedet for USB0) e. Gå inn på HomeSeer, plugins, Z-wave, controller management f. Sett opp Z-wave interfacet til å bruke "Ethernet interface", skriv inn IPen til RPi og port 10003 g. Start interfacet og se at det virker. Fremgangsmåten for RFXCOM er omtrent den samme.
 46. 2 poeng
  Prøvd å kjøre exclude først? @Moskus slo meg...:)
 47. 2 poeng
  Bridge mode blir offisielt støttet forhåpentligvis i oktober, jeg spurte Mr. produktsjef Lundbakk.
 48. 2 poeng
  En stor haug med pærer av ymse slag og fjernkontroller. Men den følelsen når man brøyter seg vei gjennom fredagsrushet på Ikea, sleper med seg en stor pose hjem - for så å innse at man har glemt å telle med en av taklampene i gangen.........
 49. 2 poeng
  Da er vi flere med implantat 😎 Kan foreløpig låse opp inngangsdøren, låse/låse opp bilen og låse opp PC-en. Se videoene under. Satt forøvrig inn implantatet hos Calm Bodymodification i Stockholm.
 50. 2 poeng
  Brukte Sweet Home 3D, som er et gratisprogram. Bra og lett å bruke.