Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste

 1. Moskus

  Moskus

  Administrator


  • Poeng

   50

  • Innholdsteller

   15 709


 2. stigvi

  stigvi

  Medlemmer


  • Poeng

   50

  • Innholdsteller

   1 620


 3. ZoRaC

  ZoRaC

  Crew


  • Poeng

   15

  • Innholdsteller

   5 583


 4. SveinHa

  SveinHa

  Medlemmer


  • Poeng

   15

  • Innholdsteller

   741


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 26. des. 2021 i alle områder

 1. Jeg lagde en enkel binærsensor basert på nordpool integrasjonen som er on i de x antall billigste timene og er off i de resterende timene, eller når prisen er høyere enn en maksimalgrense. https://gist.github.com/jorgror/8e9fb54d7236bdba131931eabd90961b
  8 poeng
 2. Jeg ble lei av ungenes tendens til å gå fra TVen med et eller annet på pause, og så aldri gå tilbake igjen for å skru det av. Så sofaen automatiseres. De gamle trykksensorene som jeg prøvde til sengebunnen (ikke helt vellykket på grunn av større trykkfordeling) ble lagt under to av sofaens føtter. Blå tape mens vi venter på at den dobbelsidige tapen virker... Et par regler senere, så har vi kontroll. Er sofaen tom over en halv tim og TVen står på, så skru av TVen. 👍
  6 poeng
 3. Endelig, ipadden er ikke brukt på flere år. Har hatt dette på blokka siden 2020. 🧐 Fikk VidaBox «mount» med Jetcarrier, noen timer i HS-Touch er kjekt i stormen. Må bestille elektriker som fikser skjult strøm til den.
  5 poeng
 4. Sånn omtrent ser kjøkken wattmeteret mitt ut nå.. Men nå viser det ikke Watt, men timekostnad ved aktuell pris og instantan effektforbruk.
  5 poeng
 5. Dette er jo bare en lite gjennomtenkt ide fra SV, men tenk litt på det. Hvis dette skulle la seg gjøre må hver husstand få to målere, en for å måle billig strøm og en for å måle dyr. Og dette må gjøres for de som ikke har boblebad også. En kan jo fort kjøpe et. Og så måtte en splitte opp ledningsnettet i huset og fordele det på disse to målerene. I tillegg burde en utvikle nye stikkontakter og støpsler slik at en ikke kan plugge inn en typisk luksusgjenstand i en kontakt for billig strøm. Det ville blitt et problem med all tyvbytting av støpsler og illegal import av adaptere for å koble luksusapparatet i billigkontakten, så en form for kontrol av dette må innføres. Nå er ikke jeg for at vi skal diskutere politikk og partier her, så jeg holder det på generell basis - hvordan klarer noen mennesker å komme på slike ideer som dette? Åpner de munnen før de kobler til hjernen? SV går inn for statlig strømselskap og toprissystem – E24
  4 poeng
 6. Jeg har gjort noe så nerdete som å måle varmetapet i VVB. I og med at jeg lagde en "boks" med SSR for å slå av og på strøm så kan jeg finregulere effekten til VVB. Og jeg har kommet fram til at jeg må tilføre 90W for å holde temperaturen på 60 grader. Det er 50% mer enn det OSO oppgir. De mener den avgir 62W varme, men de har kanskje målt uten å koble på vannrør. Selv om forskjellen er 50% så er det heller ikke mer enn 30W. Så vet jeg det. Om det er nyttig, har jeg ikke funnet ut av ennå.
  4 poeng
 7. Ikke akkurat i dag, tvert imot mange måneders suksessfull fartstid, men en Sunricher batteriløs zigbee lysbryter under bordkanten for lyset over bordet med dimmefunksjon. Super løsning 👍
  4 poeng
 8. Da er det tydelig vis flere som har tenkt på det samme og har valgt å bruke samme felle som utgangspunkt. Ser helt klart fordel av å bruke lora men har ikke erfaring med å bygge eller implementere lora. Jeg vet om bare en "ferdig" chip for lora som kan kjøre arduino kode direkte men den koster over 10 usd + frakt pr stk så da blir det dyrere en esp8266 og wifi løsning, men går da på bekostning av dårligere rekkevidde på wifi. Jeg har lenge lekt med tanken om å lage en musefelle med wifi. Jeg begynte selv å eksperimentere med Arduino og ESP8266 i 2020 og har bygd noen smartløsninger basert på denne brikken. Har brukt nodemcu protoboard i testfaser men har valgt å lage egne kretskort til mine prosjekt. Mitt første test med musefelle så var en av utfordringene strømforbruk, noe som er spesielt viktig når ting skal kjøres på batteri. Eksperimenterte litt med deepsleep, den bruker 20uA når den sover men maks sleep tid er 71 minutter ved bruk av intern klokke og den bruker mye mer hver gang den våkner ca en gang i timen så strømforbruket var fortsatt høyt for å kjøre på batteri. Jeg har valgt en løsning hvor esp8266 er i dvale helt til fellen blir utløst og esp8266 blir vekket, under dvale er strømforbruket bare 3uA og den kan kjøre i flere måneder på et lite batteri. Når fellen blir utløst så måler den batterispenningen og sender melding til meg på Whatsapp med navn på fellen, spenning på batteriet og status på mikrobryteren før den går i deepsleep i 60 minutter før den våkner igjen og sender ny melding med status. Jeg kan også om ønskelig få den til å gå i deepsleep uten å våkne igjen om jeg ønsker det. Jeg ønsket å bruke en felle som var lett tilgjengelig på markedet og som det var mulig å skjule elektronikk og batteri i selve fellen. Av de fellene jeg kom over var den som Jula selger en jeg så kunne passe og kostet bare 49,- for 2 stk. Litt spesielt å bestille batteri etter plassen som var under fellen, men jeg ønsket å modifiser fellen minst mulig og samtidig ha størst mulig batteri. Jeg var også inne på tanken å lage kretskortet slik at det også kunne fungere som lokk men lot vær å gjøre det da det var plass nok til å kunne designe et kort som fikk plass i sporet under fellen.
  4 poeng
 9. i Juletiden har jeg satt custom ringetone på doorbird til "ho ho ho, merry christmas" (endelig kom støtte til custom ringtones) og inkludert Ring keypad V2 i home assistant z-wave js for arming/disarming alarm.
  4 poeng
 10. Bare gå til https://norway-power.ffail.win/?zone=NO1&date=2020-02-19 for å få den dagens priser. Prisene blir publisert kl 14 dagen før. Sonene er fra NO1 --> NO5: https://www.nordpoolgroup.com/the-power-market/Bidding-areas/ (Er vanskelig å finne ut akuratt hvilken zone du er i hvis du er i grenseland, men til info så er i alle fall Haugesund og omegn NO2) Denne er basert på åpne data fra EU (entsoe.eu) og ikke nordpool sitt mobil app API, så mindre sjanse for at det forsvinner hvis nordpool finner ut hva folk gjør med mobil api-et deres... Dette kan brukes av hvem som helst, jeg ber bare om at dere ikke spør mer en 1 gang om dagen (prisene endrer seg ikke, så ingen poeng i å gjøre flere kall uansett) Tjenesten er basert på dette innlegget av ArnieO. Hvis du ønsker å kjøre denne på egen hånd ligger koden her: github.com/karl-gustav/power_price
  3 poeng
 11. Da begynner VVB styring versjon 5 å ta form. Etter at mekanisk rele ble byttet med SSR har det åpnet opp for andre muligheter så nå er VVB styrt av en PID regulator der jeg også kan sette maks effekt. Det siste er nyttig når/hvis effekttrinn på nettleie blir innført. PID parametre er også valgt for at den skal være snill med maks effekt den bruker på å varme opp vannet. Og dette ser ut til å fungere svært bra. Alternativet er jo en mekanisk termostat i berederen som har ganske stor hysterese og som varmer med størst mulig effekt. I tillegg har jeg slengt på en energiteller. Alt sammen, både energiteller og pid regulator er tilgjengelig i Esphome og det var egentlig trivielt å sette opp. Styring ut i fra strømpris tar jeg nå i Home Assistant ved å sette forskjellige setpunkt på temperatur. I forrige versjon var dette noe som lå i esphome og var etterhvert blitt rotete. Slik det vanligvis blir når en flikker på noe over lang tid. Noen ganger er det like greit å slette all kode og begynne på noe nytt.
  3 poeng
 12. Jeg har jobbet som serviceansvarlig i en større elektronikk produsent, så jeg vil si jeg kan lovverket bra. Lovverket er enkelt forklart uten henvisning til paragrafer: De første 6 mnd av et produkts levetid (fra kjøpsdato) er det produsenten/leverandøren/forhandleren som må bevise at feilen skyldes forbruker. Alle feil som oppstår de første 6 mnd er å anse som feil som var på produktet når det var levert, om annet ikke kan bevises av selger. Den første uken/mnd er det også vanlig betegne et produkt som DOA (dead on arrival) om feil oppstår. Produktet blir da vanligvis byttet mot et nytt et. Etter de første 6 mnd er der forbrukeren som må påvise at feilen var der når produktet var nytt. Men i praksis fungerer det slik at produktet blir sendt på verksted og verkstedet avgjør om dette er en garanti/reklamasjonssak eller ikke. Da betaler hhv produsent/selger eller forbruker for undersøkelse av produktet. En lite kjent del av lovverket som av og til benyttes av de som kan det, er krav om erstatning for utlegg som følge av feilen. I et tilfelle med termostat f.eks vil det egentlig si at du kan kreve kotnad for elektriker dekket. Dvs når han skal ta ut produktet og sette inn det nye. Men ikke for å sette inn produktet første gang. @Thlian Om du ønsker så kan jeg hjelpe deg med å skrive en klage. Kontakt meg isåfall på melding.
  3 poeng
 13. I 2013-2014 muligens. Nå om dagen er det særdeles sjeldent, for da må pluginen bruke Windows-spesifikke APIer. Så det er ikke ofte lenger.
  3 poeng
 14. Bare å installere plugin BLLAN, så er du nesten i mål. Ditt opprinnelige spørsmål har jeg løst slik:
  3 poeng
 15. Samme her. Kjører 4.2.7.0 som service på Windows Server 2019 Standard. Fungerer stabilt. Eneste problemet er at Deconz fremdeles trenger auto-logon og auto-start.
  3 poeng
 16. Jeg har testet, eller rettere sagt jeg kjører på 4.2.7.0 som service under win 10. Fungerer utmerket.
  3 poeng
 17. Ja, jeg har bare tenkt på det i 3 år... Jeg får vel sette meg ned å gjøre det.
  3 poeng
 18. Ny her på forumet, installerte Home Assistant litt før jul for å leke litt og kom over denne tråden mtp vannmåleren. Leste LarsH sitt innlegg om å bruke en SDR dongle istedenfor de dyre W-Mbus donglene (som ikke er å få tak i uansett), og det hadde eg jo liggende i hylla... Som sagt så gjort, fyrte opp en VM med Ubuntu og installerte rtl-sdr og wmbusmeters for å teste, fikk etter litt fram og tilbake kontakt med måleren og sendte epost til kommunen i romjula for å få tak i .kem fila (har en Kamstrup FlowIQ 2200). 3 timer(!) senere fikk eg svar vedlagt .kem fil og passord, dekrypterte og fikk jaggu lesbare verdier ut fra måleren og! Fått verdiene inn i HA via MQTT og utlity meter, må tweake og tune litt men det var mye lettere enn eg hadde sett for meg etter at eg hadde googlet litt om emnet tidligere...
  3 poeng
 19. Oras sitt smarte dusjhode er en god idé, men mangler litt på å faktisk være et smart produkt. Vi har forholdsvis smart hus. Og med det følger det med diverse informasjon, bl.a. om hvor mye strøm vi bruker på varmvann. Per enhet er det varmvannet som slår høyest ut. Ikke så rart, egentlig. Jeg er glad i å dusje. Fruen også. Jentene våre dusjer også, sannsynligvis minst en gang i løpet av døgnet. Jeg tenkte jeg ville prøve med en godt, gammeldags sparedusj. Men det viste seg å være overraskende vanskelig å finne en som andre faktisk kunne gå godt for, så prosjektet ble liggende på hylla. @Venin postet et hint om at noe var på vei. En mulig løsning på varmtvannsproblemet Oras Hydractiva Digital er et smart dusjhode med display, LED-lys og Bluetooth. Det krever ikke batterier og skal virke sammen med en app. Appen finnes både or iPhone og Android. Displayet viser varmen på varmtvannet, mengden vann man bruker og hvor mange kWh forbruket tilsvarer. LED-lyset på undersiden viser grønt i begynnelsen av dusjen, og blir rødere og rødere hvor mye man nærmer seg 50 liter vann man kommer. Billig moro er det ikke. Veiledende pris er 1690,-. Smart, sa du…? Man kobler altså dusjhodet til en app. Tanken er grunnleggende god. Der får man statistikk over de 10 siste og de 100 siste dusjene man har tatt. Man kan se hvor flink man er å bidra til å spare energi på en internasjonal skala. Dusjhodet blir drevet av vannstrømmen. Og dermed stopper strømmen når man går ut av dusjen. Den blir riktignok ikke tom for strøm med en gang, men det varer ikke veldig lenge. Det varer imidlertid lenge nok til at hvis to dusjer etter hverandre, så har person nr. 2 allerede brukt opp kvoten før dusjingen startet. Da lyser den rødt uansett. Deler av det som vises i appen er jo mest interessant når man står i dusjen, f.eks. er jo startskjermen informativ med liter per sekunder og nåværende temperatur, i tillegg til gjennomsnittlig vannforbruk, energiforbruk og dusjtid. Praktisk. Men hvem tar med seg mobilen inn i dusjen? … og hva med smarthuset? Kommunikasjon med en app er sikkert OK for mannen i gata. Problemet er at her, på denne siden, forventer vi mer. Når et dusjhode koster 1700,- bør det nesten kunne lage morgenkaffen også. Siden kommunikasjonen er bluetooth, og (helt ærlig) er det ikke verdens viktigste informasjon som blir sendt, skulle jeg ønske at det var mulig å bruke en ESP32 eller tilsvarende for å hente ut informasjonen. Med en enkel kode for å publisere dataene fra dusjhodet til MQTT, kunne denne fort blitt nødvendig for smarthusentusiastene. Jeg vil ha mulighet til å blinke med lysene eller endre fargen på dem etter forbruket, og jeg vil ha muligheten for å analysere data i større detalj. Nå er ikke det mulig. Det økonomiske aspektet Oras skriver på boksen at "Real-time feedbak reduces water and energy consumption on average 22%". 22% av en dusj som denne høsten koster 20 kr blir 4,4 kr. 1700 / 4,4 = 386 dusjer for å spare den ned. La oss si at det dusjes 2-3 dusjer i en husstand pr. dag, så er denne nedbetalt på 155 dager. Under et halt år. Det er jo ikke så verst. Det er med dagens priser, dvs. høsten 2021 som har hatt unormalt høye, for å ikke si ekstreme priser. Hvis en dusj koster 5 kr tar det følgelig 4 ganger lenger tid å betale den ned, og da begynner vi å nærme oss 2 år. Alt dette forutsetter jo at besparelsen faktisk er 22%. Påstanden om at informerte brukere bruker mindre strøm bør jo holde vann (badam tish!), men jeg har ikke funnet denne forskningen. Det er mulig jeg ikke har lett nok eller på rett sted. Jeg vil imidlertid stille spørsmål om utsagnet er riktig i alle sammenhenger. Konklusjon (forsøksvis) Jeg har kjøpt den. Jeg er litt usikker på om jeg hadde kjøpt den en gang til. Informasjonen den gir er god, og den visuelle feedback'en man får fortløpende i dusjen er faktisk informativ. Produktet er ikke helt ment for oss i Norge som ofte har mer vann enn vi liker, men energi-delen har vi for tiden god bruk for. Er du av typen som digger apper og bruker dem aktivt, og har 1700 kr som du ikke vet hva du skal bruke på, så kjør på. Jeg hadde heller kjøpt en AeoTec Heavy Duty Switch og bestilt en elektriker, og dermed hatt mulighet til å flytte oppvarmingen av varmtvann til en tid på døgnet hvor prisen er lavere. Å dusje kortere har selvfølgelig også noe for seg. Mindre varmtvannsforbruk gir mindre strømbruk, men det krever fokus for alle i husstanden hele tiden for å få uttelling. Jeg kan kun se en liten (om noen ) reduksjon av strømforbruk til VVB før og etter at dette dusjhodet ble installert, og det kan være fordi Oras Hydractiva er en bedre sparedusj enn det forrige dusjhodet var. Som sparedusj tenker jeg at den fungerer. Den største feilen for meg er at denne egentlig fine og dyre sensoren ikke kan snakke med noe annet enn mobiltelefonen min. Det er ikke særlig smart i min verden... (Hvis noen kan noe om Bluetooth og ESP32 eller Raspberry Pi enn meg så gi meg gjerne et hint....)
  3 poeng
 20. Ja, alt ordner seg nok når matter kommer...
  2 poeng
 21. Godt spørsmål, noe jeg hadde liggende fra Ali. I kontorstolen har jeg en større matte for det er større "flate" som trykkes ned. Prøvd å finne dem igjen, men det var ikke lett. Skal se hva jeg finner. EDIT: Jeg fant, faktisk! https://www.aliexpress.com/item/4000414759099.html
  2 poeng
 22. Det kan jeg ikke forklare, men jeg kan fortelle at alle mine er responsive og veloppdragne. Men jeg har også satt PIR timeout ned til absolutt minimu, 10 sekunder. PIR har nok sett ut som om den var disabled i HS, men det er fordi config-siden leste feil parameter. Man må justere den nå med tall direkte på riktig parameter, så hadde den nok fungert utmerket. Hvis man endret den fra "Disabled" til "Enabled", så endret man også følsomheten til 1...
  2 poeng
 23. En regulerer uten å ha en hysterese. Så ja, temperaturen er jevnere. En halv grad betyr lite på et golv så her er nok fordelen et jevnt strømforbruk. Mine har en periodetid på 5 minutter. For å hjelpe det mekaniske releet er det vanlig med et halvlederrele i parallell som er innkoblet kun i de millisekundene det mekaniske releet veksler. Halvlederreleet unngår gnister i det mekaniske releet og motsatt unngår en varme i halvlederreleet.
  2 poeng
 24. Kom over nye Homey Bridge på Power idag, og tenkte at den skulle jeg prøve. Skuffelsen ble stor da jeg fant ut at appen eller bridge fremdeles er i beta-fase og må stå på venteliste for å få invitasjonskode??!! Hva i alle dager er det slags markedsføring? Som om jeg skulle kjøpt meg en ny bil men måtte stå i kø for å få nøkkel...... Rimelig sikker på produktet er i strid med markedsføringsloven og kjøpsloven for den saks skyld, og når butikken heller ikke bemerker at den kun fungerer med en invite, da føler jeg meg snytt. Den går sporenstreks tilbake, og FH består som HUB her hjemme. Godt jeg ikke kjøpte på elektroimportøren, ellers hadde jeg aldri fått penga tilbake......
  2 poeng
 25. Etter alvorlig lang tid med unødvendig mye rot og stress på hjemskjermen, har jeg ryddet bort masse entiteter og knapper for å opprettholde en viss WAF. Nå er jeg og kona endelig fornøyd med oppsettet. Vi har ett separat oppsett for skjerm og mobil. Hvis interesse, kan jeg poste mobilversjonen. Dataene nede i venstre hjørne er strømpris inkl. avgifter og nettleie, forbruk nå (går til salg når solcellene gir plussverdi) og solcellenes effekt nå. 68,2 er strømkostnad til nå i dag.
  2 poeng
 26. Det skal vi nå finne ut. Jeg regner ikke med at det er et problem. Det vil f.eks. bare skje når det er "Morgen" eller "Dag", altså når det er ungene sannsynligvis ser på TV. I løpet av det siste døgnet ser det ut til å være helt stabilt. Time will show.
  2 poeng
 27. Hvor mange er det nå som har tenkt at det kan være greit med vulkanvarsel på mobilen? Nå som det viser seg at en billig Aqara sensor kan detektere noe slikt på andre siden av kloden.
  2 poeng
 28. Fordi de ikke tenker seg om, eller vet om farene med det. Jeg var på besøk hos noen som kjørte en oljeovn på 2500W gjennom en skjøteledning på 0,75 kvadrat. Det var faktisk teknisk mulig, selv om kontakten ikke satt godt i. Jeg kjøpte dem en ny skjøteledning for jeg fikk ikke sove om natten.
  2 poeng
 29. Ref kvittering: Kjøpsbetingelser som ikke er opplyst om på forhånd er uansett ikke gyldige. Og man kan ikke avtale seg bort fra forbrukerkjøpsloven. Ref grossist: Elektroimportøren er ikke grossist da de selger til forbruker.
  2 poeng
 30. Jeg startet med lavbudsjett smarthus type Rasberry pi og Z Wave stick og prøvd litt forskjellig, jeg ser at mine ambisjoner overgår evnene og har erfart at jeg ikke har vett, tid eller tålmodighet til å bruke tid på noe som ikke virker rett ut av boksen og er noenlunde intuitivt. Til slutt ble det en Homey å først da ble huset smart. Heldigvis satset jeg på Z Wave og har Fibaro2 dimmer piller bak de fleste lysbrytere, disse kan jeg varmt anbefale, jeg har og noen aeotec multisensor som jeg er fornøyd med (på landstrøm). jeg har noe Zigbee utstyr og, endel ikea rullgardiner og noen lyspærer, vannlekkasjesensor og dørsensor på lekestue og utebod. Alt utstyr var enkelt emigrere over til Homey. Passe smart er et fint utgangspunkt. jeg har helt vanlige lysbrytere over hele huset, eneste forskjellen er at det er dobble brytere og de er fjærbelastet, en bryter til lyset og en til smartscener med en liten "pille" bak, dette betyr at enhver idiot kan betjene lysene akkurat som før. Jeg er ikke interessert i å skru opp en ipad på veggen for å se hva huset driver med eller stille temperaturer eller lys, rullgardiner eller hva det måtte være, jeg bare ha det digg og at mest mulig går av seg selv. Jeg trykker på en lysbryter en gang i døgnet, det er når jeg legger meg, da dimmes alle lysene som er på sakte ut i en rekkefølge som jeg synes er stilig. Når jeg går på badet etter kl XX om morgenen starter huset dagen og jeg er registrert som våken ,hvis det er behov for lys dimmes disse opp til en passe verdi som ender seg gjennom dagen, ettermiddagen og kvelden, rullgardiner, utelys og slikt greier seg selv. hvis jeg forlater hjemmet er det endel parametre som endrer seg naturligvis og alt kan overstyres manuelt eller med apper og hva det måtte være. Hvis du bygger et system som funker manuelt så gjør det ikke noe om det tar litt tid å lage smarte scenarioer eller flows, så kan du kose deg med litt automatisering når du har tid og lyst. Det er kun en dings jeg ikke er fornøyd med, varmekablene på badet styres av en HeatIt Z Wave som aldri har fungert som den skal, mulig at de nye utgavene er bedre men jeg har landet på å styre unna Heatit i framtiden. Ja også er det den fordømte komfyrvakta da, hater den...
  2 poeng
 31. Det synes jeg absolutt alle med Home Assistant må prøve. Esphome er på et annet nivå i å være kult. Det er Home Assistant sine nyrer. En kan klare seg uten, men livet er mye bedre med.
  2 poeng
 32. Bruke vannlig komma og skrive direkte videre (ikke fri felt) 21.6,21.7,21.8
  2 poeng
 33. ... og du må si at det er en EasyTrigger-sak.
  2 poeng
 34. Jeg valgte å designe et eget kretskort for at det skulle bli så lite som mulig for å passe mellom skilleveggene under fellen. Om du er interessert så kan jeg dele det med deg. Det krever at du har grunnleggende kunnskaper om lodding. Jeg valgte å teste ut å få montert komponentene på siste bestilling og ble veldig fornøyd med resultatet. Kretskortet har komponenter på begge sider men det var kun mulig å få montert på en side så jeg valgte å få montert undersiden da den inneholder flest små komponenter. For å programmere esp8266 når den er montert på kortet må du ha en ekstern usb ftdi programmerer eller du kan bruke en nodemcu om du har til å programmere esp8266. Det er ikke så vanskelig men selvfølgelig en fordel om en har litt kjennskap til elektronikk fra før.
  2 poeng
 35. Da kan dere slenge en mail til ffaildotwin@gmail.com for å få API nøkkel (legges inn i url `?key=<insert key here>`) Kommer ikke til å stenge på en dag og to slik at folk får tid til å lese denne meldingen. (pluss at det står en forklaring i feilmeldingen) Poke: @alge @Alexander Frøyseth @AMelbye @Vuevu
  2 poeng
 36. Man betaler for fjerntilgang, ala VPN, så gir mening at det er slik. Overskuddet går direkte til å lønne de få utviklerne som er ansatt på heltit for å jobbe med HA, så det gjør det hele mer spiselig ift. å sponse aksjonærene i andre store selskap
  2 poeng
 37. Committa bokstavelig talt akkurat fiks på det (08:41), kommer i v2.0.3
  2 poeng
 38. Enig at en må tenke på det. Minnekort har "wear levelling". I praksis betyr det at slitasje halveres for hver gang en dobler størrelsen. Hvis et 2GB kort er utslitt etter 6 måneder så vil et 128GB kort vare i 32 år. I tillegg kan en kjøpe kort som er lagd for overvåkningskamera. De tåler mer skriving enn minnekort lagd for mobiltelefon.
  2 poeng
 39. For å avslutte posten og hjelpe andre med liknende problemer: Agder Energi sendte en tekniker, og han bekreftet mine mistanker. Han-kortet i måleren var defekt. Med nytt kort så fungerte alt som det skulle.
  2 poeng
 40. Hei. Eneste jeg har rukket så langt, er å få parret den med ZHA, og dette gikk smertefritt. 🙈 Så har ikke fått hentet ut noe data enda. Har hørt/lest at den fungerer fint med z2mqtt. Den står også oppført på Blackadder med både ZHA og z2m, men har ikke funnet noen bekreftelse på forums osv om folk som har koblet den til med ZHA. 😏 Så for din del (z2m) tror jeg det skal gå helt fint. 🙂
  2 poeng
 41. Ringte min kollega @Datek Harald og henviste til spørsmålet ditt. Svaret hans: "Fungerer med zigbee2mqtt og zha (ikke testet selv). Vet noen har trøbbel med Conbee II mot zigbee2mqtt. Bruker selv en Electrolama dongle og det fungerer veldig bra."
  2 poeng
 42. En av fordelene med gammelt hus og gammelt el.anlegg. Men ja, etter dagens norm skal det være fast tilkobling på VVB, med en dedikert kurs i sikringsskapet. Greit nok at gammelt el.anlegg ikke må oppgraderes til dagens krav. Men en ny-montert stikkontakt faller nok inn under dagens krav og normer…
  2 poeng
 43. Eksempel på en sesjon fra en RPi4 (men en hvilken som helst Linux-boks med nyere blåtann burde funke): Finn BLE-dingser i nabolaget: root@idefix:/tmp# hcitool lescan LE Scan ... F3:BA:84:AA:5A:48 Netti_01452ec784 F3:BA:84:AA:5A:48 (unknown) 58:93:D8:8C:7C:72 (unknown) 58:93:D8:8C:7C:72 (unknown) 80:6F:B0:A9:EA:0F (unknown) 80:6F:B0:A9:EA:0F (unknown) ^C Koble deg til en av de interessante. Her en Airthings Wave Mini: root@idefix:/tmp# gatttool -I [ ][LE]> connect 80:6F:B0:A9:EA:0F Attempting to connect to 80:6F:B0:A9:EA:0F Connection successful Finn ut hvilke variable du kan lese/skrive ("characteristics" i BLE lingo): [80:6F:B0:A9:EA:0F][LE]> characteristics handle: 0x0002, char properties: 0x02, char value handle: 0x0003, uuid: 00002a00-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x0004, char properties: 0x02, char value handle: 0x0005, uuid: 00002a01-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x0006, char properties: 0x02, char value handle: 0x0007, uuid: 00002a04-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x0009, char properties: 0x20, char value handle: 0x000a, uuid: 00002a05-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x000d, char properties: 0x02, char value handle: 0x000e, uuid: b42e3b98-ade7-11e4-89d3-123b93f75cba handle: 0x0011, char properties: 0x2c, char value handle: 0x0012, uuid: b42e3ef4-ade7-11e4-89d3-123b93f75cba handle: 0x0015, char properties: 0x10, char value handle: 0x0016, uuid: b42e41c4-ade7-11e4-89d3-123b93f75cba handle: 0x001a, char properties: 0x1c, char value handle: 0x001b, uuid: f000ffc1-0451-4000-b000-000000000000 handle: 0x001e, char properties: 0x1c, char value handle: 0x001f, uuid: f000ffc2-0451-4000-b000-000000000000 handle: 0x0022, char properties: 0x14, char value handle: 0x0023, uuid: f000ffc5-0451-4000-b000-000000000000 handle: 0x0027, char properties: 0x02, char value handle: 0x0028, uuid: 00002a23-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x0029, char properties: 0x02, char value handle: 0x002a, uuid: 00002a24-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x002b, char properties: 0x02, char value handle: 0x002c, uuid: 00002a25-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x002d, char properties: 0x02, char value handle: 0x002e, uuid: 00002a26-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x002f, char properties: 0x02, char value handle: 0x0030, uuid: 00002a27-0000-1000-8000-00805f9b34fb handle: 0x0031, char properties: 0x02, char value handle: 0x0032, uuid: 00002a29-0000-1000-8000-00805f9b34fb properties forteller hva som er read/write/notify. 0x02 er read. Blir fort ekstra nysgjerring på UUIDer som ikke startert med 0000. Listen overnfor to handles for hver characteristic. Vi er naturlig nok mest interessert i "value". Så f.eks: [80:6F:B0:A9:EA:0F][LE]> char-read-hnd 0x000e Characteristic value/descriptor: 00 00 14 6e 84 c7 57 0f 58 00 00 00 96 57 13 00 ff ff ff ff Nå skal du jo jobbe litt for å få meningen ut av det der om ikke Airthings hadde publisert koden for å parse deler av det. Dette er 6 * le16 og 2 * le32 integer der vi har: 00 00 - ukjent 14 6e - temperaturen i centi-Kelvin (0x6e14/100 - 273,15 = 8,65 °C) 84 c7 - ukjent 57 0f - relativ luftfuktighet i % * 100 (0x0f57 / 100 = 39 %rH) 58 00 - VOC i ppm. (0x0058 = 88 ppm) 00 00 - ukjent 96 57 13 00 - ukjent ff ff ff ff - ukjent Ikke helt rett fram... Men om man tar en del samples sammen med dekodede verdier fra app eller display så er det ofte mulig å gjette ganske mye. Vet ikke hvor lang tid jeg hadde brukt på å innse at temperaturen var gitt i Kelvin, dog 🙂 Mange av de andre verdiene er bare ren ascii og dermed nokså lett å få noe fornuftig ut av. Som f.eks. [80:6F:B0:A9:EA:0F][LE]> char-read-hnd 0x0032 Characteristic value/descriptor: 41 69 72 74 68 69 6e 67 73 20 41 53 Altså "Airthings AS". Når du er ferdig: [80:6F:B0:A9:EA:0F][LE]> disconnect (gatttool:979948): GLib-WARNING **: 16:32:19.458: Invalid file descriptor. [80:6F:B0:A9:EA:0F][LE]> exit
  2 poeng
 44. Jeg kan bekrefte at jeg har en device som heter Compressor Usage som viser belasting i % mot min Daikin pumpe.
  1 poeng
 45. Hvem er det som tjener penger i dag? Strømselgere som har et fast påslag eller statlige og kommunale kraftprodusenter? SV har mange merkelige ideer. Nederst i linken til E24 kan en lese dette gullkornet: "Partiet vil også ha et sikringsfond, der strømkundene skal få kompensert utgiftene når strømrisen er høy. Pengene skal tas fra kraftselskapene." Hvem er det da som til syvende og sist betaler penger inn i et slikt fond? Jo, kundene. Oss.
  1 poeng
 46. Hei, Deler min erfaring med dette rele'et vedr. temp måling. Var i dialog med Heatit support hvor de informerte om at man må opprette multichannel assosiasjoner for at data fra temp ch.1, 2 og 3 skal sende data til gateway/master node. Etter å ha opprettet gruppe for "Sensor Report IN1" (temp sensor ch.1) og "Sensor Report IN2" (temp sensor ch.2) mot gateway/master (Z-stick GEN5 i mitt tilfelle) ) oppdateres temp verdier for begge temp kanaler automatisk. Det har også kommet en ny firmware, hvor man ved å trykke på lokal "bind" knapp, toggler rele' av/på + ny parameter (nr.19) som skal huske siste tilstand ved strømbrudd. Får ikke limt inn bilde her av ukjent årsak så legger til link med figur til assosiasjon lagt til i Z-wave JS to MQTT. Håper det kan komme til nytte for andre! https://community.home-assistant.io/t/z-wave-js-to-mqtt-how-to-enable-multichannel-heatit-z-relay-25a-solved/378996
  1 poeng
 47. Før jeg kjøpte ventilasjonsaggregat utfordret jeg både Systemair og Flexit på modbus dokumentasjon. Systemair kom med en rimelig god oversikt og Flexit kom også med en oversikt. Systemair var bedre på dette område, dessuten kunne systemair leveres med trykksensorer slik at man kan regulerer viftene på trykk istedet for turtall, dette kan ikke flexit. Så min klare oppfatning er at Systemair er bedre egnet for integrering.
  1 poeng
 48. Sure you can. I make no commitments on timeliness on responses though. (=
  1 poeng
 49. Den domen du har tatt vekk, har jo en viktig funksjon. Det er en fresnel-linse som gjør at bevegelse i fra en sone til en annen skaper plutselige endringer i ir-lys (i tillegg til at den også fokuserer lyset på sensoren)
  1 poeng
×
×
 • Opprett ny...