Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 20. april 2019 i alle områder

 1. 9 poeng
  Da har jeg fått ordnet nettverkskabler inn til skjern-veggen og Video-over-Ethernet (inn til server-rommet) fremfor å ha en PC i stua for skjermene, samt koblet et par bevegelses-sensorer til strømnettet (usb) Disse måtte gjøres litt mindre med Dremmel-en for å få plass i rørene. Bak skjermene, Med og uten kabler til skjerm. De to hvite ledningene oppe til venstre går til sensorene, Boksene nede er to DVI-over-Ethernet adaptere og en USB-strømforsyning. Har i tilegg til nettverkspunktet som vises på bildet et skjult punkt oppunder hylla under, veldig greit om jeg skal koble opp noe på nett i stua midlertidig tenker jeg. Resultat: Holdt på til klokka 02 i går kveld, så prioriterte ikke ryddig rack, men slik er det:
 2. 8 poeng
 3. 6 poeng
  Kjøpte min første leilighet vinteren 2017, denne skulle selvfølgelig smartifiseres på sikt. Men det tok litt over 1år før jeg kom i gang. Bruke en del tid på og lese om de forskjellige standardene og protokollene. Konkluderte den gang at det blir en kombinasjon imellom primært Z-Wave og Zigbee, da hovedsaklig Z-wave. Så først på OpenHAB, likte deg jeg så.. Men valget falt på Home Assistant pga enda flere muligheter og raskere utvikling. Har laget automatiseringer for lys og lås. Lys, idag kun stue og kjøkken, benytter seg av værmeldingen og astronomi, fungerer overraskende bra, så jeg ser per dags dato ikke det nødvendig og gå til innkjøp av lyssensorer. Når jeg skal smartifisere de andre rommene så blir det nok bevegelsessensor. Nettbrettet lades automatisk når det blir bikker under 40% og stopper på 76%, her bruker jeg MQTT funksjonaliteten i WallPaper appen i kombinasjon med Aeotec Smart Switch 6. Ytterdøren låses automatisk når jeg kommer og går, notifikasjon på låst dør sendes til mobilen, notifikasjon på åpnet dør om jeg ikke er tilstede. Systemet i dag består av: Palo Alto PA200 brannmur, denne oppgradert til en PA220 i løpet av kort tid. TP-Link Archer C7 router med OpenWRT (Denne blir nok kastet på dør da jeg kun bruker den som aksesspunkt og switch, skal finne noe annet kult her). Raspberry Pi 3B+ med RazBerry2 z-wave kontroller. • Home Assistant o ZigBee2MQTT Raspberry Pi 3B • NGINX (Proxy mot Home Assistant) • Let’s encrypt CertBot. (Denne fornyer også sertifikater på PA200 via API) • Står i egen sone i PA200 eksponert ut mot internett. Z-Wave / ZigBee enheter: • DanaLock V3 • 2stk HeatIT TRM2FX • Fibaro RGBW dimmer • Fibaro Dimmer 2 m/ Fibaro Bypass • Fibaro Door/Windows (Denne lever sitt liv i fryseboksen) • HeatIT Z-Push Button 8 • AeoTec Smart Switch 6 • 6x IKEA lyspærer WiFi enheter: • Xiaomi RockRobo S50 (v2) • Broadlink RM mini 3 • Apple TV • Google ChromeCast Blutooth enhter: • 3x Xiaomi Miflora Todo: Z-wave lamellgardiner (Her går jeg og venter på MOVEZ, men må nok finne på noe annet lurt om jeg skal ha det i drift før mørketiden kommer igjen) Hente ut data fra AMS måler. Ferdigstille kjøkkenlys, har montert ledstrips i aluprofil på over og under siden av overskapene, under barbenken + det skal monteres lys inne i overskapene, disse har frostaglass og skal styres separert, så blir totalt 4 Z-Wave enheter på disse. Har 6stk ENØK takarmaturer, med G23 kompaktlysrør, enten blir disse bygget om til E-sokkel eller byttet helt ut. Skal iallefall bli dimbart. Til ytterboden skal det monteres DanaLock v3, med bevegelsessensor koblet på lysene. Montere to stk temperatursensorer på OSO varmtvannsbereder. Ringeklokken må gjøres noe med, har en Friedland, og vil gjerne beholde den enkle knappen på utsiden, men heller få varsel i Home Assistant, kanskje i kombinasjon med et kamera. Magnetsensor på postkassen. (Bestilt).
 4. 6 poeng
  Grattis, @Moskus!
 5. 5 poeng
  Ikke så mye automasjon, men endelig fått montert solcellene på garasjen også! 🤗
 6. 4 poeng
  Dette er en merkedag. "The ToonWolf Solution" er i PROD! Etter 2-3 måneders utvikling og testing har @Guahtdim fått laget en "branch" av GCalSeer og oppdatert TwilioSeer til en versjon som gjør at den kan brukes for å programmere kodelåser basert på innhold i aktiviteter i en kalender og sende ut koden via SMS. Løsningen kom som et resultat av at HIL Tennis på Hamar tilbyr gratis utlån av racketer via baneleie på hjemmesiden. Tidligere ble tilgang til utstyrsboden gitt ved at låsen ble automatisk låst opp 15 min før timen og låst etter via BLGData. Problemet med den løsningen var at den ikke var særlig sikker siden boden var ulåst i lengre perioder. Da jeg kom over GCalSeer så jeg "potensialet" og når du også har en så talentfull og hyggelig plug-in utvikler som @Guahtdim har det vært en fryd å få lov til å være med å utvikle dette! 😁 Idag hadde vi en som hadde leid en bane og hadde valgt "gratis utlån av racket". Her ser du resultatet: Vi skal nå kjøre dette i en testperiode for å se at alt fungerer som det skal. Så snart alt fungerer vil jeg legge ut dokumentasjon som beskriver hvordan andre kan ta i bruk denne løsningen. Det som er bra er at selv om mye i "The ToonWolf Solution" er tilpasset baneleiesystemet som HIL Tennis bruker (Planyo), kan den i teorien benyttes av alle som har behov for å oppdatere virtuell devicer med innhold fra aktiviterer i kalender. Om du ønsker å bruke dette til å programmere kodelåser og du ikke har en kode som du kan bruke i kalenderavtalen (vi bruker de 4 siste sifrene i bookingreferansen og henter det ut via RegEx), kan du bruke ditt eget script for å generere random 4 sifrede koder. Et eksempel på en slik type bruk vil f.eks være de som driver med utleie via AirBnB. De kan da bruke GCalSeer og TwilioSeer for å programmere lås(er) med tidsbestemte koder og samtidig sende SMS til gjester.
 7. 4 poeng
  For oss med Aldon: Bra service.
 8. 4 poeng
  Vi har i den siste tiden hatt omfattende ombygging på huset, og i den forbindelse er gammelt utstyr meldt ut og nytt utstyr meldt inn. Det er snakk om en god del Dimmer 2, Switch'er, Multisensor 6 og HeatIt Z-TRM2fx termostater. Og alt i alt har jeg rett og slett blitt skikkelig imponert over Z-wave! Kona påpekte at "huset føles som det er litt tregt for tiden", og da hun sa det ble jeg også oppmerksom på det. Ja, det var tregere enn det var for ca. en uke siden. Det var rart, det eneste som er lagt til den siste uka er IDlock 150, og den ble ikke engang lagt ordentlig til. Z-seer hjalp ikke så mye. I følge det så det ut som det var mer variable responstider enn det var før, som vanligvis lå langt under 100 ms. Men den kunne i det minste bekrefte at de fleste noder hadde direkte kontakt og de som ikke hadde, fremdeles hadde høy hastighet. Så i teorien skulle altså Z-wave-nettverket være friskt og rastk. Men det var det jo ikke. Her kommer en kjapp oppskrift som potensielt kan hjelpe med å identifisere noder som har mye trafikk. 1. Skru på debug logging i Z-wave pluginen. Gå til Plugins -> Manage, og trykk på Z-wave plugin'en. 2. Huk av "Debug logging to file" 3. Vent en stund. Mulig at det holder med 10-15 minutter. 3. Deaktiver "Debug logging to file" for det kan bli svære filer av det. 4. Gå til \Debug Logs-mappen og åpne filen "ZWave_Debug_NodeChange.log". Her står alle endringer som skjer på nodene dine (og som HS har registrert, som skal være alle). 5. De nodene som har mest aktivitet kan være verdt å undersøke. Jeg la innholdet i NodeChange-filen over i Excel , og brukte noen enkle formler for å telle aktivet pr. node. Kolonne A inneholder nå hele loggfilen. I kolonne C hadde jeg løpenummer fra 1 til 110 (antall noder jeg har), og i kolonne D la jeg inn: =COUNTIF($A:$A;"*Source Node: " & C2 &" *") ... der C2 selvfølgelig er endret til C3, C4, C5, etc. Hvis du ikke vil lage din egen Excel-fil, kan du bruke min: Z-wave debug.xlsx 6. Det gir dette. 7. ... som kan sorteres på "Count". Hmnmmm! Tror vi ser noe her. Så er det bare å sjekke Plugins -> Z-wave -> Node Information om hvilken node det er 8. Node Information viste at det var taklyset i badet i 2. etg. 9. Javel, hvis det ikke er Polling og det ikke er noen andre sprø innstillinger (jeg sjekket parametrene), hva kan det da være? Gjør HomeSeer noe? 10. Sjekker Events. Huk av alle devicer under "Referencing device" øverst til høyre. 11. Sjekk event for event. Ai.... Det skulle ha vært EXACTLY, og IKKE AT LEAST!!!! 😵 Vel. Eventet ble endret til dette: .... og alt er 100% vel igjen.
 9. 4 poeng
 10. 4 poeng
  Om ikke annet har du en stor gjeng her til å hjelpe deg. HS er litt knot i starten, men etterhvert så går det veldig greit. Men jeg antar at det er slik med alle systemer. Det eneste variable er lengden på perioden hvor alt er knot.
 11. 3 poeng
  Etter å ha rettet et par bugs i går kveld, så tror jeg scriptet nå fungerer som det skal. Det gir fortsatt en del høyere verdier enn LUA-scriptet gjorde, men jeg kan ikke se annet enn at det er riktig likevel. Siden det uansett ikke virker hos noen nå, så legger jeg ut scriptet her sånn at flere kan teste og se om det "gir mening". 1. Sett opp devicene slik som beskrevet her: 2. Registrer deg og finn API-key hos Dark Sky: https://darksky.net/dev Bruk metoden i A eller B: A (Jon00DataScraper): B (WeatherXML-plugin):
 12. 3 poeng
  "Hjemmeautomasjon til folket!" er min 1. mai-parole! 😁
 13. 3 poeng
  Da har de endelig sluppet en ny offisiell versjon av firmware. Her var det mye nytt. Blir spennede å teste denne!
 14. 3 poeng
  (Work In Progress-prosjekt for spesielt interesserte.) Jeg velger å starte separat tråd om dette for "spesielt interesserte". Tidligere poster om dette er flettet inn i denne maratontråden: Med særdeles lav hastighet (begrenset av jobb og livet ellers) jobber jeg med å få til en "dongle" som kan plugges i HAN-porten, som sender AMS-data til hjemmeautomatiseringen via Wifi. Det finnes gode DYI-løsninger som fungerer - beskrevet både i tråden ovenfor og søstertråden "the easy way". Hovedinnvendingen er at de trenger separat spenningsforsyning. Jeg har selv et fungerende kort som sitter på min Kamstrup måler, med @roarfred sitt kortutlegg og kode til ESP'en som vel kommer fra @xibriz sin oppdatering av @roarfred sin kode. Så why bother? Motivasjonen er i all hovedsak den tekniske utfordringen: Klarer jeg å få det til med egen innsats samt hjelp og innspill fra kompetente brukere på dette forumet? Utfordringen De tre AMS-målerne som brukes i Norge (Kamstrup, Aidon og Kaifa) har ulik ytelse mhp hvor mye HAN-porten kan belastes. Min Kamstrup-måler er den som kan belastes minst: Maksimum 144 mW / 6 mA fra 24V (spenningen er 24V mesteparten av tiden, dvs mellom datapakkene). Kamstrup er altså "worst case", så dersom vi finner en løsning for denne så er problemet løst også for de andre. Utfordringen ser ut for å ligge i at denne energien skal ned til 3,3V for å forsyne elektronikken - med minst mulig tap i omformingen. En første mulighetsvurdering var: Dersom jeg finner en spenningsregulator med 75% virkningsgrad har vi 144 mW * 75% / 3,3V = ca 33 mA En ESP8266 forbruker mer enn dette, og må derfor buffres på 3,3V på en slik måte at ESP'en ikke går i brownout mens den sender data. Jeg tror dette skal være teknisk mulig å få til. Jeg kan eventuelt for egen del kompromisse på hvor ofte ESP'en sender datapakker. Kamstrup sender data hvert 10 sekund, de to andre sender så vidt jeg vet oftere (2,5 sekund?). For min egen del vil i hvert fall 30 sekunders oppdateringer være tilstrekkelig. Kanskje sjeldnere, dersom det må til. På tråden nevnt ovenfor kan man finne mine første forsøk beskrevet. Med stor optimisme startet jeg med kortutlegg - jeg trengte bare å sjekke at den antatte løsningen på spenningskonverteringen fungerte... og det gjorde den jo slett ikke. Jeg forsøkte med en buck converter fra Aliexpress, men den var speccet for opp mot 1A og viste seg å ha ubrukelig virkningsgrad på dette lave effektnivået. Jeg lette etter ferdige moduler som var "spisset" for lav effekt og det relativt høye spenningsfallet (24V -> 3,3V), men fant ikke. Etter noen oppmuntrende innspill fra @tronde og @StenO gikk jeg løs på å lete etter komponenter for å lage en buck-converter som var "skreddersydd" for lav effekt. Etter noe leting fant jeg LTC3639, som ser ut for å være en god kandidat. Jeg fant den på Aliexpress, men til den relativt stive prisen av ca 200 kroner for 5 stk. Jeg klarte imidlertid å få bestilt 2 stk samples direkte fra AD; levert med Fedex etter få dager - uten at det kostet meg ei krone! Mye bedre når man er i fasen "prøving og feiling"! Så kom neste utfordring: Dette er en knøttliten komponent, 0,5 mm benavstand bare. jeg bestilte noen adapter-PCBer fra Kina, men i mellomtiden var @StenO så hyggelig å sende meg et adapterkort han hadde liggende. Takk, takk! 🙂 Og det var når det ankom at jeg oppdaget at komponentens benavstand var 0,5mm, og ikke 0,625 mm (som er trangt det også - men mer kurant). Men utrolig nok klarte jeg å få loddet den på plass på adapteret. Det hjalp godt at noen benposisjoner ikke var i bruk. Det er ikke spesielt vakkert, men det fungerer (jeg tok med en 1/8 W motstand på bildet, den er 6,5 mm lang): Jeg har nå fiklet litt med breadboard av kun buck-converteren, med signalet fra AMS-måleren som input. Det fungerer for så vidt, men jeg klarer per i dag ikke å laste den med mer enn drøyt 20 mA før utgangen "kneler". Jeg tror induktoren jeg bruker ikke er optimal for anvendelsen (den brune aksielle som sitter over adapter PCB'en). Det var en jeg tilfeldigvis hadde i skuffen med rett verdi. jeg har bestilt noen toroid-induktorer (220 µH) som er på vei fra Kina som bør ankomme snart (har tatt uvanlig lang tid). Skjema for buck converteren på breadboarden: Med dette oppsettet måler jeg 3,2V på lastmotstanden, altså ca 20 mA. HAN-signalet blir forstyrret en del av av jeg trekker strøm, men jeg koblet HAN-signalet inn på mitt fungerende HAN-kort (det med spenningsforsyning), og ser at målingene som sendes derfra er korrekte, så jeg har konkludert med at dette fungerer greit - bortsett fra at jeg ikke får ut så mye strøm som forventet. Neste trinn blir å teste med chip-induktor - når den etter hvert ankommer. De som har orket å lese så lang har kanskje interesse av at jeg har begynt å legge prosjektet på GitHUB: https://github.com/ArnieO/Arnie-AMS-reader (Jeg er imidlertid nølende fersking på GitHUB, så tar gjerne tips om hvorvidt noe kan gjøres bedre der.) Konkret ønske om hjelp/input: Dersom noen her har kompetanse på valg av induktor for SMPS (switch-mode power supply), og har innspill til dette så hører jeg gjerne fra dere! (Jeg er usikker på om dioden på inngangen har noen egentlig funksjon. Tanken er å unngå at det "lekker tilbake" når det kommer datapakke på bussen (spenningen faller da til ca 12-14V). Jeg klarer ikke å måle noen forskjell med/uten. )
 15. 3 poeng
  Automatisert lading av nettbrettet som henger på veggen. Det starter lading på når batteriet går under 40%, og stopper når det går over 75%. Nettbrettet bruker appen WallPanel som rapporterer batteri %, og lux verdi fra front kameraet via MQTT. Laderen er koblet til en Aeotec Smart Switch 6. Selve automatiseringen er slik: Monterte Danalock V3, automatiseringen på denne er meget enkel, når mobilen min befinner seg uten for GPS sone så låser den døren, når den kommer innenfor igjen så låser den opp.. Bruker IOS appen til Home Assistant og den ser ut til og fungerer bra. Bruker samme automatisering på lysstyringen, da med litt andre betingelser mtp på lys/sol.
 16. 3 poeng
  For å teste parameter lesing og skriving for FibaroDimmer 2 så trenger man bare å pakke ut vedlagte vil i HS3 root folder. Det legges da 1 XML fil under en mappe i Config og et script under scripts. (scriptet er der da den samme koden returnerer en feilmelding om den legges utenfor et script... så inntil jeg finner ut hvordan unngå feil så må den bruke dette scriptet for å skrive parametere). jeg har bare testet denne på Win10 og med Dimmer2 fra fibaro, men om man lager en tilsvarende XML fil for andre enheter så burde det virke der også. for å bruke funksjonene så må man gå inn på root device for en FIbaro Dimmer 2, her får man da opp alle parametere i en egen tab. MyZwaveTool.zip
 17. 2 poeng
  Jeg kom plutselig på at jeg har en steppermotor med navn 28byj-48, 5V-utgaven, fra ett Arduino sett. Etter å ha redesignet festet til å passe å testet den på skinnen viste det seg desverre at den ikke var kraftig nok. Men jeg likte størrelsen og lydnivået. Jeg vet den finnes i 12v utgave også så jeg skal undersøke litt om den er kraftigere eller om det finnes noe tilsvarende.
 18. 2 poeng
 19. 2 poeng
  Oi, ja dette må vi da få på plass. Dessverre står min egen gressklipper i kjelleren en stund til...
 20. 2 poeng
  Selve installasjonsmåten ser ut til å bli en stor feil. Låsen skal alltid inkluderes som en SECURE node (og med ganske kort avstand til respektive interface enhet som i sin rekke er tilkoblet PC). Aeotec Z-Stick sin "feature" ved å legge enheten først i stikken og etterpå importere i softvaren KAN IKKE BRUKES MED LÅSER.
 21. 2 poeng
  Første post er nå oppdatert med ny "scrape".
 22. 2 poeng
  Og enden på visa vart at forhandlaren (Proshop) no omleverer (sender ny) støvsugar heilt utan kostnad. Godt håndtert 👍🏻
 23. 2 poeng
  Skal innrømme at jeg muligens er litt pysete når det gjelder sånt, men å bygge om en gammel ovn med relativt billige deler fra internett høres ikke ut som den mest brannsikre idéen jeg har hørt om... Jeg er enkel: Bruker en plugin-modul for å styre av-på.
 24. 2 poeng
  I så fall ville det jo være et tegn på en helt utrolig bra service, sannsynligvis uten sidestykke.
 25. 2 poeng
×