Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 16. des. 2017 i alle områder

 1. 12 poeng
 2. 7 poeng
  Fikk ha noen meninger i Teknisk Ukeblad om smarthus: Del 1 og del 2.
 3. 7 poeng
  Vil ønske alle en riktig god jul, alle hjelpsomme brukere og "ledelsen". Det er åpenbart at det er et behov, utrolig høy aktivitet. Takk.
 4. 5 poeng
  Hei igjen! Da har jeg fått til ett tilbud fra intin. Hjemmeautomasjon får sin egen rabattkode hvor vi får lås for 3890,- og Z-wave modul for 450,-, porto er gratis 🤑🤑 Så, sleng meg en PM om du ønsker rabatt koden, evt om du ønsker en godt brukt Id-lock v1 da min ryker til fordel for dette tilbudet PS, låsene sendes direkte til deg og ikke via meg. PS2, det er ett begrenset tilgang til disse. Så om vi tipper over første bestilling så må en påvente noe ventetid før en får låsen. Etter hva jeg forstår varer dette tilbudet for oss HA medlemmer ut Januar!
 5. 5 poeng
  Hei. Som en kjapp introduksjon så kan jeg si at jeg er snart 40, og har en liten familie som bor i et hus fra 70-tallet. Vi kjøpte dette for et år siden og jeg snublet halvveis baklengs inn i dette emnet. Det hele begynte med at vi byttet ut sikringsskap og jeg ba elektrikkeren om å få "vippe-dimmere"😂 jeg visste lite på den tiden men i vårt gamle hus på Sandnes opplevde vi stadig større dimmere gikk i stykker. Skal ikke gå inn i en detaljert avhandling her men det er vel nok å si at dimmere ble for mye for en oppfinnsom 3 åring, som var fast bestemt på å drive sin far til vanvidd. Spol forover 2 år og her satt jeg da, i dette huset som vi pusser opp, med en ny hjemmekino i kjelleren og totalt 3 fibaro dimmere. Jeg nevnte det for en kollega og han viste meg hvordan et helt hus og 50 tusen i fibaro utstyr kan høre hverdagen til noe nytt og spennende. Konemor har valgt å kjøpe en Fibaro HC2 i julepresang. Yale doorman med Verisure styring har vi alt og jeg er ganske sikker på att mine 2 fantastiske gutter gir meg 2 fibaro røykvarslere (2nd edition) til jul. Med Det kan vi nok si at scenen er satt og konemor lurer på når hun får stikkontakter for henholdsvis rettetang og strykejern som hun kan sjekke fra jobb-dersom hun er usikker på om disse er av/dratt ut.
 6. 4 poeng
  Jeg begynte på dette prosjektet fordi jeg hadde glemt å følge med på trykkmåleren for varmtvann til radiatorene i huset. Rørleggeren som så at det var nesten ikke vann i systemet lurte på om jeg hadde veldig god råd siden jeg risikerte å ødelegge hele systemet. Klok av skade så begynte jeg å drodle opp en løsning for å kunne automatisere overvåkningen siden tanken og måleren er i ett rom jeg ikke går ofte inn i (og selv når jeg er der så glemmer jeg å sjekke status). Tidligere har jeg laget overvåkning av elektrisitetsmåleren på loftet og jeg begynte med en lignende løsning. Foran måleren monterte jeg ett wifi webkamera med ir (jeg gikk for DLink DCS932L, men her er det sikkert mange som fungerer like bra). Dette kameraet kan man sette opp til å sende via ftp. Jeg sender ett bilde til en ftp-server som jeg har på en windowsserver (den magiske serveren som drar alt her i huset). Det tas ett nytt bilde ca hvert 5 minutt og det overskriver det eksisterende bildet siden jeg ikke trenger noe historikk. "Råbilde" På serveren har jeg en windows service som følger med på folderen som bildet legges inn i. Ved en ny eller endret jpg-fil begynner denne servicen å jobbe. Jeg bruker her ett gratis bibliotek som heter OpenCv til å undersøke bildet. Jeg har valgt veien via templates, mens en som kan bildebehandling sikkert ville brukt forskjellige andre funksjoner. I første omgang leter jeg igjennom bildet etter selve måleren ved hjelp av en mal og "klipper" ut den hvis jeg finner den. "Målermal" Etter litt bildebehandling sitter jeg igjen med. "Måleren" Etter dette bruker jeg en mal basert på måler nålen i ønsket posisjon og tester mot utklippet bilde. Jeg roterer malen slik at jeg tester for alle 360 grader. Det "treffet" som har høyest sannsynlighet tas vare på og lagres ned i en database. "Mal for målernål i ønsket posisjon (rotasjon 0 grader)" For å få dette over i Homeseer så har windows servicen en liten webserver basert på NancyFx som har kun en side som vises på localhost. Her kommer data som en semikolon separert streng hvor man har datanavn=data. Jeg prøvde å gjøre dette litt bedre med json i starten, men ble stående fast og gikk for en enkel løsning hvor data kommer som en tekststreng. Mulig jeg skal se på dette ved en senere anledning, men det er ingen hast siden dette er noe som kun brukes lokalt på min server. CS-scriptet kjøres hvort 20 minutt og henter ut data fra windows service. Veldig enkle greier som henter ut rotasjon i grader, sannsynlighet og bildet det ble tatt fra sin dato/tid og dette legges inn i hardkodede deviceId (virtuelle devicer). (Og man må jo lage seg 3 devicer i Homeseer som skal motta verdiene) Jeg har en event som sjekker om rotasjonen er over +/-10 grader. Hvis det skjer så får jeg en melding på sms. "Oversikt i Homeseer" Script for å hente tall fra windows service I tillegg er det en windows service som er veldig spesifikk for meg. Hvis det er interresse så kan jeg prøve å lage noe mer generelt som folk kan leke med.
 7. 4 poeng
  Interessant, På én av mine målere har jeg fått tilgang til timegraf (og tabell) for desember. Ved tenkt abb tak på 10Kwh vil jeg spare kr 502,- og knapt noe overforbruk. Ved tenkt abb tak på 5Kwh vil jeg spare kr 3310,- og overforbruk på nær 40 timer. ved pris på kr 0,5 ville det kostet kr 20,-. Ca 32kWt av dette gikk med til oppvarming etter fravær, resten i julen. Det ser ut til at et abb på 5Kwh vil være tilstrekkelig her. Hvis tariffene blir omtrent slik, da ser ikke dette så "hakkende gale ut" , Men de legger opp til 12 mnd bindingstid, ellers kunne man jo velge et lavere "tak" for sommer og høyere for vinter..... Ellers framgår det av grafen at testen i desember fra ca 8. til 22. fungerte etter hensikten. Det gikk rimelig bra å holde forbruket under et tenkt tak på 5kWt ved å stenge av vv-bereder når forbruket steg over "taket".
 8. 4 poeng
  Laget test oppsett med LoRa node -> LoRa mottaker -> MQTT broker. LoRa node: Arduino Uno. LoRa mottaker: Wemos D1 Mini. MQTT broker: Raspberry med DietPi OS. LoRa radio er i begge enheter RFM95. DietPi er et funn! Ypperlig for en Raspberry der skjermen stort sett ikke er koblet til. Jeg prøvde først med Heltec WiFiLoRa32. No joy! En sjekk med spektrum analysator viste at den var godt utenfor programmert LoRa frekvens. Kan ikke anbefales. Planen på sikt er sensorer for: vær, postkasse, bil i oppkjørselen, bil på min faste ladeplass, gressklipper på jobb osv... Og liknende opplegg på hytta. Bildet: Stack med Wemos, LoRa radiomodul og OLED status display. Puttebrettet er der bare for å holde stacken på rett kjøl. Den er så liten og lett at USB kabelen ellers bestemmer hva som er opp og ned, hit og dit. For øyeblikket viser den at spenningen på noden er 5,12V, pakkenummer er 2594 og RSSI er -64. Det er et gulv og flere vegger til noden, så RSSI -64 er utmerket! LoRa skal fungere godt med RSSI <-120! Så her er det link budsjett til å dekke hele bygda. Det vil si at en node på båtplassen rekker fint opp til hytta. Så kan jeg se om det er noe poeng i å finne frem badebuksa eller om vanntemperaturen indikerer at dusjen er å foretrekke. Det er utrolig hvor mye datakraft og funksjonalitet de har puttet inn i denne Wemos D1 Mini. Litt større enn et frimerke. Men til node er både den og Arduino for glade i strøm, så der må jeg finne på noe som kun bruker nA i deep sleep. Om du sysler med low power så ta gjerne kontakt. Det kan bli en utfordring. Programmeringen i Arduino bringer minner fra omkring 1990! Jeg merker jeg er bortskjemt etter noen år med Atmel Studio og JTAGICE.
 9. 3 poeng
  Jeg tok å bestille en sånn OSRAM plug så kan jeg også få testet om den kjører sammen med IKEA / deCONZ
 10. 3 poeng
  Det er vel på tide at jeg så smått introduserer mitt eget system. Flott med dette forumet, da jeg synes at det aller morsomste med hjemmeautomatisering er fantasien eller mangel på denne. Med gode ideer fra alle slags systemer får man fort idémyldringen i gang! Jeg har en leilighet i en gammel blokk med rundt 100 leiligheter i, fra slutten av 1960-tallet. Da jeg er tømrer med fagbrev (og snart elektriker med fagbrev) måtte følgelig hele leiligheten rives i filler og bygges opp igjen. Siden jeg jobber mye med KNX og systemintegrasjon var det ett heller naturlig valg. Når det er sagt, så er jo leiligheten bygget opp som min lille lekestue og egentlig for å finne ut hvilke systemer som stabilt lar seg integrere mot KNX. For stabilt er viktig for meg, etter å ha levd med blant annet X10 (og Indigo) for mange herrens år siden. Systemer / Protokoller: KNX Philips HUE Nest (kun røykvarslere) Smarter Coffee Sonos I tillegg samhandler jeg med Pushover, YR, Kolumbus, RPi, osv. I veldig nær fremtid har jeg fått installert Magic Mirror, men dette tar jeg i en egen post. Gjenstår egentlig bare å få festen skjermen bak speilet samt få skreddersydd informasjonen. Fysiske produkter: Schneider Strømforsyning KNX 320mA Schneider SpaceLYnk Logic Controller Schneider KNX Dimmere, 2x 4x250W Schneider KNX Relé, 8-kanals Schneider Brytere Schneider Termostater Schneider PIRer IntesisBOX KNX-IR Varmepumpekontroller Zennio Quad+ Binærinngang RPi Touchskjerm (innfelt i vegg ved inngang) Philips HUE Ledstrip Nest Protect Denne listen vil nok vokse de neste månedene da jeg mangler litt grunnleggende sensorer, som f.eks vannlekkasjesensorer. Her er jeg litt usikker på hvilken protokoll jeg bør gå for, derav mitt medlemskap på dette forumet... Automatisering: Med KNX i bunn har jeg et veldig stabilt system som fungerer uansett hva som skulle skje med nettverk eller om en kontroller skulle dø. Man kan si at jeg har programmert inn basisfunksjoner som lar meg kontrollere lys og varme i rom om kun KNX-busen skulle være oppe å gå. Når det er sagt så er jo ikke KNX i seg selv veldig smart, så man trenger en modul på toppen for å ta seg av den biten. Her har jeg gått for Schneider Electric´s SpaceLYnk, som egentlig er en lisensiert boks fra Embedded Systems, Logic Machine. Dette er en proprietær webserver som støtter KNX, Bacnet, ModBUS, RS232/RS485 og det du kan integrere selv av webløsninger. Den baserer seg i all hovedsak på gruppeadressestrukturen man kjenner fra KNX og det er derfor ett verktøy man "lett" kan begynne med og forstå seg på. Den støtter blokkprogrammering, men jeg skripter selv. Skriptspråket er en lett modifisert utgave av LUA. Da jeg jobber med systemintegrering selv bruker vi selvsagt SpaceLYnk (eller HomeLYnk) i våre prosjekter. Jeg og en kompis har derfor laget ett "smart lag" på toppen av alle KNX installasjoner som baserer seg på innstillinger av bruker. På denne måten slipper man å ringe til elektriker for å endre de enkleste ting, mens man har smarte funksjoner som dynamisk lysstyrke basert på tid på døgnet feks. Jeg har derfor basert opplevelsen av leiligheten på følgende husstatuser: Hjemme morgen Hjemme dagtid Hjemme kveld Natt Borte Bortreist Brann Vaskemodus Alle disse statusene gir meg forskjellige lysnivåer basert på innstillinger jeg endrer på en webside. I tillegg styrer de varme. Det eneste jeg må fortelle leiligheten ved hjelp av brytere er om det er natt eller om jeg er borte. Resten klarer leiligheten å finne ut av selv. Jeg har ikke fått geofencing til å oppføre seg adekvat nok, så jeg ser for meg bluetooth beacon-teknologi på sikt for å ordne dette. Selv om det ikke er allverdens arbeid å trykke inn en bryter før jeg går ut av leiligheten For tiden forsker jeg på human centric lighting, så kommer nok til å legge til litt om dette etterhvert. Det er derfor jeg har Philips HUE i leiligheten bl.a. Sånn for ordens skyld så styrer jeg Philips HUE og Sonos på veggbryterne. Akkurat det synes jeg er fantastisk allsidig med KNX og SpaceLYnk (bildet vedlagt er eksempel på dette). Alle etiketter til brytere lager jeg selv. Romoversikt Gang: Minst mulig trykkerier her, men har en bryter ved utgangsdør som tar seg av statuser samt en RPi som tar seg av visualisering innfelt i vegg. Designet og printet festeklips til denne selv, slik at den er helt flush med vegg. RPi: Denne visningen aktiveres når huset (automatisk) settes i hjemmemodus på ettermiddagen ved registrert bevegelse i gangen: Bryter ved dør: Soverom Dette rommet har to dimbare ELKO veggspotter og HUE som indirekte rombelysning. Skal ha ett større speil på veggen motsatt av dette bildet og tenker også her å felle inn HUE ledstrip i toppen av ramma for å øke lysnivået i rommet. Siden rommet _nesten_ utelukkende en mørkeblått og matt sort fungerer det hvite taket som en slags diger lampe da det blir belyst direkte av ledstripene.
 11. 3 poeng
  Spotify Trykk på skjermen
 12. 3 poeng
  Fikk de først 5 Echo Spot i hus i dag: Den har MiniJack lyd ut slik som DOT (men som SHOW mangler) Men den har eget Power (12V 1.25A) og kan ikke bruke USB power Her i skala med en DOT og en SHOW
 13. 3 poeng
  Det er en god regel at det alltid er brukerfeil. :-) Jeg har eksakt samme oppsett som deg Moskus, men likevel _var_ det feil i HomeSeer for meg. Da måtte jeg tenke grundig etter hva jeg kunne gjort som forårsaket dette, og det kom jeg på. Jeg starter HS3 via task scheduler, og da fikk jeg først litt problemer siden hovedbrukeren min på denne maskinen er en "microsoft nettkonto". For å løse det problemet laget jeg en task på en lokal bruker, opprettet for anledningen. Den brukeren hadde selvsagt engelsk dato og tid som standard. Noen dager senere la jeg merke til at det var engelsk dato/tid i HS3, men da tenkte jeg selvsagt ikke på hva jeg gjorde for flere dager siden. ;-)) Når jeg starter HS3 fra min vanlige bruker ser det fint ut, og det gjør det nå også fra den lokale brukeren, siden jeg har endret dato/tid -settingen der også. Takk for at du fikk meg til å tenke - selv om det er smertefullt. :-)
 14. 3 poeng
  Jeg har laget en liten analyse av egeninnsamlet data, strømforbruk og temperatur i huset. Dette plottet kan brukes til å predikere hvordan huset vil oppføre seg gitt hvor mye effekt man hiver inn. Dataene er all strømforbruk i hele huset, mot bare stuetemperatur, men jeg vil påstå at dataene gir god mening. Ser man på nullpunktet på x-aksen, så ser man hvor mye strøm som trengs for å vedlikeholde temperaturen. Er det f.eks. mellom 15 og 20 graders temperaturforskjell mellom ute og inne, så krever det 3600 W kontinuerlig i en time - altså 3.6 kWh. Skal jeg øke temperaturen med 0.5 grad på en time, så må jeg inn med 4900W. Røde og lilla data ser for glisne ut til at jeg bør stole på regresjonslinjene i plottet. Kombinerer jeg dette med framtidig prisbane for strøm (pr. time), værmelding for temperatur, og ønsket temperaturprofil, så kan jeg regne ut om det er lurt å fyre hardt med strøm om natta. En liten testberegning med noe mulige prisbaner som [35, 40, 95, 95] øre klarte gi meg 10-20% lavere kostnad ved å være i forkant med oppvarming. Feilkilder i analysen er at jeg ikke tar hensyn til varmepumpas COP (som også varierer med effekt og utetemp), varmtvann som stort sett renner ut i sluken, og at det er kun stuetemperatur som tas inn. Ikke alt skal ordnes i første omgang.
 15. 3 poeng
  IKEA Trådfri RGB i utelampa. Looper igjennom rød, grønn og blå. I går stod naboene og filmet det, så skal visst ikke så mye til for å imponere...
 16. 2 poeng
  https://developer.tibber.com/ - Tilgjengelig i dag.
 17. 2 poeng
  ... men vi er jo selvfølgelig MOT app-hysteriet, og vil ha det integrert i huset!
 18. 2 poeng
  Tja fishballs og chocolate spreading går jo greit men lomper blir ofte potato-pancakes
 19. 2 poeng
 20. 2 poeng
  Måten du har gjort det på Guahtdim ga meg umiddelbart ideer til andre bruksområder En av de er ikke spesielt fornuftig, men hadde vært morsom å gjøre. Sette tiden ut fra den analoge klokka på veggen For meg handler det ikke om fornuft alltid, men mer en morsom utfordring, litt som spill for den yngre generasjon .... Det er derfor Philips HUE lampa endrer farge etter antall skritt kona har på fitbiten
 21. 2 poeng
  Den evige optimist. Du kan montere den under vann også. Ulempen er at da virker den ikke lenger.
 22. 2 poeng
  Jeg har leflet med tanken på installere en ekstra varmtvannsbereder (120 liter) som kobles i forkant av eksisterende varmtvannsbereder (200 liter). Disse ligger i prisklassen 4000 kr. Inspirert av denne bloggposten https://blog.tibber.com/no/tesla-batteri-i-norge/ så ville jeg gjenta analysesen for mitt case, og med prisene time-for-time i 2017. Priser hentet jeg ned fra https://www.nordpoolgroup.com/historical-market-data/ og brukte kolonnen for Bergen. En slik ekstra varmtvannsbereder kan jeg styre til å kjøre de billigste timene i døgnet, og være avskrudd ellers. Med 2 KW element, så vil en 120 liters tank bruke ca 4 timer å varme opp kaldt vann til 60-70 grader. Primærvamtvannsberederen vil da ha en mye lettere og billigere jobb når den allerede får forvarmet vann, og kan stå på i de dyre timene i døgnet uten å bruke mye strøm. Varmetap fra ekstra bereder regner jeg ikke med, da all varmen kommer huset til gode. Jeg kan anta at varmtvannsbehovet vårt er størst de dyreste timene i døgnet, så for å kunne regne så antar jeg da at jeg kan flytte 8KWh fra de fire dyreste til de fire billigste timene hvert døgn. Jeg må også anta at vi faktisk bruker 8KWh hvert døgn ( = 120 liter varmtvann), dette er kanske noe i overkant. På årets beste dag (med stor variasjon i pris, 29. nov 2017) klarer jeg da få 4.40 kr besparelse med dette grepet, som hadde gitt 1600 kr spart pr. år. Men sum av besparelse for hver dag i 2017 blir ikke mer enn 126 kr, og det er ikke nok til at dette er lønnsomt (største kostnad er egentlig kvadratmeteren med hus som tanken ville opptatt). Vedlagt pythonkode og Jupyter-utskrift av koden i tilfelle noen vil gjenta/verifisere. Ekstra+varmtvannsbereder.py Ekstra+varmtvannsbereder (1).pdf
 23. 2 poeng
  @Actibus tok over denne tråden fra meg fordi han kunne skaffe billigere. Nå viser det seg at leverandøren hans har gitt feil pris (pris på vanlig dimmer og ikke RF) og at min pris er billigst likevel. Jeg tar derfor tilbake tråden herfra: Jeg må først sjekke pris på både RS og Plus (og evt. ombygningens greiene) Jeg melder disse prisene tilbake her rett over helga Etter det tar jeg en komplett ny bestilling fra alle interesserte Og så tar vi sikte på å bestille ganske fort (før noen rekker å trekke seg ) Så vent litt så kommer det priser straks
 24. 2 poeng
  Hei igjen. 😀 Produktene er nå tilgjengelig i nettbutikken. https://www.fonnebust.no/ Kom gjerne med tilbakemeldinger, her eller til firmapost@fonnebust.no
 25. 2 poeng
  Alt som kan slås av og på eller dimmes i prosent kjøres nå direkte i Alexa HomeSeer skillen. Alt som har andre verb (open/close osv) kjøres med Alexas Routines. Men for å få rapportert verdier må jeg fremdeles bruke "Alexa, Ask HomeSeer ..." Sammen med "HomeSeer HomeAutomation Skill" skillen og Jon00 sin Alexa Helper. For å få rapportert tempen ute, målt med en Oregon sender sier jeg "Alexa, Ask HomeSeer the Outside Temperature" Denne trigger Jon00 Helperen slik: Men i det siste har minus tegnet blitt borte fra opplesningen og det er jo litt vesentlig på ute temperaturer. Jeg jeg skrev derfor et lite script som tester på negative verdier og legger på teksten "minus " som Alexa kan lese. Først brukte jeg en Global Variabel for å få teksten tilbake men da måtte jeg legge inn (minst) ett sekunds ventetid og allikevel hendte det at jeg fikk forrige måling sin verdi opplest Men så fant jeg ut at en kan skrive scriptet som en funksjon som returnerer teksten og dette vil jeg dele med dere her. Det blir da slik: Legg merke til $ tegnet foran script navnet. Og scriptet ser slik ut: Have fun!
 26. 2 poeng
  Hmmm! Ok, kommer et nytt år i morgen!
 27. 2 poeng
  Jeg har automatisert avlesningen av vanntrykket på varmtvannstanken for radiatorene. I fjor høst fikk jeg kjeft av rørleggerne for ikke å ha lagt merke til at det nesten ikke var vann i systemet. Det jeg har gjort: Webcamera med IR belysning som peker mot måleren og sender ett bilde via ftp til en server hvert 5 minutt. Windows service som trigger når det er endringer i folderen hvor bildet lastes opp. Ved hjelp av OpenCV tolker den bildet og sjekker rotasjonen i grader i forhold til en mal jeg har. Script i Homeseer som poller windows service og får info som legges inn. Event som varsler hvis måleren rotasjon er +/- 10 grader i forhold til idealet. Artig prosjekt hvor jeg bruker litt av det jeg lærte da jeg satte opp tilsvarende for å lese av strømmåleren på loftet.
 28. 2 poeng
  Heisan, usikker på hvordan deconz funker med tanke på å manuelt definere atributter, kanskje noen her som kan si noe rundt det og eventuelt andre systemer man kan definere dette selv? Men, uten å svare på spørmålet ditt kan jeg iallefall si at jeg ved ledig tid og stund har undersøkt litt mer rundt disse vendor spesifikke atributtene og klart å mappe flere av de. Har laget en enkel oversikt over testing og hvilke atributter jeg har verifisert her: https://github.com/nilskaa/Smartthings/blob/master/devicetypes/Elko Super Thermostat - vendor specific attributes.txt Holder denne oppdatert når jeg finner mer. Så kan de som ønsker, gjerne bruke denne i arbeidet sitt mot sine integrasjoner (jeg bruker smartthings, men denne listen er plattform uavhengig og baserer seg på atributter og clustere som beskrevet i zigbee cluster overview dokumentasjon) Har nå mappet atributtene for (satt VS forran de som ikke er standard termostat clustere): * Ønsket temperatur (setpoint) * Luft temperatur (målt fra selve termostat enheten - intern føler) * VS- Gulv temperatur (målt fra gulv føler) * VS- Operasjons modus - Luftføler modus/ Gulvføler modus / Gulv-vakt modus * VS- Barnelås * VS- Varme kabel Aktiv/ikke aktiv * Minimum og Maksimum temperatur som termostaten kan settes til * VS- Forbruk (denne angir gjenomsnitt eller muligens en del av maks belastning, finner ikke utav det før jeg kobler på og måler med multimeteret) Alle vendor spesifikke atributter forventer jeg krever en egen mapping for å få til å funke i ulike hjemmestyrings løsninger. De som ikke er VS forventer jeg funker "out of the box" med en standard termostat integrasjon basert på Zigbee cluster library dokumentasjon. Har kontaktet Elko også og beskrevet hvor bra både termostaten og dimmeren deres fungerer mot andre plattformer (Smartthings) og spurte om litt hjelp med en atributt oversikt. Men, har foreløpig ikke fått noen respons utover at henvendelsen min ble sendt videre hos Elko. La ved et bilde av hvordan dette ser ut i Smartthings Appen for de som er interessert i denne platformen
 29. 2 poeng
  Steve Jones. Bra termostat med mange muligheter, men vannbåren varme er veldig treg varme, så jeg bruker ikke så mange av funksjonene ennå. Kun basic termostatfunksjon.
 30. 2 poeng
  Ikke for å skuffe deg ang det så blir jeg overrasket om han har tid til det Her i området er det beregnet at de skal bruke maks 15 minutter inni hvert hus. Pluss at det blir litt papirarbeid for han å gjøre ekstraarbeidet. Men det skader jo ikke å spørre
 31. 2 poeng
  Har gjort garasjen/ ute smart og nå. MyQ garasjeport åpner hadde jeg fra før av med Myq plugin til HS. Men har også fått koblet til Villavent ventilasjonen til Homeseer via Zwave adapteret fra Villavent. (gjort tidligere) og det fungerer etter en god stund veldig bra. Utover det har jeg satt på Fibaro rele på varmekabler i vannrennene på gårdsplassen, så jeg slipper å gå ut i garasjen for å aktivere kablene til våren. Satt inn Danalock V3 som åpner garasjedørene når vi kommer hjem/ står opp, og låser seg når vi drar/ legger oss. Har også satt inn varme med panelovn og RFXxom virtuell termostat og fibaro plugg. Satt temp på 12 grader. Da blir det naturlig nok fuktig i garasjen og det spratt fort opp over 80% luftfuktighet. Da blir det rått og muggete så klinka inn en baderomsvifte med fibaroplugg som starter når luftfuktigheten går over 65% og stopper under 60%. Har også gjort det samme med teknisk rom, men her flytter jeg varme. Så jeg varmer faktisk opp 40-50 Kvm med varmen generert i teknisk rom. Bruker Telldus climate sensor for temp og luftfuktighet.
 32. 2 poeng
  Hei Jeg koblet meg bare på pin 8 sammen med det jeg ikke vet og det fungerer fint. Har nå koblet opp Z-UNO som styrer 4 rèle, disse styrer igjen min, medium, maks og ekstra tilluft. Skrev en enkel kode for dette i arduino. Et problem her var at Vera systemet også trenger status på alle til enhver tid så jeg sender status i loop funksjon hvert 30 sekund. Dermed er det litt sen oppdatering. Ellers var det viktig å sette de andre pin-ene LAV når den du ønsker skal gå HØY. Dette kan du se i koden, måtte invertere koden da releet jeg kjøpte virker å være invertert. Har også lagt inn en DHT11 modul som overvåker temp og fukt. Grunnen til dette er å kunne skru av strømmen på Z-uno hvis temperaturen blir høy, dette er en sikkerhetsfunksjon. Dette fungerer utmerket nå, og jeg kan enkelt styre ventilasjonen basert på CO2, temp og fuktighet. System: Vera Plus, Z-UNO, DHT11, 4 Relay 5VDC Arduino kompatibelt. Ventilasjonogdht11.ino
 33. 2 poeng
  https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/el-installasjon/plug-in-produkter/fjernstrombrytere/bevegelsessensor-001534/ Denne varen er på vei ut av sortimentet. Lå i "restetorget" hos Jula i Arendal. Prisen der var 200,-. Jeg vet ikke om de er på salg i andre varehus, men det kan jo sikkert sjekkes. Ganske enkel sak som kun måler bevegelse.
 34. 2 poeng
  Backup og restore. Aeon Labs sin kan ikke gjenopprettes fra andre programvarer enn Aeon Labs sin egen (relativt dårlige) programvare. Og siden dette er noe du vil ta backup av for å kunne gjenopprette den mens systemet kjører (for man burde jo ta backup relativt ofte), så er dette en litt for stor ulempe i mine øyne.
 35. 2 poeng
  Kopierte hele HS3-katalogen etter først å ha deaktivert z-stick og z-wave plugin. Fungerer nå som det skal på ny maskin ☺️
 36. 2 poeng
  Vi får kjøre i gang en powerbuy til våren! [emoji3]
 37. 2 poeng
  Dags for en liten oppsummeringspost igjen. Får lage en liten liste fritt etter hukommelsen: Oppdaget at jeg hadde en ledig binærinngang ved døren til soverommet vårt. Har lenge drømt om en "Alt av-bryter" ved sengen, så dette ble nært nok. Grunnen litt trang boks, ble en påveggskappe nødvendig. Taklys av/på/dim oppe til venstre, nattlys på min side oppe til høyre, alt av nede. Grunnen til valg av konvensjonelle brytere er at jeg hadde mye av de fra før og da er det jo enkelt å bruke sammen med binærinnganger på KNX. Mens vi først er på soverommet, bryter og pære fra Philips. Pæren kan styres fra ellers i systemet, men ville ha en trådløs bryter også og da måtte det blir Philips sin. Hønemor ville ikke ha sitt lys som en del av anlegget, så da fikk hun sitt eget lille økosystem. Bryteren fra Ikea som fungerer veldig bra og pære fra Ikea. I boden nede har jeg valgt detektoren fra Ikea mens vi venter på at den delen av huset skal bli oppusset. Fungerer forholdsvis greit, litt treig av og til. Et annet rom som venter på oppussing, badet/boden nede som skal bli til et bad. Per dags dato blir det brukt som vedbod og etter mye irritasjon over manglende lys der, gikk jeg for en demodetektor fra Elsner på KNX og en Ikea-pære. Registrerer bevegelse, temperatur og fukt. Integrering av Sonos i stue og på bad. Litt copy/paste av det originale designet da jeg ikke kom på noe selv. De mest nødvendige funksjonene samt to favoritter på høyre siden. Fått inn litt forskjellige lys nede. Lysene på "kaninrommene" er pærer fra Ikea. De blir styrt av en kombinasjon av luxføler ute + urstyring + hjemme/borte-funksjonen. Lyset i garasjen er gjort klar, må bare koble det opp sammen med en bevegelsesdetektor. Trenger gjerne ikke et ekstra bilde for det, men har lagt inn varmekabelen i garasjen også på KNX. Bruker den aldri, men lagt den inn fordi jeg kan. Sammen med varmekabel og lys i garasje, er det også lagt klart for endebrytere eller magnetbrytere til garasjeport. Får dessverre bare status og ikke styring da portåpneren ikke har inn- og utganger. Tror det var det hele for denne gang, huset blir stadig forandret.
 38. 2 poeng
  Da gikk jeg på en smell i dag. 4x Nest til meg selv. Takk for godt tips Får sysle med litt Nest-plugin inn i 2018.
 39. 2 poeng
  Sett på denne muligheten? 🙂 LGTV2MQTT Med en publisering til "lgtv/set/launch" og payload "com.webos.app.multiview" åpnes MultiView med mulighet for 2 kilder samtidig. Kan også settes tilbake til ønsket kilde med f.eks. "com.webos.app.livetv", eller HDMI om ønskelig. For enklere meldinger kan publisering til "lgtv/set/toast" vise en tekstmelding i øvre høyre hjørne. 🙂
 40. 2 poeng
  Du trenger et mål på absolutt fuktighet, ikke relativ fuktighet. Duggpunkt er et slikt mål, og du kan regne deg fra RH og temperatur for å finne duggpunkt både innendørs og utendørs. Hvis duggpunktet utendørs er lavere enn innendørs, så vil det hjelpe å åpne vinduet. Duggpunkt avhenger egentlig også av trykket, men variasjonen vil ikke være så stor, du kan hoppe over den. Du trenger et programmeringsspråk for å kunne implementere en formel for duggpunkt. Formler kan finnes her: https://en.wikipedia.org/wiki/Dew_point Jeg kjører en slik algoritme for vifter i garasjen. Her varierer det betydelig over tid om det er noe lurt å "lufte".
 41. 2 poeng
 42. 2 poeng
  Fikk om sider lagt ut koden hvis noen vil teste: https://github.com/xibriz/deconz-mqtt
 43. 2 poeng
  Gode nyheter Jeg har fått en ny RFXtrx433E fra Loh - og da fungerer alt perfekt. Den nye er fra batch 4016, den gamle (som ikke virket) fra batch 3517. Loh sendte meg også ett Viking-termometer de hadde testet slik at jeg kunne teste det også. Konklusjon: RFXtrx433E fra batch 3517 kan ha et problem med FineOffset-protokollen, men ett eksemplar er for lite til at bastante konklusjoner kan trekkes. Det er fremdeles litt mystisk at den leste Oregon-protokollen uproblematisk. At den fant mine gamle Oregon-sensorer var det som gjorde at jeg ikke mistenkte RFX i starten. Loh har svært god kundeservice og er en glimrende kilde til utstyr. Det var de som foreslo å sende meg en ny RFXtrx433E og ny Viking sensor for testing, og når jeg endelig sa ok så kom det på få dager. Jeg kjøpte jo en god del fra dem og frakt/inntolling gikk også helt smertefritt. Alt i alt er jeg svært fornøyd med dem. Det ser ut som om jeg kan ha maaange Viking-sensorer. De får tildelt en adresse ved oppstart og det ser ut som om det er noen tusen adresser tilgjengelig. Jeg har ikke fått satt opp flere enn to for testing. Rapporterer når jeg har fått alle 20+ i drift, eller når det blir et problem.
 44. 2 poeng
  Hei. Har laget et program som leser databasen til Device History og sender dataene til Graphite slik at man kan lage fine grafer i Grafana. Pakk ut zip filen til f.eks /opt/dhtographite/ Kjør chmod +x dhtographite.exe Endre dhtographite.exe.config slik at det passer oppsettet du har. Setter du LastDate til 0 så går den gjennom hele databasen til devicehisory. <add key="DeviceHistorySQL" value="/opt/HomeSeer/Data/skWare/DeviceHistory/HSPI_SKWARE_DEVICE_HISTORY.db3" /> <add key="LastDate" value="0" /> <add key="GraphiteIP" value="10.0.0.11" /> <add key="GraphitePrefix" value="devicehistory" /> <add key="GraphitePort" value="2003" /> kjør crontab -e og legg til: * * * * * /opt/dhtographite/dhtographite.exe (Endre path til der du har pakket ut zip filen) Denne gjør at dhtographite kjøres en gang i minuttet. Det kjøres en SQL spørring slik at kun nye data blir sendt til Graphite. Programmet bør kjøres manuelt første gangen. Kan ta lang tid om databasen er stor. Har testet på Ubuntu 16.04, men burde fungere i windows også. Finnes utallige guider for å installere Graphite og Grafana på linux om man googler litt. Etter installasjon av graphite bør storage-schemas.conf endres, default så lagrer den kun 1 døgn. /etc/carbon/storage-schemas.conf slik ser min ut: [device_history] pattern = ^devicehistory\. retentions = 1m:5y [carbon] pattern = ^carbon\. retentions = 60:90d [default_1min_for_1day] pattern = .* retentions = 60s:1d Viktig at device_history ligger øverst. I Grafana legger du til devicer slik: Tallene du ser er device_ref Eksemple på temperatur siste 7 døgn Jobber med en plugin som sender data direkte til Graphite, men er bratt læringskurve så blir vel etter hvert. dhtographite.zip
 45. 2 poeng
  Her har jeg allerede begynt å kjøre VVB kun på natten da strømmen så og si alltid er billigst da Utsnitt tatt fra Lyse sine sider
 46. 1 poeng
  Tja... Denne kanskje? https://www.prisjakt.no/product.php?p=3578468 Mer info: http://www.tp-link.se/products/details/cat-5258_HS100.html http://www.tp-link.com/us/faq-944.html
 47. 1 poeng
  Da har han lagt den ut her: https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=193245
 48. 1 poeng
  Jeg beklager, det er jeg som har gått på en smell her. Det har ikke slått meg at problemet faktisk gjelder Windows for der er det jo bare å bytte. Trykk Windows-tasten og X samtidig. Velg "Run" eller "Kjør" (tredje nederste alternativet, sannsynlighet. Skriv "Intl.cpl" (uten hermetegn) og trykk Enter. Her kan du endre format på både dato og klokkeslett. Slik ser det ut hos meg:
 49. 1 poeng
  Clas har 15 prosent på hele butikken, 1. og 2. juledag
 50. 1 poeng
  Jeg tok å debugget appen litt og moddet litt på koden fra github og vipps så kan jeg hente ut lokasjon. Kan gjøre en fork i morgen og renskrive koden slik at den blir tilgjengelig for alle
×