Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!
  • 0

Hytteprosjekt


Runix

Spørsmål

Heisann, overtok nettopp en hytte uten mobildekning, med solpanel 12V og umontert aggregat/inverter. 

Tar nå steg for steg for å øke komforten og kontrollen - trenger noen tips etter hvert da jeg er rookie på smarthus-teknologi. Jeg ønsker ideelt sett å overvåke hytta samt kunne starte/stoppe aggregat/strømforsyning vha smart-hus teknologi.

 

Hva jeg har gjort:

 

1) Strøm
Kablet 220 V til en del plasser/kontakter, installerte aggregatet utendørs i låsbart rom og monterte inverter.

Aggregat (med fjernstart); http://www.berema.no/Aggregater/Stromaggregater/EU/EU-30is-FS.aspx

Inverter; https://www.victronenergy.com/inverters-chargers/easyplus-12v-1600va

 

Inverteren leverer også 220V uten at generatoren er i gang, men trekker en del strøm fra batteribanken når den er på, så den bør settes "av" når jeg forlater hytta over tid. 

Jada; autorisert elektriker blir brukt :)

 

2) 4G Router/dekning

Ble løst med en Poynting antenne og 4G router Huawei E5186s. Utrolig for en forskjell, gikk fra ingen kontakt til 4G med ok opp/nedlast!

 

3) Overvåking og kontroll av hytta hjemmefra

Kjøpte en Tellstick   http://telldus.com/produkt/z-wave-gateway-tellstick-znet-lite-ver-2/   (1499 på jula), samt Ute/inne termometer og ett par fjernstrømbrytere Z-wave (innstikk i kontakt)

 

4) 12V drift av 4G router og Tellstick.

Biltema spenningsomformer med et uttall av forskjellige jacks passet rett inn i Huawei'en
(http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bil-tilbehor/Bilelektrisk/12-volt/Spenningsomformer-for-1224-V-2000031759/)

Tellsticken går på USB og ble plugget rett inn i USB-uttaket på routeren.

 

Da hadde jeg basis-system oppe og gikk i løpet av kort tid, på en enkel og billig måte for meg.

 

Så til utfordringene;
 

Remote start/kontroll av Inverter samt Honda generator.

Inverteren åpnet jeg og fant ut at det finnes kontakt for Av/På/Charge "under panseret"
image.png.d9d1a25ddae332e810298b85ee8fb2c6.png

 

For Honda Aggregatet har jeg remote control-boksen som har ledninger strukket fra generatoren fram til Av/På bryter, start (push) samt choke (push).

Litt dårlig bilde, øverste flip-bryter er av/på, 2 push brytere for choke og start og status-lampe for "på".

image.png.9249bbaf8b27361fc35b7e0c463ec9b8.png

 

Det hele koker nå ned til at jeg trenger et device (433MHz eller Z-Wave) som kan hjelpe meg å styre Inverteren samt Generatoren, vise status for generatoren (på/av) og må gå på 12V eller mindre samt ha kun "dry-switches" som output for å kontrollere enhetene.

 

Jeg har brukt en del google-tid uten å finne et slikt device, og trenger hjelp fra de ærede innbyggerne her på forumet for å identifisere noe som kan funke, alle tips og forslag er velkommen.

 

- Rune

 

Endret av Runix
Wrong picture
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefalte innlegg

  • 0
9 hours ago, Moskus said:

Kan du selv overskrive unitcode og housecode?

Jeg ser at det finnes en del eldre informasjon om slike relé-kort som dette .. uten at det finnes noen enhetlig god løsning. 
Jeg har i det minste 2 releer som virker, kan da bruke en av de som toggle for å slå på inverter og aggregat, og den andre for å starte aggregatet. I alle fall en nødløsning inntil jeg finner noe mere permanent. 

Endret av Runix
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Oppdatering; beta-versjonen virker :)  Utsjekket og verifisert ved web-kamera som filmer status på utstyret når generatoren er i gang - og som slås av når den stopper (tror jeg). Nå må det raffineres, jeg trenger noe mer pålitelig enn det «Kina-kortet» jeg bruker - eventuelt flere slike kort med kun 1 port om jeg får de til å virke uavhengig av hverandre. De er på vei i posten!
I morgen tidlig skal jeg på hytta og forventer at den er varm når jeg ankommer - skal også teste ut Qubino´n :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Og hvordan gikk det? Honda har kommet med ny fjernbetjening, men betinger at den trådløse betjeningen kopler fra uten drift i 5 dager. Da må du ut i boden å aktivere på ny. Krøkkete løsning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0
Elgen skrev (På 17.9.2017 den 23.49):

Heisann,

 

Jeg jobber med AKKURAT samme utfordringen: Samme aggregat (Honda EU30is FS), Victron 24/3000/70, BMV 700 og Morningstar Tristar MPPT 60 med 650W paneler.

 

Jeg har funnet ut at det beste er å bruke en Victron Venus som HUB for å styre alt. Den er nå open source og kan kjøres på Rasberry Pi 2 eller 3. Jeg har satt opp denne og den snakker fint med app over internet og har massevis a opsjoner for hva som skal trigge aggregat.

 

Utfordingen er å starte Honda Eu30IS FS med et signal fra Venus som er 5V på når aggregatet går og 0V ved aggregat av. Planen min er å bruke Arduino til dette ved å koble på en temp sensor (til å sjekk temp på aggregat og avgjøre choke eller ikke) og 3 releer to styre start, choke og stopp. Må også finne en måte å lese pilot-dioen på. Har ikke sjekket hvor mange Volt den får og den bør vel kobles isolert til Arduino da den neppe har felles jord.  For å spare tid har jeg satt jobben til å kode Arduino og lage diode-måle-krets ut på Fiverr.com med følgende beskrivelse:

 

"I want to automate start of my Honda EU30IS FS genarator. It has press button for crank (start) and one press button for activating choke. There is a run pilot LED lighting steady when is running,blinking a bit when starting. When warm i only hold the crack button for a few seconds to start. When cold I press crank and choke at the same time, release first choke and then crank to start. To stop a third button is pushed for a few seconds.

I want to use these components:
https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Microcontroller-learning-kit-starter-and-proficient-24-interactive-lessons-for-arduino/2044891395.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.dwfRgo
https://www.aliexpress.com/item/1pcs-4-channel-relay-module-with-optocoupler-Relay-Output-4-way-relay-module-for-arduino-In/32787386713.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.dwfRgo
https://www.aliexpress.com/item/Stainless-steel-package-Waterproof-DS18b20-temperature-probe-temperature-sensor-18B20-For-Arduino/32236998050.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.dwfRgo

The temp sensor will sense the motor temp. The relay is used for crank and choke. I need pin HIGH on arduino to start.When the pin go LOW the generator should stop.

The arduino code should be coded as a state machine and should have constants defined for paramters like: CrankTime, ChokeTime, NoStartAttempts, TempForChokeOn, StopTime, AddedCrankTimePerNewAttempt, AddedChokeTimePerNewAttempt for me to adjust when testing.

I also need help to make a circuit that can read the voltage on the run pilot LED. I don't know the voltage yet, but probably higher than 5V (I would guess 12V - but not sure) and perhaps the reading should be insulated from the Arduino board?!"

 

La oss holde hverandre oppdatert om fremdriften på auto start av Honda EU30IS -FS 🙂

Hvordan går det med løsningen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Svar på spørsmålet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.