Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ELBert

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ELBert

  1. Moskus skrev (På 15.9.2023 den 10.16):

    Har ikke Nobø innstikk-moduler...?

     

    Alternativt er det å sette opp en passende Z-wave gateway (FutureHome, Homey, HomeSeer, HomeAssistant, etc, etc) med Z-wave termostater og/eller egnede innstikk-moduler. 

     

    Mill-modulene har et så dårlig rykte etter mitt syn (bare se litt på Smarthus-gruppa på Facebook), at jeg ikke hadde stolt på dem for fem flate øre.

    Sendte en forespørsel til Nobø og fikk raskt svar: Nytt styresystem vil bli lansert i nær framtid (usikkert om lansering før eller etter jul), dette vil også inkludere plugg for styring av eldre ovner. Høres interessant ut for min del.

    • Like 1
  2. Mitt gamle "ring hytta varm" system går ut på dato når 2G-nettet etter hvert stenges (Sikom GSM FIXI SMS). Systemet har hatt styring av en strømkurs som betjener panelovner og gulvvarme i hyttas "hovedsone", mens bad og soverom ikke har hatt styring.

     

    Hytta har nå stabilt internett og jeg ønsker derfor en litt mer sofistikert styring av totalt 7 panelovner, 3 rom med elektrisk gulvvarme og (helst) en av/på bryter til varmtvannstank (koplet med vanlig stikkontakt).

     

    • Mills kontakter med termostat virker "bankers" til panelovner.
    • Når det gjelder gulvtermostater ser jeg det er mye å velge mellom (wifi, Zigbee, Z-wave etc), men jeg prioriterer driftssikkerhet over mange finesser.

     

    Har ingen direkte erfaring med systemer for hjemmeautomasjon, men er godt bevandret i teknikk og duppeditter fra tidligere. Ønsket er et oppsett hvor jeg enkelt i en app på mobilen kan sette scenario med "Tilstedeværelse", "nattsekning ved tilstedeværelse" og "grunntemperatur ved fravær". Har forøvig også Eufy sikkerhetskameraer og Netatmo værstasjon på hytta.

     

    ELBert

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.