Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

claus

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av claus

  1. Jeg benytter 2 stk HeatIT i kombinasjon med Fibaro HC2 for å styre gulvvarme i mitt hus som har 3 etasjer. Fungerer bra, men obs på at ventil-aktuator trenger sterkere startstrøm enn hva den innebygde strømforsyningen klarer dersom mange av de skal kjøres samtidig. Ikke noe problem å kombinere med ekstern strømforsyning.
    Hei Tor. Er det HeatIt Z-water du bruker?

    I såfall regner jeg med du har et oppsett som ligner mitt. Har du sett opp natt/dag-styring og vurdert faktisk besparelser?


    Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

  2. For å styre vannbåren gulvvarme effektivt må du bruke en styring som kalkulerer "akselrasjonstid" for hvert rom i forhold til utetemperatur.
    Hvis det tar én time å varme opp stua 1 grad ved utetemperatur på 0C må oppvarmingen starte tre timer før du kommer hjem for å nå ønsket komforttemperatur i tide. Og det samme andre veien, at varmen kan skrus av en viss tid før du drar hjemmefra.
     
    Slikt er standard på byggautomasjonssystemer, men aner ikke hvilke leverandører som leverer slikt rettet mot privatmarkedet.
     
    Det er helt sikkert mulig å skrive en slik logikk selv, men det er over min programmeringsevne.
     
    Behold de aktuatorene du har i dag. Da har du flest muligheter, og de koster ingenting å bytte om en skulle bli defekt.
     
    Jeg har aldri skjønt hvorfor mange mener det ikke lønner seg å senke temperaturen på anlegg med varmepumpe.
    Man sparer mye i varmetap ved å senke temperaturen litt, men hvis varmepumpa ikke er laget for å gå på full effekt må det vel være muligheter for å kontrollere det?
    Hvis man får høyest utbytte ved 70% og veldig dårlig ved 100% burde det kanskje være mulig å begrense pumpa til å ikke gå høyere enn 85% i normale tilfeller?
    Takk for tips. Regulering etter akselerasjon høres fornuftig ut. Regner med jeg skal klare å programmere dette selv.

    Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

  3. Jeg har veldig lyst til å benytte denne for å hente ut (primært) temperaturmålinger fra røykdetektorene, men er litt skeptisk til å "kludre" med alarmsystemet. Mulig dumt spørsmål, men hvordan er sikkerheten ivaretatt med en slik integrasjon?

  4. 2.1Det er neppe innstøpt i betong. I dag så varmes det opp elektrisk ettersom avtrekksvarmepumpa er defekt. Planen er å erstatte denne med enten tilsvarende eller bergvarme. Ja, det er spørsmål om det gir noe mer positiv effekt enn å tilfredsstille tekno-trangen.

     

    2.2/2.3. Jeg har tidligere kun sett muligheten for å bytte ut termostat eller ventil-aktuatorene, men kanskje bedre å installere enn sentral ala noe slikt? http://www.heatit.com/heating-control/water-based-heating/hatit-z-water/. Om jeg forstår det rett kan jeg da styre hver kurs sin ventil-aktuator via heatit z-water (via openhab/z-wave)?

  5. Hei!

     

    Jeg er ny på forumet og akutt smittet av smarthus-/hjemmeautomasjonsbasillen. Forholdsvis teknisk anlagt, men ikke autorisert til å utføre elektrikerarbeid.

     

    Har nettopp flyttet inn i hus på ca 300 kvm (inkl boder og utleieleilighet). Huset er fra 1997, er tre etasjer. Kjeller har gang, toalett og et par boder pluss utleiedel. Store deler av denne etasjen har varmekabler med tradisjonelle termostater (usikker på om det er gulv- eller luftfølere). 1 etasje er varmet opp av vannbåren varme. 2 etasje har kun varmekabler på bad, ellers ingen faste installasjoner. Anlegget for vannbåren varme styres av en eldre (delvis defekt) varmepumpe for avtrekksluft. Det er totalt 7 kurser i etasjen. Selve rørinstallasjonen er av merket Rehau. Hver kurs har 24 V trådet termostat fra Danfoss som styrer hver sin Danfoss-aktuator. 

     

    Jeg ønsker å automatisere deler for å senke strømforbruk og få en behagelig innetemperatur når det trengs. Det mest nærliggende er å senke temperatur om natta og når man er på jobb. Styre kursene uavhengig av hverandre for å minimere forbruk. Styre innetemp basert på uteklima hvis aktuelt.

     

    Jeg har satt opp OpenHab2 på RPi3 med z-wave, som foreløpig styrer noen enheter. Det jeg søker innspill/hjelp på, er hvordan jeg på god, enkel og (forhåpentligvis) rimelig vis kan få automatisert varmen.

     

    Jeg har gjort en del research og har gjort følgende funn/spørsmål:

     

    1. Varmekabler: Her bør jeg bytte ut eldre termostater med Heatit z-therm2? Vi er vel en del som skal bestille dette når det er på plass, har jeg forstått. Spørsmålet her er vel bare om det er noen vits å vente på z-therm2 eller ikke.

     

    2. Vannbåren varme: 

    2.1 Er det såpass treghet i vannbåren varme at slik styring vil ha liten effekt?

    2.2 Finnes det 24V termostater som støtter z-wave? Har sett Danfoss har noe, men fått inntrykk at de krever danfoss-hub (Connect eller noe..) noe jeg vil unngå. Slike termostater hadde vært smidig da jeg kunne gjenbrukt resten av anlegget og får fysiske brytere også. Derimot ganske kostbart da jeg har 7 kurser. Ulempe: krever elektriker

    2.3 Annen mulighet er å montere radiator-termostater (Fibaro og danfoss har iallfall) på hver kurs. Termostaten vil da være inne i veggen og den inkluderte temp.sensoren må kunne overstyres av temperatur fra annen kilde. Enten hente fra verisure-røykdetektor eller egen sensor feks Aeotec Multisensor 6. Dette kan jeg montere selv, men vil da ikke få fysiske brytere, men kan selvsagt sette opp dedikerte z-wave-brytere. Noen som har testet å ha slike radiator-termostater i annet rom eller i vegg? Erfaringer?

     

    Håper noen har erfaring med tilsvarende løsninger og kan gi meg noen råd frem mot bestilling av komponenter.

     

    Mvh

    Claus

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.