Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Rogerbl

Medlemmer
  • Innlegg

    178
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av Rogerbl

  1. Ferdigstiller mitt vanningsprosjekt nå. Det er satt opp 5 tildels uavhengige kretser som styres av hvert sitt rele(sonoff m/tasmota eller Shelly). Alle untatt en styres via Mqtt fra HomeSeer 4. Det er et Gardena solcellebasert system. Det er koblet til en 25 liters vindunk med vann og sørger for at mine Humler ikke blir for tørre. Her vannes det en gang hver 24 time. Dryppvanning her som ellers. Kanskje blir det brygget øl med egenprodusert humle iår?
    Vi har et drivhus og der har jeg en krets med Sonoff th16 , Biltema 12v Inline pentrypumpe og 12v vannstopper samt en Miio plantedetektor som melder inn data via bluetooth en gang i timen til en Raspberry pi som sender dette med Mqtt til Homeseer. Hvis fuktigheten blir lavere en 25 så vannes det med dryppvanning i 10 minutter. I tillegg kjører jeg en vanningsrutine hver dag på 10 min der. Vannet kommer fra en 210 liters regnvannstank fra Biltema.
    Drivhuset har automatisk lufting og ei vifte som trigges hvis temperaturen blir lavere enn 5 grader(bor i Finnmark) og slår seg av ved 12 grader. Kunne sikkert ha brukt TibberSeer til å styre den varmevifta, men det er ikke gjort ennå, og vi har jo billig strøm her i Nord så da så. På dagen er det ikke noe problem, det er juninettene som kan bli litt vel kalde her i Alta.
    I jordbærbedet har jeg også et Shelly rele, 12v pentrypumpe fra Biltema og 12v vannstopper som forhindrer at hevertprosessen tømmer den 25 liters gamle vindunken. Her er det også en daglig vanningsrutine i tillegg til at en utvendig Miio Plantedektektor føler på om jorda er fuktig nok. Dryppvanning også her.
    Utenfor drivhuset har jeg endel stiklinger i potter som trenger vanning, så der har jeg krets nr 4. Styrt av et Shelly1 rele, biltema inline 12v pentry pumpe og 12v vannstopper fra Kina. Kapasiteten nå er på 16 potter, men kan utvides.
    Krets nr 5 er for fremtidig bruk. Der har jeg ei 12v Biltema lensepumpe nedi regnvannstanken, styrt av et Sonoff tasmota rele, også her med 12v vannstopper som åpner opp når det kommer 12v spenning på kretsen. Og har kjøpt inn et dryppvanningssystem med 40 dyser som skal kobles til når pallekarmene er fylt opp med jord til neste år.
    Ingen av mine system er koblet til utekranen, får se hvordan dette går, og hvor ofte det behøves påfylling.
    Plenen vanner vi ikke da den har dype røtter med innslag av løvetann og mose, men den klippes hver dag av Worx roboten om det ikke regner.
    Det er også mulighet å styre vanningen ihht værmelding eller faktisk vær fra Netatmo værstasjon eller yr, men dette har jeg ikke gjort ennå.
    Nå er vi nesten klar for ferie!

     

    • Like 1
  2. 2 hours ago, Moskus said:

    Tror ikke det hjelper deg, og det er nok ikke mange som vil dele IDen sin med seg. :)

     

    Men stopp plugin'en, slett ini-filen, og start plugin'nen på ny. Da opprettes en ny.

     

    Den er grei, har allerede fixet det. Fikk lagt inn token i ini fila, men 'More' knappen dukker ikke opp i Plugin management og

    plugin'en kommer ikke på lista over innstallert plugin'er.

    I loggen kommer en feilmelding om weblinks blir ikke registrert men den kommer opp med data likevel og det holder for meg:

    Legacy-Plugin
    TibberSeer ERROR
    Registering Web Links (RegisterWebPage): Objektreferanse er ikke satt til en objektforekomst.
     
  3. Hei.

     Får ikke opp Config menyen i Hs4. Kan jeg få en kopi av ini filen til tibberseer med eksempel på data når man har tilkoblet

    Tibber Pulse? Kjører siste beta versjon av TibberSeer.

    Denne feilmeldingen kommer i loggen:

    07.04.2022 16.24.21
    Legacy-Plugin
    TibberSeer ERROR
    Registering Web Links (RegisterWebPage): Objektreferanse er ikke satt til en objektforekomst.
  4. 1 minute ago, Jørn R said:

    Annoying at de ikke bare oppdaterer firmware på disse viftene i stede... Dette er jo supersimple saker. Ser at det finnes en v2 og at Blauberg har kommet med en v3

    V2 har vært på markedet ei stund men v3 er ikke sluppet ennå. Forskjellen på disse er at v3 har bedre støydemping, nede i 4db på laveste hastighet, v2 har til sammenligning 11db.
    Ser ikke ut til at firmwaren er oppdatert fra v2, da de støtter samme v2 app og min programvare. 🙂
    Får opp en v3 enhet straks de lanseres, blir å teste den og legge ut erfaring her.

  5. It installed well with the updater_override.json file but it won't work.
    It connects with my credentials, but it say in the log: Not active, and there are no devices created at all.
    What can be wrong? I have disabled two phase verification on my Verisure pages.

  6. On 28/08/2019 at 20:21, Rogerbl said:

    Hvis man benytter iobroker og Mqtt protokollen trenger man ikke noen Hs3 plugin. Mqtt protokollen benyttes av de fleste smarthus systemer på markedet idag.
    Iobroker har støtte til robotklippere som Worx, Husquerna , Gardena m.fl. 
    Etter å ha installert og testet dette, gjerne på en Raspberry Pi, installerer man Mqtt adapteret(client eller kombinasjon client-broker).
    Det vil da dukke opp en mulighet for konfigurasjon av Mqtt på alle objektene til robotklipperen til høyre i skjermbildet.
    Etter at dette er konfigurert kan man styre roboten med Mqtt kommandoer og få status via Mqtt meldinger.
    Hs3 brukere benytter mcsMqtt plugin'en til å importere disse dataene, og kan da bruke disse i events mm.
    Jeg har satt opp min Worx S300 til å stoppe om der kommer noen eller noe i veien. Håper at det kan spare et pinnsvin eller to. ?
    Men min løsning er en kombinasjon av Robotklipper og Arlo Pro 2 kamera.

    Under et skjermbilde fra Hs3 hvor man ser kommandoen "state" som true betyr start klipping og false betyr Gå hjem.
    Videre er kommandoen "pause" slik at true betyr stopp eller pause. ?  Resten er statusinfo fra klipperen.
    Under ser man min Worx S300 utstyrt med et Arlo kamera for detektering av hindre som gjør at den stopper en stund, og for mulig monitorering av eiendommen når jeg er bortreist. 
    Må nesten legge til at jeg henter strøm til kameraet fra robotens USB plugg slik at kameraet er alltid toppladet.
    Og med Arlo's Smart Premier abonnement skiller det mellom folk, dyr, kjøretøy og andre bevegelser.

    hs3.png

    IMG_20190729_170215.jpg

    Oppdatering:
    Arlo la inn tofaseaudentisering og da virket ikke det åpne biblioteket lengere.
    Heldigvis har Alexa støtte for Arlo og det er kommet en HomeSeer plugin for Worx Landroid. Så da ble løsningen slik:
    Alexa kjører en Homeseer event når Arlo kameraet oppdager bevegelse foran klipperen.

    Homeseer event'en pauser klipperen, venter fem minutter og fortsetter så. Dette skjer kun når klipperen klipper, ikke når den står i garagen sin. Hvis man velger kortere intervall så blokker worx serveren kommunikasjonen i 24 timer.

    Hensikten med denne rutinen er å unngå at klipperen skader mennesker eller dyr som kommer i dens vei. Testene viser at den til stopper for humler også. 🙂

     

    Jeg har også satt opp en patrulje event slik at hvis Arlo oppdager en bevegelse på tomta etter kl 2300, så starter klipperen med kantklipp(dvs den går en runde rundt avgrenset område). Da får jeg oversikt om det er noe muffens på ferde.

    Og hvis det er noen med skumle hensikter så stikker de nok avgårde. 🙂

    • Like 1
  7. Har nå kommet endel videre med dette prosjektet. Der er nå totalt 24 kommandoer tilgjengelig via Mqtt.
    Kaldrøyking med 2 typer røykgeneratorer, Svalrøyking med 2 typer røykgeneratorer og varmrøyking med to typer røykgeneratorer(en om gangen). Tørkeprogram. Lufteprogram. Setting av temperatur setpoint til alle. Setting av timere til alle.
    Jeg har Norman røykgenerator(klosser) og Smokai 1 liter røykgenerator(flis). 1 stk varmeelement(2300w) m/regulator, 1 stk 220v vifte(12x12) og 2 stk Sonoff th16 som har temp sensorer for ute og inne temp og styrer luftpumpen til Smokai og Norman røykgenerator, 1 stk sonoff Basic for å styre vifte , 1 stk Sonoff POW2 som styrer varmeelementet. Alle er tasmotifisert(tasmota firmware) og kan derfor kontrolleres via MQTT protokollen.
    Benytter Arlo kamera for å følge med hva som skjer inni røykehuset, men det må nok ut hvis temperaturen blir over 40 grader.
    Så har jeg en dør-vindu sensor som varsler om noen tukler med lokket/døra.
    Programmene er under omfattende testing nå, om røykehuset brenner ned så skrinlegger jeg prosjektet. 🙂

    Disse programmene sørger for at man ikke får den store overraskelsen ved at resultatet er forutsigbart, og man slipper stresset med å passe på konstant. Det gjenstår likevel mange ting man må gjøre manuelt i forbindelse med røyking av mat. Forberedelse som salting, henging i røykhuset, sette opp ventil for tørking, klargjøre klosser eller flis. Tenning av flisbrenner. Klargjøre for lufting. Vakkumering.
    Og ikke minst: Smaking av ferdig produkt!
    **********

    Testinga så langt viser at dette fungerer. Vifta starter straks temperaturen overstiger setpoint og dette sikrer at resultatet blir som forventet. Har ennå ikke testet sval eller varmrøying, kun kaldrøyking mellom 20 og 30 grader.
    Følgende råvarer er røykt: Ost, reker, ørret, skrei, skreirogn(kaviar), bacon, reinhjerter, kalkun, elgsteik og hvalkjøtt.
    Resultatet er jeg meget fornøyd med og har fått gode tilbakemeldinger fra de som har smakt. 🙂
     

  8. On 27/02/2021 at 22:55, ZoRaC said:

     

    Etter innføring av romrengjøring så har den norske oversettelsen vært litt mangelfull.

    Har sendt inn en PR på en ny språkfil nå:

    https://raw.githubusercontent.com/dgiese/dustcloud/93050246ea371db1af28683ddee06d662e718980/devices/xiaomi.vacuum/audio_generator/language/audio_no.csv

     

    Støtte på litt utfordringer med "generate_audio.py", måtte ta en "pip3 install gTTS" og "gTTS-token" for å få det til å fungere.

     

     @RogerblVet ikke om du ga opp eller fant ut av opplastingsproblemet ditt av lydfiler til støvsugeren? Jeg ser feilen nå, du skal angi "no.pkg" i kommandoen, ikke "audio_no.csv". :) 

    Hei. Jeg la det på vent! :-) Fikk feil på min Roborock S5, den tar ikke lading mer... Mulig en del som må skiftes. Noen som vet noe om dette?

  9. Her er noen bilder som viser varmekolben som ligger på ei stekovnsplate inn røykeriet.
    Man ser også røykgeneratoren som fulgte med Norman røykhuset og kameraet i bakgrunnen.
    Og et bilde tatt fra kameraet hvor jeg kan følge med prosessen.
    I PM2 loggen kan man se hvordan varmekolben slåes av og på ihht setpoint.
    Hvis du skal kaldrøyke setter du setpoint 20-30 grader. Den virkelige temeraturen vil da variere mellom

    5 og 10 grader +-, avhengig av utetemperatur. Dette er viktig å følge med på selv!
    I neste versjon av systemet vil jeg ta dette med i beregning, da jeg vil benytte en Shelly 1 PM modul istedenfor POW2
    Sonoff enheten. TH16 kan da muligens byttes ut med en Sonoff Basic enhet fordi Shelly 1 PM har mulighet for opptil 3 temperatur sensorer. 
    Så dukket det opp en ide om en partikkelsensor for å avgjøre mengden av røyk.
    Fant denne kandidaten , en optisk sensor som kan styres av Arduino.

     

    Husk ta ut kameraet hvis temperatureni kommer over 40 grader.🙂

    bilde2.jpg

    bilde4.jpg

    bilde5.jpg

     

    bilde8.jpg

    pm2-log.txt

    • Like 1
  10. endring av Setpoint , mqtt kommando : cmnd/tasmota_xxxxxx/SETPOINT=25 //grader celsius

    endring av timer , mqtt kommando:  cmnd/tasmota_xxxxxx/TIMER=01:30  //HH:MM format som konverteres til sekunder i cfg fila.

    I begge tilfeller er xxxxxx id'en til POW2 enheten.

    Da har vi totalt 6 kommandoer til å styre dette. 🙂

  11. Tenker å legge til dynamisk endring av setpoint og timer, sånn at man kan sende en Mqtt kommando for å endre disse.
    Nå går programmet på en ubuntu server med python 3.6, inne i PM2 og røykehuset er ennå ikke brent ned! :-)

  12. On 12/02/2021 at 19:08, Moskus said:

    Dette var kult, så det er vel ingen grunn til å ikke dele det! :) 

    Ok. Men jeg tar ikke noe ansvar om noen brenner ned røykeriet sitt pga dette programmet! 😉
    Men har testet det idag og det ser ut til å funke bra. Må vel også skrive en liten bruksanvisning.

    Glemte å nevne at Sonoff enhetene jeg benytter er tasmota oppgradert for MQTT.


    Kommando for varmeelement + røykgenerator(Norman):

    cmnd/tasmota_xxxxxx/HEATER=On/Off -hvor xxxxxx er id'en til POW2.

    Kommando for kun varmeelement:

    cmnd/tasmota_xxxxxx/POWER=On/Off -hvor xxxxxx er id'en til TH16

     

    smoke2mqtt1001.cfg

     

     

    kommandoer.txt mqtt2smoker1001.py

    • Like 2
  13. Har installert styring av røykgenerator og varmeelement i mitt Norman røykehus.
    Har ei konfigfil hvor paramentrene røyketid og temperatur setpoint lagres.
    Python programmet som styrer det hele kan kjøres på hvilket som helst OS med Python 3.8 installert.
    Jeg tenker å ha det i PM2(Program manager 2), som forenkler kjøringen i bakgrunnen.
    Programmet ligger og venter på en Mqtt kommando. Straks den kommer slås varmeelementet og røykgeneratoren seg på, eventuelt kan man kun slå på varmeelementet. I sistnevnte tilfelle kan det være at man bruker en annen røykgenerator, som Smokai som bruker spon. Den røykgeneratoren som fulgte med mitt Norman røykehus benytter treklosser som man kan lage selv av bjørk, older, or, bøk, einer e.l. Man kan også tenke seg at det ønskes en fast temperatur ved tørking/henging , og da er det greit å ha et varmeelement som holder seg innenfor et intervall.
    Hardwaremessig bruker jeg en Sonoff Power R2 og en Sonoff TH16 m/ temp føler type DS18B20.
    Varmeelementet på 1300w ble kjøpt hos Foodstuff.no. Det betyr at jeg kan varmrøyke her også.

    Dessuten ble det kjøpt inn en fuktsikker boks på Claes Olson til å putte Sonoff enhetene inni.

    Bruker og et Arlo kamera til å følge med prosessen inni røykhuset, fint å se når man må bytte ut klossene.
    Ja, monterte også en dør/vundu føler i tilfelle noen skulle føle seg fristet å åpne lokket på røykhuset.
    Det er det hele. 🙂
    Om noen er interessert kan jeg dele python programmet.

     

    bilde 1.jpg

    dør-vindu.jpg

    • Like 1
  14. On 28/10/2020 at 22:36, Rogerbl said:

    Hei! Holder på med et prosjekt med å utvikle Mqtt støtte for Yale Doorman integrert med  Verisure.
    Med Mqtt kan bortimot alle automasjonsystemer styre sin dør, alarm og det som ellers er satt opp i Verisure appen.
    Desverre har jeg ikke varmepumpe eller smartplug'er, så det må vente.
    Så langt er jeg kommet at jeg har en beta kjørende som henter ut status fra systemet.
    En beta for kommando modulen er også klar, venter bare på en pakke i posten slik at jeg får integrert låsen min

    med Verisure. Da får jeg testet den(uten smartplug og varmepumpe).
    Når dette er klart blir systemet integrert i HomeSeer via mcsMqtt plugin'en.

    Da har jeg ferdig kommando modulen. Den er testet med dørlås og alarm settinger. Smartplugger og varmepumpe
    får jeg ikke testet men støtte for disse er lagt inn.
    Programvaren er basert på https://github.com/persandstrom biblioteket og tilpasset MQTT.

    • Like 1
  15. On 18/10/2020 at 21:57, Kråkerøymannen said:

    Denne må jeg følge med på. 
    Hadde håpet det var mulig å operere Doorman, integrert med Verisure fra Home Assistant, og gjerne via NFC. 
     

    Noen som har fått til det, eller kan anbefale en vei å komme til målet?

    Hei! Holder på med et prosjekt med å utvikle Mqtt støtte for Yale Doorman integrert med  Verisure.
    Med Mqtt kan bortimot alle automasjonsystemer styre sin dør, alarm og det som ellers er satt opp i Verisure appen.
    Desverre har jeg ikke varmepumpe eller smartplug'er, så det må vente.
    Så langt er jeg kommet at jeg har en beta kjørende som henter ut status fra systemet.
    En beta for kommando modulen er også klar, venter bare på en pakke i posten slik at jeg får integrert låsen min

    med Verisure. Da får jeg testet den(uten smartplug og varmepumpe).
    Når dette er klart blir systemet integrert i HomeSeer via mcsMqtt plugin'en.

    • Like 3
  16. On 20/10/2020 at 12:19, Moskus said:

    Jeg har lekt meg med en NodeMCU og et breakout board som måler A-veide lydnivåer. Jeg har skrevet litt kode for måle/beregne forskjellige lydtekniske verdier, og vil publisere en eller flere over MQTT. 

     

    Jeg har nå fått til å sende nivåer (LAeq,5s) hvert 5. sekund til topic sound/level. I tillegg kan jeg sende 0 og 1 til sound/in for å skru av eller på det blå lyset på NodeMCUen. Alt dette fungerer fint med mosquitto_sub og mosquitto_pub.

     

    _sub

    image.png

     

    _pub

    image.png

     

     

    Så:

    1. Jeg vil ha en device i HomeSeer via mscMQTT-pluginen som oppdaterer seg hver gang den mottar data på topic sound/level
       
    2. Jeg vil ha en device i HomeSeer som sender hhv. 0 og 1 til topic sound/in, gjerne med dedikerte knapper.

     

    Jeg har imidlertid ikke peiling på hvordan jeg gjør dette i mscMQTT. Jeg brukte en annen plugin tidligere, men den fungerte ikke like bra med større datamengder, noe som mscMQTT visstnok skal klare fint, samtidig som den ikke kunne koble seg til flere brokere.

     

    Men jeg er blank. Jeg har satt opp noe som dette:

    image.png

     

    ... og har med det fått ut et par devicer her:

     

    image.png

     

    ... men det skjer jo ingenting! 😫

    Hva er det jeg mangler?!

    clear existing values. Legg inn verdiene du ønsker og velg button. Husk å legge inn publish topic.

  17. On 21/10/2020 at 15:51, ZoRaC said:

     

    Mener å ha lest noe i mcsMQTT-forumet om at man bør ha egne topics til set/get, men mulig det var i tidligere versjoner.

     

     

    Jeg tar stort sett bare imot data via MQTT og de få gangene jeg skal sende noe så gjør jeg det direkte i event i stedet for i en device:

    image.png.3aea787353a6bd764cfc77d47d26938f.png

    Jeg bruker Set i topic'en for å gi en kommando og Stat der jeg bare leser status. Da blir det veldig ryddig.

  18. On 25/02/2020 at 14:38, Rogerbl said:

    Har nå ferdig Mqtt programvare for å styre v.2 Vento Expert wifi modellene fra Blauberg! Kompatibel med Vents Twinfresh og Flexit v.2 enhetene.
    Der er også en ny versjon av programvare for v.1 modellene som samspiller med v.2 slik at de "smelter sammen" som ett system.
    Les mer på min nettbutikk: https://blomkvistitk.no/produkt/styring-og-monitorerings-programvare-for-blauberg-vento-expert-wifi-v-2-enheter/
     

    Det planlegges en egen dedikert Homeseer plugin for v.2 modellene i løpet av året.

     

    HS3/Hs4 plugin for v.2 enheter er ferdige.
    Det er også Mqtt program(python basert) for v.1 og v.2 modeller.
    Disse har også fyringsmodus og vaccum modus(for tekniske rom).
    Fyringsmodus(overtrykksmodus) kan visstnok benyttes for å forhindre radon å trenge inn.
    Testet også med Duka One S6W enheter...

    • Like 1
  19. Har nå ferdig Mqtt programvare for å styre v.2 Vento Expert wifi modellene fra Blauberg! Kompatibel med Vents Twinfresh og Flexit v.2 enhetene.
    Der er også en ny versjon av programvare for v.1 modellene som samspiller med v.2 slik at de "smelter sammen" som ett system.
    Les mer på min nettbutikk: https://blomkvistitk.no/produkt/styring-og-monitorerings-programvare-for-blauberg-vento-expert-wifi-v-2-enheter/
     

    Det planlegges en egen dedikert Homeseer plugin for v.2 modellene i løpet av året.

     

  20. Jeg har snekret sammen et python script som henter bussrute data fra entur.no og publiserer de til en MQTT broker.
    Dette scriptet henter ut alle data inkl. mode: bus, coach og skoleruter slik at man får en fullstendig liste over bussavganger til de aktuelle bussstoppene.

    Jeg har tilpasset scriptet til mitt lokale bussstopp og det er mulig å endre parametre i cfg fila slik at det passer for dine bussstopp.
    Man kan importere disse Mqtt dataene inn i hvilket som helst automasjonsystem som støtter Mqtt.
    Man benytter mcsMQTT plugin'en til å importere disse data inn i Hs3 og opprette devicer.
    I tillegg legger jeg ved et  vb script som henter ut data fra Hs3 devicene og bygger opp en busstabell knyttet til en virtuell device som man må opprette manuelt.

    Det er litt arbeid med å hente ut DevID og legge de inn i vb scriptet..men det er kun en engangsjobb.
    Legger også ved det modifiserte pushoverhs.vb som tar DevID(til den virtuelle devicen i dette tilfelle) som parameter 2,

    og kan derfor sende deg bussruta til din smarttelefon om ønskelig. Legger også ved skjermdump fra smarttelefonens pushover meldinger.
    Legg merke til at jeg ikke takler samiske tegn...\u00E1 skal være en a med tøddel over. tar gjerne imot tips ang. dette. ?

    * Oppdaterte Createbus_table.vb scriptet da det ga feile data i visse situasjoner.

    busstabell-eksempel.txt entur2mqtt1.cfg entur2mqtt1.py installasjon.txt pushoverhs.vb

    Hjem-Jobb.jpg

    Jobb-Hjem.jpg

    createbus_table.vb

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.