Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Kian

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kian

  1. 5 minutes ago, ZoRaC said:

     

    Hvorfor det? 

     

    Bare en følelse jeg får når jeg leser her:

    https://www.nek.no/info-ams-han-brukere/

     

    Her er det en liste med leverandører, og teksten sier:

    Quote

    Lesing og presentasjon av informasjon fra HAN-porten forutsetter dernest at du anskaffer utstyr for dette formålet. Det kommer løsninger som gjør data om ditt strømforbruk tilgjengelig for presentasjon i en nettleser eller en app på pc, mobil eller nettbrett. Leverandører som utvikler og leverer slikt utstyr finner du mer informasjon om et annet sted på denne siden.

     

    Kanskje jeg bare er pessimist, men jeg klarer ikke å se for meg at noen som heter "Norsk Elektroteknisk Komite" og utarbeider bransjestandarder kommer til å synes at det er greit at alle hobbymekkere kjøper seg en dings på Aliexpress og plugger inn en Raspberry Pi i strømmåleren. 

     

    Men på den annen side har de jo faktisk publisert et dokument som beskriver nøyaktig det!

    https://www.nek.no/wp-content/uploads/2018/10/AMS-HAN-Port-Smart-Hus-og-Smart-Bygg-Gjør-det-selv-og-Pilotprosjekter-ver-1.16.pdf

     

  2. 3 hours ago, aleks said:

    Iofs ikke så avansert, derfor jeg valgte å gå den retningen. Regner med HAN-porten aldri kommer til å bli ferdig innen tidsfristen, og med solpaneler etc var det enklere å bare gå smappee-ruten og ha et interface å forholde meg til. Ved å brukte direkteintegrering kunne jeg nok fått LITT bedre overvåkning av strømmen, men smappee sjekker 1gang pr sekund og sender det rått ut på mqtt, så mulighetene er der i hvert fall.

     

    Fine er jo også at i plus og pro har de node-red installert på boksen hvis noen vil bruke dem til smarthjem.

     

    Smapee ser jo helt genialt ut, selv om HAN-porten åpnes gjetter jeg på at det kommer noen regler om hva man får lov å koble til den. Støtte for MQTT er musikk i mine ører og tyder på at de forstår kundenes behov. For min del kan HAN-port med MBUS og OBIS i så fall bare seile sin egen sjø.

    Noen tanker rundt Smapee Energy som bare leser av kontaktløst med klemmer rundt ledningene?

    Hvordan er det å få koblet inn en Smapee Pro eller Plus - det ser ut som forholdsvis seriøst sterkstrømsarbeid for en elektriker.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.