Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

castle

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av castle

  1. On 08/02/2019 at 17:49, Tore_Andersen said:

    Hei, Når du sier du ikke får ut målerstand mener du da i Node red eller grafana eller fra selve rådata? Jeg mistet mine plutselig i Grafana og hvis jeg husker rett så var det i node red satt opp på nederste "switch" under målerstand i payload between 1  and 100000 og den må økes isåfall for å få ut tall når målerstanden blir større, jeg satt min til 90000000. (En god stund siden, men tror jeg husker rett) Hvis det er nodered du bruker så kan det jo være greit å sjekke og eventuelt sette opp debug der for å se hvilke data du ikke får?

     

    fant ut av dette er litt, men måtte dumpe til fil i en time for å være sikker på at taggen var korrekt, problemet mitt var at node-red  hadde en range fra 0-1XXXX og jeg hadde en verdi utenfor denne rangen. 

     

    Takk for hjelpen!

  2. Hei,

     

    Fikk montert en Kaifa ma304h3e i begynnelsen av desember i år, tenkte jeg skulle få satt opp en raspberry som kan lese ut, lagre og vise forbruksdata, men jeg har et veldig enkelt spørsmål; bør man bruke HAN (RJ-45) eller direkte på M-bus?  Antar at protokollene er like på begge punkt, eneste forskjellen er pluggen, eller tar jeg feil?

     

    Beklager nivået på spørsmålet, men jeg klarte ikke å google meg fram til en svar på egen hånd....

     

    image.png.5aa9e027b761cf5ba0a7474270b6ce11.png

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.