Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Henrik123

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Henrik123

  1. Jeg har en enebolig på ca 300 m2 som varmes opp av en elkjele (Osby Parca EL 36) fra 2012. 
     
    Det er en kombinasjon av vannbåren gulvvarme og radiatorer rundt omkring i hele huset.  
    Det er ikke montert utekompensering og jeg styrer varmen på "feelingen" med å justere tur-temperaturen på vannet. Jeg har derfor ingen mulighet i dag til og for eksempel ha ukesprogram med nattsenking, eller kunne justere temperaturen enkelt med romtermostat i ulike soner annet enn å vri manuelt på radiatortermostatene.
     
    Jeg vet at det finnes flere varianter av smart termostat, elektroniske romtermostater med app-styring blant annet. Men jeg skulle gjerne hatt noe som kommuniserte med el-kjelen slik at den kan regulere tur-temperaturen litt mer energieffektivt. 
     
    Er det noen her inne som vet om det finnes et system som er kompatibelt med elektrokjelen min. 
    Ser på koblingskjemaet i bruksanvisningen at det er inngang for ekstern styring av tur-temperatur. Skulle så gjerne ha kontrollert varmen i huset litt mer energieffektivt så det kan være varmt når jeg er hjemme og at jeg ikke fyrer for kråka når jeg er borte.
     
    Jeg ser for meg å ha en romtermostat som styrer varmen på turvannet ut i fra behovet for varme samt individuelle elektroniske termostater på enkelte radiatorer for å senke temperaturen i ulike soner.
     
    Noe ala disse systemene.
     
    Danfoss:
     
    Tado:
     
    Netatmo
     
    Er veldig glad for gode råd og tips.
     
     
     
     

    sentralfyr.jpg

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.