Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Marcus Ramberg

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Marcus Ramberg

  1. 16 hours ago, Dennis87 said:


    Start home assistant på nytt og man skal kunne inkludere thermostaten.

    Det som funger der nå er Gruppe assosiasjoner og alle node configuartion options. Man ser også temperatur og kan skru den på/av.

    Fungerte ikke å sette ny temperatur, ser ikke egne sensorer for effekt, volt osv. Energy/kwt forbruk ser ut som kom inn.

    Ztrm3 har bare Off og heating. Ikke Cool, og eco greiene som før. 

     

     

    Tipper det enten er noe openzwave tull. Home assistant bruker enda den gamle 1.4 og ikke 1.6 som er siste. Eller bare en simpel ting å fikse på instance osv. Men vanskelig når man ikke har noe dokumenasjon. Node config options og gruppe assisasjoner var godt dokumentert her.
    https://www.thermo-floor.no/media/multicase/documents/_tfasdokumentasjon/heatit controls/heatit z-trm3/manual_heatit_z-trm3_fw 4.0 ver2020-b_eng.pdf

     

     

    Vurderer selv å bytte ut alt jeg har av gulvtermostat med EB-Therm 500 wifi. De har åpent API og synes de ser bedre ut og enklere å trykke endre valg osv på enn heatit uten at de koster noe særlig mer. Har også støtte for effektregulator noe ztrm3 ikke har.

    https://www.ebecoheating.no/termostater/eb-therm-500

    Er akkurat nå bare så lei både Heatit og openzwave. Skal sies det bare er heatit jeg har slitt med i Openzwave, men Openzwave er ganske tungvidt og 1.4 er utdatert.

    Også hatt en del feil medHeatit som at knapper trykker av seg selv på den ene jeg har av ztrm3 og gulskjær i halve displayet på halvparten av de jeg har av 2fx. Den innebygde rom sensorer å ztrm3 har heller ikke helt overbevist med enda men mulig den blir bedre etter noen dager at den selvkaliberer seg bedre? For til tider går den mye opp uten at temp rundt er endret. 

     

     

    Lykke til videre den som gidder :D 

     

    heatit058.xml 6.74 kB · 5 downloads manufacturer_specific.xml 139.04 kB · 2 downloads

     

    Brukte config'en din og har inkludert en termostat, ser jeg ikke kan sette temperatur med widget i home assistant, men det fungerte å endre setpoint i zwave config'en? Hvis jeg endrer denne endres setpoint på termostaten også...

     

    image.thumb.png.d4072153bababb1d0e21c033d1c4f129.png

  2. 1 hour ago, Moskus said:

    Ah, det er Z-TRM2, ikke fx, du har. Vel det gir mer mening.

     

    Men du har ikke spurt HeatIt selv om de har testet Z-TRM3 med Home Assistant? Det er jo så vidt brukt at å ikke gjøre det er sprøtt.

    Nei. men jeg så at de har postet på openzwave mailing listen og spurt om noen utviklere vil ha termostater. Så ikke ut som de hadde fått svar.

     

    M

  3. 9 hours ago, stigvi said:


    Bytter du til Nobø sine så får du i alle fall en som virker.

    Men av nysgjerrighet - hvorfor bytter du ut dine z-trm2?

     

    Får dem byttet gratis pga feil med de gamle. Kunne byttet til 2fx istedenfor, men tenkte jeg like gjerne kunne gå for nyeste versjon. Får se om det var et feilgrep. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.