Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

oysteinl

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av oysteinl

  1. RVM skrev (På 9.9.2022 den 22.40):

    Ja, det er en manuell bryter under dekselet, men man må skru ut en skrue for å komme til bryteren. Når dekselet er av er også terminalene eksponert, så det er bare i nødstilfeller du vil ta det av.

     

    jorno skrev (På 10.9.2022 den 9.20):

    Du kan sette hva standard oppførsel for Aeotec Heavy Duty Switch skal være etter et strømbrudd. Min er satt til å skru seg på etter strømbrudd.

    Så om noe slikt skjer, kan jeg nappe sikringen og på igjen, for å få den til å varme vvb dersom systemet havarerer.

     

    Takk for svar, begge to. Releet er nå montert og jeg ser at det kan opereres uten at man trenger hverken åpne dekselet eller slå av/på sikringen. Det går helt fint å trykke utenpå dekselet 🙂

     

  2. Har en plan om å overvåke temperatur i fryseskap/boks og lurer på hvordan dere har gjort dette. Jeg har zwave/zigbee/mqtt tilgjengelig. Slik jeg ser det er det to muligheter:

     

    1. Trådløs temp-sensor (feks Aqara) på batteri som plasseres inni fryseskapet. Dette er den enkleste måten jeg kjenner, men ser at folk har varierende suksess mtp batteri-tid på sensor
    2. DS18B20 koblet til feks NodeMCU eller tilsvarende. Fordelen er at man slipper å tenke på batteritid og rekkevidde på signaler. Utfordringen er hvordan man skal få denne sensoren inn i fryseboksen. Legger dere den innimellom pakning og boks, borrer dere hull i selve boksen eller andre smarte løsninger?

     

     

     

  3. På 20.8.2020 den 22.59, slippern skrev:

    og midt inni oppsett av automasjonen så døde batteriet selvfølgelig, er noe billig skvip som følger med.

     

    Min Door/Window Sensor 7 fra Aeotec slukte også batteri da jeg fikk den. Den har en firmware-oppdatering med følgende change: Fix battery bug (rapidly draining)   

     

    https://aeotec.freshdesk.com/support/solutions/articles/6000228475-update-door-window-sensor-7-v1-01

     

    Jeg oppdaterte og da holdt batteriet ca 6 mnd (fremdeles ikke imponerende)

  4. Jeg har en Fibaro Smart Implant som jeg planlegger å styre garasjeporten med, Liftmaster LM80EVS. Fibaro-enheten trenger en spenning på 9-30V og tilsynelatende kan garasjeporten gi 24V som jo ville passet fint. Se vedlagt bilde.

     

    Når jeg derimot måler spenningen over denne kontakten finner jeg 37.7V og ikke 24V. Noen som kjenner til Liftmaster som kan forklare dette? Og hva tror dere skjer om jeg kobler til Fibaro'en på 37.7V ?

     

     

    bilde.png.a34757f7c50a8cf87333e313c390194b.png

  5. Går det ikke an å bruke Smart Implant til både styre og vise status? Feks. en kablet magnetkontakt fra ClasOlhson til 70kr til en inngang på Smart Implant? Jeg har akkurat gått til innkjøp av en Smart Implant for å bruke den på nettopp denne måten, så håper det lar seg gjøre :)

     

    Edit: Skjønner nå at med "device" mener du ikke en fysisk enhet...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.