Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

el.Andre

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av el.Andre

  1. På 13.3.2019 den 8.57, Moskus skrev:

    Elektrikere liker xComfort. Det er enklere for elektrikere å bruke, og ja, det er forholdsvis stabilt. Men ikke ufeilbarlig det heller, og det koster en del mer.

     

    Imidlertid får du alle ulempene som en låst protokoll gir. Du må benytte forholdsvis dyre styringsystemer, og de er ikke bare enkle å gjøre smarte. De er rett og slett ikke laget for at huseier selv skal programmere dem.

     

    Z-wave har sånt sett andre utfordringer. Det er i utgangspunktet laget for privatmarkedet, ikke proffmarkedet. Jeg skal ikke si at Z-wave er uproblematisk, bare les her på forumuet, MEN: Som med internettfora flest så har folk en tendens til å skrive først når det er problemer. Z-wave brukes av mange uten at det gir problemer. Homey er heller ikke feilfri; noen liker den, andre kan ikke fordra den.

     

    Men fordelen med Z-wave-utstyr er at hvis du ikke bli venn med hjernen du har valgt, så er det betydelig enklere for deg å kaste den ut og bytte til en annen enn hvis du hadde brukt xComfort.

     

    Hva elektrikeren din mener kan du egentlig gi litt faen i...

    men det er synd når fagfolk uttaler seg på den måten, vi betaler jo for at fagfolk skal gi oss råd, og da forventer vi å få de beste rådene selv.

     

    Vi bygger på for tiden. Jeg digger elektrikeren vår. Han har smarthus selv, og masse Fibaro-dimmere og brytere overalt. Vi slipper i det hele tatt sånne tåpelige diskusjoner.

    Jeg er selv elektriker, og kan begge systemene. xComfort + Sensio hvis du har råd og "åpen kilde" (z-wave/sigby/ osv.) hvis du har et budsjett.  

    xComfort styrt av Sensio har faktisk åpen kilde kode. Du kan helt fint kjøre dette sammen med alt annet. Selv har jeg det systemet + 3 google høyttalere for stemme styring. Og for å samle alt jeg har som er smart ( Varme / lys / tv / støvsuger / vaskemaskin ) i en app bruker jeg google sin Home app (fins sikkert bedre). Jeg gir alltid kunden begge alternativene og sider det på denne måten. xComfort kan jeg gi deg en fast pris på ink. alt. Budsjett smart hus kan du få komponenter priset, men programmering blir da på timer eller du kan gjøre det selv (ev. tlf support går også på timer ; )   

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.