Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Apulanta

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Apulanta

  1. stigvi skrev (På 23.2.2021 den 8.12):

    Når det gjelder VVB så styres den av en esp32 med esphome. Den måler temperatur i topp og i bunn og beregner oppvarmingstid. Og så får den de billigste timene fra HA (som kommer fra Nordpool) og slår på varme kun i de timene.

    Varme i gulv: Disse står normalt på hele tiden, men blir pris (inkludert nettleie) større enn 115% av dagens snitt samtidig som en er i en av de 6 dyreste timene, så går varme i gulv i eco. Går prisen over 140% så settes gulvvarme i eco uavhengig av tid. Og til slutt, går prisen over 200% så settes varme i gulv helt av.

    For panelovner i stue så settes temperatur ned hvis prisen går over 200%. For prisnivå som er 115% og 140% så må det være noen andre betingelser i tillegg før varmen settes ned. Som regel ønsker en å beholde komforttemperatur i stue.

    Panelovn i bod og garasje slås av så snart prisen passerer 115%

    Edit: i praksis bruker jeg Nordpool sine fremtidige priser kun til å styre VVB. Nå har jeg en hybridbil og den lades så snart den plugges i kontakten. Strøm er billigere enn bensin så det er 1. prioritet å lade den opp med en gang. Byttes den ut i en elbil så blir det nok endret til å kun lade i de billigste timene.

    Hei, jeg er interessert i denne ESP32 -koden, jeg planlegger å ta med Nordpol -pris for hjemmeautomatisering og justere den elektriske tilstedeværelsen via ESP32 og legge til ESP32 modbus TCP -funksjon for å hente strømprisinformasjon for å kontrollere hjemmeautomatisering. Er den ESP32 -koden publisert et sted?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.