Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

TomN

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TomN

  1. espenvp skrev (På 9.7.2021 den 0.10):

    Har sett mange kompliserte og uforklarlige oppsett her og på ulike forum rundt om. Skal derfor prøve å avmystifisere og forklare enkelt hva som skal til for å få egen ruter og IPTV til å fungere sammen med Altibox:

    Som de fleste vet kommer det inn tre vlan på en "trunk" fra Altibox. En trunk er en kabel med flere virtuelle nettverk over samme kabel, i dette tilfellet altibox sine tre nett, hhv: administrasjon, IPTV og Internett.

     

    Det vi trenger å gjøre er å splitte disse fra hverandre. Hvorfor det? jo for å slippe å sende IPTV trafikken gjennom brannveggen/ruteren. IPTV trafikken fra Altibox er så kalt "walled garden" et lukket nett som kun gir IPTV tjenesten ut til sine kunder. Det er sløsing av brannvegg kapasitet, unødvendig kompliserende og det gir ingen økt sikkerhet.

     

    Men for å kunne ta disse inn må vi først kunne terminere fiberen i en switch. Switchen må ha SFP port for å koble til BiDi (bi-directional) optikk. BiDi optikk sender både RX og TX på samme fibertråd - på hver sine bølgelengder. Hos Altibox bruker de 1310nm (TX) og 1550nm (RX). Disse SFP'ene fås kjøpt på nett til ca 3-400kr.

    Når man har fått inn denne trunken i en switch lager man vlan 101 og 102 og fordeler disse hhv til IPTV og Internett. TV dekoderen(e) din(e) kan da plasseres direkte i vlan 101. Husk å aktivere "igmp snooping" og "igmp snooping querrier" på switchen (globalt eller i vlan 101 - kommer an på hvordan dette settes opp på din switch). Dette er essentielt for at IPTV multicast skal fungere. Hvis ikke dette settes opp riktig vil Live TV stoppe opp etter en liten stund. Ukesarkiv og on-demand innhold vil uansett fungere da det ikke er multicast.

     

    Videre plasserer du din nye brannvegg eller ruter med sin WAN port i vlan 102. På innsiden av brannvegg/ruter kan du gjøre hva du vil 😍

     

    Legger ved en tegning som forklarer litt hvordan ting henger sammen.

    altibox.png

    Hvilken switch bruker du?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.