Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

IHS

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

IHS sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det var et strålende tips - takk, Svein! Det virket jo ut til å være en smal sak å kommunisere med disse produktene. Det er godt mulig det er veien jeg går. Og det er helt klart mye rimeligere enn hva jeg først tenkte meg.
  2. Skjønner! Det er et fint alternativ å gjøre det slik. Og det var ulike løsninger jeg var ute etter. Takk skal du ha!
  3. Hei, Hårek - takk for svar. Jeg har bare helt overfladisk peiling på kontaktorer, men trodde det ble mer aktuelt på høyere spenninger og strømstyrker enn det er snakk om her. Jeg kikket nemlig også på dette releet (styres med 12 V), som er ment for trefaselaster på 40 A. Det blir ganske overdimensjonert (og nokså dyrt) for mitt prosjekt. Er det noe prinsipielt uklokt med å velge et rele som på papiret er dimensjonert for oppgaven, som f.eks. den første jeg lenket til, heller enn en kontaktor? Jeg vil helst unngå enda et lag med kompliserende koblinger, selv om dette helt sikkert kan gjøres ganske enkelt og greit med et oppsett som du skisserer.
  4. Hei, og godt nyttår. Jeg har i det siste holdt på med litt automatisk styring (over wifi) av gulvvarme og panelovner her i huset med egen python-kode, og vil gjerne gjøre det samme med varmtvannsberederen. Foreløpig har jeg bare et manuelt tidsur-rele fra Biltema på DIN-skinne som jeg stiller inn kvelden i forveien. Jeg ønsker å unngå ferdige løsninger siden det allerede er nok eksterne APIer viklet inn i koden min, så planen er å bruke en Raspberry Pi til å skru av og på et 16 A rele. (Jeg kunne jo fint brukt en mikrokontroller, men jeg ønsker samme økosystem som jeg bruker på resten, og da må jeg kunne synkronisere til ei skyløsning.) Varmtvannsberederen er på 3 kW, så det holder ikke med et rele på 10 A. Jeg trodde det skulle holde med 10 sekunder på google for å finne tjue gode alternativ, men det var sannelig ikke like rett fram som jeg hadde tenkt. Denne ser i utgangspunktet kjempefin ut, men jeg leste noen kommentarer om versjon 1, og da var det kortslutninger og et par andre ting som ble nevnt. Et minstekrav er at den skal være dønn pålitelig når det går 12-13 A gjennom den noen timer i strekk, helst år ut og år inn. Har noen kjennskap til dette releet? Ellers fant jeg denne som er god for 30 A, men det virker som den trenger 5 V og ikke 3,3 V, samt noe mer triksing med en hjelpekrets for å få til å funke. Jeg skal ikke skryte på meg mer elektroferdigheter enn jeg har, så prinsippet jo enklere jo bedre (og tryggere) holder jeg meg til, spesielt når det er snakk om nettspenning. Jeg tar veldig gjerne imot andre tips til gode alternativ hvis dere har noen!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.