Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

KjellR

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

KjellR sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Ett år inn
  • En måned senere
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Uttrykte meg litt uklart. For sensors er ikke dette noe problem, men her er der brukt climates climates: - name: Swegon CASA R3 unique_id: swegon_casa_r3 slave: 1 address: 6200 input_type: input target_temp_register: 5100 temperature_unit: °C precision: 1 scan_interval: 30 min_temp: 13 max_temp: 25 temp_step: 1 Denne involverer to register, 6200 og 5100. 6200 er målt i 0.1 grader og 5100 i grader og bruk av scale vil påvirke begge. Og det ser ikke ut som om den som vedlikeholder Modbus i HA vil endre på denne oppførselen https://github.com/home-assistant/core/issues/105932
  2. Da har jeg endelig hatt tid til se mer på å få Swegon Casa R3 inn i Home Assistant og til slutt fungerte det med disse komponentene. Skrukobling; https://www.aliexpress.com/item/4001315311932.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b38dam8mMRt&mp=1 Modbus til TCP over Wifi https://www.aliexpress.com/item/4000597707175.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b38dam8mMRt&mp=1 Brukte modbus test programmet fra PowerHUD https://www.powerhud.com/en/modbus-testing-tool/ som var svært nyttig for å se på data. Andre nyttige verktøy var nmap for å finne åpne porter og tcpdump for å se på nettverks trafikk, begge brukt på Linux. Lånte også @Siljelb sitt Home Assistant oppsett og det fungerte også helt fint. Ser også de samme problemene. Exshaust air temperatur er null og pga en begrensning i HA sin Modbus modul er det ikke mulig å ha ulik skalering på forskjellige modbus registre. I HA ser dette slik ut nå:
  3. Da har delene kommet fra Ali og jeg har fått satt opp USR WS610 på eget vlan og eget WiFi nett som jeg skal stenge helt ned med en firewall når ting fungerer, men jeg er usikker på hvordan jeg får koblet RJ45 pluggen til SEM/SEC porten på Casa R3 aggregatet. Det er minst 3 deksler som dekker "innmaten" etter at døren er tatt av. Vet dere hvilket som må fjernes. Antar at kabelen må føres gjennom toppen av aggregatet i et ledig hull der som vel må tettes etterpå slik at luft ikke lekker ut. Har absolutt ingen erfaring med slike aggregat.
  4. Har en Swegon Casa R3 som jeg gjerne skulle ha koblet opp i Home Assistant. Har sett på følgende komponenter hos Aliexpress for å få dette til. Må koble opp trådløst. https://www.aliexpress.com/item/4001315311932.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b38dam8mMRt&mp=1 https://www.aliexpress.com/item/4000597707175.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b38dam8mMRt&mp=1 Ser dere noe problem de disse komponentene?
  5. Fikk du dette til å fungere i HA med modbus modulen til Swegon og med Modbus-over-IP modulen fra ALI? Har en ny Swegon Casa R3 hjemme som jeg har lyst å gjøre tilsvarende med.
  6. Det burde gå helt utmerket. Det tok ca 5 min å bygge på den RPI 4 maskinen jeg brukte.
  7. Har du sett på muligheten for å bygge containerne på github ved hjelp av en github action i stedet for å anskaffe en RPI 4 som kan være vanskelig å få fatt i og som har steget mye i pris de siste årene. https://github.com/f2calv/multi-arch-container-dotnet inneholder et eksempel på dette.
  8. Planen er å kjøre myuplinksmartconnect på to RPI 4, en på hytta og en hjemme. Men krever at jeg må kunne angi hvilken av de to jeg vil styre. En eller annen deviceID. Alternativt så kan jeg opprette to myuplink kontoer, en med [email protected] og en med [email protected] siden disse peker til samme mailadresse. Har testet at dette er mulig, men må da ha myuplink appen installert på to devicer. Men så langt fungerer myuplinksmartconnect utmerket og har generer en fornuftig schedule i forrhold til strømpris.
  9. Hei, Tror jeg har greid å bygge et docker image for arm64 som ser ut til å fungere på min RPI 4 Har gjort det på følgende måte: Lastet ned .NET for arm64 fra https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet/7.0 - (dotnet-sdk-7.0.102-linux-arm64.tar.gz) Installerte denne på /data/dotnet - (tar xvfpz dotnet-sdk-7.0.102-linux-arm64.tar.gz) Satte path til /data/dotnet i .bashrc til både pi og root brukeren - (PATH=$PATH:/data/dotnet) Klonet repositoriet - (git clone [email protected]:gmeks/myUplinkSmartConnect.git) Opprettet /data/src og /data/app Endret alle /src* til /data/src* og /app* til /data/app* i Dockerfile. Bygget docker image med sudo docker builder build -t myuplinksmartconnect . Startet med docker compose up -d myuplink og containeren ser ut til å fungere docker ps | egrep "CONTAINER|myuplink" CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES d45f00fe3965 myuplinksmartconnect "dotnet MyUplink-sma…" 2 hours ago Up 2 hours myuplink Har lagt ved logfil som inneholder to oppstarter av myuplinksmartconnect. Antar at denne ok ut. Har et spørsmål om myuplinksmartconnect. Om ikke så lenge vil jeg ha en Høiax Connected til slik at jeg har en på hytta der jeg er nå og en hjemme. Støtter programmet flere VVB på samme konto. Hvordan velger du i så fall rett VVB. Synes dette programmet ser svært spennende ut. Du har gjort et flott jobb her. Skal kjøre det fremover og se hvordan det fungerer. Kjell hoiax.log
  10. Har flere RPI 4, skal forsøke å se hva som må til for å bygge et arm docker image. Har ikke bygget noen docker imager før, så kanskje en anledning til å forsøke.
  11. Hei, Har fått installert en Høiax Connect på hytten og ønsker å test ut myUplinkSmartConnect programmet ditt. Har en Raspberry pi 4 som jeg allerede kjører diverse containere på, men jeg finner ikke en arm64/v8 container versjon av myUplinkSmartConnect. Finnes denne og eventuelt hvordan hvordan får jeg lastet denne ned? Kjell
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.