Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mekkeminister

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mekkeminister sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det ble avklart tidligere i tråden. Men det er snart september som betyr at det er snart kan hende at det blir slik som tenkt i første innlegg. Men for å gjøre det klart da, så kan diskusjonen snus til å handle om løsninger som vil fungere når/om den nye målemetoden trer i kraft.
  2. Jeg vil bruke strøm når det er billigst for meg å bruke strøm. Og det er når spotprisen er dyrest, i mitt tilfelle. Derfor de vanlige løsningene for HA og/eller tibber ikke noe som fungerer for meg som har fastpris, og påvirkes kun positivt av høyere strømpriser pga kun økt kompensasjon og ikke pris.
  3. Det magiske tallet mitt blir ca 230 øre. Da får jeg (230-70)*0.9 = 144 øre i kompensasjon, som nuller ut kostprisen på 99 øre + 40ish øre i nettleie. Det er ikke viktig for meg å flisespikke på ørene her, da målet er ikke å tjene penger på å bruke strøm, heller å vite hvilke timer det er billigst for meg å bruke strøm.
  4. Det var ut ifra denne kommende endringen jeg tenkte å styre ting i huset mitt ja. Men jeg trodde denne endringen allerede hadde trådd i kraft. Da er det ikke så mye å stresse med enn så lenge. Men ja, hva jeg så for meg i hodet var å finne ut av f.eks hvilke timer på dagtid som da ville være mest gunstig å ha på varme, og f.eks overstyre termostaten noen grader over rom temperatur. blir riktignok litt varmere enn ønsket, men at jeg da heller kan spare noen ører i timene etterpå som er dyrere. Kunne også fått en notifikasjon på høytalerne timen det er lurest å starte vaskemaskinen eller oppvaskmaskinen på 🙂
  5. Jeg vil sitte igjen med mest mulig ja. Har fastpris på 99 øre, og nettleie på ca 40 øre. Om jeg hadde vært i en bedre økonomisk situasjon så hadde jeg ikke spurt.
  6. Trang økonomi akkurat nå pga helsesituasjon, og jeg har fastpris avtale. Så nødvendige ting som f.eks varme, ønsker jeg å time slik at jeg får mest strømstøtte.
  7. Hei, Skulle gjerne brukt strømmen mest når spotprisen er dyrest. Nordpool integrasjonen som finnes har jeg prøvd, men den er i utgangspunktet kun satt opp til å regulere varme når ting er billigst. Noen her som har en enkel fiks, eller har modda nordpool koden til å bruke strøm når prisen er høyest på nordpool?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.