Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Abruzzi

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Abruzzi sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • En måned senere
  • Uke én ferdig
  • Reagerer godt
  • Første innlegg
  • Samtalestarter

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Min erfaring er at Plejd er stabilt, men siden jeg kun hadde en Plejd enhet, krevde den at jeg var i nærheten (samme rom eller naborommet) for å dimme lyset, siden den kobles til telefonen via bluetooth. Trenger ingen hub hvis du kun skal styre det lokalt, men krever at du har en del enheter for å få dekning over hele huset. Jeg er veldig fornøyd at jeg hørte på rådet lenger opp og heller gikk for zigbee som har betraktelig bedre rekkevidde. Jeg satte opp Home Assistent på en Raspberry Pie med en Conbee II Zigbee-kontroller. Kjøpte inn en del Namron zigbee-enheter som elektrikkeren monterte. Så lenge jeg er koblet til det lokale nettverket på telefonen, får jeg fjernstyrt mine zigbee-enheter. I Home Assistent har man ubegrenset muligheter for smartstyring vs. i Plejd. Det krever dog mer vedlikehold enn Plejd, samt man må ha litt interesse for å fikle med dette.
  2. Jeg har bestemt meg for å gå bort i fra Plejd og heller gå all-in på zigbee siden jeg har noen enheter fra før. Da er det bare å finne riktig elektrikker. 🙂 Har testet rekkevidden på zigbee-modulene til dørlåsene som er koblet til en Conbee 2 kontroller, og det virker mye mer lovende ut enn rekkevidden til den ene Plejd dimmeren min. Kontrollspørsmål: Hvis man monterer en zigbee-dimmer bak en vanlig lysbryter, vil den manuelle bryteren fungere som før ved å skru av og på lyset, selv om man ikke har knyttet den til et hjemmeautomatiserings app?
  3. Har du noen anbefalinger på zigbee produkter for brytere og dimmere, ser det finnes mye forskjellig her. Kjøper man typisk inn utstyret selv og får elektrikker til å montere? Vil slike zigbee brytere fungere uten smartstyring / en app også? Slik det er satt opp med mine utelys i Plejd, må jeg gå inn i appen for å skrue de av og på, den fysiske bryreren styrer kun strømmen til Plejd enheten. Inn i appen må jeg også hvis det f.eks. har vært et strømbrudd.
  4. Abruzzi

    Plejd noe å satse på?

    Hei! Er ny på forumet her og har planer om å sette opp Home assisant til styring av belysning, dørlåser, kameraovervåking osv hjemme. Fra før har jeg tre stykk ID Lock 150 med zigbee moduler, samt jeg har noen utelys som styres med Plejd. Plejd var noe elektrikeren foreslo før jeg egentlig rakk å sette meg inn i hva som finnes av smarthus muligheter. Fordelen men Plejd etter hva jeg har lest er at hvis man sette opp et mesh-nettverk av Plejd enheter. I tillegg at det er egen app slik at det blir enkelt ved eventuelt salg av bolig. Plejd styres via Bluetooth og jeg merker hvor dårlig rekkevidde det på den ene Plejd enheten min, så regner med jeg må ha noen enheter i huset for å nå serveren som er i garasjen. Klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal fortsette med Plejd, siden jeg er litt skeptisk om bluetooth er framtidsrettet. Finnes det noen tilsvarende alternativer som Plejd, som bruker Zigbee? Kunne heller tenke meg å satse på samme teknologi i hele huset. Er det kun Plejd som elektrikkerene monterer fortiden?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.