Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Russeren01

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Russeren01 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • En måned senere
  • Samarbeidspartner
  • Uke én ferdig
  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tror kanskje jeg går for OPNsense med enten Protectli eller DEC750 åpen source routere. Vet dere hvordan man setter opp OPNsense på altibox?
  2. Tenker jeg går for Ubiquiti isteden. Er det en bra Ubiquiti router med SFP port dere kan anbefale? En som helst er den nyeste nå i 2024? En da med mulighet for OpenVPN client, har IDS/IPS og kanskje POE? En som ikke er altfor dyr. Jeg har sett på Dream Machine Pro og Security Gateway 4. Security Gateway 4 er vel den billigste. Men hvilke av disse to klarer IDS/IPS bra uten at internettet blir veldig tregt?
  3. Vurderer å gå for Dell Optiplex som router med OPNsense. Vet dere hvor det er lett og få tak i en bra Dell datamaskin med mulighet til et nettverkskort for SFP og ethernet? Eller vet dere om noen andre datamaskiner til en billig penge som fungerer perfekt som router? Og hvor man kan få tak i billige og bra NIC. Har lyst til å bruke OpenVPN og Zenarmor på OPNsense routeren. Vet dere også hvordan man setter opp OPNsense med Altibox?
  4. Ja, gateway er på mer ping enn den tidligere har vært, dvs 6-7ms. Når jeg testa inne på asus router speed test, var den før på 3ms til Altibox serverne. Skjønner ikke hvorfor den har økt. Skjedde nesten rett etter altibox montør fjernet gamle zyxel og satte inn VMG’en.
  5. Åja. Så den må endres for å få bedre ping?
  6. Bare noe jeg ikke forstår. Jeg pleide å ha forsinkelse på 3ms til altibox serveren. Dette var før de installerte VMG’en. Hadde også forsinkelse på 3ms en stund etter VMG’en også. Hvorfor har det økt til 6ms de siste månedene? Var det installatøren som bøyde fiberen for mye? Hva kan ha skjedd? Fiberen går direkte til asus routeren nå.
  7. Hei, MariusJS. Jeg gjorde akkurat som du sa. Og idag funket det! Tusen takk for hjelpen! 😄
  8. Hei, skal forsøke imorgen. Hadde hatt routeren av i nesten 8 timer og routeren fikk fortsatt ingen ip adresse. Har ikke satt SFP til 1G manuelt men automatisk, men kan hende der problemet er eller at jeg kopierte MAC-adressen.
  9. Hei, jeg droppa den Mikrotik routeren. Gikk for den Asus rt-ax89x isteden. Nå har jeg koblet til fiberen og SFP-modulen i SFP-porten på routeren. Jeg har konfigurert vlan 102. Og jeg har kopiert MAC-adressen. Hvorfor får jeg ingen WAN-ip tildelt, osv? Jeg har lest om noen andre som koblet opp akkurat denne routeren til altibox fiber og opplevde ingen problemer. Kan fastvareversjonen være problemet? Den skal være oppdatert til den nyeste versjonen mener jeg som er: 3.0.0.4.388_32407
  10. Jeg skjønner hva dere synes. Men jeg vil helst gjøre det slik (får heller endre det senere). Så vet dere hvordan man gjør sfp port og ether 1 til bromodus slik som vmg til asus routeren? Og gjør portene ether2-8 til switch og en del av asus nettverket, men adskilt fra sfp pg ether1? Hva gjør man med brannmur på mikrotik’en? Skru den av? Hvordan hindrer man at andre kan logge inn remotely?
  11. Ja. Mikrotik har vel ikke noe lignende tjeneste som Asus Ai protection?
  12. Hei, jeg ser den. Bare bekymret for sikkerheten?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.