Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Russeren01

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Russeren01

  1. Tenker jeg går for Ubiquiti isteden. Er det en bra Ubiquiti router med SFP port dere kan anbefale? En som helst er den nyeste nå i 2024? En da med mulighet for OpenVPN client, har IDS/IPS og kanskje POE? En som ikke er altfor dyr.

     

    Jeg har sett på Dream Machine Pro og Security Gateway 4. Security Gateway 4 er vel den billigste. Men hvilke av disse to klarer IDS/IPS bra uten at internettet blir veldig tregt?

  2. Vurderer å gå for Dell Optiplex som router med OPNsense. Vet dere hvor det er lett og få tak i en bra Dell datamaskin med mulighet til et nettverkskort for SFP og ethernet?

     

    Eller vet dere om noen andre datamaskiner til en billig penge som fungerer perfekt som router? Og hvor man kan få tak i billige og bra NIC.

     

    Har lyst til å bruke OpenVPN og Zenarmor på OPNsense routeren.

     

    Vet dere også hvordan man setter opp OPNsense med Altibox?

  3. Bare noe jeg ikke forstår. Jeg pleide å ha forsinkelse på 3ms til altibox serveren. Dette var før de installerte VMG’en. Hadde også forsinkelse på 3ms en stund etter VMG’en også. Hvorfor har det økt til 6ms de siste månedene? Var det installatøren som bøyde fiberen for mye? Hva kan ha skjedd? Fiberen går direkte til asus routeren nå.

  4. Hei, jeg droppa den Mikrotik routeren. Gikk for den Asus rt-ax89x isteden.

     

    Nå har jeg koblet til fiberen og SFP-modulen i SFP-porten på routeren.

     

    Jeg har konfigurert vlan 102. Og jeg har kopiert MAC-adressen.

     

    Hvorfor får jeg ingen WAN-ip tildelt, osv? Jeg har lest om noen andre som koblet opp akkurat denne routeren til altibox fiber og opplevde ingen problemer. Kan fastvareversjonen være problemet? Den skal være oppdatert til den nyeste versjonen mener jeg som er: 3.0.0.4.388_32407

    Internett status.png

    IPTV.png

    Porter.png

  5. Jeg skjønner hva dere synes. Men jeg vil helst gjøre det slik (får heller endre det senere). Så vet dere hvordan man gjør sfp port og ether 1 til bromodus slik som vmg til asus routeren? Og gjør portene ether2-8 til switch og en del av asus nettverket, men adskilt fra sfp pg ether1?

     

    Hva gjør man med brannmur på mikrotik’en? Skru den av? Hvordan hindrer man at andre kan logge inn remotely?

  6. Bare leste det på nettet et sted. Den mangler vel sånn UTM? Er dette også tilfellet med Asus?

     

    Jeg fikk en ide. At mikrotik routeren blir som en managed switch. At man isolerer fiberen fra altibox på sfp porten og en ethernet port som gir internett til asus routeren, mens de resterende portene kobles opp i nettverket til asus routeren. Altså at man skiller routeren inn i to broer, slik at en del av routeren brukes som media konverter og resten som en vanlig svitsj. Da er asus routeren selve routeren, mens Mikrotik'en er både en fiber-mediakonverter og ethernet svitsj i en. Da behøves det vel heller ikke to brannmurer, kun den i asus routeren? Er dette mulig og vet du i så fall hvordan man skulle gjort det?

  7. MariusJS skrev (59 minutter siden):

    Stort sett standardisert, men finnes vel noen få unntak, forøvrig absolutt en måte å gjøre det på (da må du koble TV rett i den fra altibox, men du slipper da å håndtere multicast)

    Du må ha VLANs også, eller får du ingen IP'er om du har SFP rett i

     

    Du kan ta en titt på config her (ikke min) - denne kan du også prøve @thoralex

    https://github.com/trrunde/routerconfig/blob/master/mikrotik-rb4011-altibox 

    Det finnes en ganske lang tråd på freakforum og en del på diskusjon.no angående temaet 🙂

    Takk MariusJS! 🙂 Hva skal man ikke ha med i konfigurasjonen hvis man kun skal ha til internett? Hvordan kan man være sikker på at brannmur regler osv. er riktige slik at man ikke har noen unødvendige åpne? Med tanke på sikkerheten.
     

    Har ikke fått routeren enda, men den er bestilt. Sannsynlig ikke mottatt før i starten av Januar.

     

    Er denne guiden bra? 
    https://www.dropbox.com/s/ykpty2x3adx9xcd/Altibox-Mikrotik-guide.pdf

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.