Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Ullski

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

Alt skrevet av Ullski

  1. Nei, tenkte å unngå det så langt det var mulig Ser det finnes utallige mange forskjellige merker der ute. Ser Fibaro blir mye snakket om her på forumet, men hva annet er bra? Og hva bør man evt. styre helt unna?
  2. Så en video av en som hadde denne. Så jo veldig grei ut, spesielt med pare-funksjonen via knappen. Tror jeg skal gi Home Assistant et forsøk, i hvert fall i starten. Jeg fortsetter bare å sette av noen kroner til Homeseer, og hvis jeg bestemmer meg for å beholde oppsettet med Home Assistant så har jeg jo bare noen ekstra penger til utstyr Jeg har satt opp tidsstyring gjennom Mill sin app (forferdelig ustabil), men det er nøyaktig dette som blir problemet her også. Tusen takk for alle tips. Stipendet kom i går, så nå går nok kvelden foran PCen til å finne utstyr og priser med påfølgende himling med øynene fra samboeren ?
  3. Hei alle sammen! Oppdaget forumet etter @Moskus var på TV for en tid tilbake, men har i det siste virkelig begynt å tenke på å prøve meg på litt automasjon her i huset også. Har sett at det er veldig mange dyktige folk her, og sikkert like mange meninger også ? Problemet er at jeg er student og leier leilighet. Dermed er det litt begrensede muligheter for å trekke kabler, skifte ut dimmere osv. Budsjettet er selvfølgelig også en utfordring. Nå har jeg jo mer tid enn penger, så er forberedt på at jeg kanskje må velge litt billigere løsninger som ikke nødvendigvis bare er "plug and play". Fikk et "startkit" til jul som inneholdt 1 Hue bridge, 6stk hue RGB pærer, 1 hue bevegelsessensor og 1 Hue lysbryter/fjernkontroll (kan tas ut av rammen). Har også en Google home liggende fra før. Jeg ser for meg i første omgang å få byttet ut resten av lyspærene i leiligheten. Sett litt på trådfri, da de er litt mer hyggelige i pris enn f. eks. hue. Kan også tenke meg sensorer i alle rom, og styring av temp alt etter om det er noen hjemme, tid på døgnet, osv. Det er montert Mill panelovner med wifi her, men har skjønt at jeg må ha stikk som slår de av og på. Idéene er uendelige her, men jeg skjønner jeg må begrense meg litt i starten, både pga. budsjett og for at ikke fruen skal slå seg helt vrang Aller helst vil jeg bli kjent med noe som jeg også kommer til å bruke i større skala når studiene er ferdige og jeg flytter til noe jeg selv eier. Orker ikke å stå i en situasjon hvor jeg må gjøre absolutt alt på nytt i tillegg til å lære meg nye programmer om 1,5 år. Har derfor siktet meg inn på Homeseer + UZB1 (anbefalinger på forumet) kjørende på en Intel NUC jeg har liggende, men Homeseer er litt i overkant for hva lommeboken min kan tåle nå, så må nok spare litt før jeg får råd til den (tilbud i mai?). NUCen jeg har liggende har Windows nå, men lurte litt på å kjøre Linux på den. Er det noen fordeler å bruke Windows over Linux eller vice versa så lenge man er kjent med begge? Og hvor kjøper dere utstyret for tiden? Hvilke nettbutikker (evt. fysiske) er anbefalt? Og er UZB1 fortsatt anbefalt? Takker på forhånd for alle svar!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.