Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

AndreasLie

Medlemmer
  • Innlegg

    192
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av AndreasLie

  1. Snorre skrev (6 timer siden):

    Lenge siden jeg har vært på her nå! Har en z-wave-pille som røyk her om dagen, og da jeg la til den nye var den selvfølgelig secure (og ikke-responsiv 4-5 meter unna med direkte tilkobling ... er det mulig). Hadde tenkt å legge til som før, med unsecure-hacken, men ser i tråden her at det ikke lenger er mulig?

     

    Har dere funnet noen nye omveier, @Kal-El og @AndreasLie?

    Får også opp et varsel hver gang jeg justerer lyset nå, om at enheten snart kanskje ikke lenger støttes av appen. Hva er greia med det?

    Jeg la inn link i det siste innlegget mitt hvordan du legger til ting unsecure. Følg linken så finner du guide på homey community store. 

  2. Den har jeg funnet også og alt er kjøpt inn. Har testet litt programmering på Ardunioen, men jeg skulle gjerne hatt den inn i homey og har ikke klart å finne ut hvordan jeg "slår sammen" koden fra denne linken med oppkoblingen mot homey. Så hvis noen har tips her så blir jeg veldig glad :)

     

  3. Vong skrev (På 31.10.2017 den 22.22):

    Satt og knota med flexit kommunikasjon da jeg kom over denne tråden. 

     

    Der jeg bodde før hadde jeg flexit S3R aggregat med CI50 styreenhet. Det går veldig greit å koble en arduino mega med MAX485 modul til den ledige RJ11 porten på styrekortet. Da kan du styre aggregatet i parallell med CI50. Fikk ut en god del data (filterbyttealarm, viftenivå, innstilt temperatur, varmeelement aktivert og sikkert mye mer). Den snakka ikke modbus.

     

    Der jeg bor nå har jeg flexit UNI3 med C60. Har kobla opp en raspberry pi med MAX485, og prøver å hacke protokollen, men det er ikke like lett. 

     

    Jeg mener å se på bitstrømmen at baudrate er 115200. Bruker innstillingene 8N1. Noen som vet hvilke innstillinger flexit vanligvis bruker på disse aggregatene? Opplever ikke flexit som veldig hjelpsom når det kommer til tukling med protokoll.

     

    Hvis jeg legger ut datastrøm, finnes det noen modbus-gurus som kan se om dataen er plausibel?

     

    Vet du om en god beskrivelse på hvordan koble opp ardunio til ci50? Helt noob på ardunio, men har lyst til å prøve :)

  4. Kal-El skrev (På 14.12.2021 den 11.29):

    Mulig jeg har gått glipp av noe. men unsecure-muligheten var tatt bort tidligere i år. Det jeg hadde installert tidligere (brukte da metoden med å modifisere filen) fungerte fremdeles unsecure, men de nye enhetene jeg ville legge til kunne jeg ikke gjøre det lengre. Har du prøvd å legge til noe unsecure i de siste få månedene?

    ja, det ble tatt bort i versjon 7.0. Har lagt til både heatit og fibaro unsecure de siste 14 dagene. Her er appen du kan prøve på alt annet. Har ikke testet den selv enda https://store.homey.community/app/nl.delsman.unz-cure

  5. Kal-El skrev (4 timer siden):

     

    Er det mulig å legge til nye enheter "unsecure" da? Trodde det forsvant når Namron overtok utviklingen av app`n? Eller har de endret det tilbake tro..

    Du har to muligheter. Laste ned appen på pc, modifisere fila så de legges til unsecure og installere via cli eller du kan laste ned appen unsecure og legge til via den 

  6. xibriz skrev (21 minutter siden):

    Er det effektrapportering på disse dimmerene?

     

    Jeg plugget nettopp i 4 stk aeotec switch 6 og opplever at z-wave-nettverket ble betraktelig mye tregere.

    Jeg antar at dette er pga. effektrapporteringen. Det må sikkert bare tunes litt så blir det vel bra, men det irriterer meg ikke foreløpig :) 

    Tipper det har mye mer med at du kanskje har lagt de til secure? Det gjør nettet tregere. Unsecure er å foretrekke 

    braekk skrev (54 minutter siden):

    Jeg har masse Namron piller/brytere. Bruker 2 stk Philips Hue broer for å styre alle lys i huset. Ca 50 punkt. Fungerer meget bra. Har også Homey Pro, men bruker ikke den til å slå lys av/på via bryter. Har du vurdert en Philips Hue bro?

    Zwave funker ikke med hue bro.. 

  7. Erikersnill skrev (27 minutter siden):

    Tibber gjør ikke det.  Den vet bare hva slags bil du har og hvor lenge den må lade fra tomt til fullt.  Da starter den ofte laderen altfor tidlig og avslutter gjerne når det er billigst. 

    Tja ikke skjedd på over det året jeg har brukt det ihvertfall..

  8. hvis du skal ha en dimmer per lyskilde og få plass til det bak en dobbeltbryter så trenger du ihvertfall en bigbox i veggen. Du må tenke sånn at hvis de to lyskildene skal uansett lyse likt så bruker du en dimmer. Skal du styre de individuelt så kjører du to.

    • Like 1
  9. Eget script? Har huset fult av zwave og har kjørt homey siden 2016. Riktig nok bare 2 dimmere fra namron, da jeg ikke liker de. Kjører fibaro og heatit og alt reagerer med men gang. Smarhus systemer er absolutt ikke trege. Når det gjelder bryterne og dimmerne du har kjøpt så kan de feks direkteassosieres.

  10. Bypass bruker du hvis lasten på dimmeren er lav og som fører til flimmer. Feks hvis dimmeren skal kun styre 1-2 ledpærer. Hittil har jeg tilgode og trenge bypass på noe av det jeg har montert.

     

    Min mening ang namron sine smarthus produkter er at de er ca på midten når det kommer til kvalitet. Følelsen på vridimmerne dems er skrøpelig kontra feks heatit. Den bygger også mye mer, slik at hos meg måtte jeg ha påveggskappe for å få plass. De har heller ikke kontroll over produksjonen sin, noe som gjør at de får forskjellige id'er som igjen gjør det vanskelig å knytte til feks Homey uten at de oppdaterer appen med ny id. Det er også så som så hvor raske de er til å oppdatere. Uansett, det funker, men akkurat på smarthus produkter så er de ikke mitt foretrunke merke. På ledstriper, pærer, lamper og andre ting så synes jeg de er helt topp i forhold til pris

     

  11. Er vel ikke akkurat så stor forskjell i pris. Ønsker du feks 2 soner på lyset så trenger du jo bare en switch 2. Du kan sette dimmer2 til å ikke dimmer, men med lamper som ikke er dimmbare så er det jo en hvis risiko for at det kan gå feil. Jeg kjører led lamper i min garasje som ikke er dimbare og styrer de med switch. Hadde bare min garasje uisolert et halv vinter, så har ikke så lang erfaring med hvordan fibaroøye og smart implant takler det, men det er ikke så mye feil som kan skje, så bare å prøve 

  12. MrTomato skrev (På 9.9.2021 den 15.00):

     

    Supert, det blir bra! Takk for tipsene!

     

     

    Skjønner, da blir det nok ikke komplett i starten, men får heller satse på å bygge ut etterhvert, skal få meg et møte med en på HiFiklubben her.

     

    AndreasLie, du nevnte tidligere bigbox til utelysene, må jeg ha bigbox bak alle utelysene? Om du ser på tegningen så tenker jeg totalt:

    3 utelys ved døren

    3 lys nede på balkong

    2 lys på hver av balkongene oppe.

     

    Så trenger jeg da 10 bigbox eller holder det med 1 per "sone"?

    Jeg mente bigbox der du skal feks ha dimmer2, for å få bedre plass. Ja, den passer i trangere bokser, men noe man først har mulighet så ville jeg valgt det. Du trenger det ikke bak utelys hvis det ikke skal noen pille der. 

  13. Uansett hvilket lydsystem du bruker så må du ha en forsterker per sone eller vil du jo ikke kunne skille hvilket rom som spiller hva eller justere volum individuelt. Ser at de har tatt bort forsterkeren jeg snakket om på hifiklubben, men ta uansett en prat med dem så lærer du mer om ulike løsninger. Selv så bruker jeg denne https://www.hifiklubben.no/bluesound-powernode-n330-musikkanlegg-med-streaming/blsn330wh/?q=bluesound

     

     

    I homey kan du gjøre hva du vil med s2 på dimmer2. Du kan feks  si at om du holder inne så skal den gjøre ditt, trykker du en gang skal den gjøre datt. Dobbelt trykk hos meg feks er start robotstøvsuger

     

  14. For multirom lyd så ville jeg dratt til feks hifiklubben.no. De har både sonos og bluesound. Begge deler er støttet av homey. Samler du alt i et rom så har de feks nad forsterker med bluesound modul for hver rom. Da kan du fylle på med soner etter hvert. 

    • Like 1
  15. Jeg prøvde å kjøre backup strøm homey med powerbank, men den banken jeg brukte (som skal funke til dette) ga uansett en dip i strømmen så den rebootet. Sjekk om din gjør det samme først. Glemte en viktig ting når du inkluderer og det er å få inn ting på unsecure, da får du raskere respons i nettet samt at du kan direkte assosiere enheter. Rekkevidde oppleves også som bedre. Grunnen til at noen sliter med inkludering er fordi det skal gå en del data første gangen. Er det da dårlig dekning eller signalet går seg bort så får du timeout som gjør at inkludering feiler

    • Like 1
  16. er ikke noe stort problem. Batterienheter bør inkluderes nærme. Enkelte produkter kan krangle litt, men homey funker feks fint på en powerbank som man da kan ta med nærmere enheten. Tips er å inkludere ting nærme først og så lengre og lengre unna for å bygge mesh. Kan ta noen dager før mesh er helt optimalt.

    • Like 1
  17. Velger du somfy kan du bestille motor på både venstre og høyre side så da er det bare å gjør klart for strøm øverst ved vinduet på en av sidene. En løsning er å be om standard bryter på alle punkter også kan du få noen andre til å montere smarte dimmere, da sparer du kosten på dimmere fra de som bygger. Til utelys så kan du be om at elektrikker monterer en bigbox, da har du plass til rele for styring. Vil anbefale deg å se på zwave utstyr til Homey, da har du ikke begrensning på antall noder, samt at du får et bedre mesh nett ved å kjøre en standard. Personlig kjører jeg zwave på alt som er "viktig" og zigbee på ting som er mer lek (noen fargepærer osv). Plassering av homey er ikke kritisk, da du jo lager et mesh, men ca lik avstand til punker i huset er greit. 

    Velger du somfy kan du bestille motor på både venstre og høyre side så da er det bare å gjør klart for strøm øverst ved vinduet på en av sidene. En løsning er å be om standard bryter på alle punkter også kan du få noen andre til å montere smarte dimmere, da sparer du kosten på dimmere fra de som bygger. Til utelys så kan du be om at elektrikker monterer en bigbox, da har du plass til rele for styring. Vil anbefale deg å se på zwave utstyr til Homey, da har du ikke begrensning på antall noder, samt at du får et bedre mesh nett ved å kjøre en standard. Personlig kjører jeg zwave på alt som er "viktig" og zigbee på ting som er mer lek (noen fargepærer osv). Plassering av homey er ikke kritisk, da du jo lager et mesh, men ca lik avstand til punker i huset er greit. 

     

    Glemte en ting: trekk opp strøm til bevegelsessensorer hvis du ønsker å styre lyset. Kan feks være en boks oppe i taket hvor du har usb strøm. 

    • Like 1
  18. hvis du feks ønsker at termostaten skal være 22 grader på dagtid og 18 grader på natten og 8 grader når du reisre bort, så trenger du bare å lage flows som setter ønsket temp og ikke ørten flows som styrer en bryter etter hva en tempmåler viser 

  19. Jeg vil bare legge til at hos meg så styrer Homey ingen ting med lading, den biten lar jeg tibber ta seg av. Men jeg har satt opp laderen på homeydash slik at jeg kan se om bilen lader, hvor mye den lader med osv. Driver å skal se på om jeg kan lage en knapp i homey som overstyrer lading i tibber, men ikke kommet så langt enda

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.